LAV-25, ASLAV, LAV I/II/III, Stryker, AVGP-család

A baj az, hogy APC-re nem rakhatsz echte terepgumit, mert pillanatok alatt meg fogja enni az aszfalt amin az ideje nagy részét tölti...
Elösször is,nem attol APC valami,hogy kerekes.És nem attol IFV,hogy láncos.
Másrészt ne a ruszki BTR gumit vedd alapnak.Bár ami azt illeti,anno a ballonkerekes KRAZ vagy KAMAZ messze nem ette úgy a gumikat,mint a BTR.Pedig azért azok is jóval többet mentek betonon,mint terepen-miközben nagyon jó terepesek voltak.Bár azt igy most meg nem mondom,hogy ruszki gumi volt e rajtuk,vagy magyar,esetleg valami más gyártás (és a Taurus gumik se voltak éppen a világ csodái....)

Elösször is,nem attol APC valami,hogy kerekes.És nem attol IFV,hogy láncos.
Másrészt ne a ruszki BTR gumit vedd alapnak.Bár ami azt illeti,anno a ballonkerekes KRAZ vagy KAMAZ messze nem ette úgy a gumikat,mint a BTR.Pedig azért azok is jóval többet mentek betonon,mint terepen-miközben nagyon jó terepesek voltak.Bár azt igy most meg nem mondom,hogy ruszki gumi volt e rajtuk,vagy magyar,esetleg valami más gyártás (és a Taurus gumik se voltak éppen a világ csodái....)
Egy btr gumiabroncsának teljesen más a mintázata mint a strykernek.
Igen ennyire. Ha telemegy sarrar a kerék bordázata (márpwdig telemegy), akkor minden kerekes csupán béna kacsa.
Ès pont mert teljesen más a mintázata a btr-nek, így nem is tud telimenni, mint ezen a videón amit mutatnak.

Hogy mennyire bírja az aszfaltot azt mondjuk nem tudom.

De egy ilyen emelkedőn eladni pár mèter után az szerintem necces. Akármivel is.

Egy kezdő,rutintalan soför is lehet mögötte.....
BTR hirhedten eszi a gumit betonon.De szerintem ezt nem a mintázat,hanem a gumi összetétel okozhatja.Vagy a konstrukció hibái is.Anno a civil Kamaz volt hires róla,hogy a hajtott tengelyeken eszi a gumikat,mert szerencsétlenül volt megalkotva.Élesebb kanyarokban gumicsikot húztak a hátsó tengelyek.Terepes viszont nem csinálta (annyira,mert az ikertengelyek valamennyire mindig csinálják.Kamionpót tripla tengelyei is csinálják éles kanyarba,főleg nagy teherrel)

• Tetszik
Reactions: fishbed and Ocses

Ès pont mert teljesen más a mintázata a btr-nek, így nem is tud telimenni, mint ezen a videón amit mutatnak.

Hogy mennyire bírja az aszfaltot azt mondjuk nem tudom.

De egy ilyen emelkedőn eladni pár mèter után az szerintem necces. Akármivel is.
A BTR-en echte terepgumik vannak, es ennek megfelelően extrém gyorsan kopnak aszfalton.

Ès akkor felmerül a kèrdès minek van több èrtelme.

Egy nem kopó aszfaltguminak, ès a terepen szenvedni, vagy egy gyorsan kopó gumi, ami terepen jobban teljesít.

Szerintem a második.
Az APC-nek alapvetően nem az a dolga, hogy tökön paszulyon át járkáljon, ezért kerekesek és nem láncosak. Természetesen korlátozottan képesnek kell rá lennie, de az APC egy busz ami tűztámogatást képes adni a deszantnak ami járműrőlszállás után alapvetően egyedül vívja meg a harcát a gépek csak támogatják ezt.

• Vicces
Reactions: Negan
Az APC-nek alapvetően nem az a dolga, hogy tökön paszulyon át járkáljon, ezért kerekesek és nem láncosak. Természetesen korlátozottan képesnek kell rá lennie, de az APC egy busz ami tűztámogatást képes adni a deszantnak ami járműrőlszállás után alapvetően egyedül vívja meg a harcát a gépek csak támogatják ezt.
Ezen a felvètelen nem tökön paszulyon nem tud elmenni a gèp, hanem egy emelkedő első pár mèteren.

Ráadásul a dragoonon azèrt van erősebb fegyverzet, hogy jobban támogathassa a gyalogságot.
Ha nem tud egy kisebb sáros dombra sem felmenni, akkor nagyon behatárolja a gyalogság harcát.
Ráadásul a gyalogság lehet így nem ott vívaj meg a harcot ahol ideális(abb)lenne, hanem ahová a gèp el tud jutni.
Így viszont kb felesleges az erősebb fegyverzet a gèpre.

• Tetszik
Reactions: fishbed
Ezen a felvètelen nem tökön paszulyon nem tud elmenni a gèp, hanem egy emelkedő első pár mèteren.

Ráadásul a dragoonon azèrt van erősebb fegyverzet, hogy jobban támogathassa a gyalogságot.
Ha nem tud egy kisebb sáros dombra sem felmenni, akkor nagyon behatárolja a gyalogság harcát.
Ráadásul a gyalogság lehet így nem ott vívaj meg a harcot ahol ideális(abb)lenne, hanem ahová a gèp el tud jutni.
Így viszont kb felesleges az erősebb fegyverzet a gèpre.
A felvételen nem harcolni mennek az biztos. A nagy könyv szerint az APC-k vagy az utolsó terepfedezetig, vagy a fegyvereiknek hatásos lőtávolságának a széléig mennek, ott megállnak és onnan "lövöldöznek". A 30-as gépágyú hatásos lőtávolsága 2-3km körül van... Nyilvánvalóan másfajta harcra is képes egy APC (ez főleg találkozó harcnál következikbe), de az alapvetés amire a járművet fejlesztik az ez.

• Tetszik
  • Vicces
Reactions: Negan and Rferi66
A felvételen nem harcolni mennek az biztos. A nagy könyv szerint az APC-k vagy az utolsó terepfedezetig, vagy a fegyvereiknek hatásos lőtávolságának a széléig mennek, ott megállnak és onnan "lövöldöznek". A 30-as gépágyú hatásos lőtávolsága 2-3km körül van... Nyilvánvalóan másfajta harcra is képes egy APC (ez főleg találkozó harcnál következikbe), de az alapvetés amire a járművet fejlesztik az ez.
Jaj istenem...

Nem tud felmenni az utolsó terep fedezet tetejèig, ahonnan támogathatná a gyalogságot.
Pedig nem egy óriás dombról van itt szó.

A 30 milist meg azèrt került rá, hogy normálisan tudja támogatni a gyalogságot.

De elbeszèlünk egymás mellett.

A stryker szerintem kerekesek közül is csapnivaló terepjáró kèpessègel rendelkezik. Amennyire persze YouTube videókból messzemenő következtetèst lehet levonni.

Èrtem mire való egy APC, de nem baj ha egy 8 kerekű pancèlos azèrt valamennyire elevickèl terepen.
De a stryker tènyleg csak evickèl.

• Tetszik
Reactions: fishbed
Jaj istenem...

Nem tud felmenni az utolsó terep fedezet tetejèig, ahonnan támogathatná a gyalogságot.
Pedig nem egy óriás dombról van itt szó.

A 30 milist meg azèrt került rá, hogy normálisan tudja támogatni a gyalogságot.

De elbeszèlünk egymás mellett.

A stryker szerintem kerekesek közül is csapnivaló terepjáró kèpessègel rendelkezik. Amennyire persze YouTube videókból messzemenő következtetèst lehet levonni.

Èrtem mire való egy APC, de nem baj ha egy 8 kerekű pancèlos azèrt valamennyire elevickèl terepen.
De a stryker tènyleg csak evickèl.
A Stryker alapvetően könnyű ( a 30-as toronnyal is) ezért akkora a kereke amekkora.
A 30 tonnás Boxernek és tarsainak vannak nagyobb kerekei, de nem egy 20 tonnás gépnek.

A Stryker alapvetően könnyű ( a 30-as toronnyal is) ezért akkora a kereke amekkora.
A 30 tonnás Boxernek és tarsainak vannak nagyobb kerekei, de nem egy 20 tonnás gépnek.
Emlèkeim szerint a continentál gumik ugyanakkorák voltak a btr-eken mint a strykeren.