miért adtuk a nevünket az olyan semmitmondó Eu nyilatkozatokhoz, amikor Izraelt kellett volna elítélni,mint tette azt a többi EU -s tagország ? noch dazu
@SirHiggins ez a kérdés neked is fel van adva , ha már ezt írtad "Mo a többi európai országra támaszkodhatna minden téren, legyen az bármilyen segítség, katonai, stb."
Az olaszokat ne mérjétek hozzánk, teljesen más súlya van az Eu-ban, közel hatszor akkora lakossággal mint a miénk,ráadásul az ukrán fegyverszállításokban is partner volt,míg mi nem ! Trump van olyan személyiség,hogyszerintem ezt alapból hátbaszúrásnak vette volna, nekünk meg pont nem hiányzik az amerikai kapcsolatok ilyen téren való szándékos elrontása , erről is szól(na) a diplomácia,hogy nem kell feltétlenül mindenben állást foglalni, azt meg írtam,hogy jelenleg az EU egy süllyedő hajó, amiről igazából nem mi tehetünk,hanem a nyugati vezetés, és mivel mi mondtuk az arcukba ezt először, nyilván a magyar lesz a pária, a putyinbérenc, az oroszpárti stb .. holott nem , csak végre van egy olyan vezetésünk, akik a merjünk kicsik lenni helyett,feláll ésa elmondja amit gondol, és végre nem az európai nemzetben gondolkodnak,hanem a nemzetek Európájában ! óriási a különbség a kettő között !! írtam .. a keleti mindig untermensch lesz, teljesen mindegy hogy cseh.lengyel,szlovák,szerb,magyar,bolgár vagy román lesz ..
@SirHiggins ezt írod .. "Nem egy olyan valakire, aki pont Európa ellehetetlenítésén munkálkodik,"
jó reggelt kívánnék,ha reggel lenne .. nem azt írtam már hónapokkal de lehet évekkel ezelőtt,hogy az USA kigolyózza a leggyengébb gazdasági riválisát ?
szerinted az ukrán-orosz háború, és annak a hozadéka, hogy leválasztották az európai ipart az olcsó orosz nyersanyagról, az kinek hozza a hasznot ?
annak meg csak külön gratulálni lehet,hogy Kínát meg a ruszkikat összetolták egymásra .. szóval én bárhogy nézem nekem az egyenletben még mindig az Eu lesz a leggyengébb láncszem,és ezt nem Trump kezdte el .. Trump csak folytatja .. ellenben kitől is vásárol most nyersanyagot,energiahordozókat,fegyvereket az EU ?? szóval ki is az aki igazán jól járt ezzel ? és ki is lett igazán kiszolgáltatva az USA-nak ? Kína ? Oroszország? vagy az EU ?
az megvan azért ugye neked is hogy a "sajátjainak" az európainak .. ebbe igen csak beletartoznak az oroszok is .. akár történelmileg, akár földrajzilag, ott hova kellene állnia az Eu-nak ? az USA vagy a ruszkik mellé ? és ha már földrajz .. akkor nekünk sem kell kiállni Izrael mellett mert földrajzilag nem is ide tartozik ? (Európa ?? )
nem olyan fekete-fehér ez mint ahogy azt lefestik sokszor ..