[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 806
11 320
113
Arra már ki sem térek, hogy ha az Európai Bíróság hoz egy határozatot, h az LMBTQ-szigeteken kötött melegházasságo el kell ismerni minden tagállamban, tekintet nélkül arra, h az alkotmányuk mit mond a melegházasságról, akkor bizony a Külső Homokisztánban kötött házasságot is el kell ismerni, akkor is, ha az már a 3. felesége Juszufnak.
Baromság a LMBTQ hazassag es a moszlim vallas kozti kapcsolat kb. olyan mint az agysejteid szama. A 0-hoz konvergal. Az iszalm hit nem engedi a meleghazassagot. Hozza kell tennem, hogy homo esvleszbikus emberek mindengol elmek csak a kapcsolatuk nem lehet torbenyes sok helyen. Ha belegondolsz a farizeus magyar kormanyoldalba ott tobb buzi van aki meg a homofób torvenyeket is megirta es mindezt titkolnia kellett. A NER bukasat nem a homoszexszualis moszlimok hanem a nagyüzemi lopás es a lassan fektelennebvalo "urizalasa" es az eroforrasok allami szintű eltulajdonitasa okozza. Ugy gondolom sem a vallassokban sem a torzenelemben nem vagy jaratos, ilyen marhasagokjt leirni digitalus harcos.

• Robot
Reactions: megazez

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 888
37 259
113
Baromság a LMBTQ hazassag es a moszlim vallas kozti kapcsolat kb. olyan mint az agysejteid szama. A 0-hoz konvergal. Az iszalm hit nem engedi a meleghazassagot. Hozza kell tennem, hogy homo esvleszbikus emberek mindengol elmek csak a kapcsolatuk nem lehet torbenyes sok helyen. Ha belegondolsz a farizeus magyar kormanyoldalba ott tobb buzi van aki meg a homofób torvenyeket is megirta es mindezt titkolnia kellett. A NER bukasat nem a homoszexszualis moszlimok hanem a nagyüzemi lopás es a lassan fektelennebvalo "urizalasa" es az eroforrasok allami szintű eltulajdonitasa okozza. Ugy gondolom sem a vallassokban sem a torzenelemben nem vagy jaratos, ilyen marhasagokjt leirni digitalus harcos.
Olyan hülyeségekkel vitatkozol, amik csak a fejedben léteznek, én nem mondtam. Ha az Európai Bíróság kötelezi a tagállamokat, h a más tagállamban, vagy akár 3. országban kötött házasságot is fogadja el, akkor is, ha az alkotmányába ütközik (melegházasság), akkor majd jön Abdul, és erre a precedensre hivatkozva követeli, h akkor fogadd el az ő házasságát is, akkor is, ha az alkotmányodba ütközik.
Az, hogy mit képzelsz hozzá, nem az én problémám.

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 817
19 470
113
Olyan hülyeségekkel vitatkozol, amik csak a fejedben léteznek, én nem mondtam. Ha az Európai Bíróság kötelezi a tagállamokat, h a más tagállamban, vagy akár 3. országban kötött házasságot is fogadja el, akkor is, ha az alkotmányába ütközik (melegházasság), akkor majd jön Abdul, és erre a precedensre hivatkozva követeli, h akkor fogadd el az ő házasságát is, akkor is, ha az alkotmányodba ütközik.
Az, hogy mit képzelsz hozzá, nem az én problémám.

Nem kell ehhez EB. Alapvetően nemzetközi magánjogi kérdés a házasság érvényessége, ezt a kérdést már régóta rendezi a nemzetközi kollizios jog.

Alapvetően a külföldiek külföldön kötött házasságának érvényességére a személyes joguk illetve a házasságkötés helyének joga az irányadó.

Tehát ha két (három, négy…) személy az iszlám jog alá tartozik és aszerint is kötöttek házasságot olyan helyen, ahol iszlám jogot alkalmaznak, és az iszlám jog szerint érvényes a házasságuk, akkor azt itthon és bárhol máshol is el kell fogadni érvényes házasságként.

Van ugyan közrend kluauzula ami általánosságban kizárja a külföldi jog alkalmazását ha az súlyosan sérti az alkotmányos és közrendet, de itt szerintem nem játszik amig mondjuk az özvegynek nem kell a máglyára követnie a férjét mint régen egyes ősi kultúrákban khmm.

A gyerekelhelyezés és a házassagi vagyonjog más kérdés lehet de ez most nem érdekes itt.

Sok helyen, ahol tiltott a válás ezért is utaznak külföldre házasságot kötni, asszem pl. Izraelben tiltott a válás vagy valami, ezért Ciprusra mennek házasodni.

Halkan jegyzem meg hogy 1895-ig Magyarországon is kvázi vallási törvények szabályozták a házasság jogintézményét, amúgy nem rosszul és olyan égbekiáltó különbség sincs a világi törvényekhez képest, hiszen kulturálisan ugyanonnan erednek.

Azt meg hülyeség számon kérni egy muszlimtól hogy nem a keresztény kultúrkör szerint él vagy házasodik.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
30 119
106 405
113
Hofi jut az eszembe erről az eszmefuttatásról: Azért jópofák vagyunk mi is, egy haldoklótól kölcsönkérni...
Egyébként én örülök, ha veszünk olyat, amire szükség van, és nem utólag kell "beilleszteni" a honvédelmi stratégiánkba, mint a 4 felderítő Skyfoxot pl.
Még egy különbséget látok a nyugat-európai korrupció és a hazai között: ott marad pénz az állam egyéb, szerintem fontos funkcióinak működtetésére (oktatás, egészségügy, közlekedés).
Hidd el itt is lesz@rná mindenki, hogy hányszoros túlárazás van egy honvédelmi beszerzés kapcsán, ha az egyrészt egy hosszú távú koncepció részeként reális válaszokat ad a modern kor kihívásaira, másrészt közben úgy működne az ország, hogy a mindennapi megélhetési/szociális/társadalmi problémák nem borzolnák az idegrendszerünket.
A lengyelek beléptek az Európai Ügyészségbe, ezért oldották fel sok zárolt pénzüket. Ez bizony jogállami törvénymódosítás a javából, nemzetközileg vizsgálhatóvá és büntethetővé váltak az Eu-s pénzek felhasználásai.
Nem a határvédelmi kerítésért büntetnek minket, hanem a hozzá kapcsolódó jogi környezet módosításáért (illetve az Eu-s jogharmonizáció elmaradása miatt), a menekült státusz elbírálásának módjáért, a kérvényező lehetőségeinek leszűkítéséért, stb.
Nagyon leegyszerűsítetted ezeket a kérdéseket, pedig Tőled sokszor alapos, jól körbejárt indoklásokat szoktam olvasni a "mindeszarizmus" elleni érvelésekkor...

Hanyatlik vs Uniós hitel.
Az Unió befolyása, világgazdasági aránya jelentősen esett Ázsia kárára, míg az USA maradt ahol volt. Sajnos ez hanyatlás.

2020-ig sosem volt közös Uniós hitel.
Miért?
Mert ha kellett vmilyen közös Uniós programra pénz, a tagállamok összedobták, aztán abból fizették. Mint az Uniós költségvetés.

Ma nincs pénzük a tagállamoknak összedobni. A magyar eladósodottság az Unió átlaga, itt bőven tőlünk Nyugatra 100%-os GDP arányon felüli államadósságok vannak. Erre mi a megoldás? Azt ne növeljük, legyen közös adósság. Egyrészt ezzel a gödröt ássuk, max. közös gödör. Másrészt néhányan, mi pl. nyernek vele, mert a németekkel közös adósság alacsonyabb kamattal ketyeg. De a németek is, hisz a végén a nagy része, ahogy az Uniós pénzeknek is, a német iparba, hadiparba csorog.

Sztem ez a közös hitel elég erős csapda. De ha már az ellenkezésünk ellenére megásták, maxoljuk ki. Brüsszel minden válságot arra használ, hogy később arra hivatkozva központosítson. Így lesz a hitellel is.

Oktatás, eü, közlekedés.
Nem akarok fölöslegesen elkanyarodni, de a németek ugyanazokért fikázzák a sajátjuk, mint mi a miénket. Persze jobb a kinti, de más a mérce. Ahogy a magyar is jobb mint 20 éve, csak arra már senki se emlékszik.

A többivel nem akarom elvinni a topikot max ezt olvasd el.

A vendéglátóipar számára például mintegy 280 millió eurót különítettek el, de a részben kommenteket is feldolgozó médiajelentések szerint
ennek a pénznek egy jelentős része mehetett jachtokra, szaunákra, szoláriumokra és bútorokra.

Ezt az Európai Ügyészség egyelőre nem vizsgálja, Tusk maga takaríthat, ha már kiborult. Olyan udvarias vele az Unió, mint velünk.;)

A svédek, írek, dánok sem csatlakoztak ehhez az ügyészséghez. Megint a központosítás a cél.

A végén inkább áthoztam ide.

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
7 284
21 949
113
Mondjuk én Kaja Kallasnak mindent is megbocsátok :D

Az EU-nak nem igazán van egységes külpolitikája. Ezért Kallas pozíciója is jelképes inkább. Persze attól még nem mindegy ki van ott. A probléma nála elsősorban az angol nyelv. Nehezen beszéli. És emiatt kifejezni se tudja megfelelően magát. Nem is tudja megfelelően angolul átgondolni, hogy mit akar. Például nekem elsőnek úgy hangzott, hogy azt mondja, hogy az oroszok és kínaiak azt hiszik magukról, hogy ők nyerték meg a második világháborút. És ezt értik sokan félre úgy, mintha azt mondta volna, hogy részt sem vettek vagy nem nagyon csináltak semmit. Észtként azért nyilván tudja, hogy mi volt az oroszokkal. A kínaiak valós szerepét amúgy sokan nem ismerik, én is alig ismerem azt. Bár azért ott is igaznak tűnik, hogy ha az USA nem kerekedik felül a japánokon, akkor nem lehettek volna győztesek. Az hogy az ENSZ biztonsági tanácsában is benne vannak, úgy tudom az amerikaiak miatt van, mert az oroszok miatt emelték fel a főbb győztesek közé Kínát. Hogy legyen valaki az orsozok hátában.
Csak azt ne mond, hogy szerinted jó nő :D Akárhányszor ránézek mindig az általános iskolai földrajz tanárnőm jut eszembe róla, kiköpött az ikertestvére.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 888
37 259
113
Oktatás, eü, közlekedés.
Nem akarok fölöslegesen elkanyarodni, de a németek ugyanazokért fikázzák a sajátjuk, mint mi a miénket. Persze jobb a kinti, de más a mérce.
Egy kis adalék:
20onéve, amikor az osztrákoknál még nem kellett felvételizni, ha osztrák érettségid volt, és a tandíj is szignifikánsan kevesebb volt, mint a németeknél, bizonyos szakokon a diákok 50%a német volt, 48% osztrák és a többi az egyéb, magyartól irániig. Na most, az osztrákok már akkor(!!) csak a bajor érettségit ismerték el az osztrákkal egyenrangúnak.
Németországon belül szintén. Jelentkeztél egy egyetemre, az általad kiválasztott szakra. Bajor érettségid van? Beiratkozhatsz. Brandenburgi? Tessék, ebből a tárgyól kell szóbeli felvételit tenni.. Na, ennyit a német oktatásról. És akkor még csak ónémetekről beszéltünk 99%ban.
Most ott tartanak a bécsi, berlini általános iskolák, h az elsősök kevesebb, mint fele beszéli anyanyelvként a németet. Nyilván, ebben vannak szlovákok, csehek, magyarok, horvátok is, de amíg belőlük volt 1-1, addig ők tanultak meg németül a tanév végére, most az echte osztrák tanul meg törökül / arabul. Vagyis amíg a német nyelvvel vesződnek, nem tanulnak meg írni, olvasni, számolni.

Na, meg amin mindenki pörögni szokott, bezzeg nálunk bezzeg nem tanítják meg a gyereket angolul, tragédia nálunk a nyelvismeret, pfejj, magyar poroszos rendszer. Hát.. Van tapasztalatom az osztrákok nyelvtudásáról. Mikor a csaj a csoportmunkán mondja nekem, h reméli, én jobban tudok angolul, mint ő.. Mondom, figyu, neked első idegen nyelv volt, nekem német volt az első, francia a második (jó, hát azt nem tanultam, mert rühelltem) és angolul csak egy évet tanultam, hobbiból. És jobban ment nekem, mint neki a 8 év iskolai angol után. Az sem véletlen, h Bécsben a turistás helyeken mindenhol felvidéki meg erdélyi pincérek vannak, ők 3-4-5 nyelven beszélnek szemben az osztrákokkal, akik esetleg jól tolják angolul.

zztop

Well-Known Member
2015. november 27.
392
2 414
93
Érdeklődöm. Milyen alapon írsz ennyire ordenáré módon? Idegi?

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
17 371
21 060
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

mijki

Well-Known Member
2012. augusztus 12.
672
1 784
93
A Marseillei késes családja feljelenti a zsarukat gyilkosság vádjával, az ûgyvédjük pedig rasszizmusról beszél
Ha már bíróságon lesznek, lehet is őket deportálni.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
18 142
66 928
113
A Marseillei késes családja feljelenti a zsarukat gyilkosság vádjával, az ûgyvédjük pedig rasszizmusról beszél
Arab tettest arab ügyvéd véd. Példa a jó integrációra. :)

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
15 449
42 451
113
Meg is jött a görög reakció...

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 559
143 266
113
Meg is jött a görög reakció...
Már volt arról is hír hogy nem kaptak a törökök engedélyt becsatlakozni.

• Szomorú
Reactions: Kim Philby

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 691
25 287
113
Ennél jobban nem is lehetne összefoglalni az EU migrációs politikáját.

Az egyik "újeurópai" épp rántottát süt Brüsszelben az örökmécsesen az Ismeretlen Katona emlékművénél.

b595b89862638b4dd95b72ae1f3595c6.jpg