Annyira fontos mint az összes többi hasonló méretű ukrán település.Tréfát félretéve... Stratégiailag fontos még Pokrovszk és Kupjanszk?
Tudom nem a település mérete számít, de azért mégse Kijevvel próbálkoznak.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Annyira fontos mint az összes többi hasonló méretű ukrán település.Tréfát félretéve... Stratégiailag fontos még Pokrovszk és Kupjanszk?
Ugyan már! Nem unalmas
Mindig ezt a témát felhozni mint okot az oroszok gyűlöletére?
Te döntöd el, hogy melyik időben, melyik ideológia álltal, myik oroszul beszélő a gonosz? Hmm?
Vegyük a magyar vörösöket 1919-be! Azok magyarok voltak. Azokat nem utálod amit a magyarokkal tettek? Ideológia egy tőről fakad a csúnya szovjetekével.
Vagy vegyük románokat? Azokat nem gyűlölöd? Ők aztán igazán élen jártak magyarok gyilkolásában, erőszakolásában, rablásában.
Vagy franciákat. Napóleon franciái hány magyart öltek meg Austeitznél? Horvátok 1848-49ben?
Vagy németeket 907-ben, vagy törököket abban a 150 évben amíg itt hessztek és epusztították a Magyar Királyságot Mohácsnál.
De ugyan ilyen alapon az olaszokat utálni kellene egész európának a Római birodalom miatt.
Homeopátiás, vagy akár teljesen értékelhetetlen mennyiségben.

Egyik esszéddel ütöd a másikat...
"Itt pár üteg Patriot, egy-két IRIS-T, talán pár régi Hawk, ami egyáltalán szóba jöhet, és a ruszki képtelen megsemmisíteni, de még ideiglenesen elnyomni sem tudja..."
Aztán: "Negyedik éve áramlik a hadianyag Ukrajnába. "
Igen, van ott hadianyag bőven, hiszen tolják őket minden lehetséges csatornán, úgyhogy az első idézetet gondold át újra! Egyébként is ha hihető volna az ukrán propi, miszerint mindent is lelőnek, amit az orosz rájuk indít, akkor az rengeteg felhasznált klf. lérakot feltételez. A csöves védelmet hagyjuk, mert nem sok mindent tud hozzátenni a védelemhez. Szóval volt és van sok rakettya és kiszolgáló eszköz a használatukhoz, csak éppen nyilván úgy telepitve, hogy nehéz legyen kiszedni őket, akár annak árán is, hogy vagy indításnál visz el valamit a lérak, vagy találat esetén a roncsok és akár a sérült harci rész civilekben tesznek kárt, okoznak halált.
Nálad mit takar a pontcél meghatározás?
És ez a homeopátiás mennyiség akadályozza Putyint negyedik éve!?!
Hát hogy fog így minden összeomlani, ha elfogy a homeopátiás mennyiség?![]()
Putyin nagyon könnyen véget vethetne a testvérháborúnak.Az agresszív hajtóvadászat a golyófogók után folytatódik..
Az ukrán rezsim tulajdonképpen a saját népét irtja...a tragédia az, hogy értelmetlenül halnak egy testvérháborúban, idegen(globalista) érdekek miatt.
https://vasarnap.hu/2025/01/07/kirill-patriarka-nagy-eroket-vetettek-be-az-ukran-nep-elkabitasara/
Igaza van Kirillnek.
Jó lenne, ha felébrednének végre abból a narkotikus álomból.
https://vasarnap.hu/2025/01/07/kirill-patriarka-nagy-eroket-vetettek-be-az-ukran-nep-elkabitasara/
A hadsereg temploma.
Megint ezt a beteges hazudozót hozod. De ha igaz is lenne, akkor miért nem sírt a vízellátás miatt amikor az ukránok évekre eltorlaszolták a Krímbe vezetgő folyót, hogy az ottani lakosságnak ne legyen ivóvize? Mindezt a demokrácia és az emberi jogok nevében, és mert az ukrán propiban annyira érdekli őket az ottani lakosság.Beszélgetés a két orosz megzálót lelovo katonával:
Beléptünk egy lakott területre, mondjuk úgy, igen, körülvéve, hogy visszafoglaljuk, visszaszerezzük a földjeinket. Beléptünk, és azonnal foglyot ejtettünk, kihallgattuk, és azt mondta, hogy kis gyalogos csoportokban vonulnak be, azaz három-öt fővel. Nem kommunikálnak túlsúlyban egymással, nem kommunikálnak anélkül, hogy egymással kommunikálnának. Még az egységeket sem ismerik, ki van ott, hol, ki bujkál a házakban.
Egy másik harcoscsoport jött, hogy segítsen nekünk (az ukránnak). Szintén megszakadt a kapcsolat, van egy útszakasz, ahol megszakadt a kapcsolat, és a srácaink eltévedtek, és én elindultam, hogy megkeressem azt a csoportot, és belefutottam ebbe a két orosz alakba egy erdőtelepítésben, vagyis az úton sétáltam, és ők a bokrok közül néztek ki, a lőállásaink nem voltak egyenlőek, vagyis könnyen szétszedhettek volna, és mivel nincsenek azonosító jeleim, döntés született. Csak azt mondom nekik, hogy "Sziasztok, srácok", és nézem a reakciójukat, és magabiztosan előremegyek. Azt kérdezik tőlem - Hová mész?, mondom oda, és előre mutatok. Már megértettem, mi a lényeg, miért rejtőzködnek, mert a madár (drón) elől rejtőzködtek, ami felülről vezetett, a drón elől, és azt mondom nekik, a madár az enyém, és továbbállok.
Látom, hogy már fél utat tettem meg, odanézek, és követnek, ismét egy nyílt tér az úton, ketten vannak, és én egyedül vagyok. Úgy döntöttem, hogy egyelőre nem keveredem harcba, várok, várok valami kényelmes manőverre, elérek egy kereszteződéshez, egy elágazáshoz az úton, és feléjük fordulok, és azt mondom, vannak közöttetek dohányzó srácok, azt mondják, igen, vannak, csak hagyjuk el a nyílt helyet, mint ott az erdőtelepítésben, menjünk balra a zöldbe, mondom, oké, mutassátok az utat. És kiderül, hogy egy kicsit hátrébb megyek mögöttük, és elkezdem irányítani mindkettőjüket, utána gyorsan elpusztítottam őket.
Valahogy ez a helyzet alakult ki. A legtisztább víz improvizációja, mert a feladatot teljesíteni kell, meg kell menteni magad és el kell pusztítani az ellenséget, ismét jelentős szerepet játszott az a tényező, hogy harci bevetésre induláskor nem használom a biztosítékot, vagyis a géppuska folyamatosan, folyamatosan harckészültségben van, mert ilyen helyzetben, valahol, bekattannak a biztosítékkal, és ez nem biztos, hogy a kezemre fog játszani. Itt mintha a legelejétől villámgyors irányítás lett volna, nem egy, nem második, nem volt idejük megérteni vagy megijedni. Volt egy ukrán pixelformám, nem vették észre, mert nem számítottak rá, hogy ott látnak minket. Azt hiszik, hogy csak a sajátjaik vannak. Nos, igen, így történt, hogy a sajátjaik közül valónak tartottak.
------------------------------------------------------------------------
Nem meglepo "oroszos" megoldás a donyecki vízhiány kezelésére:
Az úgynevezett „Donyecki Népi Tanács” „Egységes Oroszország” vezetője büntetőeljárással fenyegette meg a vízhiány miatt panaszkodó lakosokat.
Valerij Szkorohodov, az úgynevezett „Donyecki Népi Tanács” „Egységes Oroszország” frakciójának vezetője büntetőeljárás megindítását követelte Donyeck lakosai ellen, akik Alekszandr Básztrikinnek, az orosz nyomozóbizottság elnökének panaszkodtak a katasztrofális vízhiány miatt.
Szkorohodov a polgárok panaszait „teljes hazugságnak” nevezte, és kijelentette, hogy céljuk az volt, hogy „felkavarják és destabilizálják az országon belüli helyzetet” „valamilyen harmadik erő” érdekében.
Az ukránoknál van olyan "vezető" akitől simán kitelik, hogy megmérgezi vagy már meg is mérgezte a donyecki vízhálózatot. Ezt mondom úgy, hogy 10+ éve beszéltem olyan orosszal aki mesélt egy két dolgot Donyeck főterének az ukránok általi rakétázásáról és a tisztán polgári áldozatokról. Arra is gondolni lehet, hogy a háború miatt a vízhálózat és a kutak karbantartásának a hiánya miatt nem biztonságos a vezetékes víz. Bár kényelmetlen lajtoskocsiról intézni a napi szükségleteket, de biztonságosabb is.Megint ezt a beteges hazudozót hozod. De ha igaz is lenne, akkor miért nem sírt a vízellátás miatt amikor az ukránok évekre eltorlaszolták a Krímbe vezetgő folyót, hogy az ottani lakosságnak ne legyen ivóvize? Mindezt a demokrácia és az emberi jogok nevében, és mert az ukrán propiban annyira érdekli őket az ottani lakosság.
Miért kéne egy megszálló hatalmat támogatniuk? Fordítva ülsz a lovon. Majd az oroszok megoldják ha kellett nekik a terület.Megint ezt a beteges hazudozót hozod. De ha igaz is lenne, akkor miért nem sírt a vízellátás miatt amikor az ukránok évekre eltorlaszolták a Krímbe vezetgő folyót, hogy az ottani lakosságnak ne legyen ivóvize? Mindezt a demokrácia és az emberi jogok nevében, és mert az ukrán propiban annyira érdekli őket az ottani lakosság.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..