A magyar piacon? :D
Oké, ez a 4iG bebetonozása kormányváltás esetére illetve szokás szerint egy lenyúlási mutyi beépítése a rendszerbe. Eddig lehetett direktben a gyártótól venni, most már muszáj a 4iG sápját is megfizetni. :mad:
Tök egyszerű.
Amit a NER teremtett hadiipart, azt a 4iGba szervezi.
Ha jön más és teremt hadiipart, gründolhat egy másik céget.
És akkor lesz itthon két erős hadiipari komplexum, mint máshol. 8-10 év múlva aztán piaci alapon versenyezhetnek egymással az állami hadiipari pénzekért.

Tök egyszerű.
És akkor lesz itthon két erős hadiipari komplexum, mint máshol. 8-10 év múlva aztán piaci alapon versenyezhetnek egymással az állami hadiipari pénzekért.
Nem a NER teremtett hadiipart, hanem a magyar állam, ami adóforintunkból!
Ez passzolták le a haveroknak, aki szintén adóforintokból lettek létrehozva, feltápolva! o_O

Megkárosítják az államot, minket adó fizetőket, te meg ennek örömködsz!
Ezek a csávók piaci alapon egy fillért nem képesek kitermelni: sehol nem lennének a lenyúlt adóforintok nélkül!

Tök egyszerű.
na erre inkább nem írok semmit mert még a végén pihenőre küldenek....

Nem a NER teremtett hadiipart, hanem a magyar állam, ami adóforintunkból!
Ez passzolták le a haveroknak, aki szintén adóforintokból lettek létrehozva, feltápolva! o_O

Megkárosítják az államot, minket adó fizetőket, te meg ennek örömködsz!
Ezek a csávók piaci alapon egy fillért nem képesek kitermelni: sehol nem lennének a lenyúlt adóforintok nélkül!
Nem örömködtem. Leírtam, mi történik.
Meg mit lehet egy rezsimváltásnál csinálni.
Lehet az is, megpróbálod beszántani és gründolni másokkal mást. De arra nem elég 4 év.

Nem örömködtem. Leírtam, mi történik.
Meg mit lehet egy rezsimváltásnál csinálni.
Lehet az is, megpróbálod beszántani és gründolni másokkal mást. De arra nem elég 4 év.
Személy szerint visszavenném állami kézbe ami onnét jött, hogy az állam a lehető legnagyobb mértékben önmagától vásároljon - ahogy a 4iGbe átjátszás előtt volt.
Szóval egy új kormány helyében én adnék egy visszautasíthatatlan ajánlatot nekik: ha akarnak még állami megrendeléseket és nem akarnak ellehetetlenítést, akkor szépen visszaadják a korábban állami vagyonelemeket vagy azoknak értékben megfelelő részvénycsomagot.

Egyébként őszintén 2 bika multi a magyar hadiiparban jó lenne. Mki kaparhatna a maga szemétdombján, de még akár közép távon előre is vihetne.

A hadiiparban rezsimektől függetlenül vannak állami összefonódások. Ez bele van kódolva, hisz az államokból élnek.

Itt most sérti, kibaxxa a szemünk, mert nulláról csináltak vmit. De ki tudja már hogy jött össze anno a Dassault, a KMW??? Vagy akár a cseh CSG és a vetélytársa az STV. Ott ülnek mhol bennük a volt politikusok, tanácsadók, államtitkárok, exkatonák.

Személy szerint visszavenném állami kézbe ami onnét jött, hogy az állam a lehető legnagyobb mértékben önmagától vásároljon - ahogy a 4iGbe átjátszás előtt volt.
Szóval egy új kormány helyében én adnék egy visszautasíthatatlan ajánlatot nekik: ha akarnak még állami megrendeléseket és nem akarnak ellehetetlenítést, akkor szépen visszaadják a korábban állami vagyonelemeket vagy azoknak értékben megfelelő részvénycsomagot.
Ez is egy megoldás
Tudod kik ültek a NER előtt a HM EI Zrtben? Nem Tömböl Lászĺó, aki ott ücsörög a 4igban. Hanem Nógrádi Gyuri bácsi meg ilyenek.

Az állami tulajdon nem garancia semmire. Valszeg a magyar hadiipar ugyanúgy az elitek embereinek kifizetőhelye lenne. Ráadasul nulla tulajdonosi felelőséggel. Itt legalább mki magának kapar. Lehet hatékonyabb is.

Nem akarok megbotránkoztató lenni, mert értem adófizetői pénzből, mindent. Persze. Csúnyaság.

De biztos hatékonyabb állami szerepben?? Elég kevés példa van erre. Kell bele állami tulajdon, ellenőrzési, felügyeleti jog.

Csak 1 gondolat.
Aztán valszeg úgysem ez lenne ha jön az ellenzék. Harcolna vele, beszántaná, pereskedések. Amire végeznek jön az új választás.

Már kifújtam magam és úgyis tudod mit mondanék.
Elég ha annyit tudsz, hogy minden közvetítő cég emeli az árakat ahhoz képest mintha közvetlenül szerződnènk. A 4ig is ilyen már most. A ceruza meg jó vastag...
Ezt értem.
De vettünk mi a NER alatt közvetlenül is a gyártóktól. Értem hogy sok minden újdonság volt, mert a Gripen és a Mistral óta komolyabb szerkezet 15-20 éve nem volt rendszeresítve, de ott sem mindig/inkább jártunk jól a szerződésekkel. A tapasztalat hiányában balfaxkodás, vagy más nemtom.

Dehogy kaparnak.... előre le van zsírozva minden...
Most itthon, jah .
De piacvezető a távközlésben Montenegroban, Albániában, Macedoniában. Vmilyen NATO országgal (nem mi;)) is van már százmillió eurós védelmi ipari szerződése.
Egyiprom-Albániát összekötő tengeralatti kábelprojektet visz.

Szal kaparnak ők.

És ne legyen itthon monopolhelyzetben!! Az nem jó!! Legyen riválisa. Fel lehet azt is építeni. Akár részben a 4iG rovására is.

Én több értelmét látom, mint hatalomváltásoknál rombolni, temetni, újat építeni. Ezzel sztem csak körbejárunk, de nem előre.

De tőlem be is lehet szántani. Nekem attól se több, se kevesebb. Biztos okozna sokaknak elégtételt. Az is lehet szempont.

Átfutottam a török híreket a tegnapi megállapodásról.
Tovabbra is kitartóan híresztelik, hogy 400 verdát akarunk Győrben jövő évtől legyártani.

Most itthon, jah .
De piacvezető a távközlésben Montenegroban, Albániában, Macedoniában. Vmilyen NATO országgal (nem mi;)) is van már százmillió eurós védelmi ipari szerződése.
Egyiprom-Albániát összekötő tengeralatti kábelprojektet visz.

Szal kaparnak ők.

És ne legyen itthon monopolhelyzetben!! Az nem jó!! Legyen riválisa. Fel lehet azt is építeni. Akár részben a 4iG rovására is.

Én több értelmét látom, mint hatalomváltásoknál rombolni, temetni, újat építeni. Ezzel sztem csak körbejárunk, de nem előre.

De tőlem be is lehet szántani. Nekem attól se több, se kevesebb. Biztos okozna sokaknak elégtételt. Az is lehet szempont.
Milyen idős is vagy, kedves @SilvioD ?

Átfutottam a török híreket a tegnapi megállapodásról.
Tovabbra is kitartóan híresztelik, hogy 400 verdát akarunk Győrben jövő évtől legyártani.
kicsit sok az a 400 darab... Ezekből kinézem, hogy ez lesz a BTR-váltótípus! :confused:
Mondjuk érdekes kérdés, hogy akkor is így lesz-e ha SAFE-ből nem engednek törököt venni - még ha helyben gyártott is...

• Tetszik
Reactions: Tumpek