![]()
„Repülő atomkatasztrófa”: Putyin bemutatta az új szuper fegyverét, amely felforgathatja a világot - ORIGO
Friss hírek Magyarországról és a nagyvilágból, sport, technika, szórakozás, tudomány, kultúra. Az ORIGO a legfrissebb hazai és nemzetközi hírekkel szolgál olvasói számára.www.origo.hu
"A vezérkari főnök szerint a cirkálórakéta 14 000 kilométert tett meg, de ez nem a határ. Körülbelül 15 órán át maradt a levegőben, végrehajtva az összes előírt függőleges és vízszintes manővert, és demonstrálva, hogy képes megkerülni a rakétaelhárító és légvédelmi rendszereket. Záróbeszédében az orosz elnök kijelentette, hogy a következő lépés a Burevesztnyik rakéták bevetése az orosz hadseregben.
A Burevestnik rakéta egy kis reaktoron alapuló atomerőművel van felszerelve, amely lehetővé teszi, hogy hosszabb ideig a levegőben maradjon, és szinte korlátlan hatótávolságot biztosít. A rakéta nukleáris turbóhajtóművel és gyorsneutronos reaktorral van felszerelve. Figyelemre méltó, hogy a külföldi megfigyelő ügynökségek a rakétatesztek során nem észleltek radioaktív kibocsátást."
![]()
Strategic Game Changer: Russia’s Successful Test Of New Generation Winged Missile
The concept of 'missile flight time' is becoming obsolete. Could the US Golden Dome missile and air defence system be obsolete even before it is completed? The world's first missile to be powered by a nuclear reactor represents a significant technological breakthrough that will transform the...southfront.press
De persze ez és a többi csodafegyver is egy kompenzáló extra tét az USA rakétavédelmi terveivel szemben. Ha Trump megvalósítja az új SDI-t, akkor elég cudar lesz a helyzet orosz szempontból. És most talán meg tudja majd valósítani az USA, a SpaceX rakétáival.
Beleillik a MAD doktrínába, mert vszeg másodlagos csapásra szánt fegyver, hogy adott terület felett keringve várja a parancsot a pontos célpontra. Illetve ahogy az Antarktiszt megkerülő ICBM-ek alternatív útvonala, úgy ez már a CM-eknél is elérhető ezzel. Gyakorlatilag jellegénél fogva olyan veszélyt rejt, mint egy SLBM. Illetve ami a radioaktivitást illeti vszeg sikerült megvalósítaniuk a zárt ciklust.A korlátlan hatótáv, és valószínűleg tervezhető olyan útvonal, amelyen átjut. Van-e az USA-nak körkörös légvédelmi lefedettsége <50 m magasságig? Tudom AWACS és vadászok... azokból is biztosítani kell a teljes körkörös lefedést, vagy besliccol, mint a kábítószercsempész Cessna.
Persze az ukrán háború tapasztalatai alapján lehet, hogy van űrbázisú rendszer is, ami követni tudja a CM-eket, ki tudja.
Korábbi ígéretemhez híven érkezek majd én is Burevesztnyik videóval, nem most a héten, hanem vszeg utána vagy 10-én, attól függ mikorra készül el. Ezt most nem akarnám elsietni