Tegyétek már dudit és kammot (a.k.a dinamo) kibaszott ignorra! 4 oldalanként van egy értelmes hozzászólás, a többi az, hogy ők trollkodnak, ti meg hülyegyerekként nekik estek.
Ha valamitol a munkahelyemen rosssz kedv lenne mar a kollegak kerik olvassam fel a mai ukran hirek cimeit az index.hu oldalrol ...szakadunk a rohogestol.Igaz eleinte volt aki forditoval probalkozott mert nem hitte,hogy helyesen forditok,mondvan ilyen szinvonal ujsagirok koreben nem letezhet...Komolyan gondolkodom már azon, hogy az indexet elküldjem a jó kurva anyjába, mert az a szintű szándékos ferdítés, kamuáradat és retardáció ami ukrán tudósítás címen megy már pszichiátriai eset
Ebben - is - te messze jobban képben vagy, de engedtessék meg egy utólagos Sanda Gyanú (Jé! jut eszembe, ez volt a gúnyneve nálunk egy kisfőnöknőnekEz így van.
És az USA-ban akkor meglepetés miatt - nem használták ki a lehetőséget, hogy a gazdasági csőd miatt - Vh helyett - a Medve egyszerűen megadja magát, és a Varsói széthullik. Akkora függetlenné váló, volt Varsói kelet Európai államokat gyorsan le is vadászták, gazdaságilag és politikailag is - a tömbökbe beolvasztva.
Ekkor akár erővel is -de be lehetett volna a Medvét demokratizálni , egy gazdasági kiszolgáló országot (gyarmat) gyártva a részeire darabolva. A meglepetésből felépülve valahol 1992 - 1993- ban , az Ukrajna területén lévő ügynök hálózatokat kihasználva, kezdődött a CICA által jegyzett kb 6 project különböző fedőneveken, akkor még csak éves szinten mintegy 100 000 USD költségvetéssel. Ezek a projectek és minden évben erősen növekedtek, a költségvetés erősen emelkedett a 2014-es végkifejletig. Ezeknek a célja a független Ukrajna destabilizálása, és függetlenségének megszüntetése, a nyugati tömbökhöz való becsatlakoztatásával. Mint látjuk a felvásárlás sikerült + egy katonai proxigyártással együtt, a csatlakoztatás még hátravan. Jelenleg itt tartunk most.
.)Tegyétek már dudit és kammot (a.k.a dinamo) kibaszott ignorra! 4 oldalanként van egy értelmes hozzászólás, a többi az, hogy ők trollkodnak, ti meg hülyegyerekként nekik estek.
Mármint mi a trollkodás ?
Magyarországot történelme során a török, az osztrák, a német, és a Monarchia népei, mint a románok, és a többi foglalták el, illetve ragadoztak tőlünk.
Az orosz az meg a II. világháborús részvételünk volt itt, aminek meg volt a konkrét előzménye.
Ha ezt nem érted, akkor az nem az én bajom.
Ha valamitol a munkahelyemen rosssz kedv lenne mar a kollegak kerik olvassam fel a mai ukran hirek cimeit az index.hu oldalrol ...szakadunk a rohogestol.Igaz eleinte volt aki forditoval probalkozott mert nem hitte,hogy helyesen forditok,mondvan ilyen szinvonal ujsagirok koreben nem letezhet...
Az orosz a birodalomépítése okán jött ide, 1945-ben. 1956-ban a birodalom megtartása okán. Lassan majd ismét meg kell indulnia, mert ipari, technológiai, gazdasági hátránya a nyugattal és Kínával szemben végérvényes lesz. Nekik csak a háború a megoldás mindenre is. Különben mennek vissza a múltba, minden tekintetben. Másban ugyanis nem tudnak mérkőzni ellenfeleikkel. Hosszútávon Oroszország stratégiai vereséget szenved majd.
Ne zavard meg bosszantó tényekkel.Nem azért, mert 1941. június 27.-én hadat üzentünk nekik ?
Szerinted a hitleri Németország az mit csinált ? Milyen céllal ment az Oroszországba / Oroszország ellen ?
Nem azért, mert 1941. június 27.-én hadat üzentünk nekik ?
Szerinted a hitleri Németország az mit csinált ? Milyen céllal ment az Oroszországba / Oroszország ellen ?
Ezt miért csak az oroszokon illik számon kérni!?
Hogy mi történt volna, ha Magyarország nem üzen hadat a szovjeteknek, az jó kérdés.
(Szerintem ugyanúgy itt maradtak volna).
Igaz eleinte volt aki forditoval probalkozott mert nem hitte,hogy helyesen forditok,

Mert az oroszok/szovjetek hagytàk itt a nyakunkban azt a mentális nyomort ami sikeresen megdöglesztette a magyar néplelket és a nemzettudatot és a szocializmusból ittragadt berögződéseket amik máig velünk élnek.Ne zavard meg bosszantó tényekkel.
Hogy mi történt volna, ha Magyarország nem üzen hadat a szovjeteknek, az jó kérdés.
(Szerintem ugyanúgy itt maradtak volna).
Az , hogy a birodalomépítés miatt jöttek ide, akár logikus is, hiszen minden birodalom ezt művelte így-úgy az érdekszférájában.
Lásd Nagy-Britannia, USA, Németország, Olaszország, Franciaország stb., stb.
Ezt miért csak az oroszokon illik számon kérni!?
Én a "csillagháborús terv" Reagani meghirdetése hatására indult -fegyverkezési verseny előtt és kb közepén voltam a seregbe ideiglenes ottartózkodásra - itélve. Így láthattam hogy a Medve bekapta a horgot mert csak Magyarországon az általam ismert támaszpontok , harcálláspontok mind a föld alá költöztek - pár év alatt . Kb 83 körül volt a legveszélyesebb időszak - akkor a föld alá több emelet mélységbe áttelepített harcállásponton, hatalmas terepasztalon lehetett nézni a III. Vh tervezett harcmozdulatait - orosz elképzelés szerint.Ebben - is - te messze jobban képben vagy, de engedtessék meg egy utólagos Sanda Gyanú (Jé! jut eszembe, ez volt a gúnyneve nálunk egy kisfőnöknőnek.)
Be lehetett volna demokratizálni a Medvét, ha Bátor Jó Sir Robin merte volna...
Csakhogy nem merte, mert attól, hogy a Szovjetunió csődbe került, attól még a fegyveres erői gyakorlatilag ugyanazt a személyi, technikai potenciált, szervezeti felépítést, no meg elszántságot biztosították, mint pár évvel korábban.
Oké, hogy rendre egy-egy lépéssel le voltak maradva itt-ott a NATO-tól, de ez korábban is így volt.
A hadsereg hivatásos tagjaiban meg valószínűleg volt egy jó adag nosztalgia a Szovjetunióban megkapott megbecsültség, létbiztonság, büszkeség iránt.
Ebből mi lett!?
Létbizonytalanság, elmaradt illetmények, megvetés, mellőzöttség, széthullott saját világ. No meg gúny, lenézés a nyugat részéről.
Szerintem igen erős revans vágy dolgozott bennük, s elég lett volna egy hívószó, s a tisztek igen nagy része azonnal ment volna a szolgálati helyére, s szívbaj nélkül tekerte/nyomta volna az indítópultokon a mennyi is(?) töltet kezelőgombjait...
Már máshol írtam, én 1989 telén Nagykanizsán voltam sorkatona a Dózsa Györgyben.
A gyengélkedő ablakából láttam, ahogy rohant egy írnok Havril András dandárparancsnokhoz az alakulótér tribünjére, hogy a Táborfalvára hadgyakorlatra indulást - percekre az indulás előtt - lefújták (a technika már be volt vagonírozva) pénzhiány* miatt!
A saját fülemmel halottam, ahogy ezt bejelentette.
Na én ekkor szedtem a sátorfámat és mentem négy hét eü. - otthonába eltöltendő - szabira és néztem a tévében a román forradalmat...
*A laktanyában ekkor már nem volt Ultra por - el tudod ezt képzelni kiképzésileg!?
Az egész télre szánt szénmennyiséget már nem tudták beszerezni, már decemberben elfogyott, pl. a mi századunk a kiképzésre lezárt épületszárny körlet bútorait kezdte elégetni.
Majd '90 februárjában a dandárt gyakorlatilag szélnek eresztették, maroknyian maradtunk...
A tisztek körében valami elképesztő volt az elkeseredettség, a düh, a félelem.
Beszélgettek velünk...
A videón még ott vannak az egykori Parancsnokaim is, akiken látszik, hogy kirúgták alóluk a széket.
Láthatólag még azt a ténykedést is csak mímelik a videón, amivel elfoglalták magukat, no meg egymást 1989-ben.
Azóta a laktanyát az akkor frissen felépült harcjárműjavító műhellyel, harckocsimosóval elbontották, most Interspar van a helyén...
![]()
Google Térkép
A Google Térkép segítségével megtalálhatja a helyi vállalkozásokat, megtekintheti a térképet, és útvonaltervet készíthet.www.google.hu
Az volt a szerencsém - a távoli Borsod lakójának - hogy a budapesti Irinyi Gépkocsiszín laktanyába (ami a minisztérium ellátó laktanyája volt)
sem soroztak be első időszakosokat (pedig az a csókos sorosok páholya volt), így - elvileg - gumiként véletlenül odakerülve adtam újra konyha stb. szolgálatot, amíg nem tudtam autót szerezni magamnak...
Aztán jött az augusztus(?) és leszerelték egy év után a "D" kategóriásokat, a hajukat fájlalókat, (konkrétan) a buziságot mímelőket(!).
Közben tünedeztek el azok a tisztek a laktanyából, akik nem csak dologkerülők voltak, hanem értettek is valamihez (az én ottani századparancsnokom pl. elment speditőrnek egy frissen alakuló nemzetközi szállítmányozási céghez, akit meg a helyére tettek...hagyjuk...).
Aztán jött az ősz, már arról beszélt mindenki az Aba utcában , hogy egy év lesz a sorkatonaság és soron kívül leszerelik az előző ősszel vonultakat a csókos laktanyákból.
Így mi már centit sem készítettünk...
De közbejött a taxisblokád, tehát a Parlament nem velünk volt elfoglalva.
Viszont kijött egyes tisztek alkalmassága, mert (zendüléstől félve) pisztolyt markolászva zsizsegtek a századoknál és kiküldték a platós(!) Uralokat, hogy szedjék össze a városban ragadt minisztériumi Ladákat. (Daru nélkül hogyan?)
Persze azok nem ragadtak kint, hanem a srácok otthon voltak, vagy a csajuknál.
Engem is hiába küldtek ki egy Barkas-szal, hogy szedjem össze őket...
...aztán a blokád véget ért, mi meg egy pár nap múlva leadtuk a felszerelésünket, este elmentünk egy krimóba a tisztjeinkkel/tiszthelyetteseinkkel, ahol együtt szinkronban piszkosul berúgtunk (ők mert idegileg teljesen kivoltak a bizonytalanságtól), aztán másnap reggel kisétáltunk a nagykapun.
Ezt csak azért írtam le, hogy lássátok, valahol benne voltam, érzékelni tudtam, hogy mit él át egy feleslegessé, teherré váló haderő, annak állománya az "utolsó" őrmestertől a minisztériumi altábornagyig.
Na most ez volt a mindenki által Nyugatot vágyó Magyarországon, két órányira Nickelfdorstól.
Mit élt át egy szovjet tiszt a minisztériumban, meg valahol az Ural hegységben!?
Tárt karokkal várták volna a bevonuló NATO-t!?
Érdekes az akkori eseményekre visszatekintve, hogy volt pld a távoli rakéta indítást figyelő SZU rendszer téves riasztása (madárfelhő) miatt a rakéta indítást elrendelő parancsnok nem tudta elérni a feletteseit - és a protokollal szemben - nem indított - a világ életben maradt.
Mert az oroszok/szovjetek hagytàk itt a nyakunkban azt a mentális nyomort ami sikeresen megdöglesztette a magyar néplelket és a nemzettudatot
( Az meg hogy a magyar ipar természetes önálló fejlődési pàlyája is itt ment a levesbe amit máig nem sikerült újra megtalálni csak hab a tortára)
Megint a megszokott totális mellébeszélés ami teljesen irreleváns. Nem érdekel a németek nyomora.Németország az kapott mind a nyugati, mind az orosz / szovjet megszállásból / fennhatóságból, és hááát ugyan a nyugatnak volt 1 - 2 látszólagosan jó dolga, azonban ők is megcsinálták a maguk mentális nyomorát.
Németországban van erre a jelenségre egy tiltott szó: Schuldkult. A neonácinak megbélyegzett jobboldaliak / nemzeti érzelműek használják arra, hogy a hivatalos állami ideológia szerint a német lakosok egész életét az állandó szégyenkezésnek, a bocsánatkérésnek és a vezeklésnek (=euróban sok tízmilliárdok kicsengetése) kell kitöltenie az 1933 - 45 közötti dolgok miatt.
Totális hallgatás és kényszerített vezeklés ment és megy a mai napig. Csak mára tovább bővült a tabutémák sora. A migrációs téma már a hetvenes években beindult, csak akkor még "szelíd" módokon, ami mostanra elharapódzott.
Az akkori magyar ipart a II. vh-s hadigépezet szolgálatába állítottuk, így az is háborús célpont lett ... Azonban nem az oroszok / szovjetek zúzták szét, hanem az amerikaiak. Az amerikaiak bírtak akkoriban olyan képességgel, hogy országos szinten minimum megbénítsák a hadiiparokat, de akár szét is bombázzák, jóvátehetetlenül.
Németország az kapott mind a nyugati, mind az orosz / szovjet megszállásból / fennhatóságból, és hááát ugyan a nyugatnak volt 1 - 2 látszólagosan jó dolga, azonban ők is megcsinálták a maguk mentális nyomorát.
Németországban van erre a jelenségre egy tiltott szó: Schuldkult. A neonácinak megbélyegzett jobboldaliak / nemzeti érzelműek használják arra, hogy a hivatalos állami ideológia szerint a német lakosok egész életét az állandó szégyenkezésnek, a bocsánatkérésnek és a vezeklésnek (=euróban sok tízmilliárdok kicsengetése) kell kitöltenie az 1933 - 45 közötti dolgok miatt.
Totális hallgatás és kényszerített vezeklés ment és megy a mai napig. Csak mára tovább bővült a tabutémák sora. A migrációs téma már a hetvenes években beindult, csak akkor még "szelíd" módokon, ami mostanra elharapódzott.
Az akkori magyar ipart a II. vh-s hadigépezet szolgálatába állítottuk, így az is háborús célpont lett ... Azonban nem az oroszok / szovjetek zúzták szét, hanem az amerikaiak. Az amerikaiak bírtak akkoriban olyan képességgel, hogy országos szinten minimum megbénítsák a hadiiparokat, de akár szét is bombázzák, jóvátehetetlenül.
Erről a történetről van dokumentum film is. Annak az orosz tisztnek köszönhető hogy elmaradt a világháború 1983-ban. Amerikai rakétaindítást jeleztek a szovjet műszerek, de a tiszt nem hitte el és nem indította el a válaszcsapás folyamatát. Később kiderült, valami időjárás anomália megzavarta a felderítő eszközeiket és annak következtében hitték úgy ,hogy az USA indította a rakétákat.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..