[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Már miért is? További hülyeségek?
.................
Véletlen belefutottam hazai elemzésbe, Demkó követte el, persze jól felhúztam magam:
3. Értem, én, hogy ahogy Rácznak a nyugati, neki a NER-gondolatokat kell felmondani, de könyörgöm, engedjük már el Trump fel.sz.pását. Semmivel nem másabb mint a demokraták voltak, más cimkével tolja ugyanazt az agresszív politikát, de legalább rettentő büszke butasággal teszi.
Herótot tudnék kapni attól, ami Trump felszopása kapcsán megy, de hidd el nagyon sokak a médiában ezt tényleg komolyan gondolják, tapasztalat.
4. Nem mondunk számokat áldozatokról, mert k.rvára nem tudunk semmit. Senki. Tippelgetni lehet, de akkor mondjuk ki: tippelgetünk.
Én személy szerint azt mondom mindig hogy nem tudom és nem is fogjuk a háború végéig tudni. Lutrizni meg akar a faszom a számokkal
5. Takács Márk "hivatkozási alap"? Mióta? Mi jön legközelebb? Spöttle?

na ezért nem hallgatok hazai versenyzőket...
Nem értem miért divat itthon elemzői szinten a circlejerking egymással, de ritka idegesítő. Én őszintén megmondom, hazai elemzőket nem nézek, egyedül Szabó József és Castel elemzéseit olvasom, mert ismerősek FB-n. Plusz Bendarzsevszkijjel is jól kijövünk, mégha nem is ugyanazt/ugyanúgy gondoljuk.
Szal ha jól értem Donbasz sorsáról népszavazás dönt. Itt a fő kérdés, ki számolja a szavazatokat. ;) Akkor megvan a kiskapu az ukránoknak a kivonuláshoz törvényesen. Ha megyénként vagy egybe számolják, akkor orosz lesz, a terület nagyobb részét birtokolják most az oroszok.
A másik két megye valszeg osztott lesz.

De ha már lesz ilyen népszavazásos precedens, akkor lehet bedobok egy konteot Kárpátaljáról is. Mi lesz az ukrán EU tagság ára.:cool:

Megint csak, az eredeti forrás a mérvadó, nem az Index átköltése
That's why he thinks a 60-day ceasefire to arrange and hold the vote "is the minimum." A senior U.S. official told Axios the Russians understand the need for a ceasefire if Zelensky calls a referendum, but want a shorter timetable.
Avagy többesszám helyett egyesszám és egy amerikai tisztviselő mondta, hogy az oroszok állítólag megértik, hogy Zelenszkij tűzszünetet kérne a referendumhoz. Azt már persze nem teszik hozzá, hogy ez kurvára nem lesz így.

Mert nézzük meg mi történt valójában? Orosz 60 percnek nyilatkozott Rjabkov, aminek a lényege gyakorlatilag az volt, hogy az oroszok és amerikaiak által tárgyalt verzió az teljesen eltér a Zele-féle 20 pontos változattól. Utóbbiba nem mennek bele, úgy meg adnak a szarnak egy pofont.
Мы видели, что вчера в украинских пабликах появились ссылки на план, состоящий из 20 пунктов. Мы знаем, что этот план радикально отличается, если это вообще можно назвать планом, от тех 27 пунктов, которые в последние недели, начиная с первых чисел декабря, мы отрабатывали в контактах с американской стороной

Közeledni közelednek, de határidőt szabni szerintük kontraproduktív, plusz most jön még csak a nehéz része
Я думаю, что 25 декабря 25-го года останется у нас у всех в памяти как рубеж, когда мы приблизились, действительно приблизились к решению. Но от нас, от нашей работы, от политической воли той стороны зависит, сможем ли мы сделать последний рывок и выйти на договоренность
Úgy gondolom, hogy 2025. december 25-e mindannyiunk emlékezetében mérföldkőként marad meg, mint az a pont, amikor közel kerültünk – valóban közel – a megoldáshoz. De rajtunk, a munkánkon, valamint a másik fél politikai akaratán múlik, hogy képesek leszünk-e megtenni az utolsó hajrát, és megállapodásra jutni.
Ha tényleg párhuzamosan két külön műsort tolnak az oroszokkal és az ukránokkal, akkor kurva nagy pofáraesés lesz a vége.

Nnna és itt van még Putyinnak az orosz gyáriparosoknál elmondott állítólagos beszéde
Владимир Путин утверждал, что российская сторона до сих пор готова пойти на те уступки, которые он тогда, в Анкоридже, принял для себя. То есть речь идет о том, что «Донбасс наш». Было сказано, что «вопрос о принадлежности Краматорско-Константиновско-Славянского узла не обсуждается».
Vlagyimir Putyin azt állította, hogy az orosz fél mindmáig kész megtenni azokat az engedményeket, amelyeket akkor, Anchorage-ben, maga számára elfogadhatónak tartott. Vagyis arról van szó, hogy „a Donbassz a miénk”. Elhangzott az is, hogy „a Kramatorszk–Konsztantyinovka–Szlavjanszk csomópont hovatartozásának kérdése nem képezi vita tárgyát”.
Szóval nem, ebbe a népszavazásdiba nem mennek bele, de cserébe lehet üresjáratban pörögni a semmin.

Plusz szintén Rjabkov december 16-án
Российская сторона ни в какой форме не собирается идти на уступки по Донбассу, Новороссии и Крыму, это не обсуждается. У нас получается пять субъектов, и мы ни в коем случае не можем пойти на компромисс по ним, потому что это будет пересмотром очень фундаментального элемента нашей государственности, закрепленного в нашей конституции (с) Рябков
Az orosz fél semmilyen formában nem kész engedményeket tenni a Donbassz, Novorosszija és a Krím ügyében, ez nem képezi tárgyát a tárgyalásoknak. Öt szövetségi szubjektumról van szó, és ezekkel kapcsolatban semmiképpen sem mehetünk bele kompromisszumba, mert ez államiságunk egy rendkívül alapvető elemének felülvizsgálatát jelentené, amelyet az alkotmányunk rögzít.
Plusz a december 4-i India Today interjú Putyinnal
Вот сейчас довоевались, в принципе всё к этому и сводится: либо мы вооружённым путём освободим эти территории, либо украинские войска в конце концов покинут эти территории и прекратят там убивать людей.
Mostanra idáig jutottunk a háborúval: lényegében minden erre fut ki — vagy fegyveres úton felszabadítjuk ezeket a területeket, vagy az ukrán csapatok végül elhagyják ezeket a területeket, és abbahagyják az ott élő emberek megölését.
Érdekes lesz ez a hétvége, az fix

Herótot tudnék kapni attól, ami Trump felszopása kapcsán megy, de hidd el nagyon sokak a médiában ezt tényleg komolyan gondolják, tapasztalat.

Én személy szerint azt mondom mindig hogy nem tudom és nem is fogjuk a háború végéig tudni. Lutrizni meg akar a faszom a számokkal

Nem értem miért divat itthon elemzői szinten a circlejerking egymással, de ritka idegesítő. Én őszintén megmondom, hazai elemzőket nem nézek, egyedül Szabó József és Castel elemzéseit olvasom, mert ismerősek FB-n. Plusz Bendarzsevszkijjel is jól kijövünk, mégha nem is ugyanazt/ugyanúgy gondoljuk.

Megint csak, az eredeti forrás a mérvadó, nem az Index átköltése

Avagy többesszám helyett egyesszám és egy amerikai tisztviselő mondta, hogy az oroszok állítólag megértik, hogy Zelenszkij tűzszünetet kérne a referendumhoz. Azt már persze nem teszik hozzá, hogy ez kurvára nem lesz így.

Mert nézzük meg mi történt valójában? Orosz 60 percnek nyilatkozott Rjabkov, aminek a lényege gyakorlatilag az volt, hogy az oroszok és amerikaiak által tárgyalt verzió az teljesen eltér a Zele-féle 20 pontos változattól. Utóbbiba nem mennek bele, úgy meg adnak a szarnak egy pofont.

Közeledni közelednek, de határidőt szabni szerintük kontraproduktív, plusz most jön még csak a nehéz része

Ha tényleg párhuzamosan két külön műsort tolnak az oroszokkal és az ukránokkal, akkor kurva nagy pofáraesés lesz a vége.

Nnna és itt van még Putyinnak az orosz gyáriparosoknál elmondott állítólagos beszéde

Szóval nem, ebbe a népszavazásdiba nem mennek bele, de cserébe lehet üresjáratban pörögni a semmin.

Plusz szintén Rjabkov december 16-án

Plusz a december 4-i India Today interjú Putyinnal

Érdekes lesz ez a hétvége, az fix
Szabó matekja néha pont beleillik a fenti kritikába igen sokszor. Castel nem magyar; Ukrajna kapcsán nagyjából a legértelmesebb vonalat hozta, Izrael kapcsán nettó psyops. Antont meg hagyjuk....tizenpár éve még leírta, hogy Janukovics nem ruszki báb egyáltalán, ma meg...hagyjuk, totál elrugaszkodott a valóságtól.

Jurij Eduárdovics Szadovenko vezérezredes, volt védelmi miniszter-helyettes "szívelégtelensegben" meghalt. Ő volt Sojgu helyettese...

• Tetszik
Reactions: endre
Huliapoléban ellentámadást indítottak az ukránok
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Újabb lovasroham, de most legalább a ló megúszta

• Tetszik
Reactions: mindenen kívül
Ami aztán tehetetlenül állt,biztositatlan hadtápvonalakkal,és be nem vetett VDV előörssel.Lényegében tüzérségi gyakorló célt adva az ukránoknak.....Qrvanagy hadicsel volt úgy pusztitani az ellenség tüzérségét,hogy felkinálunk nekik egy komplett hadtestet,amit addig lőhetnek,mig elkopnak az ágyúcsövek......
Jol van,csak igy tovább a lenini úton........
Az éremnek két oldala van. A nyugatiak azt várták, hogy az oroszok 1-2 hét alatt végeznek az ukránokkal.
Az oroszok pedig az ukránok ellen készültek, nem a komplett nato hírszerzés, megfigyelés, stb ellen.
Mindenki tévedett.
A romanok epitettek infrat (ha nem is sokat) iskolakat gyarakat telepitettek az elcsatolt teruletekre ettol meg valahogy meg sem erzem boldognak magam es szerintem ezzel te kulonoskeppen igy vagy.
Mesélj Liviu, kiknek építettek a románok infrastruktúrát?
Nem kell a mellébeszélés. Hogy nevezed azt a háborút, amit területszerző céllal indítasz?

Az oroszok is legalább annyiszor megszegték, mint az ukránok.
Továbbra sem hiszem el, hogy ennyire tökkelütött lennél, hogy nem vagy képes fölfogni azt amit magyarul, egyszerűen, érthetően leírtam neked a háború okáról. Ragaszkodsz a nem létezőhöz és azt hiszed, ezzel megkerülheted a tényeket. Csak a saját fejedben.
Ez a dedós, de a másik is azt csinálta duma pedig már az általános iskola felső tagozatában is ultragáz.

Az éremnek két oldala van. A nyugatiak azt várták, hogy az oroszok 1-2 hét alatt végeznek az ukránokkal.
Igen,én se gondoltam volna,hogy ennyire xar az orosz sereg.......
Az oroszok pedig az ukránok ellen készültek, nem a komplett nato hírszerzés, megfigyelés, stb ellen.
Igen,az ukránok ellen,csak rosszul.
A többi aszokásos muszkafan hülyeség,szerecsenmosdatás.Az első hetekben pont nem volt semmiféle nyugati segitség,és az oroszok az első nap elvesztették a tervezett villámháborújukat.
A nyugati fegyverszállitás és felderitési támogatás meg nem jelent semmiféle aktiv háborús részvételt.Attol még a muszka az ukrán haderővel harcol,és nem a NATOval.Vagy talán a ruszkik háborúztak Izraellel,mikor (különben sokszor ingyen)több nagyságrenddel több fegyverzetet szállitottak az araboknak?És nem 1-2 századnyi,hanem százszámra a harcigépeket,ezrszámra a tankokat,meg úgy kb mindent.És a MiG25 első bevetése az volt,hogy a felderitőváltozat végigfényképzte Izraelt az araboknak.És még "tanácsadókat" is küldtek......
De ettől még Izrael és a Szovjetunió nem állt háborúban.És most se áll a NATO háborúban,csak Oo és Ukrajna.
Továbbra sem hiszem el, hogy ennyire tökkelütött lennél, hogy nem vagy képes fölfogni azt amit magyarul, egyszerűen, érthetően leírtam neked a háború okáról. Ragaszkodsz a nem létezőhöz és azt hiszed, ezzel megkerülheted a tényeket.
Továbbra is olyan tökkelütött muszkafan vagy,hogy nem fogod fel,semmiféle egyezmény nem tiltotta a NATO keleti önkéntes alapú bővülését.És a NATO egy kifejezetten védelmi szervezet.
Ellenben Oo aláirt egy rakat szerződést,amiben garantálta Ukrajna területi sérthetetlenségét és szuverenitását.A szuverenitás meg azt jelenti,hogy Ukrajna olyan szövetségbe lép be,amilyenbe csak szuverén kedve szottyan.
Helyzet azt,hogy a ruszki odaxart az asztal közepére,ti meg zabáljátok,mintha csokitorta lenne......

Mindenki tévedett.

Mesélj Liviu, kiknek építettek a románok infrastruktúrát?

Továbbra sem hiszem el, hogy ennyire tökkelütött lennél, hogy nem vagy képes fölfogni azt amit magyarul, egyszerűen, érthetően leírtam neked a háború okáról. Ragaszkodsz a nem létezőhöz és azt hiszed, ezzel megkerülheted a tényeket. Csak a saját fejedben.
Ez a dedós, de a másik is azt csinálta duma pedig már az általános iskola felső tagozatában is ultragáz.
Lehet hogy tökkelütött vagyok, de te is, mert azt az egyszerű tényt nem fogod fel, hogy egy Oroszország által is elismert határokkal bíró Ukrajnát támadtak meg az oroszok területszerző céllal. Ezt hívják területszerző háborúnak. És ami fontosabb, Ukrajna szuverén határai attól nem szűntek meg, hogy bármilyen nemzetközi egyezményt megszegett. Tehát nálad az ok és az okozat összefüggéseivel van a probléma.

Azt, hogy az oroszok is csinálták, nem Ukrajna mentségére hoztam fel, hanem arra, hogy miután az oroszok is megsértették ugyanazokat az egyezményeket megszűnt minden jogalapjuk hivatkozni az egyezményekre. Tudod olyan nem létezik, hogy felrúgok egy megegyezést, majd később hivatkozok rá.

Hm...felsőrendű moralizálás...ja; napalm, iraki tömegpusztító fegyverek, stb., stb.

Grönland khm.

Nőjünk már fel a dedóból kérem szépen: A hatalmi entitásoknak érdekeik vannak és érdekérvényesítésük, no meg hirdetett értékrendjük, amiket vagy nem tartanak be...

Konfliktuselemzések:
Várat lehet építeni kőből, meg kártyalapokból is.
A kő a sziklaszilárd tény ( időrendi sorrendben, hiánytalanul felsorolt események, nyilatkozatok, dokumentumok) a kártyalap meg az alternatív narratíva (kihagyott, elhallgatott tények, csúsztatások, önmagukat is szembeköpő önkényes értelmezések)

Amúgy meg felőlem mindenki abból építget, amiből akar.

Úgyis a győztes fog letenni egy (a vesztes érdekérvényesítési lehetőségeinek szempontjából ) üres lapot biankó aláírásra a vesztes elé.
Bárki is legyen majd a konszenzus szerint a győztes, a vesztesnek úgyis az lesz, hogy, vae victis.

Antont meg hagyjuk....tizenpár éve még leírta, hogy Janukovics nem ruszki báb egyáltalán, ma meg...hagyjuk, totál elrugaszkodott a valóságtól.
Janukovics két kapura játszott, úgy volt vele h aki a többet fogja ígérni (neki is) - ahhoz köti országa sorsát.

Ezért nem realizálódott oroszok mintegy 15 milliárd dolláros hitel ajánlata sem - pedig ebből már pofátlanul - 3 milliárdot felvettek a Forradalmi Játékok alatt, 2013 december 24-én..

Igy nyugodtan üldögélt a székében, hiszen a majdani Forradalmi játékok szervezői beígérték, ha sikerül egy "demokratikus Forradalom" színjátékkal a nyugathoz való csatlakoztatás, akkor megmarad az elnöki székben + jól fog járni..
Ehelyett mivel ez a "műforradalom" csak durva, sokak számára átlátszó gyilkosság sorozattal tudott "eredményt" felmutatni, hát a szervezők nem is tartották be a szavukat..( túl átlátszóra sikerült Ukrajna gyarmati sorba állítása)

A világon bárhol, ahol egy Elnök valóban független, tökös gyerek - az első hét "Forradalmi" szervezkedés után a teljes szervezőbizottságot "melegebb" éghajlatra küldi, nem nézi tétlenül ami hónapokig ott folyik..
Meg kell nézni hogy Kardigán hogyan bánt el a török Majdan szereplőivel - mikor a váratlan meglepetés után intézkedi tudott. Ott még 1 hét sem telt bele...

A hibrid háború meg árnyékflotta kifejezéseket ne használd itt, mert azok kizárólag az ukrán propagandagépezet kreálmányai.

Ettől szerinted még használhatóvá válik az smo kifejezés?

Egyébként a hibrid hadviselést az oroszok találták ki. Az árnyékflotta meg kb közgazdasági kifejezés. Mint a fekete piac.

• Tetszik
Reactions: mindenen kívül

A többi aszokásos muszkafan hülyeség,szerecsenmosdatás.Az első hetekben pont nem volt semmiféle nyugati segitség,és az oroszok az első nap elvesztették a tervezett villámháborújukat.
A nyugati fegyverszállitás és felderitési támogatás meg nem jelent semmiféle aktiv háborús részvételt.Attol még a muszka az ukrán haderővel harcol,és nem a NATOval.Vagy talán a ruszkik háborúztak Izraellel,mikor (különben sokszor ingyen)több nagyságrenddel több fegyverzetet szállitottak az araboknak?És nem 1-2 századnyi,hanem százszámra a harcigépeket,ezrszámra a tankokat,meg úgy kb mindent.És a MiG25 első bevetése az volt,hogy a felderitőváltozat végigfényképzte Izraelt az araboknak.És még "tanácsadókat" is küldtek......
De ettől még Izrael és a Szovjetunió nem állt háborúban.És most se áll a NATO háborúban,csak Oo és Ukrajna.

Továbbra is olyan tökkelütött muszkafan vagy,hogy nem fogod fel,semmiféle egyezmény nem tiltotta a NATO keleti önkéntes alapú bővülését.És a NATO egy kifejezetten védelmi szervezet.
Ellenben Oo aláirt egy rakat szerződést,amiben garantálta Ukrajna területi sérthetetlenségét és szuverenitását.A szuverenitás meg azt jelenti,hogy Ukrajna olyan szövetségbe lép be,amilyenbe csak szuverén kedve szottyan.
Helyzet azt,hogy a ruszki odaxart az asztal közepére,ti meg zabáljátok,mintha csokitorta lenne......
Ja, hogy kend laposföldhívő.
Az nekem idegen pálya.

Egyébként a hibrid hadviselést az oroszok találták ki. Az árnyékflotta meg kb közgazdasági kifejezés. Mint a fekete piac.
Igen, használható az SMO - szembeállítva egy full scale war-ral, de vitatható és terminológia-függő.

"Egyébként a hibrid hadviselést az oroszok találták ki"
Cuki, mesélj még!
A kifejezést az amcsik találták ki. A hibrid hadviselés meg ezeréves, de pl. az iráni puccs is tökéletesen megtestesíti (brit+USA vezénylettel), ha nem akarsz annyira visszaszaladni.

"Az árnyékflotta meg kb közgazdasági kifejezés. Mint a fekete piac"
Ja, hogy úgy. Azt tudod, hogy a "fekete piac" törvénytelenséget feltételez, az árnyékflotta meg egy hangulatkeltő kifejezés zéró törvényi problémával?

Pfff.

Ne fantáziálj, főleg ne ilyen vehemensen mert elmosolyodok. Ukrán Szu-25 pilóta nyilatkozta hogy az orosz támadás előtt 3 órával megkezdték a széttelepülést a gépekkel, mert előtte kb. 2 órával megjött az usa hírszerzéstől az infó, hogy most...
De a te véleményed szerint ez sem volt segítség az egyébként önmagukban tökéletesen vak ukránoknak.
A menetrendszerű muszkafan fröcsögésed helyett szánhatnál egy kis időt arra hogy több oldalról is tájékozódjál, mert láthatóan fogalmad sincs arról mi történt az ukrán haderőben 2015 és 22 között.

Tudod azért is írtam smo-t, mert kiváncsi voltam lesz-e valaki az árnyékflottázók közül aki erre nagy hévvel lecsap. Lett :)
Persze hívhatnák Tibinek is, pont ugyanazért az ami, amiért az árnyékflotta elnevezést is kitalálták.
Nem kell a mellébeszélés. Hogy nevezed azt a háborút, amit területszerző céllal indítasz?

Az oroszok is legalább annyiszor megszegték, mint az ukránok.
Azon elgondolkoztál, hogy az általad kedvelt mainstream miért hívja ezt a háborút területszerzőnek, de az usa háborúit nem hívja olajszerző, hegemóniakiterjesztő, dollárvédő stb. háborúknak? Csak nem propi okokból? Csak ki ne derüljön hogy nyugaton is van propi :rolleyes:

Az ukran különleges erők Január ózlta bizonyítottan (kép) használják a legújabb AN/PSQ-42 éjjellátókat.
20251227-064228.jpg
images.jpg

Az ukrán területen végrehajtott csapások krónikája 2025. december 26. és 27. között.

Ma reggel az orosz fegyveres erők precíziós irányítású fegyverekkel, köztük Kinzsal hiperszonikus aeroballisztikus rakétákkal és pilóta nélküli légi járművekkel (UAV) indítottak csapást ukrán energiatermelő létesítmények ellen.

Tegnap nappal és éjjel a Légierő és Rakétaerők célpontokat támadtak Donbász, Szumi, Harkiv, Zaporizzsja, Dnyipropetrovszk és Herszon megyében (teljes fegyverspektrum), Kijevben és környékén (Kalibr, Kinzsal, Iszkander-M és Kh-101), Zsitomirban (Kinzsal), Brovarban, Makarovban, Bila Cerkvában és Visgorod környékén a Kijevi megyében (Kh-101), Juzsnyében az Odesszai megyében, Kovel környékén a Volinyi megyében, Bucsában és Visgorodban a Kijevi megyében, Bahmacsban a Csernyihivi megyében, Kremencsukban a Poltavai megyében, Cserkaszi és Szmela környékén a Cserkaszi megyében (muskátlik/Gerberák), valamint egy azonosítatlan célpontot a Fekete-tengeren (Kh-22/32).

2025. december 26.

• 09:40-kor robbanásokat hallottak Kovelben, a Volhíniai területen. Muskátlik/Gerberák.
• 10:30-10:40 Harkivi megye - robbanások. 2 UMPK csapás. Kupjanszki járás.
• 10:25 Kovel külvárosa, Volhíniai terület - robbanás. Muskátli/Gerbera. A robbanás az egész városban hallható volt.
• 10:58 Ovidiopol közelében, Odesszai terület - robbanások. UMPK.
• 11:30 Kovel külvárosa, Volhíniai terület - robbanás. Muskátli/Gerbera.
• 10:25-10:45 Vaszilkivka, Dnyipropetrovszki terület - robbanások. Muskátli/Gerbera. Előzetes csapásokat hajtanak végre a híd közelében.
• 11:55 Harkiv megye - robbanások. UMPK. Kupjanszki járás.
• 12:30 Uman - robbanás. X-69.
• 16:10 Donbász - robbanások. UMPK.
• 16:53 Harkiv - robbanássorozat. UMPK.
• 17:50 Dnyipropetrovszk megye - robbanások. UMPK.
• 18:05-18:30 Zaporizzsja megye - robbanások. 3 UMPK csapás. Vozdvizsevka - Huliapole-tól északnyugatra.
• 23:15 Harkiv megye - robbanások. UMPK.
• 23:55 Donbász - robbanások. UMPK.

Fotók és videók mutatják a kijevi célpontok elleni csapásokat.
2025. december 27.

· 00:10-00:15 Donbasz - robbanások. 2 UMPK csapás.
· 02:30 Kijev - robbanások. Kalibr.
· 02:55 Kijev - robbanások. Kinzsal és Iszkander-M.
· 02:57 Kijev - robbanások. Iszkander-M.
· 02:59 Kijev - robbanások. Kinzsal.
· 03:01 Kijev - robbanások. Iszkander-M.
· 03:03-03:05 Kijev - robbanások. Kinzsal, Iszkander-M és Kalibr.
· 03:10 Zsitomir külvárosa Kijev - robbanás. Kinzsal.
· 03:15 Kijev külvárosa Kijev - robbanások. Iszkander-M.
· 03:35 Juzsnij, Odessza régió – robbanás. Muskátli/gerbera.
· 04:30 Donbas – robbanások. UMPK.
· 04:35 Kijev – robbanások. Muskátli/gerbera.
· 04:50 Juzsnij, Odessza régió – robbanás. Muskátli/gerbera.
· 05:10 Kharkiv régió – robbanás. Muskátli/gerbera. Eskhar.
· 05:20 Kijev – robbanások. Muskátli/gerbera.
· 05:25 Balakliya, Harkiv régió – robbanás. Muskátli/gerbera.
· 05:30 Juzsnij, Odessza régió – robbanás. Muskátli/gerbera.
· 05:35 Kijev – robbanás. Muskátli/gerbera.
· 06:05 Kijev – robbanás. Muskátli/gerbera.
· 06:47 Konotop, Sumy Oblast – robbanás. Muskátli/gerbera.
· 06:50 Bahmach, Csernyihiv megye – robbanás. Muskátli/gerbera.
· 06:55 Bucha közelében, Kijev megyében – robbanás. Muskátli/gerbera.
· 07:00 Bahmach, Csernyihiv megye és Visgorod, Kijev megye – robbanások. Muskátlik/gerberák.
· 07:40 Kijev – robbanások. Muskátlik/gerberák. Troyeshchyna közelében.
· 07:55 Csernyihiv közelében – robbanás. Muskátli/gerbera.
· 08:07 Csernyihiv – robbanás. Muskátli/Gerbera.
· 08:27 Bucsa közelében, Kijevi régió - robbanások. Muskátlik/Gerberák.
· 08:30 Kremencsuk, Poltavai régió és Szmila, Cserkaszi régió - robbanások. Muskátlik/Gerberák.
· 08:31 Kijev közelében - robbanások. Muskátlik/Gerberák.
· 08:37 Bahmacs, Csernyihivi régió - újabb robbanás. Muskátli/Gerbera.
· 08:43 Kh-22/32 rakéták találtak el egy célpontot a tengerben, Tatarbunari faluval szemben.
· 08:48 Kijev - robbanások. Kh-101.
· 08:51 Bila Cerkva, Kijevi régió - robbanások. X-101.
· 08:53 Kijev és Brovari, Kijevi terület - robbanások. X-101.
· 08:55 Makarov közelében, Kijevi terület - robbanások. X-101.
· 08:58 Visgorod közelében, Kijevi terület - robbanások. X-101.

Videó: célpontok elleni csapások Kijevben.
A kijevi hőerőmű leállt. Teljesen. - Geran231
Rövid frontvonal-jelentés – 2025. december 26. Illusztrációk: Mihail Popov. Üzenet az orosz védelmi minisztériumtól: „A »Kelet« csoport 36. Egyesített Fegyverzetű Hadseregének 37. Külön Gépesített Lövészdandárjának gárdásai, miután négy kilométert nyomultak előre a frontvonal mentén és hat kilométert, ellenőrzésük alá vonták a Zaporizzsjai megyében található Koszovcevo települést és a szomszédos, több mint 23 négyzetkilométeres területet. Koszovcevo elfoglalása lehetővé tette hídfőállás kialakítását a »Kelet« csoport egységei számára a további támadó akciókhoz Ternovatoje település irányába.” Az orosz fegyveres erők bővítik a hídfőállást a Gajcsur folyó bal partján, a Gulyajpole-tengely középpontjában. Koszovcevo település (É. sz. 47°48′36″, K. sz. 36°08′24″, körülbelül 170 lakos) Ternovatóe településtől, az ukrán fegyveres erők fő közlekedési csomópontjától ebben a szektorban körülbelül egy kilométerre délre található. Ez a hadművelet Ternovatóe déli bekerítését hozta létre, és egy „éket” vert az ellenséges védelmi vonal közepébe, arra kényszerítve az ellenséget, hogy a Pokrovszkoje szektorból manőverezzen erőkkel és eszközökkel. Az „ék” csúcsa a Gajcsur és a Verhnyaja Terszaja folyók közötti vízgyűjtő terület gerincén található, amely mentén a Pokrovszkoje-Gulyaipole vasútvonal fut. A hivatalos összefoglalásokban ezt „az előretolt vonal mentén lévő pozíciók javításának” nevezik.

Forró éjszaka: Kijev és más ukrán régiók hatalmas rakéta- és dróntámadások alatt állnak, a támadások jelenleg is folytatódnak.

Tegnap este Ukrajna az utóbbi idők egyik legsúlyosabb orosz támadását szenvedte el. A támadás fokusza Kijev és környéke, valamint Harkov, Dnyipropetrovszk és Szumi megye volt. A megfigyelők szerint a támadás több irányból egyszerre és szünet nélkül érkezett.

ukrán források szerint Geranokat, Kinzsal hiperszonikus rakétákat és Iszkander ballisztikus rakétákat vetettek be a célpontok ellen. A Kijev elleni éjszakai támadásokról készült felvételek széles körben elterjedtek az interneten – az egyik videó azt a pillanatot örökíti meg, amikor a város másodpercek alatt elsötétül, és sötétségbe borul.

És ezzel még nincs vége. A reggeli csapáshullám már több mint egy órája tart: ukrán megfigyelő források szerint a drónok mellett Kalibr, Kh-101 és Kh-69 cirkálórakéták is bevetésre kerültek.

A légvédelmi sziréna továbbra is aktív, és a becsapódó rakéták hatóköre folyamatosan bővül. Jelenleg arról érkeznek jelentések, hogy öt-hét rakéta találta el a kijevi régióban található Tripilszka hőerőművet, és robbanások hallhatók a kijevi 4-es és 5-ös számú hőerőművekben is.

másik forrás szerint :

Összefoglaló 2025. december 27-i állapot szerint

Az éjszaka folyamán orosz erők csapást mértek a 6. számú hőerőműre és más energiatermelő létesítményekre Kijevben, valamint a Zsitomir közelében található Ozernij repülőtérre. Robbanásokról számoltak be Juzsnéből, Ogyessza megyéből. Rakétákat is vetettek be, köztük Kinzsal rakétákat és legalább 80 Gerant.

Szumi irányban az Északi Erőcsoport széles fronton halad előre,ezt az ukránok is elismerték. A Szumi és Krasznopolszkij kerületben újabb napon át tartó taktikai előrenyomulás folyik. Varacsinótól délre két ukrán ellentámadást visszavertek. A Tetkinszkij és Gluskovszkij szektorokban kölcsönös támadások zajlanak.

A Kurszki régióban egy ukrán fegyveres erők drónja megölt egy kerékpárost a Glushkovsky járásbeli Hodjakovkában. Egy drón megsebesített egy tűzoltót a Rilszki járásbeli Krupets faluban.

A Belgorodi régióban két nő sérült meg dróntámadásokban Zimovnoje faluban. A Graivoroni járásban található Zamostye faluban egy FPV drón egy autónak ütközött, egy férfit és egy 8 éves kislányt aknarobbanás okozta sérülésekkel, valamint repeszek okozta sérülésekkel az arcukon és a vállukon. A Valuj járásban található Szolotit és a Volokonovszkij járásban található Pjatnyickoje településeket is eltalálta a gép.

Harkov irányában az Északi Erőcsoport továbbra is heves harcokat folytat a Vovcsanszk környéki településeken. Az ukránok ellentámadást indítottak Vilcsában az elvesztett állásaik visszafoglalására. Csoportunk előrelépésekről számol be a Staritsa és Liman térségében, a Prilipkától délkeletre fekvő erdős területen és a Melovoe-Hatney térségében. Az ukránok források megerősitették az orosz fegyveres erők sikereit Dvurechanskoye-Kolodeznoye irányban.

Kupajnszk a jelentések szerint az elmúlt 24 órában a legfrissebb információk szerint az ukrán fegyveres erők heves ellentámadásai ellenére sikerült megakadályozni csapataink további veszteségeit. Ez azonban nem szünteti meg a harci műveletek általános problémáját a térségben, különösen az időjárás hátráltatja a dolgokat hiszen nagy köd van,m igy a drónkezelők munkája is nehezebb mint eddig .

Az elfoglalt Szeverszktől nyugatra az orosz fegyveres erők igazítják a védelmi vonalat, és jelenték a szomszédos Reznikovka egy részének elfoglalását.

Krasznoarmejszkben (Pokrovszk) és Mirnográdban (Dimitrovo) az ukrán parancsnokság nyilvánosan kijelenti, hogy célja Pokrovszk elleni ellentámadás és a mirnográdi helyőrség ellátásának megszervezése. A harcok folytatódnak.

A Keleti Erőcsoport valódi eredményeket mutat: a távol-keleti csapatok 4 kilométert mélyen és 6 kilométert a Gajcsur folyó nyugati partján előrenyomulva átvették az irányítást Koszovcevo falu felett a Zaporizzsjei régióban. Huljajpole végső felszabadítása közeleg.

A Zaporizhzhya Fronton Primorszkoje és Stepnogorsk, csaták Lukyanovszkoje térségében zajlanak.

Ne fantáziálj, főleg ne ilyen vehemensen mert elmosolyodok. Ukrán Szu-25 pilóta nyilatkozta hogy az orosz támadás előtt 3 órával megkezdték a széttelepülést a gépekkel, mert előtte kb. 2 órával megjött az usa hírszerzéstől az infó, hogy most...
Amerikaiak már napokkal elötte nyilvános közleményben figyelmeztettek egy lehetséges orosz támadásra.
Ja, hogy kend laposföldhívő.
Az nekem idegen pálya.
Ja,hogy kend vakhitű muszkafan?A vakhitet meg nem zavarják a tények.....
És a vitakultúra sem jellemziője.
Ami az "igazságokat " illeti ha mi visszaszereznénk Erdélyt ugyanúgy területszerző agresszorok lennénk.Kit érdekelne bármi hivatkozásunk a múltra.Azóta újmúlt van.És új "joggyakorlás."Hol az igazság?
Igen,azok lennénk.Agressziv háborús módszerrel szereznénk vissza területeket.
Az igazság meg az,hogy egy terület azé,kinek van ereje azt birtokolni.