[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 306
56 592
113
Imádnivalóan naiv vagy :D De tényleg, el nem tudod képzelni milyen jókat mosolygok ezeken :D

Na ez magasabb szinten úgy működik, hogy ellentmondás = árulás, még ha javító szándékú és egyébként nem habzó szájú kritika is.
De szerintem ha te tábornok vagy és nem próbálsz meg legalább minimálisan tenni az ország védelmi képességeinek teljes elszabotálásának megakadályozásáért akkor köpj fel és állj alá.
Nálatok. Akkor ezt tegyük hozzá azért gyorsan. Meg azt is, hogy ez nincs így jól. Látszik is mint leírtam többször csak most pár nap alatt itt a fórumon, hogy ez már külső műkedvelő szemlélőnek is mint pl. én, kurvára látszik, hogy valami NAGYON NINCS rendben a Honvédség területén!

Nem ez a működés - vagy inkább én azt látom már nem működés - a helyes modell.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 306
56 592
113
Bob.
De te melyik bolygón voltál az elmúlt években amikor ezt kitárgyaltuk?
TE magad is írtál ezzel kapcsolatban többször olyat, hogy RSZR is vidáman végrehajtott mindent Vezérkar főnökeként, szóval nem volt nekem egyértelmű. Ez így az. Eddig sem szerettem, tényleg mennie kéne Bob-nak is innentől azt gondolom. Amióta Ő van, csetlik botlik az MH, lovashuszárkodás KC-ből, botrányos elbocsátások, Kecskeméti minimum visszás pk-váltás, bezuhant morál, MiG lopás ügy pókháló hadművelet után, háborús veszélyhezet alatt etc...

Kihagytam valamit?!

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 395
142 489
113
Nálatok. Akkor ezt tegyük hozzá azért gyorsan. Meg azt is, hogy ez nincs így jól. Látszik is mint leírtam többször csak most pár nap alatt itt a fórumon, hogy ez már külső műkedvelő szemlélőnek is mint pl. én, kurvára látszik, hogy valami NAGYON NINCS rendben a Honvédség területén!

Nem ez a működés - vagy inkább én azt látom már nem működés - a helyes modell.
Hát figyelj.
Mióta nincsenek EU-s pénzek, a haderőfejlesztési pénzeket lehet már csak viszonylag egyszerűen sápolni mert a többsége titkosított és ezért a bödönért még az "üzleti géniuszok" közt is késharc megy már. Na szerinted ha a katonák közül valaki ezeknek a folyamatoknak az ellenében próbál szakmai érdeket érvényesíteni mi lesz vele?

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 306
56 592
113
Imádnivalóan naiv vagy :D De tényleg, el nem tudod képzelni milyen jókat mosolygok ezeken :D

Na ez magasabb szinten úgy működik, hogy ellentmondás = árulás, még ha javító szándékú és egyébként nem habzó szájú kritika is.
De szerintem ha te tábornok vagy és nem próbálsz meg legalább minimálisan tenni az ország védelmi képességeinek teljes elszabotálásának megakadályozásáért akkor köpj fel és állj alá.
Ahogy leírtam, szerintem normál üzemben megkérdezik a szakmai véleményed, és te elmondod őszintén a tőled telhető legjobbat. Itt nyilván el kell tudni mondani s ez nagyon fontos, kellő alázattal - de legalább is nem fröcsögve, habzó szájúan igen! - tehát javító szándékkal szakmailag megalapozottan mindent. De ha azt mondják hogy erre nincs pénz, más az általuk meghatározott prioritás, irány, azt is el kell tudni fogadni.

• Robot
Reactions: alali77

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 306
56 592
113
Hát figyelj.
Mióta nincsenek EU-s pénzek, a haderőfejlesztési pénzeket lehet már csak viszonylag egyszerűen sápolni mert a többsége titkosított és ezért a bödönért még az "üzleti géniuszok" közt is késharc megy már. Na szerinted ha a katonák közül valaki ezeknek a folyamatoknak az ellenében próbál szakmai érdeket érvényesíteni mi lesz vele?
Na ez viszont már hatalmas probléma tényleg. Egy év se, és választások, erre ennyit bírok mondani jobb híján.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 395
142 489
113
Ahogy leírtam, szerintem normál üzemben megkérdezik a szakmai véleményed, és te elmondod őszintén a tőled telhető legjobbat. Itt nyilván el kell tudni mondani s ez nagyon fontos, kellő alázattal - de legalább is nem fröcsögve, habzó szájúan igen! - tehát javító szándékkal szakmailag megalapozottan mindent. De ha azt mondják hogy erre nincs pénz, más az általuk meghatározott prioritás, irány, azt is el kell tudni fogadni.
Bocs, de nálatok kevesebb múlik azon, hogy éppen ki milyen félig haszálható fos fecskendőkocsit ad nektek aranyáron amiből 4 normálisat tudnál venni bárhol máshol.

Itt pedig ahogy már mondtam, hogy rossz esetbne tízezrek élete lesz a tét...

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 800
19 232
113
Sokan úgy vannak vele a hirtelenjében kirakottak közül, hogy ha a magyar államnak ennyit jelentett a 30 éven keresztüli munkájuk és az erre feltett életük, hogy egy büdös szó és bármiféle indoklás nélkül elzavarták őket, úgy hogy átadás/átvételi időt sem kaptak (azóta is szopunk emiatt) akkor a magyar állam szopjon lovat.
Igazuk is van…

• Tetszik
Reactions: alali77 and Bálint

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 800
19 232
113
Hát figyelj.
Na most lehet orulni higy a civakodas mitt nem kerult meg ala irasra par fontos kepesseg mert dragan keveset vennenk…hianyosan.
Akkor inkabb tart ez a gyerekes civakodas a hazaarulok klubbjaban ne tortenjen alairas…

• Tetszik
Reactions: Ocses and J.G.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 306
56 592
113
Feletted esetleg.
Mindenki felett aki hivatásosként szolgál. Ez van egy demokráciában. Civil kontroll van minden állami erőszakszervezet felett, ami civil kontrollt a mindenkori végrehajtó hatalom csúcs szerve, a törvényesen megválaszott kormány miniszterei által gyakorol. PONT. Civilvént is az Országgyűlés hozza a kormány javaslatai alapján azokat a törvényeket, amiket neked HA civil vagy, szintén be kell tartanod. HA nem tartod be és lebuksz, küldik érted a NAV-ot, vagy a rendőrséget.

Szerintem ez 1x1.

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
3 312
14 614
113
Mindenki felett aki hivatásosként szolgál. Ez van egy demokráciában. Civil kontroll van minden állami erőszakszervezet felett, ami civil kontrollt a mindenkori végrehajtó hatalom csúcs szerve, a törvényesen megválaszott kormány miniszterei által gyakorol. PONT. Civilvént is az Országgyűlés hozza a kormány javaslatai alapján azokat a törvényeket, amiket neked HA civil vagy, szintén be kell tartanod. HA nem tartod be és lebuksz, küldik érted a NAV-ot, vagy a rendőrséget.

Szerintem ez 1x1.
Sokszor alakult úgy a magyar történelemben, hogy a hivatásosoknak dönteni kellett, hogy a politikumot követik vagy az ország/nemzet/nép/lakosság érdekét. Tudod, voltak a magyar politikában olyan arcok mint Linder Béla, és nem zárható ki, hogy lesznek is. Civil kontroll, ugye.
Legalább nálad látszik mire lehet számítani.

Ha kialakul egy olyan erőeltolódás és geopolitikai helyzet amiben a környező országok megint azt csinálnak velünk amit akarnak, majd akkor arról is szavazgatunk, jó? :D

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 306
56 592
113
Sokszor alakult úgy a magyar történelemben, hogy a hivatásosoknak dönteni kellett, hogy a politikumot követik vagy az ország/nemzet/nép/lakosság érdekét.
Legalább nálad látszik mire lehet számítani.

Ha kialakul egy olyan erőeltolódás és geopolitikai helyzet amiben a környező országok megint azt csinálnak velünk amit akarnak, majd akkor arról is szavazgatunk, jó? :D
Figyelj, nem értem mire jó ez. Moderátorként itt Linder Bélázol engem, sértegetsz, majd törlöd a saját hozzászólásod, aztán raksz másik finomabbat, és azt várod hogy értelmesen próbáljak meg utána tovább diskurálni veled?

Nálam legalább lehet látni hogy mire lehet számítani?!

Mert szabálykövető vagyok?! Mert leírtam többször is, hogy szerintem a legnagyobb veszély egy szervezett társadalomra ma az ha egy Majdan szerű polgárháborús helyzet, egy anarchia állapot alakul ki, s velem van a probléma mert azt mondom és gondolom hogy kell a civil kontroll az erőszakszervezetek fölé?!

Ha kialakulna egy erőeltolódás amikor azt csinálnak velünk amit akarnak a környező országok, akkor is nekem az a szerény véleményem, hogy az első és legfontosabb dolog az egységes vezetési lánc megőrzése, s nem elfogadható hogy minden hülye a saját aktuális szimpátiájától vezérelve alegységenként saját véleménye szerint felvegye a harcot/letegye a fegyvert/egyenesen átálljon.

Azt értem hogy most nagyon meg akartál sérteni, de az a rossz hírem van, hogy kurvára nem sikerült!

• Tetszik
Reactions: SilvioD

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
3 312
14 614
113
Na, jön a moderátor kártya. Ha ki lennék tiltva az oldalról akkor is szót emelnék ez ellen mert van egy nemzeti minimum.
A honvédelem kérdése ilyen, eddig és ne tovább, puszika.

Van az a pont amikor az ember magyarsága előnyt élvez. Nem finomabbat raktam ki hanem olyat amiből érthetőbb. Attól, hogy újra leírom, hogy az ilyenek miatt tudott Linder Béla kibontakozni a déli országrészben (ő volt a civil kontrollod :D ), azzal még nem vagyunk jobb helyzetben.

A te véleményed a következő: az semmiképp nem áruló aki az ország védelmi képességeit szisztematikusan bontja le (nem tart itt SzBK véleményem szerint, még mielőtt jön a politikai kártya is ahogy szokott), de ha valaki bentről próbálja a civileket tájékozatni erről azt meg kell torolni.
Ezt tolod egy hete. Ez Magyarország érdekeivel ellentétes álláspont. Erről nincs mit értelmesen diskurálni.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 306
56 592
113
Na, jön a moderátor kártya. Ha ki lennék tiltva az oldalról akkor is szót emelnék ez ellen mert van egy nemzeti minimum.
A honvédelem kérdése ilyen, eddig és ne tovább, puszika.

Van az a pont amikor az ember magyarsága előnyt élvez. Nem finomabbat raktam ki hanem olyat amiből érthetőbb. Attól, hogy újra leírom, hogy az ilyenek miatt tudott Linder Béla kibontakozni a déli országrészben, azzal még nem vagyunk jobb helyzetben.

A te véleményed a következő: az semmiképp nem áruló aki az ország védelmi képességeit szisztematikusan bontja le (nem tart itt SzBK véleményem szerint, még mielőtt jön a politikai kártya is ahogy szokott), de ha valaki bentről próbálja a civileket tájékozatni erről azt meg kell torolni.
Ezt tolod egy hete. Ez Magyarország érdekeivel ellentétes álláspont. Erről nincs mit értelmesen diskurálni.
Gyönyörűen keretezted azt amit mondtam a saját nézőpontod szerint. Kicsit megcsavarva.

Nem moderátori kártya jött, hanem pont láttam mit írtál, HANGYAFASZNYIT személyeskedő stílusban, aztán el is tűnt a faszba, és írtál egy másikat. Egy finomabbat. Puszika.

Soha nem mondtam azt hogy SZBK ne lenne áruló, vagy áruló lenne, annyit mondtam többször is, hogy bőven megfontolandó szerintem is hogy le legyen mostanra váltva, mert már kívülről is látszik hogy nagyon komoly problémák vannak zsinórban az MH háza tájékán!

Leírtam vagy 5x az elmúlt napokban. TÉNY. Keresd vissza...

De ezt valóban leírtam, hogy nem az a feladata szerintem a "szakmának" hogy önjáró legyen, pláne nem hogy ha kap egy utasítást akkor Ő autonóm módon azt megváltoztassa. A szakmai álláspontot képviselned kell, elmondod, de ha megköszönték és nem úgy döntenek, elfogadod. Mert így működik egy demokrácia. Civil kontroll, igen. Aztán majd választásoknál ha a többség úgy dönt hogy szar volt a politika le lesznek váltva.

S igen, aki szivárogtat bentről pláne úgy hogy direkt arra médiumra repül rá akiről tudni lehet hogy az a célja, érdeke hogy még a nem valós vagy apró problémákat is felnagyítva balhét szítson, azt sehol a világon nem hagyják retorzió nélkül. Egyébként rá sem azt írtam hogy áruló lenne, hanem azt hogy értem miért rúgnak ki ilyenért valakit.

• Tetszik
Reactions: SilvioD

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
3 312
14 614
113
Leírtam vagy 5x az elmúlt napokban. TÉNY. Keresd vissza...
Én is leírtam, hogy nem a miniszter felett akarok pálcát törni, hanem a teljesen kifordult (feudális?) nézőpontod felett amit hangoztatsz.
Igenis van az a pont és vannak azok a helyzetek, amikor a szabályokat áthágni erkölcsi kötelesség. A konkrét példádra vetítve, ha valaki a szivárogtatással elérte, hogy az ország egyik legfontosabb bázisának biztonsági helyzetére figyelem irányul, és ezzel kényszerítette a politikumodat* meg a honvédelmi vezetést a hibák kijavítására, az így cselekedett.
*Én civilként szerintem elvárhatom, hogy 1. tájékoztatva legyek a biztonsági helyzetünkről, 2. a honvédelmi rendszer működjön. Ez NEM pártpolitikai kérdés, amiről 4 évente döntünk. Kár összemosni RSzR-rel, a Novák-üggyel meg nem tudom még mi lett idehozva a napokban. Egy másik kormány alatt ugyanígy szekálni kell a rendszert ha a biztonsági helyzetünket félvállról veszi.
Teljesen vállalhatatlan, hogy a legfontosabb szempontod ezzel kapcsolatban az, hogy mer' az ellenzéki médiumok azok felnagyítják a problémákat. Szerencsére nem mindenkinek a pártpolitika a legfontosabb tényező. Én sem kedvelem a hazai sajtó többségét, de a szimpátiát félre kell tenni honvédelmi kérdésekben, és el kellene fogadni a média szabadságát is. Demokrácia vagy mi, ugye...

Ja, és jó lenne túllépni a várjobbágy elképzelésen. A gyakorlatban most egy viszonylag nyugodt történelmi kort élünk, de ennek nem tudjuk mikor lesz vége, de hadiipari körökből sem azt hallottam az elmúlt 5-8 évben, hogy nagy békék és egyetértések körvonalazódnának a világban. Ha nincs meg az, hogy az ország érdekében a hivatásos kiáll a civilért (minősített időszakban) a civil meg kiáll a katonáért (békeidőben, mert ugye akkor kell a felkészülést elvégezni), akkor nem sokáig maradunk meg elnézve az elmúlt 50 év tendenciáit.
Úh. én kiállok azok mellett akik kiállnak a közös érdekeink mellett (legyen az fegyelmit bevállaló katona, törvénysértő civil vagy lejáratást elszenvedő politikus), aztán az hüppög ezen aki akar.

Kiemelem újra a Linder Bélás hasonlatot: a feltétel nélküli szervilizmus nemzetbiztonsági kockázat.