[BIZTPOL] Magyarország

Kár hogy az Unióban köpnek a jogra.

Csak 1 példa. Az Uniós orosz szanciókhoz eddig egyhangúság kellett és a hosszabításukhoz is. Most éppen azon dolgoznak nagyon jogállamian, hogy ehhez ne kelljen egyhangúság már a jövőben és többségi döntést ugénylő, pénzügyi, gazdasági szabályozásnak hazudva hosszabítsanak.
"Most éppen azon dolgoznak", "jövőben". Szóval jelenleg nincs így csupán narratívát tolsz.
Mindezt Kaja Kallas kéri, akinek a hivatalát a héten túrta fel a rendőrség korrupciós ügyekben.
Helyes, ez azt jelenti, hogy ellenőrzik. Akkor ez miért is baj?

Mennyivel egyszerűbb lenne mondjuk esetleg megfelelni ezeknek a jogállamisági elvárásoknak?
Mennyivel több cash lenne, mennyivel egyszerűbb lenne az élet...
Azoknak az elvárásoknak, amelyek vezetői/arcai lassan a bíróságon, vádlottként fognak szerepelni?
Pedig pl az eu-i ügyészség sem lenne baromság.
Meg azért akad még jó pár
Ja, csak ugye Náthásjános is éppen a bíróság elől menekül...

• Tetszik
Reactions: Tumpek and tarzaan
Helyes, ez azt jelenti, hogy ellenőrzik. Akkor ez miért is baj?

Mert a végén borítékolhatóan nem történik semmi, ahogyan von der Leyen asszony SMS-ei miatt sem történt.

Azért az vicc, hogy épp ez a végtelenül korrupt, a saját alapvető szervezeti szabályaira is magasról sz*ró szervezet senki által meg nem választott vezetése kéri számon a demokratikus játékszabályokat és elszámolhatóságot, miközben százmilliárdokat pumpál át a közös pénzből Ukrajnába, ahol az szépen el is tűnik.

• Tetszik
  • Imádom
Reactions: Tumpek and gergo55
Ez csak a narancs unorthodox gazdaságpolitika :/

Hát nem tudom önszántából ki akarna Orbánon kívül a keleti diktátorok puszipajtija lenni. Ellenben egy erős gazdasági szövetség az EU és Oroszország között kellett volna, de nagyon úgy néz ki, hogy ez az ukrán kaland ennek a lehetőségét végleg elsöpörte.
"Hát nem tudom önszántából ki akarna Orbánon kívül a keleti diktátorok puszipajtija lenni. "

Háááát...izéééé....mindenki?

De nyugodtan öltözz meztelenre és hajíts ki az ablakon mindent, ami Kínában készült. Fazsa lesz számítógép, mobil, háztartási eszközök, villanyégők meg kb. minden nélkül élni. De persze tankolni se tankolj, mert az sem a demokrácia élharcosaitól jön a Közel-Keletről, de még a gáz sem, szóval fűts fával.
Viszont ha ezt megtetted, akkor erre már nem tudsz válaszolni a szomszéd laptopjéán sem, mert internet sem lesz nálad.
Szóval picit több komolyságot, ha kérhetem.

A puszipajti egyébként nem egyenlő a korrekt kapcsolattal; Orbán az első napon elítélte a háborút és az első Putyin találkozón is háborúnak nevezte, nem SMO-nak.
BTW kifejezetten rühellem Orbánt, de a külpolitikája Izrael kivételével előremutató és helyes.

" Ellenben egy erős gazdasági szövetség az EU és Oroszország között kellett volna"

Ebben viszont tökéletesen egyetértünk és ezt nem a ruszkik b.szták el, hanem az Usanka vétózta meg. Már a hidegháborús időkben is (amúgy joggal) ki volt akadva a Barátság vezeték miatt, viszont az Eurázsia társulás koncepció miatt elveszítette volna a domináns szerepét egy EU-Ruszki (vagy EU Oroszországgal és Ukrajnával bent) hatalmi góc esetén.

összekevered a magyar hatóságokkal a kintieket

Itthon már jópáran buktak és elég nagyot.

Mondj egy ellenpéldát a patyolattiszta Brüsszeli csapatból..

Pfizetgate? Ugyan már, 35 millárd euróért egyszemélyben helyzetbe hozni azt a cèget amiben a férjed is benne van, mindezt SMS-ben nulla transzparenciával, az teljesen rendben van.

És aki csinálta, nulla következménnyel tette.

Mondjuk én kurvára nem vagyok baloldali és pont ugyanúgy nem szeretem a ruszkikat mint az amcsikat. Pont a helyükön kell kezelni öket. Mindegyik le se szar minket, a kutyáját fontosabbnak tartja mint minket. Ugyanígy a kínaiak. Ezt nyugodtan mindig feltételezheted velük szemben
1. AZt írtam, hogy "rühellné". Az amcsikat rühellem (nem az embereket, hanem a politikájukat), a ruszkikat (politikájukat) csak nem szeretem.
2. Te nem vagy ismerősöm, csak fórumtárs itt, ha nem bánod. Nem beszélgetünk órákat egy-egy témáról élőszóban. Egyébként eszembe jutott egy ismerős, aki nem balos és rühelli a ruszkikat; nemesi családja volt és az őseitől elvették a MAGYAR komcsik a földjeiket, ezért a RUSZKIKAT utálja. Nincs mit tenni, na. Van baj a fejekben.

3. Nagyhatalmak leszarják a kicsiket, pillanatig nem gondolom, hogy másképp lenne. Viszont ha egy orosszal beszélek, akkor az tisztelettel beszél Magyarországról és pozitív dolgokat mond, ha meg egy nyugat-európaival, akkor "mi komcsi diktatúra vagyunk". Ez azért beszédes. És nem, ez nem Orbán hibája, hanem Európáé.

MNB-s pénzekről mesélj már akkor nekem vmit pls

Nyomozás van folyamatban hűtlen kezelés gyanúja miatt, nem úgy tűnik, hogy abba nem fog valaki nagyot bukni (nagyon helyesen). Nincsenek illúzióim de azért azt meg kell adni hogy láthatóan elengedik a kezedet egy bizonyos vállalhatatlansági szint felett.

edit. inkább ne mesélj, mert ki leszünk bsva

Negan akkor hogy lehet még itt? :D

Nyomozás van folyamatban hűtlen kezelés gyanúja miatt, nem úgy tűnik, hogy abba nem fog valaki nagyot bukni (nagyon helyesen). Nincsenek illúzióim de azért azt meg kell adni hogy láthatóan elengedik a kezedet egy bizonyos vállalhatatlansági szint felett.
jaaa ,hogy csak a fölött? pfffff :/

Minap olvastam egy hírt: vmik /nem emlékszem balti v skandi/ ország, vmik minisztere LEMONDOTT,
mert kiderült, hogy a gyerekét a hivatali kocsival vitte/hozta ovi/suliba......
Nem próbálkozom. Alapvetően peches vagyok.

Megjegyezném,hogy én nem csak a NERt birálom,hanem az államszervezetet.Nem azt mondtam,hogy a NER nem jogállam,hanem azt,hogy Mo soha nem volt jogállam.
Jogállam = a törvények betartása/betartatása. Tök mindegy, milyen törvények.
A világon nincs olyan, hogy jogállam egyébként, mert a hatalmasok/gazdagok mindenütt másképp vannak kezelve.
Egyáltalán nem mindegy,hogy milyen törvények.Minden önkényhatalom törvényeket hoz,hogy a hatalmát stabilizálja.És ha szükséges,pillanatnyi érdekei szerint változtatja a törvényeket.
Vagyis nincs se jogbiztonság,se jogállam.De attol még törvények,és azok (érdek szerinti) betartatása van.
De ez nem a jog urlma,hanem a jog eszközével való uralkodás.
3. Nagyhatalmak leszarják a kicsiket, pillanatig nem gondolom, hogy másképp lenne. Viszont ha egy orosszal beszélek, akkor az tisztelettel beszél Magyarországról és pozitív dolgokat mond, ha meg egy nyugat-európaival, akkor "mi komcsi diktatúra vagyunk". Ez azért beszédes. És nem, ez nem Orbán hibája, hanem Európáé.
Mert azok is vagyunk,egy bolsevik tipusú diktatúra.
Hát én elég gyakran beszélek oroszokkal,ugyanis németben milliószám élnek oroszok.Plusz qrvasok orosz kamionsoför van.Litván rendszámos kocsikon 80%ban orosz soförök űlnek.
És nagyon nem beszélnek olyan nagy tisztelettel Mo-rol.Egy korrupt kis xar országnak tartják.Mert ezt tapasztalják.
Oo számára Mo addig értékes,mig EU tag.Fel tudja használni ötödik hadoszlopnak.Abban a pillanatban,hogy kikerülnénk az EUbol,magasrol lexarna minket azonnal-mert többé nem lennénk hasznos számára.
Minden nagyhatalom kb ugyanolyan minta szerint viselkedik.Az orosz ugyan úgy elöbb a szárazföldön gyarmatositott,mint az USA.Csak az USA ki tudott lépni a tengeri gyarmatositás irányába,mig az orosz nem.(USA megnyerte aspanyol-amerikai háborút,mig az orosz elvesztette az orosz-japánt).Bár ami azt illeti,az Orosz Birodalom elöbb jutott el a mai USA nyugati partra,mint az USA......Alaszka köztudott,de valójában az oroszok eljutottak a XIX.század elejére Kaliforniáig,beleütközve a spanyolokba.Máig van orosz település Kaliforniában.
Van egy olyan érzésem,hogy nagyon gyorsan kiábrándulnál az oroszbol,ha a hatalma alatt élnél.Moszkva ellen nem lehet "szabadságharcolni".Mert eltünsz gyorsan Szibériában-vagy fegyvertisztitás közben tarkónlövöd magad.....Moszkva uralma ellen csak szabadságharcolni lehet,idézőjel nélkül,és sokat szenvedve addig,mig el is éred azt a szabadságot.

Nem tudnak neki megfelelni, mert az egész egy faszság már bocsánat... bármennyire is nem szeretem a fideszt, de ezt az EU részéről arról szól, hogy megbuktassák a fideszt legjobb példa erre Lengyelország tuskó megnyerte a választást még be se ült a hivatalba, de már eltörölték a lengyel jogállamisági mechanizmust.... A Fideszenek abban van szerintem kurva nagy sara, hogy hagyta idáig elfajulni ezt az egészet...
Nagy a sara abban az értelemben, hogy nem pucsított be az EUnak. Ezt én nemszavazójukként is támogatom.

• Tetszik
Reactions: Tumpek
Nagy a sara abban az értelemben, hogy nem pucsított be az EUnak. Ezt én nemszavazójukként is támogatom.
Csak ezt úgy csinálta, hogy közellenség lett. Ezzel szemben ugyanazt a valós tényleges politikát a románok eladták mint a jó szövetséges. Nem szállítottak fegyvert Ukrajnának, vették az orosz olajat stb. (azóta ez lehet hogy változott)
Sajnos a román diplomácia folyamatosan ügyesebbnek bizonyul mint a magyar.

• Tetszik
Reactions: SirHiggins