Nem csak ez lehet az alternativaja az orosz falova szerepnek, ami most van.
De egyebkent vannak szovetsegesi kotelessegek is, meg ugy azert a becsulet is.
Az meg, hogy a kozos kozep-europai tortenelembol fakadoan inkabb ossze kellett volna zarni a lengyelekkel,
csehekkel, stb, es mindent megtenni, hogy ne keruljenek tobbet az orszagok orosz gyamsag ala, szerintem eleg
magatol ertetodo kene legyen.
nem mondtam, hogy oda kell adni, bar ig.szerint nem oszt v szoroz ennyi eszkoz..
De egyebkent tenyleg meddo a vita, mert a szokasos nephulyites miatt, szegyenszemre ember se
nagyon akadna, aki megvedene a hazajat. Akarmivel is. Mar ha ezt a platformot reprezentativnak vesszuk :/
Megis RU az, aki a gazdasaga ugy-ahogy megerosodese utan ujrakezdte a gazd-pol-kat erdekszferajanak a kiterjeszteset.
Btw: Izrael +mindenkire kitaraz, tobb orszaggal arrebb levokre is
"nem csak ez lehet az alternatívája az orosz falova szerepnek,ami most van "
-na várj egy kicsit .. szóval nekünk menni kellene a többiekkel,mert van becsület megszövetségi kötelességek is ? összezárni a csehekkel,meg a lengyelekkel ??
jaja szóval mindannyian elmegyünk a kocsmába, atomrészegre isszuk magunkat és az lesz a hülye a brigádból,aki egyébkétn józan és at mondja ne menjünk kocsival ? és benne nem lesz becsület ??
Benes dekrátumok gondolom ismerősök, mi a lóf.sz közünk van nekünk a csehekhez ? lengyelekkel nincs egyébként rpoblémánk, de vajon ha mi hadban állunk a románokkal akkor beugranak mellettünk a lengyelek is,mert jajj de nagy barátság van meg i do szabli i do szklanki?? szerintem pont leszarnák,mint ahogyan mi is leszarjuk jelen esetben .. milyen orosz gyámságról beszélsz ??
engedjük már el ezt az orosz birodalmi törekvések,meg gyámság hülyeséget ..
saját véleményem, hogy az országunk most is gyámság alatt áll, és nem önjáró, most engem nem érdekel,hogy Moszkvából jön a dirigálás vagy Brüsszelből,ne mondja meg senki hogy Magyarosrszág mit tehet és mit nem tehet !
Szövetségi kötelességünknek eleget teszünk, ellenben mindig azt mondjátok hogy ez nem NATO művelet, akkor? minek kellene eleget tenni ? az EU meg kötelezhet (egyébként a NATO sem) semmiféle katonai akcióra !
"nem mondtad,hogy oda kell adni,mert nem oszt nem szoroz .. "
azért ha be kell menned egy sikátorba ami tele van mindeféle szar alakkal biztosan jól jön egy gázspray, egy zsebkés vagy egy pisztoly .. szóvacl engedjük el azt a dumát is,hogy adjuk oda mert nem oszt nem szoroz, jobb ha van valamink és nem kell használni,mint ha nincs semmink és valamit használni kellene !
"Megis RU az, aki a gazdasaga ugy-ahogy megerosodese utan ujrakezdte a gazd-pol-kat erdekszferajanak a kiterjeszteset."
szerintem az,hogy államközi szerződések (és a NATO direkt töketlenkedése miatt) keretein belül elmentek Sziriába és szétbaszták az ISIS-t azért az nem olyan rossz dolog, persze erre is lehet írni bármit, Asszad végül megbukott, de "nagy rend lett" Szíriában .. végül is látjuk az eredményét, némi lefejezgetések, agyonlövöldözések, válogatott tortúrák stb stb)
de ha evonatkoztatok Szíriától, még mindig nem látom azt,hogy az oroszok (akár a WAGNER is) nem belső kérésre, hanem önhatalmúlag lenne ott pl Afrikában, gazdaságilag meg hagy kereskedjelenjk már azzal akikkel akarnak a ruszkik, adjuk már meg nekik ezt a jogot ! ( és ehhez szorosan társul a politika is)