A nullánál elfogadhatatlanabb?Na ezt vártam. A terv az ukránoknak elfogadhatatlanabb, mint az oroszoknak.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A nullánál elfogadhatatlanabb?Na ezt vártam. A terv az ukránoknak elfogadhatatlanabb, mint az oroszoknak.
Nem az ukránoknak elfogadhatatlan, hanem azoknak akik a nyakukon ülnek és tovább zsigerelik az országot meg küldik a húsdarálóba az ott maradt meg összefogdosott szerencsétleneket. Az ukránok rohadtul elfogadnák csak legyen már vége.Na ezt vártam. A terv az ukránoknak elfogadhatatlanabb, mint az oroszoknak.
Nos amire igazán gondolok az hogy ez egy kemény támadás az ukránok ellenHa ez ebben a formában megvalosúlna az Orosz nép se lenne "boldog".2 Keleti megye lenne "csak teljesen"behúzva".2 Déli megye székhelye Ukrán "kézen" maradna.Azérr azva 600-ezer fős Ukrán haderő se lenne kevés.Az meg hogy "fefoglalt" Orosz vagyonból épitenék újra Ukrajnát(Nagyrészt amerikai cégek)is nehezen emészthető lenne.Akik meg igazán jól járnak ha ezt így Ttump keresztülvinné az amerikaiak.
Reálisan nézve az erőviszonyokat nézve ez nekik a helyzezhez képest kedvező lenne.Reálisan se Dombasz/ se Krimet nincs esélyük visszafoglalni.Lakosság nagy része amúgy is belefáradt önkéntesekből már az emberhiányt se lehet megoldani.Én Orosz részről nem hiszem ennyi elég lenne "elvileg" nyerésben vannak és nem az amerikaiaknak nekik kéne "diktálniuk" a feltételeket.Ott van Harkiv/Odessza meg a 2 alkotmányban foglalt megye székhelye.Ráadásul Ukránok se lennének lefegyverezve.Egy amerikai esetleg pluszba EU-s biztonsági garanciák meg szinte ugyanaz mint egy Nato tagság.Nos amire igazán gondolok az hogy ez egy kemény támadás az ukránok ellen
.Ez a "béketerv" gyakorlatilag arról szol elvesztették a háborút .Ha ez leszivárog a hátországba és harcoló katonák közé az szerintem jelentősen csökkenteni fogja a harci kedvet.Öszeomlik az ellenállás.Talán nem véletlen hogy (ha igaz)Zelenski meglepő módon nyitottnak látszik tárgyalni.Talán valahogy tartani kell a lelket a katonákban?Mert az orosz nem fogadja el ezt igy és nem áll le.
Nem nekem címezted, de engem érdekel, mit látok.
Én azt láttam, hogy jó látási viszonyok közt egy megfelelően éber (/nem süket és vélhetően valamilyen rádiós iránymérővel felkészített) tűzcsapat egy FPV drónt le tud küzdeni.
Nem tudjuk, mi történt előtte/utána: simán lehet, hogy már voltak veszteségeik vagy kaptak még a fejükre öt drónt két perc alatt és mondjuk csak ketten tudtak meglépni végül.
Igen, ez survivor bias, de attól még egyrészt látványos, másrészt mindenkinek meg lehet mutatni, milyen hirtelen fordul meg az addig esetleg viszonylag biztonságosnak megítélt szituáció. Azoknak is, akik Crye nadrágba élveznek a fejükön egy széleslátószögű hőkamerával.
Engem az is érdekelne, hogy szerinted mit láttunk, illetve hogy te hogyan képzelnéd el mondjuk raj szinten az FPV-k elleni védelmet. Aztán majd térj ki külön az optikai szálas verziókra is.
Nnna szóval. Bocs, hogy csak most, ez egy húzós időszak.Hát,egyrészt nem csak téged, talán alali nyomta be a dehátnègykilót, dudi meg az eldobálós okosságot.
Ha mondanál is valami konkrétat azon túl hogy sajnos nem értem hogy mi is van a videón (túl azon, hogy valós harci tapasztalattal bíró katonák mit tartanak hasznosnak magukkal cipelni, ami aztán működik is) akkor lehetne értelmesen vitatkozni, ami elől én egyáltalán nem zárkózok el, sőt kifejezetten kíváncsi vagyok a RL sörétlövéses tapasztalataidra e téren.
Az is elegánsabb lenne ha a drónelháritós videók pl. a finn amit nemrég beraktam nem kerülne elsüllyeszéste a drónelharitásos topicbol a sörétes topicba, gondolom azon az alapon hogy de hát ez nem is igazi drónelháritás, mert teszem azt csak az EW meg a SHORAD lehet az.
Zselének nem sok választási lehetősége van a NABU botrány után,muszáj végre valami olyat is tenni,ami a közvélemény hangulatát pozitívan befolyásolja/befolyásolná .. a NABU botrány volt az első olyan jelentős tüntetés a jelenlegi hatalom ellen,ami igazán komolynak számított, ésd úgy hiányzott neki ez a jelenlegi bebukás a közvetlen haveri körében,mint lufiárusnak a nyílzápor. ha tényleg tompítani akarja a kialakult helyzet élét, ez a legjobb megoldás neki, egyfajta mentőöv, azt meg senki ne hogyje el,amit az ukrán propaganda sugall,hogy fúúúú mennyien harcolnának az oroszok ellen,hiszen ha így lenne, nem lenne annyi menekült külföldön, meg a TCK-nak sem erőszakkal kellene összefogdosni az embereket, hanem menne mindenki önként és dalolva .. aki meg eddig is így ment az ott is maradt többnyire.Nos amire igazán gondolok az hogy ez egy kemény támadás az ukránok ellen
.Ez a "béketerv" gyakorlatilag arról szol elvesztették a háborút .Ha ez leszivárog a hátországba és harcoló katonák közé az szerintem jelentősen csökkenteni fogja a harci kedvet.Öszeomlik az ellenállás.Talán nem véletlen hogy (ha igaz)Zelenski meglepő módon nyitottnak látszik tárgyalni.Talán valahogy tartani kell a lelket a katonákban?Mert az orosz nem fogadja el ezt igy és nem áll le.
Aki sörétessel akar drónra vadászni, menjen már el egy lőtérre és kérje meg a lőterest, hogy a skeet löveszethez használt korongot lője már az irányába 100km/h-s sebességgel...
Valószinű.Állítólag Jampil elesett. (Liman-Sziverszk tengely)
Pont erről beszélgettem valakivel, hogy erre statisztikát emiatt nem lehet alapozni.A halott cserék számára nem biztos, hogy érdemes bármilyen érvelést alapozni.
Az oroszok haladnak előre, bármennyi is az orosz halott, ők szedik össze. Az ukránok hátrálnak, nekik sokkal nehezebb a sajátjaikat elvinni.
Ebből az következik leginkább, hogy lövésünk sincs az orosz veszteségekről.
Azért ahhoz már tényleg tehetség kell, hogy két, semmiben egyet nem értő háborús oldalt egy platformra helyezz azzal, hogy a béketerved kurvára elfogadhatatlanNa ezt vártam. A terv az ukránoknak elfogadhatatlanabb, mint az oroszoknak.
Szerintem meg az egyetlen elfogadható megoldás, hogy mindenki megtartja a befolyási övezeteit. Ukrajnát elfoglalják az oroszok, Dél-Amerikában meg az USA lesz a főnök, és mindenki elfelejti ezt az egész proxy szarságot, mert csak a csóró döglik bele.Putyin továbbra is hülyére veszi Trumpot.
Az egyetlen elfogadható megoldás Ukrajna NATO tagsága lenne, nyugati katonai jelenléttel kombinálva. Minden más lehetőséget ad az oroszoknak a háború folytatására amivel élni is fognak.
Én csak azon spekulálok hogy Trump bíró inkább az oroszoknak fúj..Az ukránokat bátoritgatják a kiugrásra az oroszokkal meg ugyse lehet csináni semmit mennek előrefele mig megfelelő nem lesz az ajánlat..Engem csak ez feltevés izgat hogy Trump és Putyin a háttérben lerendezték Ukrajnát és valójában hol a megegyezési határ.Ezeket a háborus szponzorokat nem értem .Kinek milyen.érdekeltsége van áttekinthetetlen nekem.De szerintem az Usa cuccairol simán megegyeznek ha orosz részen van is.Meg talán a többikérőll is.Zselének nem sok választási lehetősége van a NABU botrány után,muszáj végre valami olyat is tenni,ami a közvélemény hangulatát pozitívan befolyásolja/befolyásolná .. a NABU botrány volt az első olyan jelentős tüntetés a jelenlegi hatalom ellen,ami igazán komolynak számított, ésd úgy hiányzott neki ez a jelenlegi bebukás a közvetlen haveri körében,mint lufiárusnak a nyílzápor. ha tényleg tompítani akarja a kialakult helyzet élét, ez a legjobb megoldás neki, egyfajta mentőöv, azt meg senki ne hogyje el,amit az ukrán propaganda sugall,hogy fúúúú mennyien harcolnának az oroszok ellen,hiszen ha így lenne, nem lenne annyi menekült külföldön, meg a TCK-nak sem erőszakkal kellene összefogdosni az embereket, hanem menne mindenki önként és dalolva .. aki meg eddig is így ment az ott is maradt többnyire.
a külföldi "szponzorok" most véleményem szerint mindent meg fognak tenni,hogymegfurják eztaz egészet, hiszen futnak a pénzük után, ha elfogadnák a tervet a ruszkik az meg azt jelentené,hogy a vérveszteségüket leszámítva elég olcsón jutottak ahhoz a két megyéhez+Krím+ jelenleg is ellenőrzésük alatt tartott területek, ami a volt Ukrajna kb 20-25%-a .. nem olyan rossz üzlet ez, ha az anyagi vonzatát nézik itt sokan.
ui: nekünk mennyit érne meg pénzben ha bármelyik szomszédos országtól megtudnánk szerezni az országának a 20-25%-át ? ( az anyagi részét így érdemes vizsgálni sztem)
ennek ugye oka van. az, hogy legnagyobb nyereség (gazdasági) az usa kezébe kerüljön.Azért ahhoz már tényleg tehetség kell, hogy két, semmiben egyet nem értő háborús oldalt egy platformra helyezz azzal, hogy a béketerved kurvára elfogadhatatlan
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..