Feléért megvesszükEz úgy hivjak szopo

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Feléért megvesszükEz úgy hivjak szopo
Sztem 1%ért sem mert nincs erre se pénz...Feléért megvesszük![]()
Ez a realitás. Safe meg jöhet, de hát ez nem kompatibilis.Sztem 1%ért sem mert nincs erre se pénz...
Ez úgy hivjak szopo
Volt egy par lehetosegunk iden is csak egy toll kellett volna.Ez egy újabb elszalasztható lehetőség, hogy bejelentkezzünk a spanyolok helyett mint PULS rendszeresítő.
Kicsit locsolgasd meg azt ha infrat ki kell hozza alakitani.Mennyi ez forintosítva, 250-300 milliárd, 16 "rendszer", és hány évre elosztva? Nem kevés pénz, de stratégiai fontosságú lenne.
Ez a vonat mar elment…kicsit sokat huztuk naluk a gumikoteletEsetleg nekünk mint baráti ország talán kedvezőbb árat lehetne kialkudni az Elbit-nél.
Nem meg, nem is lesz… ez mar nem valoszinu hogy valtozni fog.Mert ha a nem nato/eu tag szerbek, akik amúgy rendelkeznek saját gyártmányú rakéta tűzérséggel, meg tudták venni, akkor nekünk szégyenszemre nem megy?
Mutassak meg a hm miniszternek kozelrol a pulst kicsit dorgoljek az orra ala
Az mlsr mennyire drága a többi nehéz fegyverhez képest? Nem az van, hogy az erejéhez képest jó az ár-érték aránya?Szerintem kijelenthető hogy engedjuk el ezt az mlrs kepesseget nem veszunk, szandek nincs mar ra.
Relativ nem az inditok dragak hanem az infra es a raketa hozza a puls az egyik leg olcsobb es az egyik legjobb azonban nemAz mlsr mennyire drága a többi nehéz fegyverhez képest? Nem az van, hogy az erejéhez képest jó az ár-érték aránya?
Nem. Nincs olyan mlrs rendszer ami safe kompatibilis.
Az nem is léteik még. A SAFE-ben meg jövő májusig le kell rá szerződni és 2030-ig teljesülnie kell minden programnak.A francia Foudre sem?
Akkor ezt kifrjezetten nekünk találták ki....
Elég bizonytalan ez projekt ahhoz hogy erre valaki szerződjön...
Mutassak meg a hm miniszternek kozelrol a pulst kicsit dorgoljek az orra ala![]()
Mivel a safe-ben az izraeli hadi ipar nem igen tud reszt venni es politikai szandek igazan nincs az emlitett fegyver rendszer beszerzesere hiaba a tobb even at tarto targyalas ÉS mar letargyalt elalt uzlet, nem lesznek itt izraeli fegyverek.A PULS-t meg a többi izraeli beszerzést szerintem erősen el kellene engedni abban a külpolitikai környezetben, ahova Izrael gőzerővel pozicionálja magát, mert bármelyik pillanatban rájuk vernek egy EU-s vagy még szélesebb körű szankció csomagot, és akkor lehet keresgélni újra, bejönni meg nem fog az se amit megrendeltünk..
Hát, ha megnézem Izrael fegyverexport ill. az EU-ban gyártott izraeli eredetű harceszközök elterjedési mutatóit pl. csak a NATO országai felé látható, hogy annyira szerteágazóan ott vannak szinte mindenhol (pl. ELBIT), hogy kötve hiszem, hogy valaha is szanckózva lennének e téren.A PULS-t meg a többi izraeli beszerzést szerintem erősen el kellene engedni abban a külpolitikai környezetben, ahova Izrael gőzerővel pozicionálja magát, mert bármelyik pillanatban rájuk vernek egy EU-s vagy még szélesebb körű szankció csomagot, és akkor lehet keresgélni újra, bejönni meg nem fog az se amit megrendeltünk..
Nos , a fentebb írtakban egyetértek veled , viszont amennyire én tudom, ez a veszek/ nem veszek tőled rakétasorozatvetőt már legalább 2 éve tart és nem csodálkozok hogy tele lett velünk a répájuk...Hát, ha megnézem Izrael fegyverexport ill. az EU-ban gyártott izraeli eredetű harceszközök elterjedési mutatóit pl. csak a NATO országai felé látható, hogy annyira szerteágazóan ott vannak szinte mindenhol (pl. ELBIT), hogy kötve hiszem, hogy valaha is szanckózva lennének e téren.
Idézem: Izrael a világ nyolcadik legnagyobb fegyverexportőre is, amely a globális fegyvereladások min. 3,1%-áért felelős, többek között az Egyesült Államok, India és Németország, ahol a fegyverimport 13%-át szállítja. De Izrael Marokkó, az Egyesült Királyság és a Fülöp-szigetek jelentős szállítója is, ahol az import 27%-át teszi ki.
Van az már több is szerintem....már legalább 2 éve tart és nem csodálkozok hogy tele lett velünk a répájuk...
Annó még MG kezdett MLRS rendszerekről tárgyalni...Van az már több is szerintem....
Én csak arra reflektáltam, hogy kell-e tartani a jövőben Izraellel szembeni fegyverexportot korlátozó szankciókról. (szerintem nem)Nos , a fentebb írtakban egyetértek veled , viszont amennyire én tudom, ez a veszek/ nem veszek tőled rakétasorozatvetőt már legalább 2 éve tart és nem csodálkozok hogy tele lett velünk a répájuk...
Mit mondtam neked az ingatag alapokon álló kijelentésekről?Nálunk csak a Skylark drónjaik meg az ELTA radarjaik vannak illetve a szinte összes infókomm rendszer ELBIT. További vásárlások nem lesznek magyar részről, mert úgy tűnik mindent a SAFE-ből akarnak megvenni ott meg nincs izraeli szállító.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..