[HUN] Honvédségi rakétakomplexumok / rakétatüzérség beszerzése

Semmi komoly egyedi fejlesztés nincs ebben: rácsavarozzák a vetőt, meg behúzzák a kábel fülkébe a műszer faltra meg felkerül a konzol.
Kb. bármelyik komolyabb kamion szerviz megcsinálná, ha lennének megfelelő minősítései.
A lengyelek meg az RM is megcsinálta ezt saját hatáskörben. LM-nek a rakéta biznisz - nem érdekli őket az alváz. Ez is olyan mint a nyomtatópatron-biznisz...
Elvileg ennyi.
A gyakorlatban meg esetleg kiderül hogy a 30 centis helyre kellene berakni a 32 centis dobozt, és indul a fejvakarás. Vagy más szabványú a másik teherautó áram rendszere, stb. Ha több száz teherautóról beszélnénk, akkor lenne értelme. Max két tucatnál nincs.

• Tetszik
Reactions: Ocses and 2ndt
Ugy ertettem nem csak annyibol all hogy par csavar es kabel hanem es kesz…
Most nézem, a PULS meg izraeli, nem európai (ez valamiért rosszul ragadt meg)...hát akkor meg már inkább HIMARS. Nem mintha nem lenne elég idő/képesség Európában sajátot csinálni...

Ki ez a Colby Badhwar?
Emnyit találtam róla.

Colby Badhwar író, biztonsági elemző és a Tochnyi alapító tagja, aki a globális biztonságra, fegyverzetre és fegyverkereskedelemre szakosodott. Közreműködik az Európai Politikai Elemző Központban (CEPA), ahol a nemzetközi védelmi és biztonsági kérdésekre összpontosít.

Főbb adatok Colby Badhwarról:
Szakértelem: Globális biztonság, különös tekintettel a fegyverkereskedelemre és a fegyverzetre.

Társadalmi kapcsolatok: A Tochnyi, egy együttműködésen alapuló projekt alapító tagja.

Publikációk: Közreműködik az Európai Politikai Elemző Központban (CEPA

• Tetszik
Reactions: Ocses and Tumpek
Hát nem is egy golfkocsira teszik majd rá! :P
Az alváz terhelhetősége ismert, a vető igénye is: ennek megfelelő teherautó-modell jöhet szóba. TATRA-ból is sok féle van: 8x8, 6x6 stb.
Nyilván a megfelelő méretű vetőt teszik a megfelelő méretű teherautóra.

Ha már így barkácsolunk akkor a duplaindítós verziót kellene venni 8x8-as Tátrára.

Bobo utolsó erejével majd ennek is ad valami magyarkodós nevet: "Hátrafelé Nyilazó Vitéz" vagy "Tüzes Huszárkard" :P

Lőni is tudó teherautó.

Emnyit találtam róla.

Colby Badhwar író, biztonsági elemző és a Tochnyi alapító tagja, aki a globális biztonságra, fegyverzetre és fegyverkereskedelemre szakosodott. Közreműködik az Európai Politikai Elemző Központban (CEPA), ahol a nemzetközi védelmi és biztonsági kérdésekre összpontosít.

Főbb adatok Colby Badhwarról:
Szakértelem: Globális biztonság, különös tekintettel a fegyverkereskedelemre és a fegyverzetre.

Társadalmi kapcsolatok: A Tochnyi, egy együttműködésen alapuló projekt alapító tagja.

Publikációk: Közreműködik az Európai Politikai Elemző Központban (CEPA
Én azt találtam róla hogy kanadai/Kanadában él...

• Tetszik
Reactions: Tumpek
Himars gyártás itthon, ez már volt ilyen konkrétan?

Nem, még sosem gyártottak itthon HIMARSot.

Himars gyártás itthon, ez már volt ilyen konkrétan?

Édes jó istenem. Vagyis próbáljuk nyújtani, hogy ne kelljen venni ezt se. Elképzelhető, hogy csak etették Trumpot.