Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hát még csak a felénél járok, de ezt eddig telibelötte....
Az tetszett a tesztben, hogy amit megéltem, átment neki a másik vevői oldalról.
Egyébként ezt már Mexikóban gyártják. Ez csak részben válasz a minöségre. Mert a fejlesztés, design németek irányította olasz. Az hogy olasz nem jelenti, hogy xar, sőt.. Olyan vevő számára nem látható, de az összbenyomást mégis valahogy növelő faszságokra baxtunk el eurómilliókat, milliárdokat, hogy az ma hihetetlen. (Ma sokszor a gagyiság van a köbön a nagy spórolások miatt. ) De ezáltal lett vhogy más mint a többi autómárka.
....
És qrvajól nyomták a németek. Egyszerűen szívhattad magadba a tudást és a tapasztalatot tőlük. Ma b+, az újak áhh..... kenterbe verjük mi magyarok őket!!!
https://www.krone.at/3890386Nem azért halt meg sok ember a siklónál, mert "papírból" készült a felépítmény? Semmi komoly belső merev váz? És ezért ripityára tört. Meg nem lehetett volna bele automatikus fékezés, ha túlpörögne a kerék?
8:30 tól èrdemes nèzni.
De jó lenne, csak félek hogy nekünk se lesz miből megvenni, választások előtt itt olyan erőn felüli osztás lesz, hogy erre sztem nem marad.Jöhet haza Máv Cargo, meg a GyESEV is..
![]()
Most végre utolérheti a MÁV az osztrák vasutat: Ausztriának már nincs rá pénze, történelmi megszorítás jön – így építik le az ÖBB-t - Világgazdaság
A Világgazdaság megbízható, naprakész, objektív információforrás, az üzleti élet befolyásos, mértékadó lapja.www.vg.hu
Ursula Wunderlion majd ad rá appanázst...De jó lenne, csak félek hogy nekünk se lesz miből megvenni, választások előtt itt olyan erőn felüli osztás lesz, hogy erre sztem nem marad.
Nem éri utol a MÁV az ÖBB-t max lassabb lesz lemaradás.Jöhet haza Máv Cargo, meg a GyESEV is..
![]()
Most végre utolérheti a MÁV az osztrák vasutat: Ausztriának már nincs rá pénze, történelmi megszorítás jön – így építik le az ÖBB-t - Világgazdaság
A Világgazdaság megbízható, naprakész, objektív információforrás, az üzleti élet befolyásos, mértékadó lapja.www.vg.hu
és ennek mi köze a MÁV cargóhoz? A NATO-nak tökmindegy kié a cég, ők használható vasúti pályákat és rakodókat szeretnének.ugye a magyar vasút stratégiai fontosságú a NATOnak Románia felé...
Szerintem egy állami vasúttal más együttműködni, mint egy privatizálttal...nekem mindegy, akkor válasszák a CFRt...és ennek mi köze a MÁV cargóhoz? A NATO-nak tökmindegy kié a cég, ők használható vasúti pályákat és rakodókat szeretnének.
Tiszta szégyen.8:30 tól èrdemes nèzni.
Most akartam berakni èn is.
2013ban szereltem. Az utam az Audiba vezetett.
Ott is a kisszèriás sportautók karosszèriájának gyártásába.
Úgynevezett Finises lettem.
Katosszèria elemeken gyártás közben keletkezett hibák kijavítása volt a feladatunk.
Akkor a Lamborghini aventador/huracan.
Audi R8/rs 4/5/6.
Porsche panamera egyes karosszèria elemeit gyártottuk.
Kèsöbb Lamborghini urus/etron GT ès mèg ez az.
2013-ban huracan 4db ajtó, vagy 4db frontklappe(csomagtartó fedèl, ami máshol a motorháztető).
Mikor eljöttem 15db volt az ajtó, 10db a frontklappe.
Az ajtóból 20at akartak. De abban már annyian álltunk bele olyan lett a "minősèg" hogy vègül elvetettèk.
Az aventandoron kívűl kb mindennek 3-4 szeresère nőtt a darabszáma.
Katasztrófa lett a minősèg.
Sokszor azzal vèdekeztek, mert kisszèria.
Dehát ha egy luxusautót veszel, akkor megèrdemelnèd a pènzedèrt a minősèget.
Főleg ha amúgy meg lehet oldani.
1 pèlda.
Mielőtt eljöttem volt egy akkor 45 miliós autó első sárvèdője, mèrethibás volt.
Át kellett nèzni az összeset.
Ami kicsit volt rossz, azt fölhegeszteni.
Formáracsiszolni.
2 hèten át műszakonkènt 25db. Ami nagyon szar, azt különválogatni.
Az èn műszakomban nagyrèszt èn csináltam.
Határidő napján, ott álltam amikor jött főnököm/qm meg mèg ki tudja kik.
Ès az ami nagyon szar volt, bekerült a márkaszervízeknek szánt alkatrèszek közè!
Mondván törött kocsira jó lessz.
És hány hasonló volt mèg.
Katasztrófa. De ez a videóban is látszik.
De akkortájt legalább a nagyszèria jó volt.
Zsír, mára sikerült a 16 halottból 8at azonosítani.https://index.hu/kulfold/2025/09/03...os-turista-rendorseg-mentoszolgalat-serultek/
Kisiklott Lisszabon ikonikus siklója, legalább 15 halott, két tucatnyi sérült. Valószínűleg kábelszakadás történt.![]()
Tök ugyan az mert a pályát ami a lényeg mindenhol az állam vasút tartja fentSzerintem egy állami vasúttal más együttműködni, mint egy privatizálttal...nekem mindegy, akkor válasszák a CFRt...
https://www.krone.at/3890386
A lényeg: a felső megállóhoz rögzített drótkötél szakadt el. A drótkötél teherbírása (elvileg) 68t, 337 napja volt használatban és 600 napra volt hitelesítve. Azt, h miért szakadt el a drótkötél, még vizsgálják. Azt is, h a fék miért nem működött.
Egyébként nem papírból volt, épp elég volt kiszabadítani a sérülteket a roncsokból. Egy háznak ütközött.
Azért ezt megvédem.Tiszta szégyen.
Világos. Ettől függetlenül mindhárom nagy német autókonszern bele állt minőségileg a földbe. Egy 20 évvel ezelőttig valóban prémium árért prémium terméket vettél náluk, ma meg prémium árért egy közepest kapsz.Azért ezt megvédem.
A kisszériás gyártás mindig más, mint a nagyszéria.
Nagyszériánál a tizedmilliméterekkel baxakszanak egy ajtó kapcsán, meg akár egy karosszéria oldalfal. Itt azért sokszor méteres alkatrészekről beszélünk.
Amikor az Audi a Lambot átvette, akkor vezette be a digóknál a szériafolyamatok szerinti gyártást. Előtte mindent megfaragtak, mégis Lambot lett a Lambo. Csak így felpörgött a darabszám és költséghatékonyabb lett.
Egy sportautónál néha olyan dízájnt, éleket, tornadovanalakat, töréseket álmodnak meg a tervezők, ami legyárthatatlan. Főleg egy 0,8 mm vastag lemez esetén, sárvédőlemez.
De ezeket azért be lehet a hibáikkal együtt tökéletesen állítani egy autón. Csak mi a mérethiba? +/- 0.5 mm-en kívúl van?? Jó néha előfordulhat milliméter fölötti is, csak nem mindegy melyik alkatrésznél és melyik részén? Egy labil rögzítési fülön???
Bármilyen autónál a márkaszervízek pótalkatrészei sokszor teljesen más gyártónál és más előírások szerint készülnek. De nincs is szükség jobbra. Ott nincs taktidő a soron, hogy 5 perc alatt meg legyen az a 20 csavar húzva, ez meg az beklipszelve, beállítva. Ha több időd van a felépítéshez, kevésbé pontos alkatrészek is megfelelőek.
Erről szól a B.R.A.N.D.! Mitől jobb a Mandarina Duck táska a másik táskánál? Semmivel....csak a neve....majd szépen becsúszik az átlagba a minőség is...mert megvette valami befektető...csak a design marad meg a név...Világos. Ettől függetlenül mindhárom nagy német autókonszern bele állt minőségileg a földbe. Egy 20 évvel ezelőttig valóban prémium árért prémium terméket vettél náluk, ma meg prémium árért egy közepest kapsz.
Hát.Azért ezt megvédem
Nagyszériánál a tizedmilliméterekkel baxakszanak egy ajtó kapcsán, meg akár egy karosszéria oldalfal. Itt azért sokszor méteres alkatrészekről beszélünk.
1mm vastag anyag. 0,7 a határ.Egy sportautónál néha olyan dízájnt, éleket, tornadovanalakat, töréseket álmodnak meg a tervezők, ami legyárthatatlan. Főleg egy 0,8 mm vastag lemez esetén, sárvédőlemez.
Szèp szèp az elmèlet.De ezeket azért be lehet a hibáikkal együtt tökéletesen állítani egy autón. Csak mi a mérethiba? +/- 0.5 mm-en kívúl van?? Jó néha előfordulhat milliméter fölötti is, csak nem mindegy melyik alkatrésznél és melyik részén? Egy labil rögzítési fülön???
Sokszor.Bármilyen autónál a márkaszervízek pótalkatrészei sokszor teljesen más gyártónál és más előírások szerint készülnek
Ugyebár itt most keverni tetszik a kisszèriát a nagyal.Ott nincs taktidő a soron, hogy 5 perc alatt meg legyen az a 20 csavar húzva, ez meg az beklipszelve, beállítva. Ha több időd van a felépítéshez, kevésbé pontos alkatrészek is megfelelőek
Lènyeg a lènyeg.Amikor az Audi a Lambot átvette, akkor vezette be a digóknál a szériafolyamatok szerinti gyártást. Előtte mindent megfaragtak, mégis Lambot lett a Lambo. Csak így felpörgött a darabszám és költséghatékonyabb lett.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..