Pisztolyok

Itt végre szétszedik az Arsenal dragont , micsoda szerkezet.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: endre

• Imádom
Reactions: bel
Nos ; ha minden igaz , a németeknél az új szolgálati maroklőfegyverre kiírt tendert a CZ nyerte , a szlovén AREX és az osztrák GLOCK ellenében.

Na .

Mivel az előző videóra is számtalan like jött, itt a következő. :D

Amúgy Csomán számomra a második legismertebb lőoktató Simonyi után.

Nem releváns ahogy lő!!
Ezèrt szerintem a videó sem az, mindenesetre èrdekes.

Meglepő a pisztoly, ami számomra kicsit ismeretlen.

190m!!! Ahonnan kongatja a cèlt!
Ez még számomra álleejtős.

Szerintem normál(magyar) lövő 40-50m ahonnan mèg nem necces.
Bár stressz helyzetben, nem tudom.
Főleg ha a cèl mögött civilek vannak.

Ezt az első rèszben el is mondja.

De a szènatèri OTP túszejtès alkalmával, 1 lövès átment a túszejtőn, úgy sebzett túszt.(Túsz,túsz,túsz...)

A 190 méter szabadkézből azért tényleg nem gyenge. :)

Olyan 80 méterig még viszonylag sikeresen el lehet lövöldözni pisztollyal, de ez már kőkemény puska lőtáv. :)

A 190 méter szabadkézből azért tényleg nem gyenge. :)

Olyan 80 méterig még viszonylag sikeresen el lehet lövöldözni pisztollyal, de ez már kőkemény puska lőtáv. :)
Szia,

Hat, szerintem mar a 80 m is kokemeny puska/karabely lotav.

Szerintem a pisztoly az idealis lofegyver minden olyan helyzetben, ahol vagy 1 kezzel kell loni, vagy a fegyvert 1 kezzel tuzkeszen tartva mozogni (pl. kilincset lenyomni ajtonyitashoz). Ez tipikusan 5 m-en beluli lotavot jelent (pl. ide ertve egy lakasban kozlekedest).

Szerintem ennel nagyobb tavon (ha lehet mindket kezet hasznalni fegyverkezelesre) mar egy kicsi konnyu vallfegyver az idealis, ami vagy geppisztoly (pl. MP-5) vagy ultra compact gepkarabely (pl. AKSU-74). Tehat en kb 5-25 m tavolsagra ezeket erzem idealis fegyvernek.

Szerintem 25 m felett mar fontos a stabil fegyverfogas, ami altalaban az ultracompact gepkarabelyoknal problemas (pl. az AMD-65 "arctamasza" ezen a tavon mar lassitja a lovot egy AKM-63F-hez kepest). Tehat (ha nincs alcazva a cel), akkor en kb 25-100 m kozotti tavolsagon egy rendes tusaval ellatott red-dot-os karabelyt erzek idealisnak. Ezen a tavon a konkret karabely tipus nem fontos, mert ha gyorsan probal loni az ember, akkor ugyis sokkal pontatlanabb a lovo, mint a fegyver (pl. egy atlag AKnak akkor is tudnia kell a fejlovest 100 m-rol, ha nem konkretan ahhoz a loszerszeriahoz van belolve a fegyver).

Szerintem 100 m-tol kezdve, meg ha nincs is alcazva a cel, szabad szemmel nezve mar erolkodni kell, hogy jol lassa a celokat az ember, es ez tobbet lassit, mint az, hogy a kis (3-4x) nagyitas miatt kicsit nehezebben orientalja magat az ember (ha alcazva van a cel, akkor ez mar kisebb lotavon is igy van, de ebben nincs rutinom). Itt mar elkezd szamitani a fegyver is, de meg mindig fontosabb, hogy jol mukodjon az iranyzek (pl. a PSZO-1 legendasan konnyen elallitodik), es persze hogy a lovo kiemelkedoen jol tudjon loni. 100-300 m kozott szerintem az idealis fegyver egy felautomata puska kis-kozepes nagyitasu iranyzekkal (pl. NightForce ATACR 1-8 F1).

Szerintem 300 m-tol kezdve mar jol jon az ismetlo fegyverek precizitasa, es ide tradicionlaisan egyertelmuen kell a mesterlovesz tudas (pl. a szel kompenzalasat kiszamitani), noha lehet remenykedni, hogy hatha az elektronikai kiszamolja az ember helyett a megfelelo tavcsobeallitast. Tehat szerintem 300-600 m koze jo minosegu forgo-tolozaras puska kell kivalo tavcsovel es mesterlovesszel (Pl. Remmington 700-as puska NF ATACR 5-25 F1 tavcsovel).

600 m fole keveset lottem (es azt sem oda valo felszerelessel), szerintem oda mar az erosebb loszer az idealis (pl. .338, amit kevesbe terit el a szel), es egeszen jo tavcso (pl. NF ATACR 7-35 F1). Szerintem 600-1200 m kozott mar keves a mai elektronikak tudasa (pl. hiaba szamolja pontosan az iranyzekallitast a helyben mert szel alapjan, ha 500 m tavolsagban 7 m magasan mas szelviszonyok vannak, akkor oda kell egy olyan tudasu lovo, aki latja a faleveleken, hogy milyen szel fuj, es rakorrigal a szamolt ertekre), ide atlag felett kepzett mesterlovesz tudasa is kell.

Termeszetesen mindenhova idealisat irtam, ha nincs mas, akkor minden tavon lehet mast is hasznalni, es logisztikailag problemas ennyi fajta fegyvert hasznalni, ezert nyilvan kompromisszumot celszeru kotni a gyakorlatban.