[HUN] Gestamen fegyverek

Mondanám, hogy kabarè de eskü beszarás.

Szóval lessz pkm(amíg van)/minimi(korlátozott számban)/gestapo(korlátozott számban)/lehet majd a javított verzió kitudja mekkora számban/vagy előfordulhat, hogy nem de akkor valami más amit mèg nem tudnak. :robot:

Sokadjára merül fel bennem a kèrdès, hogy

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Inkább az lehet, hogy az igazi döntéshozókat nem érdekli ez az egész kérdés. Honvédségre költeni csak minimálisan akarnak, csak annyira mennyire nemzetközi nyomás miatt kell. Leszarják van-e golyószóró és ha van akkor milyen...sztem.

Inkább az lehet, hogy az igazi döntéshozókat nem érdekli ez az egész kérdés. Honvédségre költeni csak minimálisan akarnak, csak annyira mennyire nemzetközi nyomás miatt kell. Leszarják van-e golyószóró és ha van akkor milyen...sztem.
Èn többször leírtam, hogy pisztolypárti vagyok.
De a seregben kèzifegyver szinten ez lett volna számomra az utolsó dolog.
Rendőröknèl ok.

Rendszeresítve lett nagy számban gèppisztolyt.
Ezt is kibeszèltük màr mekkora faszság.

Rendszeresítettèk a BR-t ami jó.
De az sem annyira fontos mint egy GPU.

Egy nehèzdd/helikopterek/szállítógèpek/KIKÉPZŐGÉPEK! :hadonaszos:stb mind jóval nagyobb összeg.

No mindegy.
Remèljük a gestamen szakik unalmukba reszelnek egy jó fegyvert. Egy èvtized csak elèglessz rá.

Èn többször leírtam, hogy pisztolypárti vagyok.
De a seregben kèzifegyver szinten ez lett volna számomra az utolsó dolog.
Rendőröknèl ok.

Rendszeresítve lett nagy számban gèppisztolyt.
Ezt is kibeszèltük màr mekkora faszság.

Rendszeresítettèk a BR-t ami jó.
De az sem annyira fontos mint egy GPU.

Egy nehèzdd/helikopterek/szállítógèpek/KIKÉPZŐGÉPEK! :hadonaszos:stb mind jóval nagyobb összeg.

No mindegy.
Remèljük a gestamen szakik unalmukba reszelnek egy jó fegyvert. Egy èvtized csak elèglessz rá.
Mostmár biztosan lesz belőle valami, hiszen 4IG. Azt nem gondolom, hogy rájuk szakad a bank, de jobb pozícióba kerültek.

Mostmár biztosan lesz belőle valami, hiszen 4IG. Azt nem gondolom, hogy rájuk szakad a bank, de jobb pozícióba kerültek.
Ahogy írta krisss valamennyi lessz.

Csak remèlem egy javított/újratervezett verziónak nekifekszenek. Bár amit megvesznek, az meg valószínű èvtizedekre bentragad a rendszerben akármilyen szar.
Lásd szèp/gepàrd/kgp.

De jó kèrdès ha esetleg kormányváltas lessz, a 4IG-vel milyen lessz a kapcsolat.

Meg milyen költsègvetèsi csontváz hullik ki a szekrènyből. :D

RSzr mondjuk nagy magyarinnovációgyártáspárti.
Szóval ki tudja.

GPU mellett egy 40 milist mèg mindíg nagyon hiányolok.
Az sem istentelen nagy összeg.
Azt legyártani/megtervezni sem gondolnám hogy óriási nagy dolog.

• Tetszik
Reactions: endre and cirqle
Ahogy írta krisss valamennyi lessz.

Csak remèlem egy javított/újratervezett verziónak nekifekszenek. Bár amit megvesznek, az meg valószínű èvtizedekre bentragad a rendszerben akármilyen szar.
Lásd szèp/gepàrd/kgp.

De jó kèrdès ha esetleg kormányváltas lessz, a 4IG-vel milyen lessz a kapcsolat.

Meg milyen költsègvetèsi csontváz hullik ki a szekrènyből. :D

RSzr mondjuk nagy magyarinnovációgyártáspárti.
Szóval ki tudja.

Mindent nagy dolog a nulláról kezdeni. Azért olyan döcögős ez a golyószóró/géppuska téma is. Én annak a híve vagyok, hogy license-t kellett volna vásárolni, vagy pofátlanul másolni. Akkor is lettek volna kezdeti nehézségek, de sokkal könnyebb azokat kijavítani és belelendülni ebbe a fegyvertervezés/gyártás témába. Azzal párhuzamosan el lehet kezdeni fejleszteni az adott, már működőképes platformot, de az addig is termeli a pénzt/megteremti a szaktudást/nem maradnak fegyver nélkül a katonák.
Milyen 40 milist szeretnél? Cső alattit, vagy autómatát?

Mindent nagy dolog a nulláról kezdeni. Azért olyan döcögős ez a golyószóró/géppuska téma is. Én annak a híve vagyok, hogy license-t kellett volna vásárolni, vagy pofátlanul másolni. Akkor is lettek volna kezdeti nehézségek, de sokkal könnyebb azokat kijavítani és belelendülni ebbe a fegyvertervezés/gyártás témába. Azzal párhuzamosan el lehet kezdeni fejleszteni az adott, már működőképes platformot, de az addig is termeli a pénzt/megteremti a szaktudást/nem maradnak fegyver nélkül a katonák.
Én az ideiglenes időszakra megvettem volna a szerbek PKM upgrade szettjét a meglévő géppuskákra. Orosz lőszerrel is még kitartana jó sokáig de át is lehet csövezni szintén szerb forrásból (igaz nem széteső hevederes de ez van)

Örvendjetek hát!

GESTAMEN_KATALOGUS_2024_SHOT-SHOW_Oldal_18.png

Autómatát is..

De most konkrètan raj szinten gondoltam. Ès nem raknám fel karabèlyra.
Automata gránátvetőből nem kellene sok: nem érdemes fejleszteni. Azt a néhány száz darabot meg meg lehet venni a "piacról".
Pl. GMG

Tűztámogató szakaszokba jó lenne 2-4 darab ezekből, de járművekre is mehetne. Időzített gránáttal drónok ellen sem lenne rossz.
Sztem hiba, hogy ennyire ignorálja ezt a fegyverkategóriát a MH.

• Tetszik
Reactions: endre, bel and J.G.
Automata gránátvetőből nem kellene sok: nem érdemes fejleszteni. Azt a néhány száz darabot meg meg lehet venni a "piacról".
Pl. GMG

Tűztámogató szakaszokba jó lenne 2-4 darab ezekből, de járművekre is mehetne. Időzített gránáttal drónok ellen sem lenne rossz.
Sztem hiba, hogy ennyire ignorálja ezt a fegyverkategóriát a MH.
Ha eszembe sem jutott, hogy fejlesszünk

Sajna Szolnokon kívül èn mèg nem láttam máshol.

Fura mert ez sem egy irtózatos összeg, de nagyban növeli a tűzerőt.