Ez amúgy a legjobb dolog lenne, ami Európával történhetne. Ha rákényszerülünk, hogy itthon gyártsunk, akkor:Nem biztos, hogy a globalizáció jelenlegi foka fennmarad, amiben a versenyképesség mostani értelmében mérhető.
Lehetsz bármilyen versenyképes és költséghatékony ha kapsz egy 15%-os vámot a zsebedbe meg egy "nem kívánatos" táblát a nyakadba.
a, elég hamar kiegyeznénk az oroszokkal, mivel a nyersanyag kell, és azt lehet a legkevésbé elvágni tőlünk.
b, nagyon max 50 éven belül megint 55 naposat lehetne játszani Pekingben. (A diplomáciai negyed ostroma)
De erre mind Kína, mind az USA vigyáz, hogy ne így legyen, mert ez a legrosszabb rémálmuk.
Avagy a következő 7 éves háború előtt még gyorsan előkerülne, hogy sok dolog hibádzik itt errefele.
Pl.: Deutschland nem Über Alles, a brit flotta nem rule the wawes, a francia glory kicsit megkopott, ausztria nem imperal et orbi universum, és ugye ahogy Somogyváry írta, a magyar virtus se utolsó, ha egy világrész fegyverbe öltözik. De valahogy, ha a monarchia országai ki akarnak békülni, gyanúsan sokszor lesz a vezetőjük korrupt, esetleg hal meg, lövik le, stb.
Őszinte leszek, ezt az érvet megérteném, ha Antaltól kezdve, hornon keresztül, Fletón és Megyón át Orbánékik nem lettünk volna benne minden egyes olyan projektben, ami ide csövet hoz. De egyedül az az egy valósult meg, és nem rajtunk múlott a többi, amit a fúj fúj oroszok vertek keresztül mindenkin.Nem kell megvárni amíg rosszabb feltételekkel kevesebb jön, ne akkor akarj felkészülni mikor már benne vagy.
Innentől kezdve mit csináljunk?
Építsünk lövőszer gyárakat, költsük az állam forrásainak 20-40 %át hadfelszerelésre, sorozzunk be fél millió embert, és másik fél millió asszonyt, majd menjen nap mint nap a propaganda, hogy megállj, megállj kutya horvátország, nem lesz tiéd soha Fiume?
Kétségkívül megoldás lehetne, de szerintem ez nem kifejezetten eu konform.
No para. Csak látni kéne, hogy a gyógyszertől kezdve a kenyérig ami az asztalra kerül mindenhez szükség van a vegyipar termékeire. És nem kifejezetten vicces, amikor azt látod, hogy mindenki leszarja ezt az apróságot.Valóban üzemanyagot írtam és olajra gondoltam. Amúgy igazad van, ha nincs szükségünk semmire nem is szenvedhetünk belőle hiányt![]()
Amúgy ha én lennék az ország vezetése pl.: az adriával kapcsolatban, holnaptól karbantartás miatt állna a horvát finomító,és Battárol pótlódna a hiány. Olyan áron, hogy a horvát üzemanyag 1000 ft/l lenne. Aztán meglássuk ki bírja tovább.