Nagyon szívesen segitek ott ahol tudok, hiszen au úttörő ott segít ahol tud!Köszönjük, hogy megkérdezted a Chatgpt. Te nagyon ügyes vagy!

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nagyon szívesen segitek ott ahol tudok, hiszen au úttörő ott segít ahol tud!Köszönjük, hogy megkérdezted a Chatgpt. Te nagyon ügyes vagy!

Herótot tudnék kapni attól, ami Trump felszopása kapcsán megy, de hidd el nagyon sokak a médiában ezt tényleg komolyan gondolják, tapasztalat.Már miért is? További hülyeségek?
.................
Véletlen belefutottam hazai elemzésbe, Demkó követte el, persze jól felhúztam magam:
3. Értem, én, hogy ahogy Rácznak a nyugati, neki a NER-gondolatokat kell felmondani, de könyörgöm, engedjük már el Trump fel.sz.pását. Semmivel nem másabb mint a demokraták voltak, más cimkével tolja ugyanazt az agresszív politikát, de legalább rettentő büszke butasággal teszi.
Én személy szerint azt mondom mindig hogy nem tudom és nem is fogjuk a háború végéig tudni. Lutrizni meg akar a faszom a számokkal4. Nem mondunk számokat áldozatokról, mert k.rvára nem tudunk semmit. Senki. Tippelgetni lehet, de akkor mondjuk ki: tippelgetünk.
Nem értem miért divat itthon elemzői szinten a circlejerking egymással, de ritka idegesítő. Én őszintén megmondom, hazai elemzőket nem nézek, egyedül Szabó József és Castel elemzéseit olvasom, mert ismerősek FB-n. Plusz Bendarzsevszkijjel is jól kijövünk, mégha nem is ugyanazt/ugyanúgy gondoljuk.5. Takács Márk "hivatkozási alap"? Mióta? Mi jön legközelebb? Spöttle?
na ezért nem hallgatok hazai versenyzőket...
Megint csak, az eredeti forrás a mérvadó, nem az Index átköltéseSzal ha jól értem Donbasz sorsáról népszavazás dönt. Itt a fő kérdés, ki számolja a szavazatokat.Akkor megvan a kiskapu az ukránoknak a kivonuláshoz törvényesen. Ha megyénként vagy egybe számolják, akkor orosz lesz, a terület nagyobb részét birtokolják most az oroszok.
A másik két megye valszeg osztott lesz.
De ha már lesz ilyen népszavazásos precedens, akkor lehet bedobok egy konteot Kárpátaljáról is. Mi lesz az ukrán EU tagság ára.
![]()
Vlagyimir Putyinék most először mennének bele egy tűzszünetbe Ukrajnában
A Kreml eddig kizárta, hogy már a békemegállapodás előtt abbamaradhatnának a harcok.index.hu
Avagy többesszám helyett egyesszám és egy amerikai tisztviselő mondta, hogy az oroszok állítólag megértik, hogy Zelenszkij tűzszünetet kérne a referendumhoz. Azt már persze nem teszik hozzá, hogy ez kurvára nem lesz így.That's why he thinks a 60-day ceasefire to arrange and hold the vote "is the minimum." A senior U.S. official told Axios the Russians understand the need for a ceasefire if Zelensky calls a referendum, but want a shorter timetable.
Мы видели, что вчера в украинских пабликах появились ссылки на план, состоящий из 20 пунктов. Мы знаем, что этот план радикально отличается, если это вообще можно назвать планом, от тех 27 пунктов, которые в последние недели, начиная с первых чисел декабря, мы отрабатывали в контактах с американской стороной
Я думаю, что 25 декабря 25-го года останется у нас у всех в памяти как рубеж, когда мы приблизились, действительно приблизились к решению. Но от нас, от нашей работы, от политической воли той стороны зависит, сможем ли мы сделать последний рывок и выйти на договоренность
Ha tényleg párhuzamosan két külön műsort tolnak az oroszokkal és az ukránokkal, akkor kurva nagy pofáraesés lesz a vége.Úgy gondolom, hogy 2025. december 25-e mindannyiunk emlékezetében mérföldkőként marad meg, mint az a pont, amikor közel kerültünk – valóban közel – a megoldáshoz. De rajtunk, a munkánkon, valamint a másik fél politikai akaratán múlik, hogy képesek leszünk-e megtenni az utolsó hajrát, és megállapodásra jutni.
Владимир Путин утверждал, что российская сторона до сих пор готова пойти на те уступки, которые он тогда, в Анкоридже, принял для себя. То есть речь идет о том, что «Донбасс наш». Было сказано, что «вопрос о принадлежности Краматорско-Константиновско-Славянского узла не обсуждается».
Szóval nem, ebbe a népszavazásdiba nem mennek bele, de cserébe lehet üresjáratban pörögni a semmin.Vlagyimir Putyin azt állította, hogy az orosz fél mindmáig kész megtenni azokat az engedményeket, amelyeket akkor, Anchorage-ben, maga számára elfogadhatónak tartott. Vagyis arról van szó, hogy „a Donbassz a miénk”. Elhangzott az is, hogy „a Kramatorszk–Konsztantyinovka–Szlavjanszk csomópont hovatartozásának kérdése nem képezi vita tárgyát”.
Российская сторона ни в какой форме не собирается идти на уступки по Донбассу, Новороссии и Крыму, это не обсуждается. У нас получается пять субъектов, и мы ни в коем случае не можем пойти на компромисс по ним, потому что это будет пересмотром очень фундаментального элемента нашей государственности, закрепленного в нашей конституции (с) Рябков
Plusz a december 4-i India Today interjú PutyinnalAz orosz fél semmilyen formában nem kész engedményeket tenni a Donbassz, Novorosszija és a Krím ügyében, ez nem képezi tárgyát a tárgyalásoknak. Öt szövetségi szubjektumról van szó, és ezekkel kapcsolatban semmiképpen sem mehetünk bele kompromisszumba, mert ez államiságunk egy rendkívül alapvető elemének felülvizsgálatát jelentené, amelyet az alkotmányunk rögzít.
Вот сейчас довоевались, в принципе всё к этому и сводится: либо мы вооружённым путём освободим эти территории, либо украинские войска в конце концов покинут эти территории и прекратят там убивать людей.
Érdekes lesz ez a hétvége, az fixMostanra idáig jutottunk a háborúval: lényegében minden erre fut ki — vagy fegyveres úton felszabadítjuk ezeket a területeket, vagy az ukrán csapatok végül elhagyják ezeket a területeket, és abbahagyják az ott élő emberek megölését.
Szabó matekja néha pont beleillik a fenti kritikába igen sokszor. Castel nem magyar; Ukrajna kapcsán nagyjából a legértelmesebb vonalat hozta, Izrael kapcsán nettó psyops. Antont meg hagyjuk....tizenpár éve még leírta, hogy Janukovics nem ruszki báb egyáltalán, ma meg...hagyjuk, totál elrugaszkodott a valóságtól.Herótot tudnék kapni attól, ami Trump felszopása kapcsán megy, de hidd el nagyon sokak a médiában ezt tényleg komolyan gondolják, tapasztalat.
Én személy szerint azt mondom mindig hogy nem tudom és nem is fogjuk a háború végéig tudni. Lutrizni meg akar a faszom a számokkal
Nem értem miért divat itthon elemzői szinten a circlejerking egymással, de ritka idegesítő. Én őszintén megmondom, hazai elemzőket nem nézek, egyedül Szabó József és Castel elemzéseit olvasom, mert ismerősek FB-n. Plusz Bendarzsevszkijjel is jól kijövünk, mégha nem is ugyanazt/ugyanúgy gondoljuk.
Megint csak, az eredeti forrás a mérvadó, nem az Index átköltése
Avagy többesszám helyett egyesszám és egy amerikai tisztviselő mondta, hogy az oroszok állítólag megértik, hogy Zelenszkij tűzszünetet kérne a referendumhoz. Azt már persze nem teszik hozzá, hogy ez kurvára nem lesz így.
Mert nézzük meg mi történt valójában? Orosz 60 percnek nyilatkozott Rjabkov, aminek a lényege gyakorlatilag az volt, hogy az oroszok és amerikaiak által tárgyalt verzió az teljesen eltér a Zele-féle 20 pontos változattól. Utóbbiba nem mennek bele, úgy meg adnak a szarnak egy pofont.
![]()
Рябков заявил о реальном приближении разрешения украинского конфликта
По его словам, мирное соглашение зависит от работы России и политической воли Украины. Роль Европы в урегулировании он оценил негативноwww.rbc.ru
Közeledni közelednek, de határidőt szabni szerintük kontraproduktív, plusz most jön még csak a nehéz része
Ha tényleg párhuzamosan két külön műsort tolnak az oroszokkal és az ukránokkal, akkor kurva nagy pofáraesés lesz a vége.
Nnna és itt van még Putyinnak az orosz gyáriparosoknál elmondott állítólagos beszéde
![]()
Госсоветская хроника
Перед Новым годом на мероприятии в Кремле обошлось без восторговwww.kommersant.ru
Szóval nem, ebbe a népszavazásdiba nem mennek bele, de cserébe lehet üresjáratban pörögni a semmin.
Plusz szintén Rjabkov december 16-án
Plusz a december 4-i India Today interjú Putyinnal
Érdekes lesz ez a hétvége, az fix
Az éremnek két oldala van. A nyugatiak azt várták, hogy az oroszok 1-2 hét alatt végeznek az ukránokkal.Ami aztán tehetetlenül állt,biztositatlan hadtápvonalakkal,és be nem vetett VDV előörssel.Lényegében tüzérségi gyakorló célt adva az ukránoknak.....Qrvanagy hadicsel volt úgy pusztitani az ellenség tüzérségét,hogy felkinálunk nekik egy komplett hadtestet,amit addig lőhetnek,mig elkopnak az ágyúcsövek......
Jol van,csak igy tovább a lenini úton........
Mesélj Liviu, kiknek építettek a románok infrastruktúrát?A romanok epitettek infrat (ha nem is sokat) iskolakat gyarakat telepitettek az elcsatolt teruletekre ettol meg valahogy meg sem erzem boldognak magam es szerintem ezzel te kulonoskeppen igy vagy.
Továbbra sem hiszem el, hogy ennyire tökkelütött lennél, hogy nem vagy képes fölfogni azt amit magyarul, egyszerűen, érthetően leírtam neked a háború okáról. Ragaszkodsz a nem létezőhöz és azt hiszed, ezzel megkerülheted a tényeket. Csak a saját fejedben.Nem kell a mellébeszélés. Hogy nevezed azt a háborút, amit területszerző céllal indítasz?
Az oroszok is legalább annyiszor megszegték, mint az ukránok.
Igen,én se gondoltam volna,hogy ennyire xar az orosz sereg.......Az éremnek két oldala van. A nyugatiak azt várták, hogy az oroszok 1-2 hét alatt végeznek az ukránokkal.
Igen,az ukránok ellen,csak rosszul.Az oroszok pedig az ukránok ellen készültek, nem a komplett nato hírszerzés, megfigyelés, stb ellen.
Továbbra is olyan tökkelütött muszkafan vagy,hogy nem fogod fel,semmiféle egyezmény nem tiltotta a NATO keleti önkéntes alapú bővülését.És a NATO egy kifejezetten védelmi szervezet.Továbbra sem hiszem el, hogy ennyire tökkelütött lennél, hogy nem vagy képes fölfogni azt amit magyarul, egyszerűen, érthetően leírtam neked a háború okáról. Ragaszkodsz a nem létezőhöz és azt hiszed, ezzel megkerülheted a tényeket.
Lehet hogy tökkelütött vagyok, de te is, mert azt az egyszerű tényt nem fogod fel, hogy egy Oroszország által is elismert határokkal bíró Ukrajnát támadtak meg az oroszok területszerző céllal. Ezt hívják területszerző háborúnak. És ami fontosabb, Ukrajna szuverén határai attól nem szűntek meg, hogy bármilyen nemzetközi egyezményt megszegett. Tehát nálad az ok és az okozat összefüggéseivel van a probléma.Az éremnek két oldala van. A nyugatiak azt várták, hogy az oroszok 1-2 hét alatt végeznek az ukránokkal.
Az oroszok pedig az ukránok ellen készültek, nem a komplett nato hírszerzés, megfigyelés, stb ellen.
Mindenki tévedett.
Mesélj Liviu, kiknek építettek a románok infrastruktúrát?
Továbbra sem hiszem el, hogy ennyire tökkelütött lennél, hogy nem vagy képes fölfogni azt amit magyarul, egyszerűen, érthetően leírtam neked a háború okáról. Ragaszkodsz a nem létezőhöz és azt hiszed, ezzel megkerülheted a tényeket. Csak a saját fejedben.
Ez a dedós, de a másik is azt csinálta duma pedig már az általános iskola felső tagozatában is ultragáz.
Janukovics két kapura játszott, úgy volt vele h aki a többet fogja ígérni (neki is) - ahhoz köti országa sorsát.Antont meg hagyjuk....tizenpár éve még leírta, hogy Janukovics nem ruszki báb egyáltalán, ma meg...hagyjuk, totál elrugaszkodott a valóságtól.
A hibrid háború meg árnyékflotta kifejezéseket ne használd itt, mert azok kizárólag az ukrán propagandagépezet kreálmányai.
Ja, hogy kend laposföldhívő.Igen,én se gondoltam volna,hogy ennyire xar az orosz sereg.......
Igen,az ukránok ellen,csak rosszul.
A többi aszokásos muszkafan hülyeség,szerecsenmosdatás.Az első hetekben pont nem volt semmiféle nyugati segitség,és az oroszok az első nap elvesztették a tervezett villámháborújukat.
A nyugati fegyverszállitás és felderitési támogatás meg nem jelent semmiféle aktiv háborús részvételt.Attol még a muszka az ukrán haderővel harcol,és nem a NATOval.Vagy talán a ruszkik háborúztak Izraellel,mikor (különben sokszor ingyen)több nagyságrenddel több fegyverzetet szállitottak az araboknak?És nem 1-2 századnyi,hanem százszámra a harcigépeket,ezrszámra a tankokat,meg úgy kb mindent.És a MiG25 első bevetése az volt,hogy a felderitőváltozat végigfényképzte Izraelt az araboknak.És még "tanácsadókat" is küldtek......
De ettől még Izrael és a Szovjetunió nem állt háborúban.És most se áll a NATO háborúban,csak Oo és Ukrajna.
Továbbra is olyan tökkelütött muszkafan vagy,hogy nem fogod fel,semmiféle egyezmény nem tiltotta a NATO keleti önkéntes alapú bővülését.És a NATO egy kifejezetten védelmi szervezet.
Ellenben Oo aláirt egy rakat szerződést,amiben garantálta Ukrajna területi sérthetetlenségét és szuverenitását.A szuverenitás meg azt jelenti,hogy Ukrajna olyan szövetségbe lép be,amilyenbe csak szuverén kedve szottyan.
Helyzet azt,hogy a ruszki odaxart az asztal közepére,ti meg zabáljátok,mintha csokitorta lenne......
Igen, használható az SMO - szembeállítva egy full scale war-ral, de vitatható és terminológia-függő.Ettől szerinted még használhatóvá válik az smo kifejezés?
Egyébként a hibrid hadviselést az oroszok találták ki. Az árnyékflotta meg kb közgazdasági kifejezés. Mint a fekete piac.
Ne fantáziálj, főleg ne ilyen vehemensen mert elmosolyodok. Ukrán Szu-25 pilóta nyilatkozta hogy az orosz támadás előtt 3 órával megkezdték a széttelepülést a gépekkel, mert előtte kb. 2 órával megjött az usa hírszerzéstől az infó, hogy most...Igen,én se gondoltam volna,hogy ennyire xar az orosz sereg.......
Igen,az ukránok ellen,csak rosszul.
A többi aszokásos muszkafan hülyeség,szerecsenmosdatás.Az első hetekben pont nem volt semmiféle nyugati segitség,és az oroszok az első nap elvesztették a tervezett villámháborújukat.
A nyugati fegyverszállitás és felderitési támogatás meg nem jelent semmiféle aktiv háborús részvételt.Attol még a muszka az ukrán haderővel harcol,és nem a NATOval.Vagy talán a ruszkik háborúztak Izraellel,mikor (különben sokszor ingyen)több nagyságrenddel több fegyverzetet szállitottak az araboknak?És nem 1-2 századnyi,hanem százszámra a harcigépeket,ezrszámra a tankokat,meg úgy kb mindent.És a MiG25 első bevetése az volt,hogy a felderitőváltozat végigfényképzte Izraelt az araboknak.És még "tanácsadókat" is küldtek......
De ettől még Izrael és a Szovjetunió nem állt háborúban.És most se áll a NATO háborúban,csak Oo és Ukrajna.
Továbbra is olyan tökkelütött muszkafan vagy,hogy nem fogod fel,semmiféle egyezmény nem tiltotta a NATO keleti önkéntes alapú bővülését.És a NATO egy kifejezetten védelmi szervezet.
Ellenben Oo aláirt egy rakat szerződést,amiben garantálta Ukrajna területi sérthetetlenségét és szuverenitását.A szuverenitás meg azt jelenti,hogy Ukrajna olyan szövetségbe lép be,amilyenbe csak szuverén kedve szottyan.
Helyzet azt,hogy a ruszki odaxart az asztal közepére,ti meg zabáljátok,mintha csokitorta lenne......
Tudod azért is írtam smo-t, mert kiváncsi voltam lesz-e valaki az árnyékflottázók közül aki erre nagy hévvel lecsap. LettEttől szerinted még használhatóvá válik az smo kifejezés?
Egyébként a hibrid hadviselést az oroszok találták ki. Az árnyékflotta meg kb közgazdasági kifejezés. Mint a fekete piac.

Azon elgondolkoztál, hogy az általad kedvelt mainstream miért hívja ezt a háborút területszerzőnek, de az usa háborúit nem hívja olajszerző, hegemóniakiterjesztő, dollárvédő stb. háborúknak? Csak nem propi okokból? Csak ki ne derüljön hogy nyugaton is van propiNem kell a mellébeszélés. Hogy nevezed azt a háborút, amit területszerző céllal indítasz?
Az oroszok is legalább annyiszor megszegték, mint az ukránok.

Amerikaiak már napokkal elötte nyilvános közleményben figyelmeztettek egy lehetséges orosz támadásra.Ne fantáziálj, főleg ne ilyen vehemensen mert elmosolyodok. Ukrán Szu-25 pilóta nyilatkozta hogy az orosz támadás előtt 3 órával megkezdték a széttelepülést a gépekkel, mert előtte kb. 2 órával megjött az usa hírszerzéstől az infó, hogy most...
Ja,hogy kend vakhitű muszkafan?A vakhitet meg nem zavarják a tények.....Ja, hogy kend laposföldhívő.
Az nekem idegen pálya.
Igen,azok lennénk.Agressziv háborús módszerrel szereznénk vissza területeket.Ami az "igazságokat " illeti ha mi visszaszereznénk Erdélyt ugyanúgy területszerző agresszorok lennénk.Kit érdekelne bármi hivatkozásunk a múltra.Azóta újmúlt van.És új "joggyakorlás."Hol az igazság?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..