[HUN] Katonai drónok beszerzése

A kisebbeket gond nélkül, a nagyobbal lenne küzdés, de azt is szerintem.
A világon semmi varázslat nincs benne, kb. odatolod egy verseny keretében a BME-s diákoknak és megoldják a vezérlés részt gond nélkül; elképesztő mennyiségű SBC van a piacon, flight controllerek, minden, fillérekért. BTW AI teljesen felesleges hozzá (az alakfelismerés még nem AI, csak gépi látás).

A test húzósabb az anyaghasználat miatt, de az sem varázslat.
Megnéztem közben a Hero-t; nem stealth kialakítás, de legalább egy sima mezei Panasonic tablet köré építették a vezérlést. Tényleg kiváncsi vagyok, mibe fájhatott ez darabonként.

Van pár cikk, amik szerint 140 millióért vettünk 40 készletet, 400db hero-val.
A megosztást is tartalmazza? Sokféle Hero van + controller/station is. Én nem találtam gyors kereséssel árakat kb. semmire.

Ezzel együtt nem tűnik az évszázad üzletének. 400 db semmi.

A megosztást is tartalmazza? Sokféle Hero van + controller/station is. Én nem találtam gyors kereséssel árakat kb. semmire.

Ezzel együtt nem tűnik az évszázad üzletének. 400 db semmi.
Korábban arról voltak hírek hogy a többit mi fogjuk gyártani.

Korábban arról voltak hírek hogy a többit mi fogjuk gyártani.
Az is összeszerelés lesz :D
Tényleg ez az a terület, ahol simán meg tudnánk oldani szinte mindent, saját hálózatos képességgel, mindennel, mert elsősorban agy kell hozzá, az meg van itthon is.
De nem, függjünk ezzel is mástól.

• Tetszik
Reactions: Rferi66
Anno azt mondták nagyon sokat vettünk! Kerdés mennyi az a nagyon sok! A 44-24 db hoz képest a 400 db az sok!

Anno azt mondták nagyon sokat vettünk! Kerdés mennyi az a nagyon sok! A 44-24 db hoz képest a 400 db az sok!
Ahhoz képest nyilván. De tudni kéne, hogy melyikből és milyet. Megnézed a háborút a szomszédban; na ennek a dupláját elhajigálják naponta a kis FPV-ket nem is számítva.

• Tetszik
Reactions: embersarkany
Össze tudunk rakni egy AI al megtámogatott GPS/Inerciális/felszínsziluett felismerő irányítórendszerrel ellátott 40kg-os cserélhető robbanófejes manőverezőképes bombát ami elrepül 200 km-re és pontosan célba is talál?
meglepődnél, ha azt mondanám már össze is rakott ilyet magyar cég? Tolna megyében (vármegyében, ha valakinek így jobb)
házalnak vele sokfelé, de mivel nem amerikai/izraeli/német cég, így hát ...

• Dühítő
  • Tetszik
Reactions: Tumpek and 2ndt
Megnéztem közben a Hero-t; nem stealth kialakítás, de legalább egy sima mezei Panasonic tablet köré építették a vezérlést. Tényleg kiváncsi vagyok, mibe fájhatott ez darabonként.
egyik kiképzési gxakorlaton (mint meghívott vendég) körbenézegettem. valóban nem egy nagy varázslat. kis erőfeszítéssel megoldható lenne a hazai gyártás. na de ugye "Lőrincék" kapnák, akkor inkább ne is

• Tetszik
Reactions: 2ndt
egyik kiképzési gxakorlaton (mint meghívott vendég) körbenézegettem. valóban nem egy nagy varázslat. kis erőfeszítéssel megoldható lenne a hazai gyártás. na de ugye "Lőrincék" kapnák, akkor inkább ne is
No igen, akkor van elb.szva, ha nem tudásalapon megy a dolog. Mondjuk ezért javasoltam a BME-s versenyt; az alapokat össze lehet rakni hamar, kis támogatással a diákok büszkén raknának össze valami jót értő felügyelet mellett (politika nincs belekavarva), aztán lehet gyártatni. gyanítom, hogy értelmes nagyságrendben tizedéből jönne ki a mostanihoz képest kutatás-fejlesztéssel együtt, csak itthoni eladásra (és bőven mértem a pénzt).

• Tetszik
Reactions: Tumpek
No igen, akkor van elb.szva, ha nem tudásalapon megy a dolog. Mondjuk ezért javasoltam a BME-s versenyt; az alapokat össze lehet rakni hamar, kis támogatással a diákok büszkén raknának össze valami jót értő felügyelet mellett (politika nincs belekavarva), aztán lehet gyártatni. gyanítom, hogy értelmes nagyságrendben tizedéből jönne ki a mostanihoz képest kutatás-fejlesztéssel együtt, csak itthoni eladásra (és bőven mértem a pénzt).
De akkor a haverok nem gazdagodnak meg rajt egy életre egy üzlettől

Össze tudunk rakni egy AI al megtámogatott GPS/Inerciális/felszínsziluett felismerő irányítórendszerrel ellátott 40kg-os cserélhető robbanófejes manőverezőképes bombát ami elrepül 200 km-re és pontosan célba is talál?
Ja.

Megyek hátra a sufniba.
Van ott láncfűrèsz/bringa/fűkasza/slag. Összepattintok egyet így este.

Ja.

Megyek hátra a sufniba.
Van ott láncfűrèsz/bringa/fűkasza/slag. Összepattintok egyet így este.
Hát ha van egyebed is ezeken kívül és vonatkozó ismereteid, akkor ha nem is egy este, de összerakhatod.
Egyébként a mobiltelefonod tudja a szükséges számítási kapacitást és rendelkezik szinte minden szenzorral hozzá (költői túlzással).

Hát ha van egyebed is ezeken kívül és vonatkozó ismereteid, akkor ha nem is egy este, de összerakhatod.
Egyébként a mobiltelefonod tudja a szükséges számítási kapacitást és rendelkezik szinte minden szenzorral hozzá (költői túlzással).
Ezt èn mind elhiszem.

A gestamen is vagy 5 ève kalapál egy golyószórót, pedig náluk is van pènz,paripa....