1-mondjuk......háááát.....Más az,ha egy összekovácsolt dd elemei különböző békelaktanyákban vannak,és más,ha eleve csak alkalmi harci kötelék.
2-nem az.Várható kalibernövekedés tény kérdés,nem preferencia.LynxHu a BMP-2/3 ellen lett tervezve.A múlt ellen.
3-ezért csak egy gépesitett dd,annak minden korlátjával.Kevés hk-val egyszerűen nincs lökőereje.Nem lehet pöröly,csak kiskalapács
4-kevés.Egy dd harcát legalább egy vegyes tüzér dd-nyi erőnek kéne támogatnia.Plusz a zl szervezetszerű tüzérsége (amihez szintén kevés 1 av üteg
5-láncos nehéz dd-nak iszonyatos logisztikai igénye van.Ha mobil hadviselésre kényszerűl,az hatványozódik.....Nem fogjuk birni pénzzel
És ezért fontos,hogy tiszta legyen a kép.A nehéz dd-unk egy gépesitett dd,ne lássatok bele többet.
1- összfegyvernemi laktanya már nem lesz, ezt kb garantálni lehet. Az is felmerült már - és nem is lenne egy elvetélt ötlet, én személy szerint támogatnám is - hogy zázszlóaljszintű garnizonok létesüljenek. Lényeg, hogy a gyakorlatokat együtt tudják tartani.
2 - várható kalibernövekedés még egyáltalán nem ténykérdés. Az tény és való, hogy a 35 mm optimálisabb lett volna - ha váltani kell alapon - de az elképzelhető kalibernövekedésnek sem az AP növekedés az elsődleges drivere.
Lehet a 30-assal együtt élni, ha váltani kell, az drága lesz. Ha váltani kell. Nagyon sok ott még a kérdőjel.
3 - "csak"

Ne már. Kifejezetten gonosz fajta lövészdandár ez egyébként.
4 - vegyes tüzér dandáár?Én is nagy barátja vagyok a more dakka szemléletmódnak, de ez már nagyon motor rifle. Ok, 50%-al több cső, meg Grad... hááát. Mondom inkább úgy, hogy a rakéta sorozatvető az hadseregszinten hiánycikk és hiányosság, de egyébként a 24 Pzh elég komoly. az összesen 24 NEMO is.
5- ez egy kicsit ütközik a 3-assal és úgy általában mindennel. Igen, rohadt drága. Ezért nem lesz belőle se páncélos, se még egy - bár hozzáteszem, nagy gyanúm hogy egyébként bírhatnánk, de ne politizáljunk.
És soha, senki nem látott bele többet, mint hogy gépesített lövészdandár.