[BIZTPOL] Közép- és Dél-Amerika

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Már túl vagyunk rajta. Annyit mondtak hogy maduro nem volt legitim amúgy se szóval üsse kavics.
Fasza, gumigerinc RULZ! :)

Nincs ezzel nekem amúgy semmi bajom érted, csak akkor ha támogatjuk/helyeseljük nyíltan az erősebb államok rezsimbuktatásait, akkor le kéne szállni a kikúrt magas lóról amit az itteni hülye vezetők még mindig egy díjnyertes fehér paripának látnak, csak a gond azzal annyi lett idő közben hogy a világ nagy része nem vak, és látja hogy egy öreg beteg csoffadt rühes szamár mostanra ahonnan a hülye eropérek ossztják a vélt igazságunk...

De lőttek, csak itt valaki kijelentette, hogy nem, és most ez az új beragadt lemez.
Eleve az amerikai híradásokban, hivatalos nyilatkozatban is volt tudtommal (talán 1 oldallal előrébb linkelte valaki?), hogy van 1 amerikai gép ami megsérült, de hazaért, illetve néhány hajózó repeszsérüléseket szenvedett...

Fasza, gumigerinc RULZ! :)

Nincs ezzel nekem amúgy semmi bajom érted, csak akkor ha támogatjuk/helyeseljük nyíltan az erősebb államok rezsimbuktatásait, akkor le kéne szállni a kikúrt magas lóról amit az itteni hülye vezetők még mindig egy díjnyertes fehér paripának látnak, csak a gond azzal annyi lett idő közben hogy a világ nagy része nem vak, és látja hogy egy öreg beteg csoffadt rühes szamár mostanra ahonnan a hülye eropérek ossztják a vélt igazságunk...
Hagyjuk már ezt a 'ha Trump igen, akkor Putin is igen', vagy egyik se, vagy 'na, majd most mit mond erre az X, meg Y'.
Miért kéne, hogy valakinek abszolút igazsága legyen?
Lehet egyik téren egy gyökér, a másikban meg nem.
Meg azért lássuk már a különbséget, hogy mennyi áldozattal, kárral jár az, amikor a ruszki próbálkozik,
meg mennyivel járt ez.

Azért az megvan,hogy az elmúlt hetekben, hónapokban nagyjából felfegyverezték a lakosságot is...mi lesz azzal a sok fegyverrel?
A helyi kartellek meg kihasználva a jelenlegi káoszt akár komoly fegyverekhez és munícióhoz is hozzájuthatnak/hozzájuthattak.

Ez nem venezuelai sajátosság, Mexikóban, Kolumbiában, és Brazíliában békeidő van, nincsen semmilyen hadiállapot és mégis azokban is ugyanilyen mennyiségben van bűnözői, sőt kartell kézen komplett arzenál, ezekben az országokban az államhatalom az névleges, csak a fővárosra / annak egy - egy kerületére terjed ki.

dZxWpSm.jpeg
X0CJhC8.jpeg

syUF3a5.jpeg

"...A venezuelai hatóságok amerikai olajvállalatok vagyonát sajátították ki, sok milliárd dollár kárt okozva, ezek olyan létesítmények, amelyeket mi építettünk. Az elnök arról beszélt, hogy készen áll arra, hogy háborúzzon velünk, ezek a venezuelai olajipari létesítmények amerikai tudással és pénzzel épültek, most visszakerülnek a vállalataink birtokába. Az országunk történelmében ez a legnagyobb rablás volt, úgy vitték el, mintha a sajátjuk lett volna. Nem fogja az amerikai kormány a jövőben megengedni, hogy más kormányok elrabolják az amerikai cégek vagyonát..."

Olyan, hogy Venezuela olaja, nem létezik.

„...Maduro uralma alatt Venezuela olyanokat fogadott be, akik nyíltan az amerikai érdekek ellen tevékenykedtek, nem csak a drogkartellekben. Az amerikai külpolitikának, nemzetbiztonsági stratégiának az értelmében ezek a tevékenységek súlyosan károsnak tekinthetők. Az új nemzetbiztonsági stratégiánk értelmében a nyugati érdekszféra amerikai dominanciáját nem kérdőjelezheti meg senki..."

És ez az, amit az amerikaiak úgy hívnak és erővel úgy is hivatnak, hogy demokrácia.
És mindig nekik van igazuk, mert ők a felsőbbrendűek.
Pont, ahogy a náci nemzetszocializmus és a szovjet kommunizmus is nagyobb igazság volt mint a többieké, csak nekik nem sikerült a világuralom.
Ezzel a nyilatkozattal most egyaránt üzentek ellenségnek, ellenfélnek, vetélytársnak, de még a "szövetségeseiknek" is.
Senki se kérdőjelezheti meg Amerikát, se ellenség, se barát...

Nem az hogy nem tud, csak nem akar okkal.
Hát sztem ez olyan messze van tőlük, hogy max. a gerillákat tudnák pénzelni, de Trump annyira nem hülye, hogy bemenjen egy ilyen kalandba.
Többet nem nagyon tudnak.
Oroszország számára különösen tragikusak az elmúlt évek eseményei. Szépen veszíti el szövetségeseit a kritikus térségekben.
1. Kaukázus, Örményország.
2. Közel kelet, Szíria.
3. Dél Amerika, Venezuela, ha minden igaz.
4. Felkészül Irán.
Örményország nem veszett el. Egyszerűen annyira gyengék, rászorulnak az oroszokra, ott más nekik érdemben nem tud segíteni.
Szíriában legalább a bázisok megmaradtak, Majd meglátjuk.
Venezuela sztem még nem fordult, perfekt akciónak tűnik, csak kell pár hét hogy lássuk a belpol hatását.
Irán, hát nem tudom. Egy katonai puccs és egyitomi féle katonai vezetés, ami max. kijöhet. De ennél okosabbak voltak a papok és ott van a Köztársasági Gárda. Szal max egy polgárháborút lehet kihozni.
Azért voltak sikereik is. Belorusz megmaradt, Kazahsztán még megmaradt, bár nagyon kacsintgat.
Afrikában a Száhelből kiűzték a franciákat, a Nyugatot, az amcsikat.
De a ruszkiknak nem ez számít, hanem Ukrajna. A durva, hogy Trump megmutatta, hogyan kellett volna indítani Putyinnak az ukrán háborút. És hát így is indította, csak nem tudták elfogni (4év távlatávól sajnos..) Zelenszkijt, míg Trump már New York felé hajókáztatja Madurot.
Állítólag lesz egy megállójuk Guantanamon hazafelé. Nah, az érdekes kitérő, majd várom a konteokat. ;)

és a BRICS mióta katonai szövetség ?
Sokan, sok mindent álmodtak bele tavaly. Nagyobb volt a marketingje, mint a valóság. Még pénzügyi, gazdasági szövetség sem.

Hát sztem ez olyan messze van tőlük, hogy max. a gerillákat tudnák pénzelni, de Trump annyira nem hülye, hogy bemenjen egy ilyen kalandba.

Örményország nem veszett el. Egyszerűen annyira gyengék, rászorulnak az oroszokra, ott más nekik érdemben nem tud segíteni.
Szíriában legalább a bázisok megmaradtak, Majd meglátjuk.
Venezuela sztem még nem fordult, perfekt akciónak tűnik, csak kell pár hét hogy lássuk a belpol hatását.
Irán, hát nem tudom. Egy katonai puccs és egyitomi féle katonai vezetés, ami max. kijöhet. De ennél okosabbak voltak a papok és ott van a Köztársasági Gárda. Szal max egy polgárháborút lehet kihozni.
Azért voltak sikereik is. Belorusz megmaradt, Kazahsztán még megmaradt, bár nagyon kacsintgat.
Afrikában a Száhelből kiűzték a franciákat, a Nyugatot, az amcsikat.
De a ruszkiknak nem ez számít, hanem Ukrajna. A durva, hogy Trump megmutatta, hogyan kellett volna indítani Putyinnak az ukrán háborút. És hát így is indította, csak nem tudták elfogni (4év távlatávól sajnos..) Zelenszkijt, míg Trump már New York felé hajókáztatja Madurot.
Állítólag lesz egy megállójuk Guantanamon hazafelé. Nah, az érdekes kitérő, majd várom a konteokat. ;)

Sokan, sok mindent álmodtak bele tavaly. Nagyobb volt a marketingje, mint a valóság. Még pénzügyi, gazdasági szövetség sem.

Szerintem teljesen másképp látjuk a világ történéseit.

• Tetszik
Reactions: Catles
Szerintem várjuk meg mi lesz ennek a bulinak a kifutása, az addig oké,.hogy levették maíduro-t a tábláról .. de nehogy egy Nicaragua 2.0 legyen a vége,ahol volt pár évnyi polgárháború az amerikai beavatkozásnak köszönhetően,meg pár tízezerr halott

Sztem még itt sem végeztek.
Maduro emberei tartják a kezükben továbbra is a gyeplőt.
Az biztos ha összedugják a buksijukat, elgondolkodnak rajta, jó lenne vhogy kiegyezni Trumppal.

Mexikónak sztem ilyen csapástól nem kell tartania. Túl közel van ha visszalőnek. Nem akarnak úgy járni mint a ruszkik, hogy orosz városokat, Moszkvát drónozzák a szomszédok. De az biztos, jelképesen pár drogkartell fejét fel kell mutatniuk, még akkor is ha az ő pénzükből kampányoltak otthon...

Kuba. Hát itt a kubai antikomcsi migránsok tuti nyomni fogják Trumpot csináljon rendszerváltást. És itt az a rossz hírem a kubai komcsiknak, Rubio amcsi külügyminiszter, kubai migránsok gyereke. Szal személyesen ez fontos lehet neki.
Sőt sztem Rubio a személyes érintettsége révén nyomja Trumpot, hogy minden latin-amerikai komcsit vadásszanak le....főleg ha mögötte business is van!

A harmadik hely ahol aggódhatnak Irán. Bibi is megcsapná még őket, a múltkor is könnyen ment az USAnak. Sok a tüntetés, könnyű ürügyet találni, hát nem lennék nyugodt!!

És ami még tanulság mkinek. Kína és Oroszország nyilatkozatokon kívül nem tesz semmit. Igazából nem is tud.
Ha nagyon akart volna tudott volna.Más nem Kínának megvan/volt a gazdasági ereje/erőforrasai hogy "felpumpálják" a Venezuleai légvédelmet az elmúl 5-10 évben.De ugyanezt megtehették volna eddig már Irán esetében is.

• Tetszik
Reactions: blitzkrieg
Van egy meredek elméletem. Mivel a teljes igazságot valószínűleg nem fogjuk megtudni ezért akár ez is lehet egy megoldása...
Szerintem Madurot a kartellek juttatták hatalomba cserébe elvárták, hogy szabadon tevékenykedhessenek a kormány védelme alatt. Trump megválasztásával az USA hadat üzent a kartelleknek. Mivel a venezuelai kartellek ekkorra már az USA-ba is bepofátlankodtak ezért Trump Madurót is megvádolta a támogatásukkal és elkezdődött a haderő felvonultatása Venezuela ellen.
Maduronak ez kapóra jött, mivel féltette az életét és szabadult volna a kartellek szorításából, de el kellett játszania a hős honvédő szerepét, hogy nehogy kicsinálják és mást ültessenek a helyébe. Ezért titokban megegyezett az USA-val abban, hogy Venezuela az USA joghatósága alá kerül és dönthet az utódjáról ha a családjával együtt kihozzák az országból. Nem fog fegyveresen ellenállni és akár információkkal is segíteni fog az USA hatóságainak a kartellek ellen tanúvédelemért cserébe.
Ez gyorsan ki fog derülni....Ha az USA-ban bíróság elé állítják és börtönbe kerül akkor a fentiek nem igazak. Viszont ha arról jönnek a hírek, hogy Maduro együtt működik az USA hatóságaival vádalkuért cserébe vagy egyszerűen eltüntetik és mindez titokban zajlik le akkor lehet benne igazság.

Ajánlom mindenkinek a x en az osintdefedert és a big serge t.
Tele van millió infóval. Nem kezdem el ide felrakni. Állítólag egy tucat kia és 90 wia venéz oldalon. Ez nem teljes elengedése a dolgoknak.
De miert kellett csavez emlékét megrakétázni?

Kubának nem lesz egyszerű dolga, mert ha jól tudom Venezuela kőolajjal látta el igen baráti áron, na most ez valszeg megszűnik. Lehet ott sem szórakozik majd sokat Trump, kifüstölik a rezsimet és már vissza is térhetnek az amcsi kaszinók Havannába. Vagy lehet, hogy ki sem kell füstölni, mert a nép megdönti, nyilván egy kis segítséggel.

Szerintem várjuk meg mi lesz ennek a bulinak a kifutása, az addig oké,.hogy levették maíduro-t a tábláról .. de nehogy egy Nicaragua 2.0 legyen a vége,ahol volt pár évnyi polgárháború az amerikai beavatkozásnak köszönhetően,meg pár tízezerr halott
Pedig sztem kell az amcsiknak a Venezuela benzinkút.
Akkor tudnak lépni a Közel-Keleten, ha az olajellátás máshonnan biztosítva van.

Van egy meredek elméletem. Mivel a teljes igazságot valószínűleg nem fogjuk megtudni ezért akár ez is lehet egy megoldása...
Szerintem Madurot a kartellek juttatták hatalomba cserébe elvárták, hogy szabadon tevékenykedhessenek a kormány védelme alatt. Trump megválasztásával az USA hadat üzent a kartelleknek. Mivel a venezuelai kartellek ekkorra már az USA-ba is bepofátlankodtak ezért Trump Madurót is megvádolta a támogatásukkal és elkezdődött a haderő felvonultatása Venezuela ellen.
Maduronak ez kapóra jött, mivel féltette az életét és szabadult volna a kartellek szorításából, de el kellett játszania a hős honvédő szerepét, hogy nehogy kicsinálják és mást ültessenek a helyébe. Ezért titokban megegyezett az USA-val abban, hogy Venezuela az USA joghatósága alá kerül és dönthet az utódjáról ha a családjával együtt kihozzák az országból. Nem fog fegyveresen ellenállni és akár információkkal is segíteni fog az USA hatóságainak a kartellek ellen tanúvédelemért cserébe.
Ez gyorsan ki fog derülni....Ha az USA-ban bíróság elé állítják és börtönbe kerül akkor a fentiek nem igazak. Viszont ha arról jönnek a hírek, hogy Maduro együtt működik az USA hatóságaival vádalkuért cserébe vagy egyszerűen eltüntetik és mindez titokban zajlik le akkor lehet benne igazság.
Hát. A newjorki ügyeletes hírek szerint már halálbüntetésről szólnak hírek. Szóval...

Itt már arról írnak, hogy a venezuelai kormányban lévő CIA ügynök segítette a művelet végrehajtását. Említik, hogy nem volt amerikai halott.
Akkor külön pikantériája a történetnek, hogy pár hete cseréltette le Manduro a testőrségét, kubai testőrökre. Feltehetően nem tanúsítottak ellenállást, feltételezem, ha igaz, hogy nem volt amerikai halott.

Itt egy hazai hír verzió

Legegyszerűbb lépés az lenne a venezuelai vezetéstől (mert hahó, a négyelemist vették le a tábláról, mindenki más intakt), akarom mondani a kartellektől ha ők is leveszik a CIA parasztjait a tábláról, oszt hopp volt, nincs kormányváltás, polgárháború talán de azt meg úgyis a kartellek nyerik.