[HUN] Kerekes páncélozott harcjárművek beszerzése

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
7 788
21 914
113
Ami nem német + SAFE-kompatibilis + a Honvedség azt mondta rá szakmai alapon, hogy ez nekünk jó lenne?
Azért az szerintem nem túl nagy merítés sajna.
Hidd el, hogy a szar BTR helyett 100x jobb sőt a szerb Lazar helyett is fényévekkel! Én is Patriat vagy a török Pars Alphát ( nagy álmom) preferálnám, de nem sajnos! A Fuchs is rohadt drága a Boxer meg a legdrágább!

• Tetszik
Reactions: Aladeen

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
25 480
50 314
113
Ami nem német + SAFE-kompatibilis + a Honvedség azt mondta rá szakmai alapon, hogy ez nekünk jó lenne?
Azért az szerintem nem túl nagy merítés sajna.
Még egy szűkítő tényező: gyártó ország nem rühelli az oroszbarát külpolitikája miatt a jelenlegi magyar kormányt.
Patria itt esett ki asszem...

Marad tehát kb. Piranha, VBCI, Iveco 8x8 meg a Pandur.
Eléggé Pandúr-gyanús ez a sztori, bár ahogy hallottam a Honvédségi szakik nem nagyon lelkesednek érte.

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
7 788
21 914
113
Volt a Pindur Pandurokban egy Manyus mennyét akinek egy pávián Boborján volt az ellenfele! Abba a mesében volt tán! Hívhatnánk az alverziókat Menyusnak vagy Boborjánnak!

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
3 375
10 535
113
Még egy szűkítő tényező: gyártó ország nem rühelli az oroszbarát külpolitikája miatt a jelenlegi magyar kormányt.
Patria itt esett ki asszem...

Marad tehát kb. Piranha, VBCI, Iveco 8x8 meg a Pandur.
Eléggé Pandúr-gyanús ez a sztori, bár ahogy hallottam a Honvédségi szakik nem nagyon lelkesednek érte.
Piranha?

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
7 788
21 914
113
Nem tudom mi a bajotok ezzel a Pandurral! A csehek, portugálok meg osztrákok is használják! Azok tán a 6x6-os verziót! Valamennyi működtetési tapasztalat van már vele! Valami alkatrész ellatási problémák voltak a cseheknél, ha jól emlékszem! Ami nem a gép hanem a gyártó hibája!

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
7 788
21 914
113
Arra még emlékeztek, hogy kell 15% önerő, ami majd 1000milliárd, ha a 6300 milliárdot vesszük alapul.
Amúgy ha nem tudnák kicsengetni nem pályáztak volna a 6300 mrd-ra! Szerintem megoldják! Vagy nem használják fel a teljes összeget!

• Tetszik
Reactions: Aladeen

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
25 480
50 314
113
Nem tudom mi a bajotok ezzel a Pandurral! A csehek, portugálok meg osztrákok is használják! Azok tán a 6x6-os verziót! Valamennyi működtetési tapasztalat van már vele! Valami alkatrész ellatási problémák voltak a cseheknél, ha jól emlékszem! Ami nem a gép hanem a gyártó hibája!
Csehek szerint műszakilag megbízhatatlan. IFV-nek sztem gyenge páncélja (max level4), meg nem tudni milyen tornyot bírna el.
De ha az a kérdés hogy BTR helyett Pandur vagy semmi, akkor mindenképp Pandur.

• Tetszik
Reactions: endre and Venom85

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 794
144 280
113
Meg a csehek nem fizették ki a support csomagot mondván spórolni kell és így alkatrészhiányuk lett. Amint megtörtént elmúltak a problémák

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 546
8 961
113
Az a bajom, hogy több szempontből sem olyan jó, mint a Patria (Rosomak) a beszámolók szerint. Gondolom nem ezresével vesszük majd, akkor meg legyen inkább védettebb, megbízhatóbb stb. Ha már nem lehet török, a Boxer meg még drágább...

• Tetszik
Reactions: Venom85 and Aladeen

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
7 788
21 914
113
Akkor milyen feladatkörre kell nekünk 8x8?
APC kb. egy RC géppuskával?

Annak végülis jó lehet a Pandur.
Ezek szerint nem közepest kértek hanem nehezet?! Apc-t amúgy az ukránok is használnak elsővonalban! Kb mindent is használnak! Szerintem a Stryker is hasonló kategória!

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
7 788
21 914
113
Az a bajom, hogy több szempontből sem olyan jó, mint a Patria (Rosomak) a beszámolók szerint. Gondolom nem ezresével vesszük majd, akkor meg legyen inkább védettebb, megbízhatóbb stb. Ha már nem lehet török, a Boxer meg még drágább...
Osztom a véleményedet szívem szerint Patria lenne vagy Boxer, vagy a török, de szerintem nem ebbe az irányba mennek a dolgok! És ahogyan kriss írta a politika dönt! És még most is azt mondom a BTR-nél vagy a Lazarnal 100x jobb!

• Tetszik
Reactions: Masztiff