Minden ami Francia hadsereg

Macron ígéretet tett arra, hogy Franciaország már az eredetileg tervezettnél három évvel korábban, 2027-ig megduplázza katonai kiadásait. Ez az összeg 2017-ben 32 milliárd euró volt, a tervek szerint két év múlva már 64 milliárd euróra emelkedne, amennyiben a kormány is jóváhagyja.

• Tetszik
Reactions: Loken
Franciaország frissítette 2030-ig tartó stratégiai célkitűzéseit...

Franciaország megerősíti eltökéltségét egy nagy intenzitású katonai konfliktus lebonyolítására. Ennek eredményeként tizenegy stratégiai célkitűzés született, amelyek célja a francia állam fellépésének strukturálása, a fegyveres erők mozgósítása és az egész nemzet bevonása:

1. Egy robusztus, hiteles és független nukleáris elrettentő erő, mint a nemzetvédelem alapja.
  2. Egy ellenálló nemzet a belső és külső fenyegetésekkel szemben.
  3. Egy olyan gazdaság, amely képes fenntartani saját háborús erőfeszítéseit.
  4. Hatékony kiberbiztonsági képességek, amelyek elrettentik a digitális támadókat.
  5. Franciaország a NATO európai pillérét támogatja az Oroszországgal fennálló feszültségek és az Egyesült Államokkal fennálló bizonytalanságok közepette.
  6. Nagyobb autonómia az európai védelemben.
  7. Aktívabb védelmi diplomácia Afrikától az Indo-Csendes-óceánig.
  8. Stratégiai autonómia a hírszerzésben és a döntéshozatalban.
  9. Megnövelt védekezési képesség a hibrid fenyegetésekkel szemben.
  10. A fegyveres erők újrafegyverzése a „háború előtti háború” megnyerése érdekében.
  11. A francia és európai szuverenitás szolgálatában elért technológiai és tudományos kiválóságért.

https://www.portfolio.hu/global/202...fajta-katonai-szolgalatot-vezetnek-be-802604#
"Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön bejelentette, hogy 2026 közepétől új, önkéntes ifjúsági katonai szolgálat indul Franciaországban. Az elnök kiemelte, hogy a sorkatonasághoz nem kívánnak visszatérni, azonban a nemzetközi "fenyegetések és kockázatok közepette", az európai partnerek gyakoralaiból inspirálódva egy ilyen, "hibrid haderőmodellt" tartanak előnyösnek. A lépéssel 2030-ra 100 ezer tartalékosszámot szeretnének elérni, több mint duplájára emelve a jelenlegi mintegy 47 ezres számot."

• Tetszik
Reactions: fishbed
Mármint miért? A De Gaulle kezd kiöregedni, mire azt cserélni kell el kb el is készül.
Mindjárt csődbe mennek, a britek hez hasonlóan. Értem én hogy mutatni kell kifelé, de nem a legjobb idő ilyenekre költeni nekik. Kiváncsi leszek megvalósul e. Lehet bele raktak a SAFE ba.

Mindjárt csődbe mennek, a britek hez hasonlóan. Értem én hogy mutatni kell kifelé, de nem a legjobb idő ilyenekre költeni nekik. Kiváncsi leszek megvalósul e. Lehet bele raktak a SAFE ba.
Ha Európa tényező akar újra lenni, akkor nekik még a németeknek 2-2 repulőgéphordozót kellene építeni, a spanyoloknak, olaszoknak egyet-egyet és még lengyel-skandináv-Benelux trióból is vkinek össze lehetne dobni egyet.

• Tetszik
Reactions: Ocses and Aladeen
Ha Európa tényező akar újra lenni, akkor nekik még a németeknek 2-2 repulőgéphordozót kellene építeni, a spanyoloknak, olaszoknak egyet-egyet és még lengyel-skandináv-Benelux trióból is vkinek össze lehetne dobni egyet.
Ezt te sem gondolod komolyan.

Nem biztos, hogy sok kell.
Európának a Földközi-tenger térségében, Észak-Afrikában és meg az oroszok felé kell tudni erőt felmutatni. Ehhez nem kell sok repülőgéphordozó, mert földi bázisokról is elérhető a legtöbb ilyen célterület.

Sztem az amcsik is csökkenteni fogják a hordozók számát ha továbbra is az elszigetelődés felé mennek...

Mondjuk az iszonyat pènzeket vinne el.

És ha az oroszok ellen fegyverkezne európa, oda kicsit fölösleges.

Főleg, hogy a ruszkik sem jeleskednek ezen a tèren.

• Tetszik
Reactions: Rferi66 and Aladeen
Nem biztos, hogy sok kell.
Európának a Földközi-tenger térségében, Észak-Afrikában és meg az oroszok felé kell tudni erőt felmutatni. Ehhez nem kell sok repülőgéphordozó, mert földi bázisokról is elérhető a legtöbb ilyen célterület.

Sztem az amcsik is csökkenteni fogják a hordozók számát ha továbbra is az elszigetelődés felé mennek...
Sztem Kína ellen nem kell kevesebb, sőt.

Nem elszigetelődik, csak áthelyezi a súlypontját. Európának illene magát önállóan megvédeni.
Nézd ott vannak a jemeniek, akik Európa kereskedelmét béníthatják le, nem az USAét. Mégis az USAt kellett odahívni.

Északi, Földközi-tenger alap, Kereskedelmi utak biztosítása Afrika partjainál és az Indiai Óceánon . Ez alsó hangon 4 hordozó, plusz amik javításon állnak, Persze nem kell mindnek böszmének lenni, közepes méretű is lehet.

Mondjuk az iszonyat pènzeket vinne el.

És ha az oroszok ellen fegyverkezne európa, oda kicsit fölösleges.

Főleg, hogy a ruszkik sem jeleskednek ezen a tèren.
De ilyen téren nem csak az oroszok a veszély, sőt.

France’s Army Makes ZERO Sense… That’s EXACTLY Why It’s So Effective​

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.