[HUN] Kerekes páncélozott harcjárművek beszerzése

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 435
142 696
113
Hat, szerintem a vedettseg nem annyira egyertelmu (hatalmas uveg ablakokkal: en meg mindig gyanakszok, hogy akar egy MP-5/SkorpioEvo kozeli sorozat is atviszi ezeket, mert az uveg nehany retege mar egy pisztolytalattol is torik, a BTR pancellemeze meg egy normal AK talalattol sem amortizalodik), ezzel szemben a mozgas kozbeni pontossag es (kulonosen a /A nelkuliek eseteben) az ejszakai harckepesseg teren valo kulonbsegre szinte nincsen szo.
a Gidrán összes védettségi mutatója fényévekkel veri a BTR-t egyébként.

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
2 331
4 821
113
Igen, ara hogy erre kaphatunk EU pénzt, másik tipusra meg a fene tudja.
Hát, én nem tiltakoznak, de: ez nem ingyen pénz, hanem kedvező hitel illetve használt eszköz megvétele kb teljesen szembemegy a céljaival.
Persze, németek csinálhatnak olyat, hogy amikor kivonják nekünk adják, de valószínűtlennek tartom.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 455
14 882
113
Hát, én nem tiltakoznak, de: ez nem ingyen pénz, hanem kedvező hitel illetve használt eszköz megvétele kb teljesen szembemegy a céljaival.
Persze, németek csinálhatnak olyat, hogy amikor kivonják nekünk adják, de valószínűtlennek tartom.

A helyükben én is adnék (deviza ? )hitelt a háromszoros árú, általam gyártott "bármimre" --Khmm... +akár némi politikai jóindulat-ígéretet is-- minden balek-országnak... :oops:

.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 455
14 882
113
A helyükben én is adnék (deviza ? )hitelt a háromszoros árú, általam gyártott "bármimre" --Khmm... +akár némi politikai jóindulat-ígéretet is-- minden balek-országnak... :oops:

.

"A helyükben én is adnék (deviza ? )hitelt a háromszoros négyszeres:
Talán az algériai versenyzésről van szó a német Rheinmetall boxer ellen.Algéria tervezi a Boxer helybeni gyártását, de a program késéssel néz szembe (2019-től).
Egy nagyon megbízható forrás szerint (Sada Armies oldal) a boxer teszteredményei nagyon magas színvonalú teljesítményt mutatnak, és nagy benyomást tettek a hadseregre. Ugyanezen forrás szerint a hadsereg nagyon ragaszkodik hozzá.
de a probléma az, hogy túl drága! 15 millió dollár a brit szerződésben torony nélkül! és 24 millió dollár az ausztrál szerződésben.

Kína egy nagyon megbízható példányt tud biztosítani negyedannyi áron.

Sino boxer!!!

54594187782_0544b8c415_o.jpg
54595067431_e4000f294e_o.jpg

... árú, általam gyártott "bármimre" --Khmm... +akár némi politikai jóindulat-ígéretet is-- minden balek-országnak... :oops: "

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
2 206
5 385
113
azt tudni lehet, hogy 7,62-es géppuskát sem fogja meg a BTR oldalról. Sőt, a 7,62x39mm AK pct lőszer is átüti.
Szia,

Hat, arra azert kellene valami forras, hogy a 7.62-es geppuska loszer (akar x54R, akar x51), nem pct loszer atuti a BTR oldalat, mert szerintem ez a PSZH-ra igaz, a BTR-re meg nem.
Amugy azon meglepodnek, ha a gidran oldala meglenne 13 mm homogen acelpancelnak megfelelo - a 7.62x39 wolframmagvas loszer ennyit ut at.

A kurblis, nulla eletrooptikás BTR toronnyal meg semmit nem lehet eltalálni éles helyzetben. Ellenben a Gidrán stabilizált hőkamerás tornya szinte biztos hogy találni fog kb. elsőre.
En is ezt irtam, egesz konkretan: "kulonbsegre szinte nincsen szo."

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 897
49 397
113
Szia,

Hat, arra azert kellene valami forras, hogy a 7.62-es geppuska loszer (akar x54R, akar x51), nem pct loszer atuti a BTR oldalat, mert szerintem ez a PSZH-ra igaz, a BTR-re meg nem.
Ha jól emlékszem ezt @krisss is megerősítette saját tapasztalatból. Gyakorló tereken van pár BTR-roncs kirakva amin kipróbáltak már szinte mindent.
Amugy azon meglepodnek, ha a gidran oldala meglenne 13 mm homogen acelpancelnak megfelelo - a 7.62x39 wolframmagvas loszer ennyit ut at.
A Gidrán alappáncélzata tudomásom szerint Level-3 szintű vagyis az AK47 pct. lőszert gond nélkül állja (ez Level-2 követelmény). Hány milliméteres vastagság kell ehhez azt nem tudom, de sokat fejlődött a páncél technológia ahhoz hogy ne kelljen vastag lemez ehhez.

1412502710-eurosatory-2014-ibd-nanotech-2.jpg

• Imádom
  • Tetszik
Reactions: Tumpek and bel

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 435
142 696
113
Hát kezdj meglepődni nagy sebességgel.

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
2 206
5 385
113
Nem egy rétegűek ezek az üvegek.
Szia,

En viszont vegig egy pontra leadott sorozatlovesrol irtam, es szerintem az bir ki egy sorozatot, aminek egy retege sem torik szet egy talalattol, mert ha igen, akkor szep lassan atragja magat rajta a sorozat.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 897
49 397
113
Szia,

Koszi a valaszt, es kulon koszi a tablazatot, tenyleg latvanyos a fejlodes az RHA-hoz kepest - pont 5-szor olyan tomeghatekony az uj pancel, mint a regi! Ez meglepett.
Ráadásul ez egy 2014-es kiállításon készült valahol. Azóta valszeg még jobbak lettek ezek a kompozit meg kerámia páncélok.

• Tetszik
Reactions: bel

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 977
91 468
113
Szia,

En viszont vegig egy pontra leadott sorozatlovesrol irtam, es szerintem az bir ki egy sorozatot, aminek egy retege sem torik szet egy talalattol, mert ha igen, akkor szep lassan atragja magat rajta a sorozat.
Nem létezik egy pontba leadott sorozat. Az AK szórása egyes lövéssel 5MOA sorozatokkal minimuma háromszorosa. Nem létezik a sorozattal lyukba lyukat lövök.

• Tetszik
Reactions: Tumpek and bel