Pisztolyok

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 800
30 663
113
Miért jó ez a megoldás, amit a Glock-oknál használnak, hogy a biztosítót a ravaszra teszik? Kicsit olyan ez, mintha mindig ki lenne biztosítva, mert ha a ravaszhoz nyúlsz, akkor lőni fog.

Másik kérdés, hogy Glock 17 helyett miért nem 18? Ugyanazt tudja és ha kell akkor egy kattintással többet is, és árban sem lehet nagy különbség.
 

Hans

Member
2010. április 19.
168
1
18
Nagyon ott lehetnek a szeren a Glock-ok.
Szilveszter előtt beszélgettem egy kerületi rendőrrel. Mondta, hogy jár le egy lőtérre, ahol egy stabil haveri társaság jött össze és nem rég volt szerencséjük egy 9-milis és egy .45-ös Glockhoz, valamint egy "régebbi" (?) SIG-hez és agyba főbe dícsérte őket - pl a saját "céges" munkaeszközéhez képest (amit Zsuzsinak vagy minek becéz :)).
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 670
56 674
113
"9 millió fontba (~10,9 millió euró) kerülni, ami több mint 25 ezer darab Glockot jelent "

Most nem azért gyerekek, de ennyit még mi is ki tudnánk csengetni, azért, hogy a honvédség teljes pisztolyállományát lecseréljék. Sőt még a rendőreinknek is jutna.
 

Unio

Member
2011. május 5.
663
3
18
<a title="fip7 profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/fip7/">fip7</a>  te is jól tudod, hogy Magyarisztán vezetőinek nem érdeke az, hogy lecseréljék a Honvédség és a mezei Rendőrség Krisztus előtti „Zsuzsiait” :D Ha ez megtörténne, akkor ez a hely nem Magyarisztán, hanem egyenesen paradicsom lenne :). Egyik rendőrismerősöm mesélt a  PA-63asáról (Nem tudom, hogy hogyan becézi, biztos nem Zsuzsinak :)), hogy az minden csak nem fegyver. Valakinél szétpergett, plusz bunkósbotként jobban funkcionál, mint maroklőfegyverként.
 

omega

Member
2011. december 9.
35
2
8
fip7 !

Ennyi pénzért sokkal - de sokkal jobb fegyverünk van !  A  VD-01  annyiba kerül mit a G 17, igaz sokkal nehezebb de a tudása is többszöröse annak !

Sorsa sajnos ugyanaz mint minden más magyar találmánynak !
 

doberamann

Member
2010. május 1.
566
7
18
joker:

Az elsütő-biztosítós rendszernek több előnye van - stressz helyzetben nem kell a biztosítót lesegetni milyen állásban van, kiképzés egyszerűbb és a legfontosabb sokkal biztonságosabb, csak akkor lő a fegyver ha az ujjad ott van. (Igen, az elsütő arra való hogy lőjjünk a fegyverrel, ha nem akarsz lőni nics ott az ujjacskád :))

PA helyett meg szinte bármi jó lenne, bár ugye a rendőreinknek minek fegyver...
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 670
56 674
113
Értem én itt az észrevételeket, de 11 millió eurót (kb. 3.1 milliárd FT) 20 évente egyszer igazán rá lehetne költeni a pisztolybeszerzésre. Ez  aprópénz a költségvetésben, kb. olyan, mint ha az én egy évi jövedelmemből 3000 FT-ot költenék valamire, ami fontos, és utána 20 évig megint nyugtom lesz :p
 

Unio

Member
2011. május 5.
663
3
18
<a title="fip7 profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/fip7/">fip7</a>

Teljesen igazad van és egyet is értek/értünk veled, csak hát ugye amit itt megy az komédia:S.Az ismerősöm is kipróbálta a Glockot, és mikor kérdeztem tőle, hogy mi a véleménye róla, azt mondta, hogy ég és föld a két pisztoly, mégse érti, hogy miért nem szereznek be a mezei rendőröknek egy alap verziót és akkor nincs az, hogy bemondja az unalmast vagy csak kalapácsnak jó, másnak nem a PA. De hát ugye semmi változás:S ilyen "csúcstechnikás fegyvert" csak a különlegesek kaphatnak vagy a SWAT, oszt csókolom :S. Olyan dolgokról már inkább nem is írok, hogy az állomány járőrautóinak a 90%-a le volt robbanva, és kb 3-6 db volt 4x-5x annyi emberre stb stb.... És ettől még vannak rosszabba másfelé is, szomorú :(.

 
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 800
30 663
113
dobermann én arra céloztam, hogy minek egyáltalán elsütő-biztosító, ha az úgyis a ravaszon van. Na de miért Glock 17 a hadseregnek és miért nem Glock 18?
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 670
56 674
113
<a title="Unio profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/unio/">Unio</a>

Részben tisztában vagyok a siralmas helyzettel, de a fenti példa is mutatja, ha lenne akarat lehetne változtatni. Nem minden csak pénz kérdése, sok olyan probléma van ami inkább szabályozás és akarat kérdése és a pénz csak harmadlagos.
Ha a HTKA olvasó tábora ülne a parlamentben valószínűleg lenne Glock, de amég nem így van addig hiányzik az igazi akarat. Glock vásárlással nem lehet szavazatokat venni...
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 670
56 674
113
<a title="joker profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/joker/">joker</a>

Én keresem a Glock 18-at, de nem találom, létező pisztoly az? Vagy már nem gyártják?

Gyártó honlapján nem ismerik...:

http://eu.glock.com/english/index_pistols.htm

Nekem amúgy a Glock 20/29 a bejövős :p
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
Pedig nem egy drága vas a Glock. Kiskerben 1000 dollár közül mozog már a 17-es is. Katonai és rendvédelmi célra inkább 34-est ajánlanék, nem sokkal drágább.

A jelenleg elérhető modellek közül csak H&K,SiG vagy Glock modellből választanék a rendőröknek,katonaságnak. Beretta,M1911 se rossz, de ezeknél jóval pontosabb egy Glock vagy egy USP(különösen a Tactical).

omega: VD-01 kiváló lenne, csak nem gyártják, ugye a magyar fegyvergyártást leépítették ... ez egy hosszú és tudatos történet, a célja a magyar nemzeti önvédelem erodálása volt.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 670
56 674
113
<a title="joker profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/joker/">joker</a>

Megtaláltam :D
Automata pisztoly, ezért nincs fenn valószínűleg a gyártónál, mint megvásárolható eszköz :p
 

Unio

Member
2011. május 5.
663
3
18
<a title="fip7 profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/fip7/">fip7</a> Igazad van, az biztos, hogyha a htka pártot alapítana, akkor talán szebb napok köszöntenének a seregre és a többi rendvédelmi szervezetre is :). Ne adja isten de ha netalán beütne itthon is egy iskolai vagy mozis mészárlás, akkor meg az utca emberei, meg azok akik anno nagyívbe sz*rtak a rendőrség normális fejlesztésére/ellátására ujjal mutogatnának a másikra + a kékekre, hogy há de mé nem csináltak semmit?! Csak akkor kapcsolunk itthon, amikor már megtörtént a baj vagy már nincs értelme, a la helikopter tender, irónikus nem? :).
 

doberamann

Member
2010. május 1.
566
7
18
Biztosító mindenképpen kell, anélkül valószínűleg nem is adhatnák el - szóval a biztonság - felhasználó szinten meg ez a legbarátságodabb és legegyszerűbb.
Glock 18 az a helyzet hogy sorozlövésnél uralhahatlanná válik a fegyver - túl sok a műanyag nincs elég súlya hogy normálisan lehessen használni, (meg sok lőszert megeszik és ezt valakik pazarlásnak értékelik). A piszolyméretű géppisztoly kategória az eddig nem volt éppen sikeres lsd Stecskin, Beretta 93R...stb.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 282
79 006
113
Ugye most nem arról a több mint 2 kilós ormótlan valamit magasztaljátok VD-01 alatt?

Ami azt illeti a Glock-nál nem nagyon találsz jobb szolgálati pisztolyt.Aki azt mondja,hogy inkább H&K vagy SIG az azért mondja mert az szimpatikusabb neki nem pedig azért mert annyival jobb.

<a title="amanitin profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/amanitin/">amanitin</a>

Mi a bajod a műanyaggal?
 

Unio

Member
2011. május 5.
663
3
18
<a title="doca profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/doca/">doca</a> a TEK-nek van M4A1-e ? hmm azt hittem, hogy csak a szolnoki srácoknak van maximum.