Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hát elèggè sèrtett a riport alany.Katonák ezreit tették lapátra: ki a felelős?
MiG-29 ügy, RSzR ügy
Fura hallani, mert nekem ő is es ruszin is volt parancsnokom és még mi is tudtuk, hogy nem jönnek ki egymással.Hát elèggè sèrtett a riport alany.
Migről èrdemben nem beszèl.
Rszr nem a szíve csücske.![]()
Hát.Mármint, nem fura!!!
Őt nagyon szerette az állomány, mert tényleg kb semmi sem érdekelte csak a szervezet és a katonák (Sándor Tamást Sándornak, Ruszint Ruszinnak stb hívta az állomány, de a két Pintért Pintyusznak... persze nem előtteHát.
Politika mentesen nekem sem a szívem csücske rszr pályafutása. Az a kimondottan karrierista tiszt számomra.
De akkor te jobban "ismered".
Ezt a csókát nem ismerem. De hamar az állomany is tud az ellentètről kettőjük közt, az nem túl pozitív.
Nem mindegy ki miatt rugalmas a parancsnokTetszik nem tetszik kell egy bizonyos fokú rugalmasság a vezetőknek, ha az nincs az sosem jó
Pont ezt néztem én is, hogy anélkül hogy ismerném itt van egy csillogó szemű ember, lejön hogy imádja, lelkes, elmondja hogy 30! éve szolgál, tud beszélni folyékonyan értelmesen, korához képest jó formában van, és bazzzmeg szakaszvezető!Igen nekem is ez jutott eszembe.
Meg, hogy egy tök èrtelmes jókèpessègű ember.
Tök jó dumálókával.
Szerintem mindenki csípte, a parancsnokai is.
Ehhezkèpest mèg mindíg szakszi.
Bár lehet ez saját választása.
Nagyon sokan nem akarnak felelősséget és inkább maradnak szerdzsónak.Pont ezt néztem én is, hogy anélkül hogy ismerném itt van egy csillogó szemű ember, lejön hogy imádja, lelkes, elmondja hogy 30! éve szolgál, tud beszélni folyékonyan értelmesen, korához képest jó formában van, és bazzzmeg szakaszvezető!
Itt valami nagyon el van baszva a kiválasztás körül, egy ilyen embernek minimum törzszászlósnak kéne lennie már, de leginkább tolni őket tisztnek felfelé, ez lehetne egy valós életpályamodell a valóban elhivatott embereknek. Szakszinak a 20 éves szerdzsóknak kene lenni, nem neki, meg a hozzá hasonlóknak deres halántékkal, letolt 3 évtizeddel.
Milyen felelősséget nem akarnak, rajparancsnokká válni? Nem tudom Krisss, de nem jól van ez így, ha a szakmát láthatóan szerető és aműgy lelkes ember 30 év után 3 csontcsillaggal nyomja.Nagyon sokan nem akarnak felelősséget és inkább maradnak szerdzsónak.
Ismerek olyan szakszit aki eddig 6x utasította el az altiszti sulit.Milyen felelősséget nem akarnak, rajparancsnokká válni? Nem tudom Krisss, de nem jól van ez így, ha a szakmát láthatóan szerető és aműgy lelkes ember 30 év után 3 csontcsillaggal nyomja.
Nálatok a szakaszvezető fölé altiszti iskola kell, anélkül nem megy az őrmesteri állománykategória? Nem megy dedikáltan valaki suliba, akkor örök élet üvegplafon a szakszi?Ismerek olyan szakszit aki eddig 6x utasította el az altiszti sulit.
Meg az hogy a szakmát szereti nem jelenti hogy bármilyen szinten jó vezető lenne és tud bánni az emberekkel.
De @Ocses ismeri az urat én nem.
Ez nalunk nagyon jellemzo egyetemet vegzett emberek (mar alez.) inkabb vezetik a jarorautot mint higy be uljenek az irodaba olyan beosztasba ahol tobb a felelosseg, mert ugye tudjuk egy rosszul kiosztott pofon “csak” fegyelmi egy rossz alairas rossz helyen 5-15 ev letoltendo.Ismerek olyan szakszit aki eddig 6x utasította el az altiszti sulit.
Volt erre nem reg pelda…sokan fel is alltak miatta olyan kart okozva amit sokaig nem heverunk ki.Meg az hogy a szakmát szereti nem jelenti hogy bármilyen szinten jó vezető lenne és tud bánni az emberekkel.
Jà. Vagy szakirányos civil beszítható végzettség és utàna altiszti különbözeti.Nálatok a szakaszvezető fölé altiszti iskola kell, anélkül nem megy az őrmesteri állománykategória?
Ja plusz tisztinél középfokú nyelvvizsgaJà. Vagy szakirányos civil beszítható végzettség és utàna altiszti különbözeti.
@dudi hogy van most pontosan?
Jà. Vagy szakirányos civil beszítható végzettség és utàna altiszti különbözeti.
@dudi hogy van most pontosan?
Nalunk nem kell nyelvizsga a tisztihezNálunk alap suli rögtön őrmester, szerparancsnok sulival lehetsz zászlós, felsőfokú szakmai fősuli + nyelvvizsga a tiszt, beoval és idővel főtiszt, politikai hátszél ezredes és felette.
Nagyjából így van nálunk. De aki elhivatott, előbb utóbb minimum zászlóst csinálnak belőle, 30 év alatt pláne.
Ezt a szakaszvezetőt fájt látni. Tudom hogy nem ebből él, nem erre adják a kenyeret, de jobban ált volna rajta a törzszászlósi pl.
Nem csak a covid alatt nem kellett? Akkor nálunk is megkapták páran - sok olyan is akinek a covid nélkül soha nem adták volna ki a diplomáját, csak ha vesznek hozzá egy nyelvvizsgátNalunk nem kell nyelvizsga a tisztihez
Alap altiszti őrmester.Nálunk alap suli rögtön őrmester, szerparancsnok sulival lehetsz zászlós, felsőfokú szakmai fősuli + nyelvvizsga a tiszt, beoval és idővel főtiszt, politikai hátszél ezredes és felette.
Nagyjából így van nálunk. De aki elhivatott, előbb utóbb minimum zászlóst csinálnak belőle, 30 év alatt pláne.
Ezt a szakaszvezetőt fájt látni. Tudom hogy nem ebből él, nem erre adják a kenyeret, de jobban ált volna rajta a törzszászlósi pl.
Nem, mostmar nem kotelezo civil diplomahoz-se muktkor valami ilyesmit magyaraztak mert jovore en is akarok menni suliba…de nem merem ezt 100%ra kijelenteni majd utana nezek es le irom higy van mist az uj oktatasi torveny.Nem csak a covid alatt nem kellett? Akkor nálunk is megkapták páran - sok olyan is akinek a covid nélkül soha nem adták volna ki a diplomáját, csak ha vesznek hozzá egy nyelvvizsgát- de én úgy tudom az egy átmeneti időszak volt, egy kegyelmi állapot. Aztán lehet úgy hagyták, nekem kellett az fix, nálunk nem lehetett dipomát átvenni nélküle.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..