Fasza, gumigerinc RULZ!Már túl vagyunk rajta. Annyit mondtak hogy maduro nem volt legitim amúgy se szóval üsse kavics.

Eleve az amerikai híradásokban, hivatalos nyilatkozatban is volt tudtommal (talán 1 oldallal előrébb linkelte valaki?), hogy van 1 amerikai gép ami megsérült, de hazaért, illetve néhány hajózó repeszsérüléseket szenvedett...De lőttek, csak itt valaki kijelentette, hogy nem, és most ez az új beragadt lemez.
Hagyjuk már ezt a 'ha Trump igen, akkor Putin is igen', vagy egyik se, vagy 'na, majd most mit mond erre az X, meg Y'.Fasza, gumigerinc RULZ!
Nincs ezzel nekem amúgy semmi bajom érted, csak akkor ha támogatjuk/helyeseljük nyíltan az erősebb államok rezsimbuktatásait, akkor le kéne szállni a kikúrt magas lóról amit az itteni hülye vezetők még mindig egy díjnyertes fehér paripának látnak, csak a gond azzal annyi lett idő közben hogy a világ nagy része nem vak, és látja hogy egy öreg beteg csoffadt rühes szamár mostanra ahonnan a hülye eropérek ossztják a vélt igazságunk...
Azért az megvan,hogy az elmúlt hetekben, hónapokban nagyjából felfegyverezték a lakosságot is...mi lesz azzal a sok fegyverrel?
A helyi kartellek meg kihasználva a jelenlegi káoszt akár komoly fegyverekhez és munícióhoz is hozzájuthatnak/hozzájuthattak.
Hát sztem ez olyan messze van tőlük, hogy max. a gerillákat tudnák pénzelni, de Trump annyira nem hülye, hogy bemenjen egy ilyen kalandba.Nem az hogy nem tud, csak nem akar okkal.
Örményország nem veszett el. Egyszerűen annyira gyengék, rászorulnak az oroszokra, ott más nekik érdemben nem tud segíteni.Többet nem nagyon tudnak.
Oroszország számára különösen tragikusak az elmúlt évek eseményei. Szépen veszíti el szövetségeseit a kritikus térségekben.
1. Kaukázus, Örményország.
2. Közel kelet, Szíria.
3. Dél Amerika, Venezuela, ha minden igaz.
4. Felkészül Irán.
Sokan, sok mindent álmodtak bele tavaly. Nagyobb volt a marketingje, mint a valóság. Még pénzügyi, gazdasági szövetség sem.és a BRICS mióta katonai szövetség ?
Hát sztem ez olyan messze van tőlük, hogy max. a gerillákat tudnák pénzelni, de Trump annyira nem hülye, hogy bemenjen egy ilyen kalandba.
Örményország nem veszett el. Egyszerűen annyira gyengék, rászorulnak az oroszokra, ott más nekik érdemben nem tud segíteni.
Szíriában legalább a bázisok megmaradtak, Majd meglátjuk.
Venezuela sztem még nem fordult, perfekt akciónak tűnik, csak kell pár hét hogy lássuk a belpol hatását.
Irán, hát nem tudom. Egy katonai puccs és egyitomi féle katonai vezetés, ami max. kijöhet. De ennél okosabbak voltak a papok és ott van a Köztársasági Gárda. Szal max egy polgárháborút lehet kihozni.
Azért voltak sikereik is. Belorusz megmaradt, Kazahsztán még megmaradt, bár nagyon kacsintgat.
Afrikában a Száhelből kiűzték a franciákat, a Nyugatot, az amcsikat.
De a ruszkiknak nem ez számít, hanem Ukrajna. A durva, hogy Trump megmutatta, hogyan kellett volna indítani Putyinnak az ukrán háborút. És hát így is indította, csak nem tudták elfogni (4év távlatávól sajnos..) Zelenszkijt, míg Trump már New York felé hajókáztatja Madurot.
Állítólag lesz egy megállójuk Guantanamon hazafelé. Nah, az érdekes kitérő, majd várom a konteokat.
Sokan, sok mindent álmodtak bele tavaly. Nagyobb volt a marketingje, mint a valóság. Még pénzügyi, gazdasági szövetség sem.
Ha nagyon akart volna tudott volna.Más nem Kínának megvan/volt a gazdasági ereje/erőforrasai hogy "felpumpálják" a Venezuleai légvédelmet az elmúl 5-10 évben.De ugyanezt megtehették volna eddig már Irán esetében is.Sztem még itt sem végeztek.
Maduro emberei tartják a kezükben továbbra is a gyeplőt.
Az biztos ha összedugják a buksijukat, elgondolkodnak rajta, jó lenne vhogy kiegyezni Trumppal.
Mexikónak sztem ilyen csapástól nem kell tartania. Túl közel van ha visszalőnek. Nem akarnak úgy járni mint a ruszkik, hogy orosz városokat, Moszkvát drónozzák a szomszédok. De az biztos, jelképesen pár drogkartell fejét fel kell mutatniuk, még akkor is ha az ő pénzükből kampányoltak otthon...
Kuba. Hát itt a kubai antikomcsi migránsok tuti nyomni fogják Trumpot csináljon rendszerváltást. És itt az a rossz hírem a kubai komcsiknak, Rubio amcsi külügyminiszter, kubai migránsok gyereke. Szal személyesen ez fontos lehet neki.
Sőt sztem Rubio a személyes érintettsége révén nyomja Trumpot, hogy minden latin-amerikai komcsit vadásszanak le....főleg ha mögötte business is van!
A harmadik hely ahol aggódhatnak Irán. Bibi is megcsapná még őket, a múltkor is könnyen ment az USAnak. Sok a tüntetés, könnyű ürügyet találni, hát nem lennék nyugodt!!
És ami még tanulság mkinek. Kína és Oroszország nyilatkozatokon kívül nem tesz semmit. Igazából nem is tud.
Pedig sztem kell az amcsiknak a Venezuela benzinkút.Szerintem várjuk meg mi lesz ennek a bulinak a kifutása, az addig oké,.hogy levették maíduro-t a tábláról .. de nehogy egy Nicaragua 2.0 legyen a vége,ahol volt pár évnyi polgárháború az amerikai beavatkozásnak köszönhetően,meg pár tízezerr halott
Amiért Szaddam szobrát is ledöntötték.Ajánlom mindenkinek a x en az osintdefedert és a big serge t.
Tele van millió infóval. Nem kezdem el ide felrakni. Állítólag egy tucat kia és 90 wia venéz oldalon. Ez nem teljes elengedése a dolgoknak.
De miert kellett csavez emlékét megrakétázni?
Hát. A newjorki ügyeletes hírek szerint már halálbüntetésről szólnak hírek. Szóval...Van egy meredek elméletem. Mivel a teljes igazságot valószínűleg nem fogjuk megtudni ezért akár ez is lehet egy megoldása...
Szerintem Madurot a kartellek juttatták hatalomba cserébe elvárták, hogy szabadon tevékenykedhessenek a kormány védelme alatt. Trump megválasztásával az USA hadat üzent a kartelleknek. Mivel a venezuelai kartellek ekkorra már az USA-ba is bepofátlankodtak ezért Trump Madurót is megvádolta a támogatásukkal és elkezdődött a haderő felvonultatása Venezuela ellen.
Maduronak ez kapóra jött, mivel féltette az életét és szabadult volna a kartellek szorításából, de el kellett játszania a hős honvédő szerepét, hogy nehogy kicsinálják és mást ültessenek a helyébe. Ezért titokban megegyezett az USA-val abban, hogy Venezuela az USA joghatósága alá kerül és dönthet az utódjáról ha a családjával együtt kihozzák az országból. Nem fog fegyveresen ellenállni és akár információkkal is segíteni fog az USA hatóságainak a kartellek ellen tanúvédelemért cserébe.
Ez gyorsan ki fog derülni....Ha az USA-ban bíróság elé állítják és börtönbe kerül akkor a fentiek nem igazak. Viszont ha arról jönnek a hírek, hogy Maduro együtt működik az USA hatóságaival vádalkuért cserébe vagy egyszerűen eltüntetik és mindez titokban zajlik le akkor lehet benne igazság.
Te is tudod, hogy nem ugyanaz. Az egyik egy felszabaduló nép a zsarnok halála után, a másik egy idegen hatalom általi síremlék gyalázása.Amiért Szaddam szobrát is ledöntötték.
Szerintem várjuk meg mi lesz ennek a bulinak a kifutása, az addig oké,.hogy levették maíduro-t a tábláról .. de nehogy egy Nicaragua 2.0 legyen a vége,ahol volt pár évnyi polgárháború az amerikai beavatkozásnak köszönhetően,meg pár tízezerr halott
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..