A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
25 053
49 687
113
Elvileg igen, max annyi hogy kepesseget es osszeget nevez meg tobbet nem.
Vagy konkretan megnevez teljes osszeget mennyiseget azon belul mibol mennyit mikorra akarnank venni ezt megteheti az unio, kerdes megfogja-e tenni mert megis haditechnikai beszerzesek.
Azonban az atlathatosag elve szerint, barki ki kerheti a pontos listat es azt kozze teheti csak kell egy jo ugyved :D meg peeeeeeenz
Sztem egy elnagyolt lista biztos lesz az EU-tól:
Pl. ABM légvédelmi képesség: X mrd EUR értékben - esetleg valamilyen mennyiségi adat "Y System". Talán típus is meg lesz nevezve - pláne ha közös projekt van. (Mondjuk a példában szerelő ABM légvédelem terén csak a franica SAMP/T van a piacon szóval nem lenne nehéz kitalálni...)

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
30 110
106 367
113
Várjál már, a nyilvánosságra hozott igények pont fedik a keretet? Netalantan valami megegyezos egyezség lenne már?
A lengyel cikk szerint volt egyeztezés, egyezség. Ezert lett centre ugyanannyi a francia és a magyar. Ha tippelnem kell a miénket húzták vissza, hogy beleférjenek a keretbe.

SAFE program a három legkötelezettebb ország részvételére felső határt szabott. Ezeknek az országoknak a SAFE-kölcsönök összege nem haladhatta meg a 90 milliárd eurót (a teljes források 60%-a). A három ország – Lengyelország, Románia, Magyarország vagy Franciaország (amelyek mindegyike pontosan ugyanakkora, 16,27 milliárd eurós kerettel rendelkezik) – kezdeti allokációja 76,6 milliárd euró. Az Európai Bizottság bejelentése azt is bejelentette, hogy a 19 érdeklődő ország kérelmeinek teljes értéke meghaladta a 150 milliárd eurót, ami azt jelenti, hogy csökkenteni kellett azokat. Ez valószínűleg magyarázza a Magyarországnak és Franciaországnak odaítélt – egészen az euróig terjedő – azonos összegeket.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 582
17 305
113
rossz magyar kerítés, amiért napi büntetést kapunk.
Nem konkrètan a kerítès miatt kapjuk a büntit.
De gondolom ezt te is tudod. :oops:

Majd ha a milliárdos villát építö tábornok lesz a miniszter, akkor nem lesz korrupció
Jaj.:D:D:D

Nem a fideszes spanok hagyták hogy èpítse.:rolleyes:

Ne játszd már magad.:D

De a többi rèsze nagyrèszt oks.
Únióban is meg a mutyi.
Akkor nálunk is rendben van.:hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
9 423
13 763
113
Mondjuk az egy másik kérdés, hogy az sem gondolkodtat el, hogy az milyen állapotban lehet, aki haldoklótól kell, hogy kölcsönt kérjen...

Off:
Én konkrétan ismerek ilyen nőszemélyt.
Korábban az volt a nagy mondása, hogy nem tanulni kell, hanem jól házasodni. Lehúzott egy szezont pincérként vagy takarítóként egy óceánjárón, aztán hozzáment egy románhoz, mert a románok sokkal jobb emberek. Aztán csak elvált tőle, és pont most krt kölcsön, persze papírok nélkül egy közel 90 éves embertől. milliókat.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
9 423
13 763
113
Vajon további pár KC-390-est nem lehetne belerakni?
Azt jó pár ország vesz, venne és vannak európai beszállítók, még ha az Embraer ugye brazil.

• Tetszik
Reactions: Venom85

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
25 053
49 687
113
Most nem adtam össze csak futtában, de ez összesítve kimerítette a keretet.

A SAFE kezdeményezés összesen 150 milliárd eurós költségvetése a következőképpen oszlott meg:

Lengyelország - 43 734 100 805 euró (29,2%),
Románia - 16 680 055 394 euró (11,1%),
Franciaország - 16 216 720 524 euró (10,8%),
Magyarország - 16 216 720 524 euró (10,8%),
Olaszország – 14 900 000 000 euró (9,9%),
Belgium - 8 340 027 698 euró (5,6%),
Litvánia - 6 375 487 840 euró (4,3%),
Portugália - 5 841 179 332 euró (3,9%),
Lettország – 5 680 431 322 EUR (3,8%),
Bulgária - 3 261 700 000 euró (2,2%),
Észtország – 2 660 932 171 euró (1,8%),
Szlovákia – 2 316 674 361 euró (1,5%),
Csehország – 2 060 000 000 euró (1,4%),
Horvátország – 1 700 000 000 euró (1,1%),
Ciprus – 1 181 503 924 euró (0,8%),
Finnország – 1 000 000 000 euró (0,7%),
Spanyolország – 1 000 000 000 euró (0,7%),
Görögország – 787 669 283 euró (0,5%),
Dánia - 46 796 822 euró (0,03%).
Sztem az van hogy a keleti szárnyon vagy akkor kiemelt összeget kapsz, mert a nyugat seggét véded.
Ha haderő méretére nézzük (euró/katona) sztem nekünk adták legtöbbet! :D
(persze ha hinni lehet ennek a "táblázatnak", ami nem végleges)

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
1 350
5 020
113
Én arra lennék kíváncsi ilyen nagyságrendű összegeknél hogyan jött ki nekünk és a franciáknak "forintra" ugyanannyi? Pont ugyanabból pont ugyanannyit vennénk? Ha igen, akkor pontosan mi is az? :) Mert ha valami 524 ajróra végződik, az minimum egy indikatív árajánlatot feltételez, mellette meg mondjuk a kerek egymilliárd inkább ex hasnak tűnik.
Naiv vagyok vagy naiv vagyok?

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
25 053
49 687
113
Én arra lennék kíváncsi ilyen nagyságrendű összegeknél hogyan jött ki nekünk és a franciáknak "forintra" ugyanannyi? Pont ugyanabból pont ugyanannyit vennénk? Ha igen, akkor pontosan mi is az? :) Mert ha valami 524 ajróra végződik, az minimum egy indikatív árajánlatot feltételez, mellette meg mondjuk a kerek egymilliárd inkább ex hasnak tűnik.
Csak annyi, hogy ez EU végre elismeri Orbán nagyhatalmi törekvéseit ezért egy lapra kerültünk a franciákkal: kell atomrakéta, tengó, meg minden, ami egy nagyhatalomnak kell... :rolleyes:

• Vicces
Reactions: Tumpek

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
25 053
49 687
113
Nem ígértek a polákoknak valami helyi gyártást, összeszerelést egy nagyobb megrendelés fejében?
Ne érts félre, nem akarom az ebet kötni a karóhoz, csak ebben érintett lenne vagy hat tagállam.
2026 május végéig lehet leszerződni. Tehát ami még nincs gyártásban arra nem is tudsz szerződni.
Továbbá az összes alkatrész 65%-nak kell az EU-ból származnia...

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 904
19 495
113
Mivel a penz akkor kapjuk meg ha mar elo szerzodes van teszem az gripenre fegyverzet saabal le targyaltuk jeleztuk jo mi ezt akarjuk de a safe progibol csinaljunk ra egy elo szerzodest.
Ami ugyebar mindent tartalmaz mar.

• Tetszik
Reactions: L.O.B and Aladeen

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
9 423
13 763
113

Ja, elég feltűnő.
De lehet, hogy azért, mert így jön ki az a bizonyos %-nyi részesedés.

• Tetszik
Reactions: Hortator

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
2 385
4 927
113
Nem ígértek a polákoknak valami helyi gyártást, összeszerelést egy nagyobb megrendelés fejében?
Ne érts félre, nem akarom az ebet kötni a karóhoz, csak ebben érintett lenne vagy hat tagállam.
szallitogep tekintetében ott van opciónak az airbus, a casa meg a c27. Nem látom a kényszert igazán, hogy bele egyek ezt a portfólióba, főleg az airbus miatt.

• Tetszik
Reactions: Tumpek