[HUN] Kerekes páncélozott harcjárművek beszerzése

Nézd ha csak 1 dd-i akkor kb mint a Lynx! Csak nem keverednek bele? :D
Ok de 1 dandár?

Hány zászlóalj mert nálunk az is kèplèkeny :D

Akarunk e a fèlelmetes tartalèkos haderőnknek valami 6*6-ot legalább.

Mennyi gidránt akarnak. Akarnak? Mire?
Látjuk most lövèszszázad van azzal gyakorlaton.

Ez is ilyen rohadt nagy titok? Nemár
Itt minden titok.:D

Azt hivatalosan bejelentettèk már, a lynx zászlóalj hogyan èpül fel?
Vagy csak èn maradtam le róla?

Szted ezt itt megmondja aki tudja? :)

Egy gépsített lövész dandár kb. 250 jármű...
Hát,ez attol függ,hogy milyen is az a gépesitett dd......
2+1 zl?3+1 zl?3+2 zl?
Milyen lesz egy zl felépitése?3 manőver század?Vagy 4?Milyen a század felépitése?!?
Lesz e,és milyen a dd felderitő alegysége?Század?Osztály?
Zl-aknak lesz e saját dedikált felderitő elemük?
Milyen platformon lesznek a támogató és kiszolgáló elemek?Azok milyen felépitésüek lesznek?
Megtudod ezeket mondani?
Az,ami most van,nem igazán irányadók.MH dd-ai jelenleg csak papiron dd-ok,valójában karikatúrának is röhejek.

Valami aki ért hozzá elárulhatná, hogy mennyi a valós, reális igénye a Honvédségnek 8x8,6x6-ból?
Bár én nem értek hozzá de....
3db aktív dandárunk és 7db tartalékos ezredünk van. Ez kb 30 db lövész zászlóalj lenne... 30x70 darabbal számolva a jelenlegi haderő igénye 2100 db páncélozott harcjàrmű.
A fele is esélytelen sajnos...

• Tetszik
  • Hűha
Reactions: endre and Venom85
3db aktív dandárunk és 7db tartalékos ezredünk van. Ez kb 30 db lövész zászlóalj lenne... 30x70 darabbal számolva a jelenlegi haderő igénye 2100 db páncélozott harcjàrmű.
Az rengeteg! Én kb 400-500 db-al számoltam ebbe benne minden speciális verzió ( aknavetős, légvédelmi, műszaki, sebesültkihordó, parancsnoki)

Tartalékos "ezredeink" mint manővererő......Brrrr

Valami aki ért hozzá elárulhatná, hogy mennyi a valós, reális igénye a Honvédségnek 8x8,6x6-ból?
Ha már a reális harcjármű darabszám volt a kérdés én ezt tartanám a minimálisan szükséges és reális célnak:
A 7db tartalékos ezred mindegyike kellene hogy kapjon egy aktív, vegyes lövészzászlóaljat amely ellátná a tartalékos ezred kiképzését, vezetését, támogatásàt, behívását, felszerelését...
A 3db lövészdandárunk és a 7db plusz lövészzászlóalj harcjàrmű igénye még így is durván 1100 darab harcjárműt tesz ki. Egy olcsóbb török gépet választva 10 év alatt szerintem teljesíthető lenne. Persze az idő és az akarat kérdéses hogy rendelkezésre áll-e?

• Tetszik
Reactions: endre and Catles
nekem eddig ez kimaradt - PARS meg az ARMA "ellopta showt"... :)
Miért,erről már hallottál?
PARS%20SCOUT%208x8%20Turkish%20Special%20Purpose%20Vehicle%20(B)-1787

Ez is török.PARS Scout.

• Tetszik
Reactions: Catles and fishbed