[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Redgreg

Well-Known Member
2022. április 22.
1 252
5 309
113
ért, mert azt az országot kiragadták az érdekszférájából kultúrális, gazdasági és politikai eszközökkel és ő ezekkel az eszközökkel nem tudta "visszaszerezni".
A Nyugathoz tartozó globalista érdekkör megvette kilóra Ukrajnát, míg az oroszok ezt akkor és ott képtelenek voltak megelőzni és képtelenek voltak megfordítani is.
Szoktam emlegetni a rákosista történetírást, amire valószínüleg lenne más szakszó, de nálunk vele jelent meg. Azaz ami nem értelmezi, hanem formálja a történelmet. Az eseményeket szépen kimazsolázza, az eseményekből a dolgokat, és arra épít fel magyarázatot, nem pedig benn hagy a kosárban minden tényt, és ahhoz alkot egy értelmezést.
Ezt csak azért írtam le, mert itt is kimarad egy apró, ám elég jelentős esemény. Nevezetesen az, hogy az egész Majdan azzal indult, hogy az oroszok adtak egy jobb ajánlatot. Azaz de, az oroszok gazdasági, politikai és kultúrális eszközökkel visszaverték az EU próbálkozását vagy ha valakinek úgy jobban tetszik, visszaszerezték Ukrajnát. (Értelmezéseken kár vitatkozni)
Azt meg, hogy a Majdan mi alapján képviselte volna az ukránok döntő többségét, főleg, hogy a választás elkárpátaljaiautonomizálása (azaz elmismásolása) pillanatában elkezdődtek a tűntetések, majd a megodesszázása után azok a bizonyos elrejtett puskák is előkerültek, szóval ő izé, mi alapján nem az utóbbiak voltak ukrajna többsége? Főleg, hogy a választást amúgy ők nyerték eredetileg?
Ezt csak azért kérdezném, mert volt egy Budapest 2006, vagy éppen valami sárgamellényesek akik legalább annyira reprezentálták a többségi akaratot, mint a majdan az ukránt. De hogy egy klasszikust idézzek: majd megunják, és hazamennek.
Aztán amikor mégsem, akkor jött a gumilövedék, a könnygáz, és a lovasroham....
És előkerült, hogy választást kéne nyerni, nem közvéleménykutatást. Na ez az, amivel az atlantista pártok erősen gondban voltak ukrajnában :)

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
14 412
71 711
113
Szoktam emlegetni a rákosista történetírást, amire valószínüleg lenne más szakszó, de nálunk vele jelent meg. Azaz ami nem értelmezi, hanem formálja a történelmet. Az eseményeket szépen kimazsolázza, az eseményekből a dolgokat, és arra épít fel magyarázatot, nem pedig benn hagy a kosárban minden tényt, és ahhoz alkot egy értelmezést.
Ezt csak azért írtam le, mert itt is kimarad egy apró, ám elég jelentős esemény. Nevezetesen az, hogy az egész Majdan azzal indult, hogy az oroszok adtak egy jobb ajánlatot. Azaz de, az oroszok gazdasági, politikai és kultúrális eszközökkel visszaverték az EU próbálkozását vagy ha valakinek úgy jobban tetszik, visszaszerezték Ukrajnát. (Értelmezéseken kár vitatkozni)
Azt meg, hogy a Majdan mi alapján képviselte volna az ukránok döntő többségét, főleg, hogy a választás elkárpátaljaiautonomizálása (azaz elmismásolása) pillanatában elkezdődtek a tűntetések, majd a megodesszázása után azok a bizonyos elrejtett puskák is előkerültek, szóval ő izé, mi alapján nem az utóbbiak voltak ukrajna többsége? Főleg, hogy a választást amúgy ők nyerték eredetileg?
Ezt csak azért kérdezném, mert volt egy Budapest 2006, vagy éppen valami sárgamellényesek akik legalább annyira reprezentálták a többségi akaratot, mint a majdan az ukránt. De hogy egy klasszikust idézzek: majd megunják, és hazamennek.
Aztán amikor mégsem, akkor jött a gumilövedék, a könnygáz, és a lovasroham....
És előkerült, hogy választást kéne nyerni, nem közvéleménykutatást. Na ez az, amivel az atlantista pártok erősen gondban voltak ukrajnában :)
Ha rám értetted, én nem mazsoláztam ki semmit. Csak arról írtam, amit én tudtam.
Az oroszok eredetileg jobb ajánlatáról nem volt tudomásom.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
54 089
91 663
113
Az erkölcsi szint firtatása egy olyan világban, ahol az erkölcs és a demokrácia letéteményese különösebb gátlás nélkül indít háborút különféle országok ellen, vagy finanszíroz puccsokat és ültet a nép nyakára senki által meg nem választott kormányokat, melyekbe a saját embereit rakja, mindenképpen véleményes.

A Nyugathoz tartozó globalista érdekkör megvette kilóra Ukrajnát, míg az oroszok ezt akkor és ott képtelenek voltak megelőzni és képtelenek voltak megfordítani is. Látszólag csak ennyi történt.
De valójában ennél sokkal több.
Ott van mindjárt a Krím esete, térben és időrendben egyaránt.
A szevasztopoli bázisbérlés lejárta (újboli meghosszabításának esedékessége) egybeesett a kievi puccsal.
A Napnál is világosabb volt, hogy ha Oroszország nem lép, akkor bukja a stratégiai fontosságú tengeri kijáratát, pedig maga a komplett félsziget zömében oroszajkú lakossal bír.
És itt nem állt volna meg a történet, mert az orosz bázis elvesztését egyből követte volna egy US Navy / US Marines bázis kiépülése a helyén, Oroszország alfelén.
Minimum kellemetlen dolog lett volna.
Ez egy nagyon fajsúlyos orosz nemzetbiztonsági kérdés, amire csak katonai válasz kell, hogy létezzen, hogy ne csak megoldják az ügyet, de értésére is adják az ellenérdekelteknek, hogy mi fér bele és mi nem.
Ha valakinek odahaza eddig nem lett volna világos, akkor ezután már biztos lett oroszföldön is, hogy a kievi Majdan nem Ukrajnának, hanem valójában Moszkvának szóló üzenet és a rá adott válasz is eszerint kellett, hogy alakuljon.

Ukrajna nyugati integrációs folyamata soha nem az ukrán társadalom jólétéről szólt.
Ez egy orosz nemzetbiztonsági kihívás volt mindig is, mégpedig részét képezte a Wolfowitz-doktrinának.
Most ott tartanak a tárgyalások, hogy NATO-n kívüli katonai garanciákat elfogadnak az oroszok, tehát nem NATO kereteken belül elfogadja külföldi katonák Ukrajna területén történő állomásoztatását. A háború előtt ez fel sem merült. Oké Krím az övék lett, de az 14-ben az övék lett, azért háborút indítani nem kellett volna 22-ben.
Ezután a háború után Oroszország biztonsági helyzete rosszabb lesz mint előtte, mertFinnország és Svédország csatlakoztak a NATO-hoz, lesz egy olyan szomszédja akivel gyűlölik egymást és nyugati katonák lesznek a területén. Mindezt miért? 1 Magyarországnyi területért?

• Tetszik
Reactions: Halfdan

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
54 089
91 663
113
A shevasztopoli bázis túl van misztifikálva, nem véletlen ürítették ki egy háború közepen az oroszok. Ha olyan fontos lenne, akkor megvédték volna, nem kiürítik.

• Hűha
Reactions: Halfdan

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
9 650
59 408
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Jogilag kötelező érvényű memorandumot írtak alá a „Szibéria Ereje – 2” és a Mongólián áthaladó „Szojuz Vosztok” tranzitgázvezeték megépítéséről – jelentette be Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatója. A projekt lehetővé teszi évi 50 milliárd köbméter gáz tranzitszállítását Oroszországból Mongólián keresztül. A Gazprom és a CNPC között megállapodások születtek a „Szibéria Ereje” vezetéken keresztüli szállítások évi 38 milliárd köbméterről 44 milliárd köbméterre növeléséről. Megállapodások születtek a keleti útvonalon történő gázszállítás növeléséről is.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 789
19 746
113
Ezt a 90-es években tették, vagy csak mostanában, mióta totál meghülyültek az amúgy 25%-nyi orosz kisebbséggel a területükön?

Nem. Azóta, amióta Putyin fenyegeti őket a beteges imperializmusával.
És? Kit érdekelnek a baltiak? Nyávogni tudnak és mindig abba a kézbe harapnak, amelyik megvédi őket.

Én a magyar érdekeket nézem. Se nem KGST, se nem EU, hanem mindkettő és a kettő között mi, mint tranzitország.
Annó a finneknek bejött az EGK - KGST közötti közvetítő szerep, mégse falták fel őket az oroszok.
Aki fél az oroszoktól, az nem ismeri őket.
A finnek ismerték őket és nem féltek tőlük. Ki is tudták használni a kiváló geopolitikai és gazdaságpolitikai lokációjukat és az ezzel egy időben meglévő semlegességüket.

Ezt adták fel, miután náluk is hatalomra jutott a globalista, elvtelen, hazátlan klikk, ami éket vert mindenütt az oroszok és az EU közé.

Az oroszokat nem távol kell tartani Európától (ez eleve nem is lehetséges), hanem pont, hogy minél közelebb.
Akit viszont nagyon el kéne küldeni vissza a nagy vizen túlra, az az USA.

Kevered a teflont a muflonnal, gondolom nem véletlenül. ;)
A finnek nem a Szovjetunió kegyelméből maradhattak semlegesek, hanem azért, mert a hidegháború idején ez a status quo része volt. Egy semleges Finnország lerohanása igencsak kockázatos lett volna, hiszen korábban sem sikerült nekik. Jobb volt nekik a semleges Finnország, mint egy európai háborút kockáztatni a NATO mellett.

Ezért kifejezetten szar példa a finn.

Másik tévedésed, hogy úgy csinálsz, mintha nem ismernénk a történelmet. A világon mindenki tudja milyen az orosz szövetség, vágy megszállás: Ugyanaz!

Akkor, miről beszélsz?

A zusa sem jó, de messze JOBB, mint a ruszki.

Ezért karcol mindenki a NATO -ba.
A ruszki "szövetség", vagy befolyás elől. De gondolom ezt is tudtad, csak jobb a ruszki hazugságaival félremagyarázni a valóságot.
A NATO bővítés oka bizony az orosz imperializmus és agresszivitása!

Erre jó példa a finn és a svéd. Addig tudtak semlegesek maradni, amíg Putyin fasizmusa nem veszélyeztette őket.
Putyin szintet lépett az európai szomszédja elleni háborúval, ezzel a zusa/NATO szövetség maradt az egyetlen lehetőség a béke és biztonság garantálására az európai országok számára.

A harmadik tévedésed, hogy egy politikai elit nem válik "globalista, elvtelen, hazátlan klikk"-é, ha fentieket belátja.

Vagy, ha hazáját kiszolgáltatná egy gyors ütemben fasizálodó Putyinnak, akkor nem lenne hazátlan?
A globalizálódó világ helyett Oroszország gyarmatává tenni egy országot helyesebb lenne? (Tudjuk, olcsó energia, ami nem az )

Szóval szerintem védhetetlen az álláspontod, mert irracionális a cél és a magyarázatod is.

Ezt támasztja alá a valóság: Az orosz alternatíva SENKI számára nem vonzó, helyette mindenki a szabad nyugatot választotta, globalizációval, woke ideológiai szélsőségekkel, a liberálfasizmus veszélyével együtt is.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
9 176
50 773
113
Ha rám értetted, én nem mazsoláztam ki semmit. Csak arról írtam, amit én tudtam.
Az oroszok jobb ajánlata… szerintem van itt egy jó adag szempont, amit nehéz objektivizálni. Amennyire emlékszem (és most nem fogok utánanézni), az oroszok ajánlata rövid/középtávon jobb volt pénzügyileg.
Az EU (és implikálva az USA) ajánlata meg azzal kecsegtetett, hogy az ukrán gazdaság nagyságrendileg jobban be lett volna csatornázva a globalizált világgazdaságba, ami GDP-ben esélyes, hogy mondjuk 15 éves távlatban már akár többet is jelentett volna.

Csakhogy…
Az ukrán népesség - az elvándorlás miatt - kb a baltiakéhoz hasonló csökkenést élt volna meg (ők ‘89 óta elvesztették lakosságuk 23%-át… sokkal többet, mint mondjuk akár a két világháborúban összesen), ahogy azt, változó mértékben az összes keleti állam megélte. Az ukrán nemzeti vagyont egész biztosan vitte volna a nyugati tőke, és nem utolsósorban az országot valószínűleg ugyanúgy megtámadta volna Oroszország, mielőtt még NATO tagokká váltak volna.

Ahogy fent is írták már többen, az ukrán állam soha nem volt valóban szuverén.
A vezetőik viszont szuverén módon dönthettek, hogy ki veszi meg őket kilóra, egész addig, amíg valaki a menedzsment egészét meg nem puccsolta, hogy utána ő vehesse meg kilóra azt, meg az egész országot.

Szerintem jobban járt volna ez az ukrán képződmény, ha 2014ben elengedi a három oblasztot, és utána, az új, nagyon technokrata és nagyon felvilágosult vezetőikkel megmutatja, mire is elég az EU/USA támogatás, NATO tagság nélkül.
Attól tartok, ugyanolyan korrupt kupleráj maradt volna, csak jobb PR-ral, és még kevesebb szuverenitással. Amolyan “polished turd”.

Most viszont két tűz között sikerült két szék közt a szarba huppanni.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 401
56 952
113
Ehhez képest 2014 óta döntően pont az orosz többségű területen folynak a harcok, tehát Putyin háborúja 2014 óta pont az orosz nemzetiségű lakosságot sújtja a legjobban. 2022-es intenzív háború kezdete óta a legtöbb civil áldozatot az orosz nemzetiség szenvedte el, hisz a Donbaszban, Luhanszkban (de a másik két megyében is nagyon jelentős az orosz kisebbség) orosz nemzetiség él döntően és ők is sínylik meg legjobban az oroszok mindent elpuszító taktikáját. És ha visszaemlékeztek az orosz katonákat 2022-ben szinte sehol nem fogadta az ukrajnai orosz ksiebbség örömmel.

Szóval Putyin úgy segít az ukrajnai orosz kisebbségen, hogy elpusztítja egy háborúval a falvaikat/városaikat és öli meg őket ezerszámra ugyanebben a háborúban, mint járulékos veszteség (én nem feltételezek szándékosságot, de egy olyan háború ami minden útjába eső települést gyakorlatilag leradíroz a térképről bizony nagyszámú civil áldozatot is eredményez).
Igen, ebben is van igazság, valóban a zömében oroszok lakta területeken zajlik a harc, ők szenvedtek a legtöbbet.

Mit kellett volnw Putyinnak tenni ez itt a kérdés, hagyni hogy tovább rakéta sorozatvetőzzék Graddal a derék ukrán szurkolókból szervezett banderista szabadcsapatok pl. Donyeck főterét?!

Volt Minszk 1-2. Merkel mami meg Sárközy is megmondta mire ment ki - ezt nélkülük 1is látta bárki aki nem volt full vakon - az oroszok úgy ítélték meg utána, hogy elég volt. Sajnálom hogy így alakult,. de én pl. megértem őket.

A végére kiderül majd igazuk volt-e, ezt nem mi fogjuk eldönteni itt egy fórumon , hanem ők a csatatéren!

Redgreg

Well-Known Member
2022. április 22.
1 252
5 309
113
Semmi ilyesmire nem akartam ezzel utalni, elnézést ha így jött le. Az a szál elmélkedés akart lenni, hogy milyen egyszerűen át lehet írni a történéseket.
Mert az euromajdan kiváltó oka az volt, hogy az oroszok csendesen jelezték, hogy ha az Uniós szerződést aláírjátok, akkor az orosz piacon piaci verseny lesz, és a nyersanyagok, iparcikkek piaci áron fognak érkezni.
Ha minket választotok akkor a nyersanyag jóáras lesz, és az ukrán ipar megrendeléseinek volumene is növekedni fog.
Erre Janukovics várta, h ezért cserébe mit kap az Uniótól, de csak blablát kapott arról, hogy egyenlőség, jogok, demokrácia.
És bár manapság ez nyugaton furának tűnik, de arra jutott, h az istenadta a munkabéréből tud venni kenyeret, a transzgender jogokból nem, így nem írta alá a társulási szerződést, hanem tárgyalásokba kezdett az eurázsiai unióhoz való közeledésről.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
54 089
91 663
113
Igen, ebben is van igazság, valóban a zömében oroszok lakta területeken zajlik a harc, ők szenvedtek a legtöbbet.

Mit kellett volnw Putyinnak tenni ez itt a kérdés, hagyni hogy tovább rakéta sorozatvetőzzék Graddal a derék ukrán szurkolókból szervezett banderista szabadcsapatok pl. Donyeck főterét?!

Volt Minszk 1-2. Merkel mami meg Sárközy is megmondta mire ment ki - ezt nélkülük 1is látta bárki aki nem volt full vakon - az oroszok úgy ítélték meg utána, hogy elég volt. Sajnálom hogy így alakult,. de én pl. megértem őket.

A végére kiderül majd igazuk volt-e, ezt nem mi fogjuk eldönteni itt egy fórumon , hanem ők a csatatéren!
Putyin volt az aki nagyon álszent módon reményt adott (és segítette őket fegyverrel, de amikor nagyon szarul alltak akkor néhány zászlóalj harccsoporrtal is 14-15-ben) a donbaszi és luhanszki embereknek, hogy ti is csatlakozhattok Oroszországhoz úgy ahogy a Krím épp csak Putyinnak eszébe nem jutott Donbasz és Luhanszk annektálása, neki az kellett, hogy ezeken keresztül destabilizálja Ukrajnát. Tehát Putyin abban volt érdekelt, hogy egy alacsony intenzitású, de folyamatosan "működő" fegyveres konfliktus legyen Ukrajna területén és erre pont kapóra jött neki a donbaszi és luhanszki orosz kisebbség.

Szar volt a szakadár államokban az orosz kisebbségnek? Igen az volt, hisz kvázi háborúban álltak Ukrajnával ami bizony szedett civil áldozatokat is (megjegyzem a két szakadár állam által megölt civilek is oroszok voltak, hisz az arcvonal nem az etnikai hataron volt) ami elkerülhetetlenül magával hozta a civil áldozatokat (Donyeck város határa gyakorlatilag az arcvonal volt).

Ami pedig a feltételeuett ukrán vérengzés vízióját illeti. Nem lett volna, hisz nem csak a két szakadár állam területén éltek oroszok Ukrajnában és mégsem mészarolták le őket. Vagy azt gondolod, hogy pl Harkov orosz lakosságát kiirtották? Nem nem irtották ki. Az ukrán állam békenhagyta azokat az orosz nemzetiségű embereket akik nem fogotak ellene fegyert. Nem is tehetett mást, hisz Ukrajna lakosságának minimum 40% orosz kisebbség volt 22 előtt...

Mivel járt volna legjobban az orosz kisebbség Ukrajnában? Azzal, ha nem akarja Putyin felhasználni őket mint feláldozható erőforrást saját nagyjatalmi érdekeiért.

• Robot
Reactions: megazez

Redgreg

Well-Known Member
2022. április 22.
1 252
5 309
113
Egy semleges Finnország lerohanása igencsak kockázatos lett volna, hiszen korábban sem sikerült nekik. Jobb volt nekik a semleges Finnország, mint egy európai háborút kockáztatni a NATO mellett.
Tudom, hogy manapság az alternatív történelem nagyon népszerű
De jelezném: a szovjetek megnyerték a téli háborút is, és a folytatólagos háborút is.
És a végén pontosan annyit vettek el, amiért az elején területcserét ajánlottak. Később még azt is visszaadták.
Szóval mi nem sikerült nekik?
Mert még ha azt írnátok, hogy nehezebben sikerült.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 401
56 952
113
Putyin volt az aki nagyon álszent módon reményt adott (és segítette őket fegyverrel, de amikor nagyon szarul alltak akkor néhány zászlóalj harccsoporrtal is 14-15-ben) a donbaszi és luhanszki embereknek, hogy ti is csatlakozhattok Oroszországhoz úgy ahogy a Krím épp csak Putyinnak eszébe nem jutott Donbasz és Luhanszk annektálása, neki az kellett, hogy ezeken keresztül destabilizálja Ukrajnát. Tehát Putyin abban volt érdekelt, hogy egy alacsony intenzitású, de folyamatosan "működő" fegyveres konfliktus legyen Ukrajna területén és erre pont kapóra jött neki a donbaszi és luhanszki orosz kisebbség.

Szar volt a szakadár államokban az orosz kisebbségnek? Igen az volt, hisz kvázi háborúban álltak Ukrajnával ami bizony szedett civil áldozatokat is (megjegyzem a két szakadár állam által megölt civilek is oroszok voltak, hisz az arcvonal nem az etnikai hataron volt) ami elkerülhetetlenül magával hozta a civil áldozatokat (Donyeck város határa gyakorlatilag az arcvonal volt).

Ami pedig a feltételeuett ukrán vérengzés vízióját illeti. Nem lett volna, hisz nem csak a két szakadár állam területén éltek oroszok Ukrajnában és mégsem mészarolták le őket. Vagy azt gondolod, hogy pl Harkov orosz lakosságát kiirtották? Nem nem irtották ki. Az ukrán állam békenhagyta azokat az orosz nemzetiségű embereket akik nem fogotak ellene fegyert. Nem is tehetett mást, hisz Ukrajna lakosságának minimum 40% orosz kisebbség volt 22 előtt...

Mivel járt volna legjobban az orosz kisebbség Ukrajnában? Azzal, ha nem akarja Putyin felhasználni őket mint feláldozható erőforrást saját nagyjatalmi érdekeiért.
Az ukránok is dönthettek volna úgy bármikor, hogy nem lövik és bombázzák a saját orosz kisebbségüket, hanem megállapodnak velük egy autonómiáról, egyszerűen csak elengedik őket ha ennyire nem kérnek egymásból, hogy inkább harcolnak is egymás ellen.

Mostanra mindegy sajnos, ahogy leírtam a csatatéren fog eldőlni, nem itt. Amennyire látom most, észérv itt már nem számít majd, simán nyomják amíg az egyik elbukik. Szomorú, jobb lett volna megegyezni.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
54 089
91 663
113
Az ukránok is dönthettek volna úgy bármikor, hogy nem lövik és bombázzák a saját orosz kisebbségüket, hanem megállapodnak velük egy autonómiáról, egyszerűen csak elengedik őket ha ennyire nem kérnek egymásból, hogy inkább harcolnak is egymás ellen.

Mostanra mindegy sajnos, ahogy leírtam a csatatéren fog eldőlni, nem itt. Amennyire látom most, észérv itt már nem számít majd, simán nyomják amíg az egyik elbukik. Szomorú, jobb lett volna megegyezni.
Hagyták volna elfoglalni teljes Donbaszt és Luhanszkot? Nem tehették, hisz az állam feladata az ország fegyveres védelme főleg ha egy harmadik ország kívülről támogatja katonailag.

Bármennyire is propagaljátok az együgyű gondolatot, az ukránok sem direkt civilek mészarlasa céljaból lőtték a szakadárokat, de ha egy Donyeck méretű város frontvonal ott lesznek civil áldozatok...

Mellékesen azt hozzáteszem, hogy nem az ukrán állam kelt fel fegyveresen Donyeck és Luhamszk megye ellen, hanem fordítva.

• Robot
  • Vicces
Reactions: Redgreg and megazez

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
3 034
33 713
113
nem igazán találtam meg a megfelelő topicot a hírnek ..

A Sanghaji Együttműködési Szervezetbe /SCO/ kérte a felvételét Örményország és Azerbajdzsán is !

az öményeket a a pakisztániak, az azerieket meg az indiaiak utasították el. (lehet konteozni a két ország és az oroszokkal való kapcsolatuk között)

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 596
9 336
113
Nagyon hiányoztál, azt a kicsi értelmes beszélgetést is képes vagy lehúzni a melységeidbe amibeddig folyt...
az nem beszélgetés, ha valamit kijelentesz, majd közlöd, hogy az az egy és csakis egy igazság. aki meg vitatkozni mer, az meg "buta" ...
de ha nálad ez a kommunikáció, akkor legyen. nem vitatkozom

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
3 034
33 713
113
Hagyták volna elfoglalni teljes Donbaszt és Luhanszkot? Nem tehették, hisz az állam feladata az ország fegyveres védelme főleg ha egy harmadik ország kívülről támogatja katonailag.

Bármennyire is propagaljátok az együgyű gondolatot, az ukránok sem direkt civilek mészarlasa céljaból lőtték a szakadárokat, de ha egy Donyeck méretű város frontvonal ott lesznek civil áldozatok...

Mellékesen azt hozzáteszem, hogy nem az ukrán állam kelt fel fegyveresen Donyeck és Luhamszk megye ellen, hanem fordítva.
még jó hogy itt vagy nekünk és mindenre megadod a helyes választ :D

bár afelett barokkosan átsiklassz,hogy ha nincs szüksége az orosz kisebbségre az ukránoknak akkor minek ragaszkodnak hozzájuk ?

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 596
9 336
113
még jó hogy itt vagy nekünk és mindenre megadod a helyes választ :D

bár afelett barokkosan átsiklassz,hogy ha nincs szüksége az orosz kisebbségre az ukránoknak akkor minek ragaszkodnak hozzájuk ?
továbbá továbbra is átugorja azt a felvetést, hogy az 1991-ben megszavazott, az ukrán alkotmányba is rögzített autonómia ezekre a területekre miért is nem valósult meg. az is kérdéses, hogy hogyan fér bele egy nyelv, egy kultúra üldözése a jogállami keretekbe.

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 988
6 474
113

Szóval a kedves ukránok mindent megadtak az orosz kisebbségnek, a világ a csodájára járt a kisebbségi politikájuknak, szabadon használhatták a nyelvüket, semmi diszkrimináció nem érte őket, sőt, minden jóval el voltak halmozva, erre a két szemétl.da megye, hálából fegyvert ragadott. Minden világos....
Bármennyire is fáj ez neked, ezt az ukránok maguknak köszönhetik, és egyék is meg, amit főztek mostmár.

Tegyük ezt át magyar viszonylatba: pl. Felvidék, magyar kisebbség. Ha mi megtehetnénk, hogy átmennénk nekik segíteni, mi is ugyanígy megtennénk. Ti (oroszfóbok) lennétek a leghangosabban követelők, hogy na gyerünk már...

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 596
9 336
113
közben azért történnek események

csak sikerül (még ha valószínűleg igen labilis) valamilyen egységbe kovácsolni őket. mert az ellenségem ellensége a barátom.
mindenesetre a piac bővül Oroszország számára, meglátjuk tudnak-e élni vele.