[BIZTPOL] Magyarország

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
1 380
5 154
113
[2] A 2026-os év legnagyobb kérdése, hogy Ukrajnába megy-e a magyarok pénze? A brüsszeli bürokrácia és az Európai Parlament többsége Ukrajna felfegyverzésére és az ukránok pénzügyi támogatására akarja kötelezni az európai országokat, így Magyarországot is! A 2026-os költségvetésben nem Ukrajnára, hanem a magyar családok támogatására fordítjuk Magyarország forrásait!

[14] Tovább nő az egészségügy támogatása is, ami 3919 milliárd forintot tesz ki a 2026-os évben. Ez több mint háromszorosa annak, mint amennyi az utolsó baloldali kormány által benyújtott költségvetésben szerepelt.

Csökkentjük a hiányt, az államadósságot, az inflációt és egyszerűsítjük az adórendszert.

[6] A nemzeti kormány következetesen háborúellenes stratégiát követ. A mi olvasatunkban a háború végső mérlege mindig negatív, a békéé mindig pozitív.
Ezek a bekezdések a preambulumból vannak, azok mindig ilyen elvi, ideológiai, politikai alapvetések, akár lózung szinten is, amik ugyan nem normatív tartalmúak, de kimondják célt, az irányt, mármint amelyek a politikának (a politikai jogalkotónak) fontosak. Főleg egy költségvetési törvénynél ezen meglepődni, hogy mik vannak odarittyentve, főleg választási évben, hááát... nem tudom... :)

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
2 504
5 146
113
[2] A 2026-os év legnagyobb kérdése, hogy Ukrajnába megy-e a magyarok pénze? A brüsszeli bürokrácia és az Európai Parlament többsége Ukrajna felfegyverzésére és az ukránok pénzügyi támogatására akarja kötelezni az európai országokat, így Magyarországot is! A 2026-os költségvetésben nem Ukrajnára, hanem a magyar családok támogatására fordítjuk Magyarország forrásait!

[14] Tovább nő az egészségügy támogatása is, ami 3919 milliárd forintot tesz ki a 2026-os évben. Ez több mint háromszorosa annak, mint amennyi az utolsó baloldali kormány által benyújtott költségvetésben szerepelt.

Csökkentjük a hiányt, az államadósságot, az inflációt és egyszerűsítjük az adórendszert.

[6] A nemzeti kormány következetesen háborúellenes stratégiát követ. A mi olvasatunkban a háború végső mérlege mindig negatív, a békéé mindig pozitív.
Ehh, ez mar a teljes elbutulás... Senki akinek propi kell, nem fog ktv törvényt olvasni.

Kockás ing

Well-Known Member
2020. február 10.
450
1 264
93
Ezek a bekezdések a preambulumból vannak, azok mindig ilyen elvi, ideológiai, politikai alapvetések, akár lózung szinten is, amik ugyan nem normatív tartalmúak, de kimondják célt, az irányt, mármint amelyek a politikának (a politikai jogalkotónak) fontosak. Főleg egy költségvetési törvénynél ezen meglepődni, hogy mik vannak odarittyentve, főleg választási évben, hááát... nem tudom... :)
Már az előző éviben is ment az agyatlan brüsszelezés és a már rendkívűl kínos csodavárás (békeköltségvetés):

2023 évi nem:

2022 évi sem:

• Tetszik
Reactions: fishbed and krisss

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
1 380
5 154
113
Általános indokolásban többé-kevésbé általában ez a szint ment, de a preambulumbekezdések e célra használata mindenképp visszalépésnek tekinthető. Egy jogszabálynak valóban nem így kellene kinéznie. Szerintem.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 508
14 946
113

A Rheinmetall modern védelmi ipari fejlesztési és mérnöki központot létesít Zalaegerszegen nagyjából 3,7 milliárd forintos beruházással, nyolcvan, magas képzettséget igénylő munkahelyet teremtve - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a helyszínen.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a Rheinmetall új beruházásának bejelentésén arról számolt be, hogy a német vállalat egy védelmi ipari központot hoz létre a városban 3,7 milliárd forint értékben, amihez a kormány 560 millió forint támogatást nyújt, így segítve elő nyolcvan munkahely létrejöttét.

Beszédében tudatta, hogy ezen új létesítmény

a katonai járművekkel kapcsolatos fejlesztési és mérnöki tevékenységeket fogja ellátni.

Hangsúlyozta, hogy a hadiipar a legmodernebb iparág, itt igazi csúcstechnológiát kell használni, ezáltal az ágazat jelenléte a teljes magyar gazdaság számára megteremti az átfogó modernizáció lehetőségét, hiszen számos elektronikai, fémipari, vegyipari beszállítóra is szükség van.

Ha esetleg valakinek illúzói vannak, érdemes rászánni az időt a teljes videóra :

A Rheinmetall-os rész kb. 14.30-tól.

A lényeg 1.0 kiemelve:
https://youtu.be/aSBKIkQNOP8:1091

...lényeg 2.0 kiemelve:

https://youtu.be/aSBKIkQNOP8:1209

...lényeg 3.0(a legfontosabb szerintem ! ) :

https://youtu.be/aSBKIkQNOP8:1224

és a +1 a háttérről/"A Priorítás":

https://youtu.be/aSBKIkQNOP8?t=2209

.

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
5 726
15 548
113

Jonnek a f@szok Magyarorszagra :D

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
30 450
107 329
113

Ez meg mitől lesz sikeresebb mint az alaszkai?!? :D
Az Ukrajna biztonságáról szól a 1994-es budapesti konferencia is nagyon nagy siker lett...
Putyin és Trump beszédet mond majd az október 23-ai Békemeneten. :D

Paralell a felvidéki kormányzó, Fico, képviseli majd Magyarországot az október 23-ai brüsszeli EU csúcson.:cool:

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 792
17 048
113
Kedves fórumtársak innen és onnan egyaránt. Ha nem is lesz azonnali és közvetlen eredménye a csúcstalálkozónak, már az, hogy összejönnek, ráadásul nálunk, az elismerése annak a békepolitikának, amit a Magyar Kormány képvisel. Valamint elismerés Hazánknak is.
Lehet fanyalogni, lehet fintorogni, de egy meg egy az még mindig kettő.
(Utóirat: ez Ursula and Co. és a Nyílt Társadalom&Soros&Co. végének kezdete.)

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
6 178
20 121
113
Kedves fórumtársak innen és onnan egyaránt. Ha nem is lesz azonnali és közvetlen eredménye a csúcstalálkozónak, már az, hogy összejönnek, ráadásul nálunk, az elismerése annak a békepolitikának, amit a Magyar Kormány képvisel. Valamint elismerés Hazánknak is.
Lehet fanyalogni, lehet fintorogni, de egy meg egy az még mindig kettő.
(Utóirat: ez Ursula and Co. és a Nyílt Társadalom&Soros&Co. végének kezdete.)
Remelem nem vagy idos es megeled azt amikor 20-30ev mulva feloldjak a 2022 ota titkositott iratokat :D

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 792
17 048
113
Kedves Kávé.... Mit jelent az idős? 65 éves múltam és kiváló fizikai és mentális állapotban vagyok. Most készülök nyugdíjba, végigszolgáltam az életem, 50 év és 167 nap szolgálati idővel. Most is aktív vagyok. Láttam sok mindent, meg- és túléltem sok mindent. Nem voltam Grönlandon és Dél-Amerikában (ami késik, nem múlik), de bejártam e bolygó nagy részét.
Tehát, nem a levegőbe beszélek és nem propizom. Büszke vagyok Hazámra. A titkos iratokról: a történelmet azok írják, akik merik alakítani. A történelem nem a titkos iratokban létezik, hanem az emberek szívében, fejében.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
6 178
20 121
113
Kedves Kávé.... Mit jelent az idős? 65 éves múltam és kiváló fizikai és mentális állapotban vagyok.
Örulok neki.
Most készülök nyugdíjba,
En is lélekben :) (irigyellek)
végigszolgáltam az életem, 50 év és 167 nap szolgálati idővel.
Minden tisztelem.
Most is aktív vagyok.
Melyik szerv?
Láttam sok mindent, meg- és túléltem sok mindent.
Fiatal vagyok de elmondhatom hogy en is,
Párszor mar lőttek ram, próbáltak megkéselni pontosan 7x (hordjatok a mellényt), elütöttek stb. Ja es meg nem vagyok 30 :confused:
Nem voltam Grönlandon és Dél-Amerikában (ami késik, nem múlik), de bejártam e bolygó nagy részét.
Tehát, nem a levegőbe beszélek és nem propizom. Büszke vagyok Hazámra.
Értem.
A titkos iratokról: a történelmet azok írják,
Akik nyertek, vesztesek álltál irt történelmet nem olvasok sehol.
akik merik alakítani.
Általában a győztes
A történelem nem a titkos iratokban létezik,
De ott létezik ott vannak a lényeges infok amit egy civil nem fog tudni csak ha egyszer feloldjak a titkosítást
hanem az emberek szívében, fejében.
Meg töri könyvekben :D

Ui: jó egészséget es nyugdíjas hosszú évtizedeket kivanok!

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 732
36 149
113
Putyin és Trump beszédet mond majd az október 23-ai Békemeneten. :D

Paralell a felvidéki kormányzó, Fico, képviseli majd Magyarországot az október 23-ai brüsszeli EU csúcson.:cool:
Amúgy adná magát masszívan a 23-i időpont, de szerintem a hét második fele lesz inkább. Ahogy az ukrán topikban is írtam, mindenképp jelentős az a magyar külpol szempontjából, hogy itt rendezik meg, de azért ne ugorjunk neki túlzott elvárásokkal. A magyar külpol és kormány mindenképp nyer vele, de sztem Alaszka 2.0 lesz belőle.

Cserébe a Tomahawk-ok tartalékvágányra kerülnek egy időre az fix

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 792
17 048
113
Kedves Kávé! Irigyellek egyrészt. Mit nem adnék, ha majdnem 30 lehetnék. Másrészt féltelek. Az egyik fiam is hasonló korú és neki is mondtam, hogy a megváltozott kihívások kezelése egy ifjú embernek ma sokkal nehezebb. A rájuk zúduló infodömping kezelése plusz a materiális és az immateriális kihívások meg- és átélése igen embert próbáló feladat. Nekem a vallásom (rómkat) adott erőt, hogy majdnem mindig helyesen döntsek konfliktusaimban. De ez mindenkinél más. A másik a tanulás. Folyamatosan, szünet nélkül.
Már régen itt vagyok, eleinte hozzászóltam HT témákhoz is, de be kellett látnom, a tudásom némileg elavult. Az élettapasztalataim viszont valósak. Ezért is írok ritkán már, mert voltam én már náci, volt párttitkár, büdös komcsi, Orbánbérenc, stb. Pedig csak egy ember vagyok, aki előbb gondolkodik, utána ír.... Vigyázz magadra! Erőt, hitet, egészséget, békét kívánok hozzá.

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
7 807
21 948
113

Jonnek a f@szok Magyarorszagra :D
Csak megfürdetik a Balcsiban Zelét! Most van hely az Erzsébet Táborban is!

Status
Not open for further replies.