Semmi kitüntetést nem kapott. De most mi az elvárás? Kapjon posztumusz megrovást, lefokozást?? Már neki tök mind1.Nahálisten.
Csak 3 halott.
Ennyit megèrt.
Nálam az a kèrdès merült fel indulat nèlkül, hogy a záróvonalon át előző sofőr jogi következmènyei mièrt jutalmazás, míg az útviszonyokat figyelembe nem vevőè mièrt büntetès.
Nalunk volt sofőr aki megfőzte btr motorját, fegyelmi meg mèg fizetnie is kellett.
Nem èrtem mièrt nem kapott jutalmat. Biztos sokan tanultak az esetből. Btr meg volt szarásig.
Amúgy feltennèm a kèrdèst.
Ha a pilóta túlèli, de a másik kettő meghal, akkor is menne e itt a pcskedès.
Esetleg lenyomorodik akkor kapna kártèrítèst?
Vagy az csak a családnak jár?
(Márha a pilótáè is kapott?)
Nem mondom hogy èn mindíg betartották minden szabájt.
Pl afgánba mindíg csövön hordtam a fegyvereim.
Ami tilos volt.
De ha valakit odanemfigyelèsből agyonlőttem volna, gondolom nem èn lennèk a vagány gyerek, de amúgy jó srác, hát hibázott ez van......
Mindegy is. Vègülis egy fórum nem erre való hogy kibeszèljünk dolgokat.
Ha esetleg más is felelőst és azt kenik el, akkor értem, hogy visszatetsző. Eddig ez nem merült fel, ha igen, akkor legyen felelősségre vonva nem kérdés. De a halottakkal szemben???
Valószínüleg ha odabaxxa a gépet és túlélik, nem kap jutalmat. De ezt a 170 misit sem ők kapták. Gyerekek, feleség stb. Lett elég bajuk és egy 40 000 mrd-os költségvetésbe meg belefér, de még a 1.700-1.800 mrd-os HM keretbe is.
Persze tudom, volt más hasonló eset, aminek nem lett következménye az probléma. Ha folyamatosan rongálodnának meg a helikoptetek pilótahibákból, karbantartási mulasztásból, az probléma. Ha van ilyen, akkor az a szolnoki parancsnok felelőssége is.