Honnan gondolod hogy 2 nap mulva nyilvanossagra hoznak mindent?Meg két nap és kiderül a számuk.
Honnan gondolod hogy 2 nap mulva nyilvanossagra hoznak mindent?Meg két nap és kiderül a számuk.
Természetesen nem a mi remek kormányunk, hanem az EU.Honnan gondolod hogy 2 nap mulva nyilvanossagra hoznak mindent?
De nem valoszinu hogy azonnal mindent az orrunkra kotnek csak egy hatarido jar le.Természetesen nem a mi remek kormányunk, hanem az EU.
Vágyak, józan ész. Csak ugye az a fránya valóság és amit a nemzeti menedzsmentünk intézni tud.Akkor bajban lesz a gazdaság, mert én sokat tudok elképzelni... Mi az alapja a pletykáknak?
A SAFE t az EU szerintem nyilvánosságra hozza gyorsan, ez azért nem egy titkos dolog legalább is a főbb vonalai. Az lehet hogy nem fogjak számszerűsíteni, de az kijön szerintem, hogy Tátra teherautók, meg hogy lynx stb. Elfogadva.De nem valoszinu hogy azonnal mindent az orrunkra kotnek csak egy hatarido jar le.
nemMeg két nap és kiderül a számuk.
Inkabb jovo tavasz vege fele fogtok konkrétumokat megtudni, ha csak ido kozben nincs olyan mazlink hogy tortenik egy szivarogtatas.A SAFE t az EU szerintem nyilvánosságra hozza gyorsan, ez azért nem egy titkos dolog legalább is a főbb vonalai. Az lehet hogy nem fogjak számszerűsíteni, de az kijön szerintem, hogy Tátra teherautók, meg hogy lynx stb. Elfogadva.

Feburárban fognak szerintem mert addig tart az elbírálási időszak.A SAFE t az EU szerintem nyilvánosságra hozza gyorsan, ez azért nem egy titkos dolog legalább is a főbb vonalai. Az lehet hogy nem fogjak számszerűsíteni, de az kijön szerintem, hogy Tátra teherautók, meg hogy lynx stb. Elfogadva.
Szerinted 10-es skàlàn mennyire lett jó/értelmes ami végül beadtunk?Feburárban fognak szerintem mert addig tart az elbírálási időszak.
Max esetleg szivárog majd valami.
Sztem max. annyit fognak benyőgni a következő pár hétben az EB részéről, hogy ténylegesen ki mennyire pályázott.Az sem jöhet ki, mit szeretnénk abból a böhöm sok pénzből megvalósítani ?
Mondjuk nekünk mindegy: semmi olyanjuk nincs ami MH-nak kéne. Repülőgépeken meg hadihajó építésen kívül alig van igazán hadiiparuk...Hát úgy néz ki ez marad jórészt EU biznisz.Úgy néz ki xsak kisebbségi 30%-os(???) arámyban vehetnek részt a programban.
Összeomlottak a tárgyalások az Egyesült Királyság EU-s védelmi alaphoz való csatlakozásáról, ami Starmer kapcsolatok újraindítására irányuló törekvéseinek csapását okozta.
![]()
Talks for UK to join EU defence fund collapse in blow to Starmer’s bid to reset relations
UK had been pushing to join €150bn Safe fund, a loan scheme that is part of bloc’s drive to rearm Europewww.theguardian.com
Keir Starmer EU-val való kapcsolatainak újraindítására irányuló kísérlete súlyos csapást szenvedett, miután kudarcot vallottak a tárgyalások az Egyesült Királyság EU zászlóshajójának számító 150 milliárd eurós (131 milliárd fontos) védelmi alapjához való csatlakozásáról.
...
Az EU tisztviselői akár 6 milliárd eurós belépési díjat is javasoltak, ami jóval magasabb, mint a kormány által fizetni kívánt adminisztratív díj. Peter Ricketts, a Lordok Házának Európai Ügyek Bizottságának elnöke, veterán volt diplomata a pletykák szerint 6,5 milliárd eurós díjat „annyira elhanyagolhatónak” nevezte, hogy „az arra utal, hogy egyes EU-tagállamok nem akarják az Egyesült Királyságot a rendszerben részt venni”.
Bár csalódást keltő, hogy nem sikerült lezárnunk az Egyesült Királyság Safe program első fordulójában való részvételéről szóló tárgyalásokat, az Egyesült Királyság védelmi ipara továbbra is részt vehet a Safe programon keresztüli projektekben harmadik országbeli feltételek mellett.
„A tárgyalásokat jóhiszeműen folytattuk, de az álláspontunk mindig egyértelmű volt: csak olyan megállapodásokat írunk alá, amelyek nemzeti érdekeket szolgálnak és ár-érték arányban megfelelőek.”
Elvileg uniós program lenne, de a végén a fél világ is beszállít.Még SAFE
A Bizottság megerősítette, hogy Törökország és Dél-Korea elmulasztotta a november 30-i határidőt
Az Európai Bizottság csütörtökön emlékeztette a tagállamokat, hogy szombaton lejár a SAFE mechanizmus keretében benyújtandó nemzeti tervek határideje. Regnier szerint péntekig Törökországtól és Dél-Koreától nem érkezett be dokumentum.
„Hétfőn frissítések érkezhetnek arról, hogy hol tartunk” – mondta Regnier, hozzátéve, hogy a terveknek „nagyjából körvonalazottnak, de kellően részletesnek kell lenniük a Bizottság és a tagállamok közötti koordinációhoz”.
„A Bizottság továbbra is vizsgálja mindkét kérelmet, bár az uniós tagállamok folyamatának befejezése előtt nem várható előrelépés” – jegyezte meg Regnier.
Az Egyesült Királysággal és Kanadával kapcsolatban, amelyek kérelmeit az EU Tanácsa vizsgálja, Regnier hangsúlyozta, hogy a tárgyalások folytatódnak, de a határidő lejárta előtt nem fejeződnek be.
„Még ha eddig nem is sikerült megállapodásra jutni, ne feledjük, hogy a SAFE alapvetően nyitott. Megállapodás nélkül az Egyesült Királyság a SAFE beszerzéseinek akár 35%-ában is részt vehet” – tette hozzá Regnier.
Hozzátette, hogy a tárgyalások Kanadával folytatódnak, és a Bizottság reményei szerint vasárnapig megállapodásra jutna.
Itt kétféle megközelítés lehet. Uniós program, de a tagállamok fizetik vissza egyenlőtlenül a hitelt. Azaz a tagállamok a magországok legszűkebb körén kívűl ( akiknek fölösleges ez a hitel, önmaguk alacsonyabb kamatra kapnak, már a franciák és az olaszok sem tartoznak ebbe a a szűken vett magba) kapnak kamatkedvezményt és 10 évet csúszik a visszafizetés megkezdése. Azaz pl. a lengyelek rengeteg alacsony kamatozású hitelhez jutnak. Csak 2036-tól törlesztik. De ők fogják a saját részüket visszafizetni, nem helyettük a németek. Ahogy mi is a magunkét. Mkinek a saját döntése mennyit vett fel. A lengyelek is, mi is sokat. Lakosságarányosan mi a legtöbbet.Elvileg uniós program lenne, de a végén a fél világ is beszállít.
És még brüsszel arcoskodik. Lenne mire szerénynek lenni.
Igen ennek a fényében kell megítélnünk nekünk is a pályázatunkat. Mekkora mozgásterünk volt a kiválasztásoknál és ehhez képest mit hoztunk ki belőle. Mekkora lesz amit ténylegesen vissza tudtunk pörgetni a hazai gazdaságba, mennyit tudtunk más beszerzésekből hozzánk visszacsorgattatni, és csak ezután jön az hogy a katonák mit is akartak és mi lett nekik. nagyon várom hogy mit sikerült beadni, sok minden ki fog derülni a jövőbeni terveinkről.Itt kétféle megközelítés lehet. Uniós program, de a tagállamok fizetik vissza egyenlőtlenül a hitelt. Azaz a tagállamok a magországok legszűkebb körén kívűl ( akiknek fölösleges ez a hitel, önmaguk alacsonyabb kamatra kapnak, már a franciák és az olaszok sem tartoznak ebbe a a szűken vett magba) kapnak kamatkedvezményt és 10 évet csúszik a visszafizetés megkezdése. Azaz pl. a lengyelek rengeteg alacsony kamatozású hitelhez jutnak. Csak 2036-tól törlesztik. De ők fogják a saját részüket visszafizetni, nem helyettük a németek. Ahogy mi is a magunkét. Mkinek a saját döntése mennyit vett fel. A lengyelek is, mi is sokat. Lakosságarányosan mi a legtöbbet.
Most ehhez képest a lengyeleknek fontos lenne a koreai részvétel, nekünk mondjuk a zsidó vagy a török. De őket kizárják.
Így felveszik a lengyelek és mi a hitelt a német bankoktól. Aztán vissza is utaljuk nekik, veszünk belőle német cégektől fegyvert. Majd a hitelt Németországba, a bankjaiknak törlesztjük. Tehát ezek az euromilliárdok kétszeresen a németekhez folynak vissza.
Szal vmennyi szabad kezet a hitelt felvevö tagállamok kaphatnának, ha már ennyire Németország a végső kedvezményezett. De az Unió nem erről szól, csak nincs jobb.
Én azt várom, hogy lesz-e lehetőség második körben kicserélni az érvénytelen pályázatokat....Igen ennek a fényében kell megítélnünk nekünk is a pályázatunkat. Mekkora mozgásterünk volt a kiválasztásoknál és ehhez képest mit hoztunk ki belőle. Mekkora lesz amit ténylegesen vissza tudtunk pörgetni a hazai gazdaságba, mennyit tudtunk más beszerzésekből hozzánk visszacsorgattatni, és csak ezután jön az hogy a katonák mit is akartak és mi lett nekik. nagyon várom hogy mit sikerült beadni, sok minden ki fog derülni a jövőbeni terveinkről.
Hát várjuk ki, nem biztos hogy érvénytelenek lesznek. Nem csak mi ugatunk majd, hogy nehogy már csak a németek járjanak jól mindenki már meg fizethet. Lesz azért parasztlázadás és ebben nem leszünk egyedül és nem mi leszünk a hangadók lsd lengyelek.Én azt várom, hogy lesz-e lehetőség második körben kicserélni az érvénytelen pályázatokat....
Ha nem akkor hát...
Csak a lengyelek a lengyelek, mi meg mi vagyunkHát várjuk ki, nem biztos hogy érvénytelenek lesznek. Nem csak mi ugatunk majd, hogy nehogy már csak a németek járjanak jól mindenki már meg fizethet. Lesz azért parasztlázadás és ebben nem leszünk egyedül és nem mi leszünk a hangadók lsd lengyelek.

A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..