KF51 Panther MBT (Rheinmetall)

Egy ilyen multi ha akarná 2 perc alatt kijátszhatná a magyar fegyverszállítási korlátozást. Lepörgeti egy másik telephelyén, elküldi a frontra, mi meg legyártjuk mondjuk a németeknek vagy bárhova máshová szánt megrendelést.
Az RM ezt akarta de a kormányzat hallani se akart róla és kurva nagy azóta is tartó durcizás van belőle.
(pontosabban ezt a durcizás egyik szelete)
És a lényeg, mi van mögötte??? Ne kelljen már szalgcímet rágcsálni.
A 300 millió eurós beinvesztálásunk egyik feltétele volt a mérnöki központ. Azt megcsinálják de hogy mit fognak ott rajzolni mire meglesz hát a fene se tudja.
Román és bolgár hasonló gyárépítést jelentett be.
Azok ide voltak szánva és nagyjából 2 éve épülniük kellene. Ahogy volt szó HERO gyártásról is. Meg sok másról is.

Az RM ezt akarta de a kormányzat hallani se akart róla és kurva nagy azóta is tartó durcizás van belőle.
(pontosabban ezt a durcizás egyik szelete)
Én ebbe simán belementen volna. Azt se értem ilyet, hogyan tud jogilag, bárhogy megfúrni...
A 300 millió eurós beinvesztálásunk egyik feltétele volt a mérnöki központ. Azt megcsinálják de hogy mit fognak ott rajzolni mire meglesz hát a fene se tudja.
Max. a LYNX verziókat tervezik, abból is van még hátra. 80 mérnök elég sok a fejlesztő részlegen. Szal tuti osztanak le ide is a Pantherből melót, sztem az álláshirdetésekben is benne láttam.
Azok ide voltak szánva és nagyjából 2 éve épülniük kellene. Ahogy volt szó HERO gyártásról is. Meg sok másról is.
Remélem csak csúszás lesz és a SAFE beröffenti, úgyis arra találták ki.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Én ebbe simán belementen volna. Azt se értem ilyetbhogy tud jogilag, bárhogy megfúrni...

Max. a LYNX verziókat tervezik, abból is van még hátra. 80 mérnök elég sok a fejlesztő részlegen. Szal tuti osztanak le ide is a Pantherből melót, sztem az álláshirdetésekben is benne láttam.

Ide a kutya sem fog már semmit hozni a választásokig, erre kb mérget lehet venni.

Hát eléggé hiába remélsz, az viszony nagyon lent van az RM-el...
És további egyetműködést nem és beszerzést sem akar a kormányzat túlzottan. (még "kvázi ingyen" pénzért sem, roppant vicces egyébként én csak az arcomat kaparom miatta)

Hamarosan várható lesz némi enyhülés (kompenzációk miatti kiegyezés) de hogy ebből lesz e új barátság az már kérdés.

A lynx verziókat meg Kielben tervezik nem itt főleg hogy kb kész is van a mérnöki munka többsége és mire felhúzzák a központot már rég kész lesz a maradék is.

A lőszergyárunk megmarad, azt sehova sem viszik. Az más kérdés az RM milyen lelkesen szerszámozza fel és alakítja ki, bővíti a portfoliot.

Román és bolgár hasonló gyárépítést jelentett be. De azokat most kezdik építeni, majd a SAFE pénzből tervezik. Egyelőre azon nem keresték magát hülyére magukat sem a szomszédaink, sem az RM. Amire meg gyárt kérdés lesz-e fizetőképes kereslet Ukrajnában.

Egy ilyen multi ha akarná 2 perc alatt kijátszhatná a magyar fegyverszállítási korlátozást. Lepörgeti egy másik telephelyén, elküldi a frontra, mi meg legyártjuk mondjuk a németeknek vagy bárhova máshová szánt megrendelést.

Azon el lehet gondolkodni mi a szűklátókörübb. A jelenlegi velünk legellenségesebb országot felfegyvetlrezni, vagy az elmaradt pénzügyi haszon.
A magyar kormány k. sokat tett azért, hogy ilyen ellenségesek legyenek. Háború kitörés után pár héttel Orbán ellenségnek nevezte Zelenszkijt és azóta is látványosan az oroszok álláspontját képviseli, vagyis hogy Ukrajna kb. kapituláljon: mindenben engedjen az oroszoknak. Oroszországról egy büdös rossz szót nem szólnak, de az ukránok meg mindenért hibásak!
Ezek után miért is lennének velünk barátságosak?!?

Amúgy bármit küldenénk oda, azt azonnal ellövik a fronton. A legnagyobb baromság, hogy Ukrajna minket megtámadna: oroszokkal a hátukban kivérezve ők sosem fognak senki megtámadni, mert nincs mivel. Ezenkívül egy NATO és EU tagállam vagyunk: kell az aláírásunk az integrációs törekvéseikhez. Kisebbségi kérdésekben is próbálkoznak közös nevezőt találni:
Még nem a legjobb a javaslat, de próbálkoznak, mert EUs elvárás is hogy ezt rendezzék. Itt a magyar fél, aki kb. szóba sem akar állni velük érdemben, mert hát "Putyin morcos lesz" vagy mi a f.sz. Érdekes módon a szerbek meg a törökök is simán kapnak orosz olajat meg gázt, pedig adnak el fegyvert Ukrajnának. Szlovákok szintén!

A szlovákok, Ficóék tolják jól: segélyt (saját pénzt és eszközt) nem adnak, de nem is akadályozzák a cégeiket, hogy PIACI ALAPON fegyvert adjanak el oda. Ez lenne a legjobb hozzáállás nekünk. Ez nevezhető leginkább semlegesnek: nem segítünk, de nem is akadályozunk.

Azon el lehet gondolkodni mi a szűklátókörübb. A jelenlegi velünk legellenségesebb országot felfegyvetlrezni, vagy az elmaradt pénzügyi haszon
Off

Ez pár fegyverrendszer ami mellett van nekik másik 100.

Jelenleg legellensègesebb ország nem vèletlenül lett az.

Ha nem lettek volna ilyen szűklatókörüek, okosan meg lehetett volna ezt oldani.

Nem úgy hogy ègbe-világba belekiabáljuk hogy baszódjanak meg, ès egy óriasi haderővel rendelkező országot èvszázados ellensèggè tesznek.

Mindeközben a vezèr a legutóbbi Disney interjújaban is bizonyította, hogy mentális problèmákkal küzd. o_O

Szóval nem a pènzügyi haszon a legnagyobb problèma.

On

A magyar kormány k. sokat tett azért, hogy ilyen ellenségesek legyenek. Háború kitörés után pár héttel Orbán ellenségnek nevezte Zelenszkijt és azóta is látványosan az oroszok álláspontját képviseli, vagyis hogy Ukrajna kb. kapituláljon: mindenben engedjen az oroszoknak. Oroszországról egy büdös rossz szót nem szólnak, de az ukránok meg mindenért hibásak!
Ezek után miért is lennének velünk barátságosak?!?

Amúgy bármit küldenénk oda, azt azonnal ellövik a fronton. A legnagyobb baromság, hogy Ukrajna minket megtámadna: oroszokkal a hátukban kivérezve ők sosem fognak senki megtámadni, mert nincs mivel. Ezenkívül egy NATO és EU tagállam vagyunk: kell az aláírásunk az integrációs törekvéseikhez. Kisebbségi kérdésekben is próbálkoznak közös nevezőt találni:
Még nem a legjobb a javaslat, de próbálkoznak, mert EUs elvárás is hogy ezt rendezzék. Itt a magyar fél, aki kb. szóba sem akar állni velük érdemben, mert hát "Putyin morcos lesz" vagy mi a f.sz. Érdekes módon a szerbek meg a törökök is simán kapnak orosz olajat, pedig adnak el fegyvert Ukrajnának. Szlovákok szintén!

A szlovákok, Ficóék tolják jól: segélyt (saját pénzt és eszközt) nem adnak, de nem is akadályozzák a cégeiket, hogy PIACI ALAPON fegyvert adjanak el oda. Ez lenne a legjobb hozzáállás nekünk. Ez nevezhető leginkább semlegesnek: nem segítünk, de nem is akadályozunk.
Nagyon elvisz a Panthertől ez az ukrán-magyar viszony. Egyetérteni meg úgysem fogunk benne, ezer más topik van rá. Mindenesetre a viszony romlása nem a háborúval kezdődött és nem a mi irányunkból. Azóta sokfelé, sok pofon szállt és szállni is fog. Ez csak rosszabbodni fog, mert mind a két kormány a másik bukásában érdekelt és sok mindent aktívan meg is tesznek érte mind a két oldalon..

Nagyon elvisz a Panthertől ez az ukrán-magyar viszony. Egyetérteni meg úgysem fogunk benne, ezer más topik van rá. Mindenesetre a viszony romlása nem a háborúval kezdődött és nem a mi irányunkból. Azóta sokfelé, sok pofon szállt és szállni is fog. Ez csak rosszabbodni fog, mert mind a két kormány a másik bukásában érdekelt és sok mindent aktívan meg is tesznek érte mind a két oldalon..
Egy fegyvergyár sem nézné jó szemmel a világon, hogy valamelyik gyaregységéből nem tud szallítani egy aktuálisan folyóbháborúba.

Egy fegyvergyár sem nézné jó szemmel a világon, hogy valamelyik gyaregységéből nem tud szallítani egy aktuálisan folyóbháborúba.
Hát igen: ha mi baromira "béke pártiak vagyunk", akkor mi f.szért akart a kormány hadiiparba fektetni?
Nem esett le nekik, hogy ez a biznisz akkor pörög ha nincs béke? :D

Ez nagyon nem lett végig gondolva - mint kb. semmi más sem, amit eddig csináltak...

Hát igen: ha mi baromira "béke pártiak vagyunk", akkor mi f.szért akart a kormány hadiiparba fektetni?

Ez nagyon nem lett végig gondolva - mint kb. semmi más sem, amit eddig csináltak...
Hát azzal a kis káposztalével ami lötyög a fejükbe, nehéz gondolkozni :D

• Tetszik
Reactions: Aladeen

Át volt ez gondolva egyébként, mert a nagy terv az kb az volt, hogy majd a gazdag araboknak, szaudiak (pont akkortájt daraboltak fel egy újságírót tán a törököknél), törökök, stb, ahová a németek finnyásak eladni, na majd mi!

Csak hát jött egy új helyzet, és hát gyanítom, erősen meg lett csattogtatva az ostor, hogy akkor oda mi még a szemetünket se adhatjuk el.

Remélem, megélem amikor ezt az időszakot feloldják a titkosítás alól.

• Tetszik
Reactions: endre and Aladeen
Hát azzal a kis káposztalével ami lötyög a fejükbe, nehéz gondolkozni :D

Itt nem erről van szó: egyszerűen nagy rövid távú a gondolkodás. Újabban hónapok, korábban is max 4 év az időtáv amire terveztek.
A hatalom megtartása és a harácsolás felül ír mindent. Ezért sem jut az ország sehova.
Rájöttek hogy a béke dumával nagyot lehet nyerni a választáson és ezért dobták az addigi hadiipari terveket, "álmokat". Pedig most lehetne ezzel nagy pénzt csinálni.
Mind Vucic, mind Fico jobban tolja: pedig ők még nagyobb "oroszbarátok"...

Hat a prototípust meg kell kapjuk mert kifizettük. Ezt hamarosan be kell mutatniuk. Úgy hogy lesz, az hogy ez megy e gyártásba az megint egy más kérdés.
Lesz igen egy proto amit majd valahol kiallitunk.
Megy gyartasba majd oanher az olaszoknak es lehet a romanoknak nekunk jelen allas szerint nem a politika nem is akar hatckocsit venni az rm-tol es ha most nem csapunk le ra akkor nem is nagyon lesz

• Tetszik
Reactions: endre and J.G.
Amennyiben ez tényleg így van, és Orblerék meghúzták a vörös vonalat, úgy emelem kalapom.
Hát ha azt nézem a szlovákok és a szerbek hogy profitálnak (bár a szerbeknek kicsit szarabbul sikerült) a mindkét oldallal való kapcsolattartáson én inkább róluk vettem volna a példát és felhúztam volna a hadiipart ezen a pénzen lehet mire felépül már nem is lett volna aktuális a szállítás de nekünk égető szükségünk lenne a lőporra és lőszergyártás bővítésére mert a mostani a kapacitásaink alibi mennyiségnek is gázak az új üzemekkel is.

Hát ha azt nézem a szlovákok és a szerbek hogy profitálnak (bár a szerbeknek kicsit szarabbul sikerült) a mindkét oldallal való kapcsolattartáson én inkább róluk vettem volna a példát és felhúztam volna a hadiipart ezen a pénzen lehet mire felépül már nem is lett volna aktuális a szállítás de nekünk égető szükségünk lenne a lőporra és lőszergyártás bővítésére mert a mostani a kapacitásaink alibi mennyiségnek is gázak az új üzemekkel is.
Várjuk ki a SAFE t ezzel. Van olyan gondolatom, hogy ha a proto leo 2 a miénk abból a csehekkel tudunk gyártást csinálni. A szerbektől tudunk lőporgyárat venni a csehekkel meg a lőszergyártást meg tudjuk oldani. Lesz még itt meglepi. :) A rakéte gyártás egyébként sokkal sokkal fontosabb kérdés amúgy mint a tank.