[BIZTPOL] Magyarország

Mert igazából ebben az országban senkit nem érdekel semmi, ami fontos. Oktatás leszarva, egészségügy leszarva, gyerekvédelem leszarva, stb. Honvédelem miért lenne más?
Nulla hosszútávú koncepció, csak a "pillanat uralása" van: a hatalom megőrzése a lényeg. Semmi más nem számít.

Ezért tartunk ott ahol tartunk...
Horvátok,még a jugóbol való kivállás előestéjén csináltak egy rajzfilmet.Egy jugó zászlós fa zuhant lefele a semmibe,amin csetnyiknek öltözött figurák nagy vidáman fűrészeltek....szét a zuhanó fát.
Hát meg lehet csinálni újra ezt a rajzfilmet,huszárcsákós,kacagányos figurákkal,ahogy bőszen fűrészelik szét maguk alatt a zuhanó háromszinű lobogóval feldiszitett kopasz,pudvás fát.........
Ide jutottunk:(

Az EU 26 államának kozos nyilatkozata:

G94T5z1WwAAt944
Ebben miért nem vagyunk benne? Külpolitikailag csak annyi jelentősége van, hogy az eu tagállamok együtt nyilatkoznak, azonkívül semmi.

Szomszédokkal és unió tagokkal nem közösködünk, a világ másik felén lévő államnak meg nyalunk. Bátor stratégia.
főleg hogy a világ másik felén lévő államok (USA,Kína,Oroszország stb) , állva hagyták a súlytalan senki EU-t. Remek stratégia !

annyira "hülye" a főni,hogy olyan országokkal köt barátságot azaz "nyalunk", akik energetikailag,gazdaságilag,stratégiailag,katonailag,pénzügyileg meghatározóbbak mint az EU .. mégis akkor kinek van igaza, aki kifelé béget a közös akolból,vagy annak aki csendben van ? (konkrétan nem neked megy a kérdés,inkább mindenkinek)

főleg hogy a világ másik felén lévő államok (USA,Kína,Oroszország stb) , állva hagyták a súlytalan senki EU-t. Remek stratégia !

annyira "hülye" a főni,hogy olyan országokkal köt barátságot azaz "nyalunk", akik energetikailag,gazdaságilag,stratégiailag,katonailag,pénzügyileg meghatározóbbak mint az EU .. mégis akkor kinek van igaza, aki kifelé béget a közös akolból,vagy annak aki csendben van ? (konkrétan nem neked megy a kérdés,inkább mindenkinek)
Nincs bajom azzal, hogy a legnagyobb hatalmakkal és Oroszországgal barátkozunk.
Azt nem értem, hogy miért nem adtuk a nevünket ahhoz a semmitmondó eus nyilatkozathoz. Kívülről senkit nem érdekel, még csak éles elítélésről sem volt szó benne, a lényege hogy az eus államok együtt nyilatkoznak valamiről. Kriss írta, hogy Trump miatt valószínűleg, de kérdem én, hogy mennyit befolyásolja az amerikával való kapcsolatainkat? Szerintem nyugodtan elmondhatjuk, hogy minimálisan, ha egyáltalán hatása van, tekintve a nyilatkozat "súlyosságát" és a tényt, hogy az olaszok is aláírták, Meloni meg szintén jó kapcsolatot ápol Trumppal. Emiatt szerintem értelmetlen lenne, ha Trump miatt nem írtuk alá vagy legalábbis szolgalelkű.

Szóval marad az, hogy amiatt nem írtuk alá, mert kötjük az ebet a karóhoz és Magyarország különcködik és nem fog közös uniós nyilatkozatokban részt venni. Ennek meg mi értelme van? Persze lehet úgy tenni, hogy a szuezi-csatornánál vagyunk és nincs szükségünk a szomszédainkkal való jó kapcsolatra (annak ellenére, hogy politikailag, gazdaságilag és még katonailag is egy blokkba tartozunk), de a valóság más.

Uniós ország vagyunk minden téren akár tetszik, akár nem, Magyarország pedig egyedül nem írta alá.
Ha lenne értelme és jót tesz az országnak, akkor támogatom, de itt nem látok semmi rációt.

Mo a többi európai országra támaszkodhatna minden téren, legyen az bármilyen segítség, katonai, stb.
Nem egy olyan valakire, aki pont Európa ellehetetlenítésén munkálkodik, noch dazu naponta képes
váltogatni a prioritásait.
Ráadásul semmi, de semmi más nem érdekli, mint önmaga, meg jobb esetben a saját országa.

Szégyen szemre annak is fognak itt sokan 'valakik' tapsikolni, ha Dániával elkezd izmozni.
És a szokásos megalkuvó módon, az akkor épp aktuális agresszornak, az USA-nak.
Nem a 'sajátjainak', az európainak, aki adott esetben előbb jönni Mo-nak is segíteni, mint egy amerikai.

Ebben miért nem vagyunk benne? Külpolitikailag csak annyi jelentősége van, hogy az eu tagállamok együtt nyilatkoznak, azonkívül semmi.
Pont ezért. Egy sajtpapír bosszantani Trumpot.

Mit mondott ma Orbán? Nem akarunk mindenáron közös Uniós külpolitikát, ezért ilyeneket nem írunk alá.

Mi Venezuela tanulsága? Ilyen az új világ. Ha Trump célja, hogy lenyomja a világban az olajárakat, akkor ehhez mi tapsolunk, mert az olcsó olaj jó a magyar gazdaságnak.

Nincs bajom azzal, hogy a legnagyobb hatalmakkal és Oroszországgal barátkozunk.
Azt nem értem, hogy miért nem adtuk a nevünket ahhoz a semmitmondó eus nyilatkozathoz. Kívülről senkit nem érdekel, még csak éles elítélésről sem volt szó benne, a lényege hogy az eus államok együtt nyilatkoznak valamiről. Kriss írta, hogy Trump miatt valószínűleg, de kérdem én, hogy mennyit befolyásolja az amerikával való kapcsolatainkat? Szerintem nyugodtan elmondhatjuk, hogy minimálisan, ha egyáltalán hatása van, tekintve a nyilatkozat "súlyosságát" és a tényt, hogy az olaszok is aláírták, Meloni meg szintén jó kapcsolatot ápol Trumppal. Emiatt szerintem értelmetlen lenne, ha Trump miatt nem írtuk alá vagy legalábbis szolgalelkű.

Szóval marad az, hogy amiatt nem írtuk alá, mert kötjük az ebet a karóhoz és Magyarország különcködik és nem fog közös uniós nyilatkozatokban részt venni. Ennek meg mi értelme van? Persze lehet úgy tenni, hogy a szuezi-csatornánál vagyunk és nincs szükségünk a szomszédainkkal való jó kapcsolatra (annak ellenére, hogy politikailag, gazdaságilag és még katonailag is egy blokkba tartozunk), de a valóság más.

Uniós ország vagyunk minden téren akár tetszik, akár nem, Magyarország pedig egyedül nem írta alá.
Ha lenne értelme és jót tesz az országnak, akkor támogatom, de itt nem látok semmi rációt.
miért adtuk a nevünket az olyan semmitmondó Eu nyilatkozatokhoz, amikor Izraelt kellett volna elítélni,mint tette azt a többi EU -s tagország ? noch dazu @SirHiggins ez a kérdés neked is fel van adva , ha már ezt írtad "Mo a többi európai országra támaszkodhatna minden téren, legyen az bármilyen segítség, katonai, stb."

Az olaszokat ne mérjétek hozzánk, teljesen más súlya van az Eu-ban, közel hatszor akkora lakossággal mint a miénk,ráadásul az ukrán fegyverszállításokban is partner volt,míg mi nem ! Trump van olyan személyiség,hogyszerintem ezt alapból hátbaszúrásnak vette volna, nekünk meg pont nem hiányzik az amerikai kapcsolatok ilyen téren való szándékos elrontása , erről is szól(na) a diplomácia,hogy nem kell feltétlenül mindenben állást foglalni, azt meg írtam,hogy jelenleg az EU egy süllyedő hajó, amiről igazából nem mi tehetünk,hanem a nyugati vezetés, és mivel mi mondtuk az arcukba ezt először, nyilván a magyar lesz a pária, a putyinbérenc, az oroszpárti stb .. holott nem , csak végre van egy olyan vezetésünk, akik a merjünk kicsik lenni helyett,feláll ésa elmondja amit gondol, és végre nem az európai nemzetben gondolkodnak,hanem a nemzetek Európájában ! óriási a különbség a kettő között !! írtam .. a keleti mindig untermensch lesz, teljesen mindegy hogy cseh.lengyel,szlovák,szerb,magyar,bolgár vagy román lesz ..

@SirHiggins ezt írod .. "Nem egy olyan valakire, aki pont Európa ellehetetlenítésén munkálkodik,"

jó reggelt kívánnék,ha reggel lenne .. nem azt írtam már hónapokkal de lehet évekkel ezelőtt,hogy az USA kigolyózza a leggyengébb gazdasági riválisát ?

szerinted az ukrán-orosz háború, és annak a hozadéka, hogy leválasztották az európai ipart az olcsó orosz nyersanyagról, az kinek hozza a hasznot ?

annak meg csak külön gratulálni lehet,hogy Kínát meg a ruszkikat összetolták egymásra .. szóval én bárhogy nézem nekem az egyenletben még mindig az Eu lesz a leggyengébb láncszem,és ezt nem Trump kezdte el .. Trump csak folytatja .. ellenben kitől is vásárol most nyersanyagot,energiahordozókat,fegyvereket az EU ?? szóval ki is az aki igazán jól járt ezzel ? és ki is lett igazán kiszolgáltatva az USA-nak ? Kína ? Oroszország? vagy az EU ?

az megvan azért ugye neked is hogy a "sajátjainak" az európainak .. ebbe igen csak beletartoznak az oroszok is .. akár történelmileg, akár földrajzilag, ott hova kellene állnia az Eu-nak ? az USA vagy a ruszkik mellé ? és ha már földrajz .. akkor nekünk sem kell kiállni Izrael mellett mert földrajzilag nem is ide tartozik ? (Európa ?? )

nem olyan fekete-fehér ez mint ahogy azt lefestik sokszor ..

És a szokásos megalkuvó módon, az akkor épp aktuális agresszornak, az USA-nak.

Nem hittem volna, hogy az USA is meg fogja kapni az "agresszor" minősítést.

Nem a 'sajátjainak', az európainak, aki adott esetben előbb jönni Mo-nak is segíteni, mint egy amerikai.

Mi érne minket, ami össz-európai segítséget igényelne ? És hogyan tudnának segíteni ?

Nem hittem volna, hogy az USA is meg fogja kapni az "agresszor" minősítést.

Mi érne minket, ami össz-európai segítséget igényelne ? És hogyan tudnának segíteni ?
Pl az is, amit Krisss írt, de akár ezt is érdemes átgondolni
Felmerülhet az emberben a kérdés így Venezuela után, hogy végül is mi Trump stratégiai célja? Könnyű lenne erre azt válaszolni, hogy "semmi", vagy hogy "az olaj kell neki" (esetleg a Béke Nobel Díj), de ez csak egy kis szelete a dolognak.
Sajnos egyre inkább kirajzolódik, hogy Trump (plusz a tanácsadói) pontosan tudja, mit csinál, és a legvadabb elképzeléseit is teljesen komolyan gondolja.
Gyakorlatilag a világ újrafelosztása, egy új Jalta folyik éppen a szemünk előtt, elsősorban az USA és Kína, és kisebb mértékben Oroszország között. A rossz hír az, hogy Európa mindhárom nagyhatalom szemében a torta része, nem pedig önálló aktor. Trump Venezuela megkaparintásával elsősorban a kínai (megint csak kisebb mértékben az orosz) nyomulást akarja megállítani Dél-Amerikában, valamint üzenni a többi latino országnak, hogy nem húzhatnak ujjat a Nagy Testvérrel. Ezzel gyakorlatilag az évszázados Monroe-doktrinát viszi tovább, amely ilyen formában legutóbb Panama 1989-es inváziójakor valósult meg (ahol Noriega elnököt szintén drogcsempészés vádjával fogták el és csukták le Amerikában).

Grönland és Kanada USÁ-hoz csatolásával sem viccel. A globális felmelegedés ugyanis egyre inkább hajózhatóvá teszi az Északi-sark körüli tengereket, és már megindult a versenyfutás Oroszországgal az ott található stratégiai erőforrásokért. Trump Putyinhoz hasonlóan kizárólag a nemzetközi jog "erősebb kutya baszik" paragrafusában hisz, és hát az USA még mindig a legerősebb kutya.

A legfontosabb hadszintér azonban a Csendes-Óceán, ahol az USA és Kína közvetlenül ütközik. Itt Tajvan és a Dél-Kínai tenger a fő frontvonal, és Japán, Dél-Korea, valamint a Fülöp-Szigetek az Európához hasonló hagyományos amerikai szövetségesek, akiket Trump szemrebbenés nélkül odalök majd koncként, ha nem engednek a pofátlan zsarolásnak.

Az EU mind az oroszok, mind a kínaiak és Trump számára is szétrombolandó, kellemetlen akadálya annak, hogy az egyenként kicsi és gyenge európai nemzetállamokkal azt csináljanak, amit akarnak. Tulajdonképpen itt az orosz és az amerikai érdekszféra határát húzzák meg éppen, hogy pontosan hol, az az ukrán "béketárgyalások" valódi tétje.
Persze Oroszország mára teljesen gazdasági függésbe került Kínától, így végső soron ez is ugyanannak a hidegháborúnak egy másik frontja.
Hát nagyjából ennyi. Nekünk meg fölösleges levetkőznünk, úgyis szopni fogunk.

Panamajack

• Tetszik
Reactions: blitzkrieg
Természeti katasztrófa, járvány, ipari katasztrófa etc. Válassz egyet.
Mert az ezen múlik? Remélem, hogy nem, mert akkor a jelenleginél is jóval szomorúbb hely lenne a világ. (Világjárványt kb. leszámitva, a Covid ua. megmutatta sajnos, hogy pánikhelyzetben mindenki átgázol mindenkin, akin csak tud...)

miért adtuk a nevünket az olyan semmitmondó Eu nyilatkozatokhoz, amikor Izraelt kellett volna elítélni,mint tette azt a többi EU -s tagország ? noch dazu @SirHiggins ez a kérdés neked is fel van adva , ha már ezt írtad "Mo a többi európai országra támaszkodhatna minden téren, legyen az bármilyen segítség, katonai, stb."

Az olaszokat ne mérjétek hozzánk, teljesen más súlya van az Eu-ban, közel hatszor akkora lakossággal mint a miénk,ráadásul az ukrán fegyverszállításokban is partner volt,míg mi nem ! Trump van olyan személyiség,hogyszerintem ezt alapból hátbaszúrásnak vette volna, nekünk meg pont nem hiányzik az amerikai kapcsolatok ilyen téren való szándékos elrontása , erről is szól(na) a diplomácia,hogy nem kell feltétlenül mindenben állást foglalni, azt meg írtam,hogy jelenleg az EU egy süllyedő hajó, amiről igazából nem mi tehetünk,hanem a nyugati vezetés, és mivel mi mondtuk az arcukba ezt először, nyilván a magyar lesz a pária, a putyinbérenc, az oroszpárti stb .. holott nem , csak végre van egy olyan vezetésünk, akik a merjünk kicsik lenni helyett,feláll ésa elmondja amit gondol, és végre nem az európai nemzetben gondolkodnak,hanem a nemzetek Európájában ! óriási a különbség a kettő között !! írtam .. a keleti mindig untermensch lesz, teljesen mindegy hogy cseh.lengyel,szlovák,szerb,magyar,bolgár vagy román lesz ..

@SirHiggins ezt írod .. "Nem egy olyan valakire, aki pont Európa ellehetetlenítésén munkálkodik,"

jó reggelt kívánnék,ha reggel lenne .. nem azt írtam már hónapokkal de lehet évekkel ezelőtt,hogy az USA kigolyózza a leggyengébb gazdasági riválisát ?

szerinted az ukrán-orosz háború, és annak a hozadéka, hogy leválasztották az európai ipart az olcsó orosz nyersanyagról, az kinek hozza a hasznot ?

annak meg csak külön gratulálni lehet,hogy Kínát meg a ruszkikat összetolták egymásra .. szóval én bárhogy nézem nekem az egyenletben még mindig az Eu lesz a leggyengébb láncszem,és ezt nem Trump kezdte el .. Trump csak folytatja .. ellenben kitől is vásárol most nyersanyagot,energiahordozókat,fegyvereket az EU ?? szóval ki is az aki igazán jól járt ezzel ? és ki is lett igazán kiszolgáltatva az USA-nak ? Kína ? Oroszország? vagy az EU ?

az megvan azért ugye neked is hogy a "sajátjainak" az európainak .. ebbe igen csak beletartoznak az oroszok is .. akár történelmileg, akár földrajzilag, ott hova kellene állnia az Eu-nak ? az USA vagy a ruszkik mellé ? és ha már földrajz .. akkor nekünk sem kell kiállni Izrael mellett mert földrajzilag nem is ide tartozik ? (Európa ?? )

nem olyan fekete-fehér ez mint ahogy azt lefestik sokszor ..
ja, csak a nemzetek Európája egyáltalán nem életképes már.
Az oroszokra meg nem számíthatsz európai országként, ellentétben pl a dánokra, szlovákokra, olaszokra, stb.

• Tetszik
Reactions: alali77
Mert az ezen múlik? Remélem, hogy nem, mert akkor a jelenleginél is jóval szomorúbb hely lenne a világ. (Világjárványt kb. leszámitva, a Covid ua. megmutatta sajnos, hogy pánikhelyzetben mindenki átgázol mindenkin, akin csak tud...)
Az össz európai segítséghez szerintem már elég nagy szopó kell, hogy legyen, hogy indokolja.

Az össz európai segítséghez szerintem már elég nagy szopó kell, hogy legyen, hogy indokolja.
Az már akkor vélhetően "össz-világ" segítséget is jelentene. Lásd, mi is megyünk, ahova csak tudunk, akkor is, ha a világ vége után van még két országgal. Persze, van abban igazság, amit mondasz, de szerintem kicsit sarkított, erőltetett példa.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby