UFO / UAP (Unidentified Aerial Phenomena)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
5 237
19 539
113
Dehogyis. Itt az "X" nem az "X-band"-et jelenti, hanem az "X-ray"-t. Ezek az XRF spektrométerek röntgensugárzást bocsátanak ki, azzal ionizálják a vizsgálandó anyag atomjait és az így ionizált atomok által kibocsátott sugárzás spektrumának alapján tudják megállapítani, milyen atomokból áll az adott anyag. Amúgy jó cuccok, mert roncsolásmentes és gyors összetételvizsgálatra képesek, bár megvannak a korlátaik is. A gyakorlatban a nátriumnál, magnéziumnál könnyebb elemek atomjait már nem tudják érzékelni, így a szenet sem, ezért pl. acélok pontos összetételének megállapítására csak korlátozottan alkamasak.
A rádióhullámok az elektormágneses spektrum másik, az alacsony energiájú végén vannak, így túl kicsi az energiájuk (mármint a rádióhullámok fotonjainak) az atomok ionizálásához, szóval ilyen típusú anyagvizsgálatra alkalmatlanok.
Igazad van, az nem nagyon nem rádio/mikrohullámú tartomány.
A radar a hullám geometriai tulajdonságát méri, az röntgen XFR meg a kémia tulajdonságot.
Köszi a pontosítást!

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 694
67 391
113
A radar a hullám geometriai tulajdonságát méri,

Nekünk az is bőven jó lenne, hiszen relatív pontos képet adna arról, milyen is ez az üstökös.

A másik oldal meg az, hogy ha ismered a formát akkor radarhullám visszaverődés erősségéből tudsz tippelni az anyagösszetételre is.
Ugyan az a geometriai forma teljesen más Db szintű visszaverődést produkál attól függően miből készült.

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
5 237
19 539
113
Nekünk az is bőven jó lenne, hiszen relatív pontos képet adna arról, milyen is ez az üstökös.

A másik oldal meg az, hogy ha ismered a formát akkor radarhullám visszaverődés erősségéből tudsz tippelni az anyagösszetételre is.
Ugyan az a geometriai forma teljesen más Db szintű visszaverődést produkál attól függően miből készült.
Nem kerül ahhoz elég közel hozzánk.
Ez a kép pár napja jött ki róla, szóval idővel szerintem lessz majd még jobb is;
B6i3aYgNAZVqi86uMqpiQe-1024-80.jpg.webp

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
5 237
19 539
113
Corridor Crew legújabb debunk videója;
Komolyan mondom ezek a srácok szakmájukból kifolyólag jobban értenek az ilyen felvételek kivizsgálásához, mint néhány hivatalos szerv.
Ja, és várják a megfejtésre váró videókat;
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 694
67 391
113
Nem kerül ahhoz elég közel hozzánk.
Ez a kép pár napja jött ki róla, szóval idővel szerintem lessz majd még jobb is;
B6i3aYgNAZVqi86uMqpiQe-1024-80.jpg.webp
Ez kép alapján bármi is lehet.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
5 237
19 539
113
Ez kép alapján bármi is lehet.
Csak azért mert te vagy én a Yodát is el tudjuk képzelni, még nem lessz valóságosabb, vagyis nem a fantáziánk alapján kell megítélni ezt az esetet sem -szóval nem, nem lehet bármi is. Ami úgy néz ki mint egy üstökös csóvát húz mint egy üstökös, olyan gázokat bocsát ki mint egy üstökös, az egy mélyűri, csóvat húzó üstökös.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 694
67 391
113
Ami úgy néz ki mint egy üstökös csóvát húz mint egy üstökös, olyan gázokat bocsát ki mint egy üstökös, az egy mélyűri, csóvat húzó üstökös.

Ez egyelőre sehogy nem néz ki, mert szart se látunk belőle.
Túl kevés információ alapján vonunk le beton biztosnak gondolt következtetéseket.
Jobban örülnék neki, ha komolyabban is megvizsgálnánk az égitestet. Függetlenül attól, hogy valójában micsoda.

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
5 237
19 539
113
Fasza, megint egy víz feletti IR videó!

Ez valószínűleg egy célballon vagy valami hasonló cél tárgy. Maga az objektum nem mozog, csak úgy tűnik, mintha mozogna, mert a kamera követi, miközben a háttér elmozdul az ellenkező irányba a jármű haladása miatt. A már sokszor tárgyalt parallax jelenség.
Ezt bizonyítja a felvételen, a becsapódás után látható különböző méretű törmelékek a cél objektummal megegyező sebességgel haladnak tovább.. közben meg csak zuhannak..

Ezt erősíti az a tény is, hogy a Hellfire proxy fuse nem detonált, vagyis csak kinetikusan találta el a könnyű célt.

Ha jobban megfigyeljük, az is látszik, hogy a hullámok szöge kissé megváltozik, ahogy a megfigyelő drón az objektum körül mozog valószínűleg távolról, körözve figyeli, miközben a cél tárgy is magasan lehet a levegőben. Persze nincs fix támpont, de ez egy fix lebegő cél ballon/tárgyra indított rakéta gyakorlat lehetett.

A személyes véleményem, hogy ezekkel a sereg direkt szopatja az ilyen meghallgatásra beülöőket, meg persze a nagyérdeműt is.

Rettegek, félj, és borzadj!
Rendelj új fegyvereket!

Sponsored by Lockheed Martin :)

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 694
67 391
113

Megelőztél.
Kicsit sajnálom, hogy ezt is kaputelefonnal vették fel, szóval lehetne kicsit egyértelműbb a látvány.

Ez valószínűleg egy célballon vagy valami hasonló cél tárgy.

Ballont gépágyús lövészethez használnak.
Nem tudom, hogy egy ballont mennyire láthat egy RH-s vagy IR-s hellfire.
Én még nem láttam alacsonyan repülő ballonra pct. rakéta lövészetet, de az nem azt jelenti, hogy nincs.
Tudsz ehhez hasonló céllövészetes videót a netről? Ahol Hellfire-el lőnek célballonra?

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 694
67 391
113

Bírom, hogy az UFO/UAP jelenség az egyetlen olyan jelenség a világon amire több millió szemtanú van, de a "szent tudomány" papjai mégsem hajlandóak komolyan venni, ahogyan kormányzati oldalról is az elhallgatás a direktíva.
Ez már önmagában sokat mondó.

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
13 139
28 391
113
Fasza, megint egy víz feletti IR videó!

Ez valószínűleg egy célballon vagy valami hasonló cél tárgy. Maga az objektum nem mozog, csak úgy tűnik, mintha mozogna, mert a kamera követi, miközben a háttér elmozdul az ellenkező irányba a jármű haladása miatt. A már sokszor tárgyalt parallax jelenség.
Ezt bizonyítja a felvételen, a becsapódás után látható különböző méretű törmelékek a cél objektummal megegyező sebességgel haladnak tovább.. közben meg csak zuhannak..

Ezt erősíti az a tény is, hogy a Hellfire proxy fuse nem detonált, vagyis csak kinetikusan találta el a könnyű célt.

Ha jobban megfigyeljük, az is látszik, hogy a hullámok szöge kissé megváltozik, ahogy a megfigyelő drón az objektum körül mozog valószínűleg távolról, körözve figyeli, miközben a cél tárgy is magasan lehet a levegőben. Persze nincs fix támpont, de ez egy fix lebegő cél ballon/tárgyra indított rakéta gyakorlat lehetett.

A személyes véleményem, hogy ezekkel a sereg direkt szopatja az ilyen meghallgatásra beülöőket, meg persze a nagyérdeműt is.

Rettegek, félj, és borzadj!
Rendelj új fegyvereket!

Sponsored by Lockheed Martin :)
Gyakorlatilag megint nem tudunk semmit az egészről, csak megemlítve a rakéta nevét.

" AGM–114 Hellfire lézeres félaktív önirányítású páncéltörő rakéta, amelyet az Egyesült Államokban fejlesztettek ki az 1980-as években, elsősorban az AH–64 Apache harci helikopter részére."

Ebből az jön le nekem, hogy a céltárgy nem nagy sebességgel ott kóborolt, ahol támadó helikopter van épp a levegőben.

Nagyon szépen, pontosan felülről van bemutatva, hogy valami, jó legyen 1 Hellfire rakéta megbontja az UFO szerkezeti egységét, de semmi többet és kellően homályosan.

Fegyverteszt és más semmi? Nagyon úgy hat.

Igen, hergeljük a nagyérdeműt.

Engem nem hozott különösebb lázba a felvétel. Ráadásul a mostani galaktikus szökevény üstökösről is eltereli a figyelmet. :) :)

Röviden ennyit, most nincs időm belemélyedni.

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
5 237
19 539
113
Megelőztél.
Kicsit sajnálom, hogy ezt is kaputelefonnal vették fel, szóval lehetne kicsit egyértelműbb a látvány.

Ballont gépágyús lövészethez használnak.
Nem tudom, hogy egy ballont mennyire láthat egy RH-s vagy IR-s hellfire.
Én még nem láttam alacsonyan repülő ballonra pct. rakéta lövészetet, de az nem azt jelenti, hogy nincs.
Tudsz ehhez hasonló céllövészetes videót a netről? Ahol Hellfire-el lőnek célballonra?
Nem.

Van más fura körülmény, eleve a víz feletti célra Hellfire?! Azt gondoltam a hellfire földi célok ellen talalták ki.

Meg ugye croppolták a videót így pont nem látszik a MQ9 meta adat (én legalábbis nem láttam rendes felvételt), és ahogy a hasonló F18 lúd esetén láttuk a magasságot, távolságot, sebességet, abból már vissza is lehetett számolni, ahogy tették a NASA vizsgálói is.

Meg aztán a Reaper is több optikás, hol a hagyományos nem IR felvétel?
Lehet nem ballon, de valami nagyon könnyű cél tárgy lehetett, ha a Hellfire contact fuse se detonált ahogy áthaladt rajta.

Közben találtam víz felett helikopterröl indított Hellfiret szóval, lehet mégsem annyira szokatlan. A cél sajnos nem látszik.

Itt meg kis légi célra indítanak;
https://www.7atc.army.mil/M
edia-News/Video/dvpTag/Hellfire/

• Tetszik
Reactions: endre and fip7

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 694
67 391
113
A NASA (!) szerint élet volt a Marson:

Elég lassan kezdik felkészíteni az emberiséget arra, amire szerintem nem kellene így külön felkészíteni.
Vagyis, hogy az élet a világ egyetemben nem egy bug, hanem feature. :cool:
Ennek megfelelően nem vagyunk egyedül.

• Tetszik
Reactions: Groove

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
5 237
19 539
113
A NASA (!) szerint élet volt a Marson:

Elég lassan kezdik felkészíteni az emberiséget arra, amire szerintem nem kellene így külön felkészíteni.
Vagyis, hogy az élet a világ egyetemben nem egy bug, hanem feature. :cool:
Ennek megfelelően nem vagyunk egyedül.
Ez inkább űrkutatás topik..

Nem kell mindenbe rögtön valami nagy konteót belelátni. Szerintem simán csak a programok és a költségvetés megindoklása zajlik.
Látjátok parasztok, ezért kell a Marsra menni sok milliárd adó dollárt elkölteni?!

Egyébként számolja valaki, hogy ez hányadik ilyen jellegű bejelentés?! :)

Ja és azt érdemes ám megfigyelni, hogyan is fogalmaznak;

"could preserve evidence of ancient life"

"..contain a potential biosignature."

• Tetszik
Reactions: G__G and endre

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 694
67 391
113
Egyébként számolja valaki, hogy ez hányadik ilyen jellegű bejelentés?! :)

3.-ik jelentős, amiről én tudok.
Már a 70's évek fele is volt egy, ugyanis minta hevítés során olyan elemek szabadultak fel, amely életre utalt.
Ezt eltusolták.
Aztán volt a marsi meteorban talált megkövesedett mikróba.
Azt kamuzták, hogy hát az mástól is létre jöhetett.... (hát persze XD)
Most, hogy a nyakukra lépet a trump egyből eszükbe jutott, hogy amúgy jah, itt vannak a foltok, lehet, hogy élet nyoma.
Persze, hogy az, de még mindig nyitva hagytak egy kiskaput, hátha megint ki kell magyarázni, hogy mégse.

Én nem látok bele a világ urainak beteg játékába, nem tudom miért kell ilyen beteg módon titkolni azt ami nyílvánvaló.
Az élet nem egyedi jelenség, rajtunk kívül is létezik.
Még a biblia sem állítja , hogy mi lennénk Isten egyetlen teremtményei!

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
5 237
19 539
113
3.-ik jelentős, amiről én tudok.
Már a 70's évek fele is volt egy, ugyanis minta hevítés során olyan elemek szabadultak fel, amely életre utalt.
Ezt eltusolták.
Aztán volt a marsi meteorban talált megkövesedett mikróba.
Azt kamuzták, hogy hát az mástól is létre jöhetett.... (hát persze XD)
Most, hogy a nyakukra lépet a trump egyből eszükbe jutott, hogy amúgy jah, itt vannak a foltok, lehet, hogy élet nyoma.
Persze, hogy az, de még mindig nyitva hagytak egy kiskaput, hátha megint ki kell magyarázni, hogy mégse.

Én nem látok bele a világ urainak beteg játékába, nem tudom miért kell ilyen beteg módon titkolni azt ami nyílvánvaló.
Az élet nem egyedi jelenség, rajtunk kívül is létezik.
Még a biblia sem állítja , hogy mi lennénk Isten egyetlen teremtményei!
Lehet neked nyilvánvaló, de valódi közvetlen bizonyíték még most sincs. Ez tény.
Ez a mostani is közvetett, valami bio-nyom ami szerintük élet hagyta hátra. (Vagy nem)

Amíg nem küldünk oda egy szondát ami össze szedi ezeket a mintákat és haza hozza rendes laboros vizsgálatokra, vagy nem megy egy emberes misszió.. addig ez végig egy kurva nagy kérdőjel marad. Persze ha valami mondjuk fosszíliát találnának az más lapra tartozna, de nem ez a helyzet. Csak következtetések vannak, hogy ez vagy az talán az élet hagyta hátra, vagyis kategorikusan, jelen időben kijelenteni, hogy élet van a földön kívül, megalapozatlan. (Még)

Logikailag vizsgálva a dolgot szerintem se "vagyunk egyedül" az univerzumban, de bizonyítéknak ez a Marsi bio nyom még igen soványka...

• Tetszik
Reactions: G__G and endre

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 694
67 391
113
Logikailag vizsgálva a dolgot szerintem se "vagyunk egyedül" az univerzumban, de bizonyítéknak ez a Marsi bio nyom még igen soványka...

Szerintem nagyobb perspektívából kell nézni ezt az egészet.
Ezek a van/volt-e a marson élet, egy alap szint.
A felső meg a milliós számú UFO észlelések, 4. típusú találkozások stb...
De annak aki vallásos ott a Biblia, vagy Énok könyve.
Nem vagyunk egyedül a világ mindenségben, csak valamiért tilos észre venni.

De ha abból indulok ki, hogy mennyi lapos földes van.... Szerintem elég sok olyan ember van, akit ha megk*rna egy alien a saját kertjében, akkor sem hinné el, hogy idegennel találkozott. XD
Sokan próbálnak a tudomány/vallás álcája mögé bújni miközben valójában hit életi kérdésről beszélünk.
Vagy nyitott vagy a világra és annak csodáira és új információkra, vagy zárt elméd van egy elefántcsont toronyban és minden ami nem illik bele a prekoncepciódba az nem létezik.
Ez a két féle ember van. :)
Egy hitetlen ember számára sosincs elég bizonyíték. Én így látom.