[HUN] Kerekes páncélozott harcjárművek beszerzése

Ami nem német + SAFE-kompatibilis + a Honvedség azt mondta rá szakmai alapon, hogy ez nekünk jó lenne?
Azért az szerintem nem túl nagy merítés sajna.
Hidd el, hogy a szar BTR helyett 100x jobb sőt a szerb Lazar helyett is fényévekkel! Én is Patriat vagy a török Pars Alphát ( nagy álmom) preferálnám, de nem sajnos! A Fuchs is rohadt drága a Boxer meg a legdrágább!

Ami nem német + SAFE-kompatibilis + a Honvedség azt mondta rá szakmai alapon, hogy ez nekünk jó lenne?
Azért az szerintem nem túl nagy merítés sajna.
Még egy szűkítő tényező: gyártó ország nem rühelli az oroszbarát külpolitikája miatt a jelenlegi magyar kormányt.
Patria itt esett ki asszem...

Marad tehát kb. Piranha, VBCI, Iveco 8x8 meg a Pandur.
Eléggé Pandúr-gyanús ez a sztori, bár ahogy hallottam a Honvédségi szakik nem nagyon lelkesednek érte.

Volt a Pindur Pandurokban egy Manyus mennyét akinek egy pávián Boborján volt az ellenfele! Abba a mesében volt tán! Hívhatnánk az alverziókat Menyusnak vagy Boborjánnak!

Még egy szűkítő tényező: gyártó ország nem rühelli az oroszbarát külpolitikája miatt a jelenlegi magyar kormányt.
Patria itt esett ki asszem...

Marad tehát kb. Piranha, VBCI, Iveco 8x8 meg a Pandur.
Eléggé Pandúr-gyanús ez a sztori, bár ahogy hallottam a Honvédségi szakik nem nagyon lelkesednek érte.
Piranha?

Nem tudom mi a bajotok ezzel a Pandurral! A csehek, portugálok meg osztrákok is használják! Azok tán a 6x6-os verziót! Valamennyi működtetési tapasztalat van már vele! Valami alkatrész ellatási problémák voltak a cseheknél, ha jól emlékszem! Ami nem a gép hanem a gyártó hibája!

Nem tudom mi a bajotok ezzel a Pandurral! A csehek, portugálok meg osztrákok is használják! Azok tán a 6x6-os verziót! Valamennyi működtetési tapasztalat van már vele! Valami alkatrész ellatási problémák voltak a cseheknél, ha jól emlékszem! Ami nem a gép hanem a gyártó hibája!
Csehek szerint műszakilag megbízhatatlan. IFV-nek sztem gyenge páncélja (max level4), meg nem tudni milyen tornyot bírna el.
De ha az a kérdés hogy BTR helyett Pandur vagy semmi, akkor mindenképp Pandur.

• Tetszik
Reactions: endre and Venom85
Meg a csehek nem fizették ki a support csomagot mondván spórolni kell és így alkatrészhiányuk lett. Amint megtörtént elmúltak a problémák

Az a bajom, hogy több szempontből sem olyan jó, mint a Patria (Rosomak) a beszámolók szerint. Gondolom nem ezresével vesszük majd, akkor meg legyen inkább védettebb, megbízhatóbb stb. Ha már nem lehet török, a Boxer meg még drágább...

• Tetszik
Reactions: Venom85 and Aladeen
Akkor milyen feladatkörre kell nekünk 8x8?
APC kb. egy RC géppuskával?

Annak végülis jó lehet a Pandur.
Ezek szerint nem közepest kértek hanem nehezet?! Apc-t amúgy az ukránok is használnak elsővonalban! Kb mindent is használnak! Szerintem a Stryker is hasonló kategória!

Az a bajom, hogy több szempontből sem olyan jó, mint a Patria (Rosomak) a beszámolók szerint. Gondolom nem ezresével vesszük majd, akkor meg legyen inkább védettebb, megbízhatóbb stb. Ha már nem lehet török, a Boxer meg még drágább...
Osztom a véleményedet szívem szerint Patria lenne vagy Boxer, vagy a török, de szerintem nem ebbe az irányba mennek a dolgok! És ahogyan kriss írta a politika dönt! És még most is azt mondom a BTR-nél vagy a Lazarnal 100x jobb!

• Tetszik
Reactions: Masztiff
  • Tetszik
Reactions: Catles