Elegendő harckocsi sem egy második dandár harcának a támogatásához.
A Takács féle doktoriban azt hiszem másodjára - de ne kérdezzétek, hol volt a másik, mert elfelejtettem - merül fel a minimális 1 század hk mint dandár támogató erő.
Tudom, hogy az a4-ek nem arra vannak, meg egyáltalán, de nem lennék meglepve, ha mégis ott kötnének ki.
Vagy az, vagy hagyományőrző dandár szovjet lomokkal - mondjuk azt akár most is lehetne. Akár.
Egyelőre az első dandár épülget: abban a minimumot hozzuk. HK és PZH része már közel teljes. Lynx csúszik, de azért jövöget. VSHORAD Skyranger meg SAFE-ből lesz véve. Szóval nem értem ezt a "rinyálást"
Ettől a reménybeli/jövőbeni kerekes lövész dandártól sztem nem is lehet ugyanazt az ütőerőt elvárni mint a láncostól.
Ezen felül is simán lenne helye legalább 100-150 APC-nek a műszaki ezrednél, ellátó ezrednél, felderítőknél, légvédelmiseknél. A front mögötti 20-25 km-en már nagyon veszélyes páncélozatlan járművekkel közlekedni, az utolsó 5-10 km-en meg öngyilkosság. Ukránok is azt mondják, hogy sokszor azért nem rotálják az embereket meg nem visznek elég ellátmányt, mert képtelenség megoldani hogy ne legyenek szétdrónozva az utolsó néhány kilométeren.
Nem csak az eszköz tekintetetében vagyunk csúszásban szerintem - jó, mondjuk ez kalkulálható is volt - hanem szervezetileg és emberileg is: most ugye van lövész zászlóalj különböző feltöltöttséggel 5 (5,5? fogalmam sincs mi van most akkor Debrecenben), be van ígérve valamikorra ugye huszár harcfelderítő, de azon túl is minimum 6 kellene két dandárhoz - legalábbis ha divatosak akarunk lenni.