Biztosan nem, annak ellenére sem, hogy ahogy kisss is írja, összehasonlíthatatlanul jobb lett az elmúlt években, minta mi nagyon sokáig volt.Azt gondoltam ezzel jobban jártok mint az MRE-vel!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Biztosan nem, annak ellenére sem, hogy ahogy kisss is írja, összehasonlíthatatlanul jobb lett az elmúlt években, minta mi nagyon sokáig volt.Azt gondoltam ezzel jobban jártok mint az MRE-vel!
Őszintén szólva szerintem ez még belefér. El lehet lenni egykét napot hideg kaján. Kicsit javítanék a fehérje-szénhidrát arányon és ennyi. (mars csoki helyett proteinszelet)Valami köztes megoldás ha már a tábori konyha fix? Kivinni nem lehet..? Hangulatos lenne. Mondjátok azt, hogy ez egy huszár.
![]()
Ők rántott húsos szendót meg ilyesmiket kaptak. Egy idő után öltek volna a májkrémért, ment a csereüzlet.Mikor COVID alatt lejártunk a határra a bugrisokat hőmérőzni az ott szolgáló rendőrök nap mint nap ugyan azt a szendvicset meg kakaós csigát ették! El ment az egy hétig viszont 1 hónap után már ingyen osztogatták nekünk! Nem ettem ilyen egység csomagot nem tudom ízvilága milyen!
Én anno a tükörtojás konzervemet cseréltem a helyiekkel kolbászra ... valahol a Bakonyban ....Ők rántott húsos szendót meg ilyesmiket kaptak. Egy idő után öltek volna a májkrémért, ment a csereüzlet.
Egy jó rántotthúsos majonézes bagett egy paradicsomos gombóc konzervért![]()
Parom a szakdogajaba kulon szentelt ennek egy fejezetet hogy mi ti mennyire szar osszeteteli taplalekot kapunk a mai ellátmany tulzott szenhidrat-zsir aranyban van mindegyikbol kicsit vissza kell venni es a feherjet novelni es ez nem eleg ha jol emlekszem meg mondta is szerinte 2 nap magas feherjes kozepes szenhidrat-zsir osszetetlu kaja kene nektek es 2 nap alacsonyabb feherjes es magasabb szenhidratos de a zsirt nem szabadna emelni.Őszintén szólva szerintem ez még belefér. El lehet lenni egykét napot hideg kaján. Kicsit javítanék a fehérje-szénhidrát arányon és ennyi. (mars csoki helyett proteinszelet)
Mert most úgy van hogy x kalóriának kell meglennie x forintból egy nap és emaitt hozzád vágnak egy kiló kenyeret....
Amikor a budiba egymásnak adták a kilincset a majonézes szendvics miatt....hát nem tudom...Ők rántott húsos szendót meg ilyesmiket kaptak. Egy idő után öltek volna a májkrémért, ment a csereüzlet.
Közeli gyógyszertárban széntabi biztos fogyóeszköz volt akkorAmikor a budiba egymásnak adták a kilincset a majonézes szendvics miatt....hát nem tudom...![]()
Őszintén szólva szerintem ez még belefér. El lehet lenni egykét napot hideg kaján. Kicsit javítanék a fehérje-szénhidrát arányon és ennyi. (mars csoki helyett proteinszelet)
Mert most úgy van hogy x kalóriának kell meglennie x forintból egy nap és emaitt hozzád vágnak egy kiló kenyeret....
A csanádpalotai drogéria és gyógyszertár nagy örömére! JahKözeli gyógyszertárban széntabi biztos fogyóeszköz volt akkor![]()
Én anno a tükörtojás konzervemet cseréltem a helyiekkel kolbászra ... valahol a Bakonyban ....![]()
Én abból már csak teát kaptam és vittük magunkkal.Nem tudom, de meg lehetnek még a háton viselhető meleg éthordók ? Nekünk még volt olyan. Gyakorlaton, mi is megkaptuk a mindenféle kenyér, dzsem, csomagolt felvágott, májkrém, sajtkrém, ételkonzerv, stb dolgokat. De ebédet háton hordott éthordóban hordták harcászat közben is, ha védelemben voltunk. Harcárokba kihozták. Támadáskor értelemszerűen nem.
Ebben az a durva, hogy pl főtt kaját nem oszthatnak csak úgy ha kvázi minikonyhát építenek a pampán. Nincs az, hogy kiviszed a gulyáságyúban a kaját és kiosztod.Én abból már csak teát kaptam és vittük magunkkal.
Van egy csomó EÜ szabályozás miben vihetsz kaját meg mibe adhatják ki (agyrém amúgy)
Nincs mikró a Lynxben?Kint van, csak amikor olyan a harcfeladat, hogy nincs műveleti szünet akkor nincs meleg kaja. (általában 2-3 nap az ilyen lehet utána vissza a táborba és van rendes meleg kaja)
Vagy MRE (amit sajnál a cég mert drága) vagy gyakrabban egy ilyen zacsi.
Mikro?Nincs mikró a Lynxben?
Én úgy emlékszem, hogy van.
Most nem volt benne amikor én ettem+ kakaós csiga![]()
Gulyás és társa kiváló termékeiAmúgy a hideg csomag is nagyon sokat javult az elmúlt tíz évben. (a hátron való parasztgyalázat kellett ehhez is)
Addig valami olyan beszállítótól jött a felvágott meg a szalámi, hogy elég gyakran volt már megbüdösödve meg gyakori volt a hasmenés....
Az utóbbi időben azért ehető. (mondjuk nagyon sok benne a felesleges kenyér)
Mostanában különösen a szolnokiban( az a legjobb) gyakori.Őszintén szólva szerintem ez még belefér. El lehet lenni egykét napot hideg kaján. Kicsit javítanék a fehérje-szénhidrát arányon és ennyi. (mars csoki helyett proteinszelet)
Milyen szép volt amikor a rendőr majonézes szendvicstől hígfosást kapott aki evett belőle.Ők rántott húsos szendót meg ilyesmiket kaptak. Egy idő után öltek volna a májkrémért, ment a csereüzlet.
???Mostanában különösen a szolnokiban( az a legjobb) gyakori.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..