[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
5 816
17 082
113

Katonák ezreit tették lapátra: ki a felelős?​

MiG-29 ügy, RSzR ügy
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 583
17 308
113

Katonák ezreit tették lapátra: ki a felelős?​

MiG-29 ügy, RSzR ügy
Hát elèggè sèrtett a riport alany.

Migről èrdemben nem beszèl.

Rszr nem a szíve csücske. :rolleyes:

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 583
17 308
113
Mármint, nem fura!!!
Hát.

Politika mentesen nekem sem a szívem csücske rszr pályafutása. Az a kimondottan karrierista tiszt számomra.

De akkor te jobban "ismered".

Ezt a csókát nem ismerem. De hamar az állomany is tud az ellentètről kettőjük közt, az nem túl pozitív.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
54 209
91 793
113
Hát.

Politika mentesen nekem sem a szívem csücske rszr pályafutása. Az a kimondottan karrierista tiszt számomra.

De akkor te jobban "ismered".

Ezt a csókát nem ismerem. De hamar az állomany is tud az ellentètről kettőjük közt, az nem túl pozitív.
Őt nagyon szerette az állomány, mert tényleg kb semmi sem érdekelte csak a szervezet és a katonák (Sándor Tamást Sándornak, Ruszint Ruszinnak stb hívta az állomány, de a két Pintért Pintyusznak... persze nem előtte :D). Az persze más kérdés, hogy mennyire szolgálja a szervezet és az állomány érdekeit, ha a parancsnok (volt az is) felfelé minden elképzelhető és elképzelhetetlen széllel szemben hugyozik. Tetszik nem tetszik kell egy bizonyos fokú rugalmasság a vezetőknek, ha az nincs az sosem jó (természetesen nem jogtalanságok, törvénytelenmségek stb iránti hajlékonyságról beszélek).

• Tetszik
Reactions: fishbed and Ocses

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 583
17 308
113
Tetszik nem tetszik kell egy bizonyos fokú rugalmasság a vezetőknek, ha az nincs az sosem jó
Nem mindegy ki miatt rugalmas a parancsnok
A saját èrdekèben, vagy közös cèlèrt.

A becenèv jelzès èrtèkű. Bár lehet sèrtő is. :rolleyes:

A Sándorok/Rszr nekem egy színt.
Szerintem ők csak az előbrejutást hajtották.

Nekem Lippai az egyetlen akinèl nem ez jött át.
Meg most a Hattyár.
Bár őt csak külszolgálatban láttam dolgozni.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 451
57 141
113
Igen nekem is ez jutott eszembe.

Meg, hogy egy tök èrtelmes jókèpessègű ember.
Tök jó dumálókával.
Szerintem mindenki csípte, a parancsnokai is.

Ehhezkèpest mèg mindíg szakszi.

Bár lehet ez saját választása.
Pont ezt néztem én is, hogy anélkül hogy ismerném itt van egy csillogó szemű ember, lejön hogy imádja, lelkes, elmondja hogy 30! éve szolgál, tud beszélni folyékonyan értelmesen, korához képest jó formában van, és bazzzmeg szakaszvezető!

Itt valami nagyon el van baszva a kiválasztás körül, egy ilyen embernek minimum törzszászlósnak kéne lennie már, de leginkább tolni őket tisztnek felfelé, ez lehetne egy valós életpályamodell a valóban elhivatott embereknek. Szakszinak a 20 éves szerdzsóknak kene lenni, nem neki, meg a hozzá hasonlóknak deres halántékkal, letolt 3 évtizeddel.

• Hűha
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and J.G.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 570
143 301
113
Pont ezt néztem én is, hogy anélkül hogy ismerném itt van egy csillogó szemű ember, lejön hogy imádja, lelkes, elmondja hogy 30! éve szolgál, tud beszélni folyékonyan értelmesen, korához képest jó formában van, és bazzzmeg szakaszvezető!

Itt valami nagyon el van baszva a kiválasztás körül, egy ilyen embernek minimum törzszászlósnak kéne lennie már, de leginkább tolni őket tisztnek felfelé, ez lehetne egy valós életpályamodell a valóban elhivatott embereknek. Szakszinak a 20 éves szerdzsóknak kene lenni, nem neki, meg a hozzá hasonlóknak deres halántékkal, letolt 3 évtizeddel.
Nagyon sokan nem akarnak felelősséget és inkább maradnak szerdzsónak.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 451
57 141
113
Nagyon sokan nem akarnak felelősséget és inkább maradnak szerdzsónak.
Milyen felelősséget nem akarnak, rajparancsnokká válni? Nem tudom Krisss, de nem jól van ez így, ha a szakmát láthatóan szerető és aműgy lelkes ember 30 év után 3 csontcsillaggal nyomja.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 570
143 301
113
Milyen felelősséget nem akarnak, rajparancsnokká válni? Nem tudom Krisss, de nem jól van ez így, ha a szakmát láthatóan szerető és aműgy lelkes ember 30 év után 3 csontcsillaggal nyomja.
Ismerek olyan szakszit aki eddig 6x utasította el az altiszti sulit.

Meg az hogy a szakmát szereti nem jelenti hogy bármilyen szinten jó vezető lenne és tud bánni az emberekkel.

De @Ocses ismeri az urat én nem.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 451
57 141
113

Meg az hogy a szakmát szereti nem jelenti hogy bármilyen szinten jó vezető lenne és tud bánni az emberekkel.

De @Ocses ismeri az urat én nem.
Nálatok a szakaszvezető fölé altiszti iskola kell, anélkül nem megy az őrmesteri állománykategória? Nem megy dedikáltan valaki suliba, akkor örök élet üvegplafon a szakszi?

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 924
19 545
113
Ez nalunk nagyon jellemzo egyetemet vegzett emberek (mar alez.) inkabb vezetik a jarorautot mint higy be uljenek az irodaba olyan beosztasba ahol tobb a felelosseg, mert ugye tudjuk egy rosszul kiosztott pofon “csak” fegyelmi egy rossz alairas rossz helyen 5-15 ev letoltendo.
Volt erre nem reg pelda…sokan fel is alltak miatta olyan kart okozva amit sokaig nem heverunk ki.

Ugy gondolom az utod nevelessel van baj es emiatt nem akarnak soha felelosseg teljes beoba menni tehetseges emberek.

• Szomorú
Reactions: zsolti

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 451
57 141
113
Jà. Vagy szakirányos civil beszítható végzettség és utàna altiszti különbözeti.

@dudi hogy van most pontosan?

Nálunk alap suli rögtön őrmester, szerparancsnok sulival lehetsz zászlós, felsőfokú szakmai fősuli + nyelvvizsga a tiszt, beoval és idővel főtiszt, politikai hátszél ezredes és felette.

Nagyjából így van nálunk. De aki elhivatott, előbb utóbb minimum zászlóst csinálnak belőle, 30 év alatt pláne.

Ezt a szakaszvezetőt fájt látni. Tudom hogy nem ebből él, nem erre adják a kenyeret, de jobban ált volna rajta a törzszászlósi pl.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 924
19 545
113
Nálunk alap suli rögtön őrmester, szerparancsnok sulival lehetsz zászlós, felsőfokú szakmai fősuli + nyelvvizsga a tiszt, beoval és idővel főtiszt, politikai hátszél ezredes és felette.

Nagyjából így van nálunk. De aki elhivatott, előbb utóbb minimum zászlóst csinálnak belőle, 30 év alatt pláne.

Ezt a szakaszvezetőt fájt látni. Tudom hogy nem ebből él, nem erre adják a kenyeret, de jobban ált volna rajta a törzszászlósi pl.
Nalunk nem kell nyelvizsga a tisztihez

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 451
57 141
113
Nalunk nem kell nyelvizsga a tisztihez
Nem csak a covid alatt nem kellett? Akkor nálunk is megkapták páran - sok olyan is akinek a covid nélkül soha nem adták volna ki a diplomáját, csak ha vesznek hozzá egy nyelvvizsgát :D - de én úgy tudom az egy átmeneti időszak volt, egy kegyelmi állapot. Aztán lehet úgy hagyták, nekem kellett az fix, nálunk nem lehetett dipomát átvenni nélküle.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 570
143 301
113

Alap altiszti őrmester.
Haladó altiszti főtörzs.
Egységes zászlós + alapfokú nyevvizsga zászlós.

Katonai diploma plusz stanag nyelvvizsga hadnagy. ( szakirányos civil diploma civil középfokú.nyelvvizsgàval plusz egységes gyalogostiszti felkeszítéssel ha oldalágról vagy alacsonyabb állománykategóriából lép elő)

Harcászati törzstiszti tanfolyam vagy nemzetközi hasonló tanfolyam százados

Katonai vagy szakirányos msc plusz felsőfokú katonai vagy civil nyelvvizsga és hadműveleti törzstiszti tanfolyam alezredes.

Ezredeshez pedig vezérkari tanfolyam itthon vagy külföldön.

Tàbornok pedig ezekhez még egy 4 éves NATO beosztás plusz itthon még magasabb parancsnoki beosztás feltétel.

• Tetszik
Reactions: zsolti and dudi

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 924
19 545
113
Nem csak a covid alatt nem kellett? Akkor nálunk is megkapták páran - sok olyan is akinek a covid nélkül soha nem adták volna ki a diplomáját, csak ha vesznek hozzá egy nyelvvizsgát :D - de én úgy tudom az egy átmeneti időszak volt, egy kegyelmi állapot. Aztán lehet úgy hagyták, nekem kellett az fix, nálunk nem lehetett dipomát átvenni nélküle.
Nem, mostmar nem kotelezo civil diplomahoz-se muktkor valami ilyesmit magyaraztak mert jovore en is akarok menni suliba…de nem merem ezt 100%ra kijelenteni majd utana nezek es le irom higy van mist az uj oktatasi torveny.

• Tetszik
Reactions: zsolti