Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

Sztem meg az összes pesti autós bekaphatja az összes f@szomat :mad:
Önző, figyelmetlen, béna sz@rok
Én azon mosolyogtam, hogy jóval kevesebb autó van ma az utakon, ellenben a HÉV-en és a villamoson is sokkal többen voltak. Szóval mégis lehet tömegközlekedni Budapesten belül, csak sok az elkényelmesedett ember aki inkább kocsiba ül majd anyázik mert 40 percet áll a dugóban.

Én azon mosolyogtam, hogy jóval kevesebb autó van ma az utakon, ellenben a HÉV-en és a villamoson is sokkal többen voltak. Szóval mégis lehet tömegközlekedni Budapesten belül, csak sok az elkényelmesedett ember aki inkább kocsiba ül majd anyázik mert 40 percet áll a dugóban.
Ma teljesen jó volt a közlekedés. Sehol nem volt dugó, mindenhol folyamatosan lehetett menni, kicsit lassabban mint máskor. :)

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Tol le az útról, pedig 20 méter után lekanyarodik, én meg bringával nem tudok hova félre állni +ha elcsúszom előtte?
Kertes házas részen nyomja ezerrel a friss hóban, alig tudja irányban tartani, pont leszarja, hogy 20 centire megy el mellettem.

Ma teljesen jó volt a közlekedés. Sehol nem volt dugó, mindenhol folyamatosan lehetett menni, kicsit lassabban mint máskor. :)
Hát nem tudom, ha olyan alapvető másodrangú utakat mint a 2x2 sávos 11-es vagy a 2. kerületi Szilágyi Erzsébet fasort nem tudták letakarítani reggelig az nem éppen azt jelenti hogy működik a rendszer. :D
De a kollégáim és a barátaim is panaszkodnak, hogy az agglomerációban és más településeken (pl.: Gyöngyös, Szarvas) még a főbb utakat sem voltak képesek letakarítani ma reggelre.

Az autópályák meg este meghaltak konkrétan.

• Tetszik
Reactions: Rferi66

Amit a téli útkarbantartásról tudtál, csak rosszul - bemutatkozik új szerzőnk, az Útember​

Hát nem tudom, ha olyan alapvető másodrangú utakat mint a 2x2 sávos 11-es vagy a 2. kerületi Szilágyi Erzsébet fasort nem tudták letakarítani reggelig az nem éppen azt jelenti hogy működik a rendszer. :D
De a kollégáim és a barátaim is panaszkodnak, hogy az agglomerációban és más településeken (pl.: Gyöngyös, Szarvas) még a főbb utakat sem voltak képesek letakarítani ma reggelre.

Sztem ezzel még nem is lenne gond.
Magával a forgalomban résztvevőkkel annál inkább.

• Vicces
Reactions: fip7
Miskolci villamos pályatakarító.

MjI0MzAzNg.png
MjI0MzAzNw.png

Mondjuk ugye megvan, hogy egész éjjel szakadt a hó?

Aki hóesésben elmegy kerékpározni, pláne Budapesten, az a saját életével játszik leginkább, úgyhogy ne panaszkodjon...
LoL
mimmeghalung
Dániában és a többi hasonló országban is megoldják, még ilyenebb télben is :D
Btw bármi is feljogosítja a faszfej autóst, hogy paraszt legyen?
1. a város nem autópálya 2. mindegyik fenti kedves kis példa 30-as övezetben történt

LoL
mimmeghalung
Dániában és a többi hasonló országban is megoldják, még ilyenebb télben is :D
Btw bármi is feljogosítja a faszfej autóst, hogy paraszt legyen?
1. a város nem autópálya 2. mindegyik fenti kedves kis példa 30-as övezetben történt
Lehet gyáva vagyok, de hóesésben autóval is csak akkor mozdulok ki, ha muszáj.... faszfej bunkó meg kb egál az autó/kerékpár vezetők közt szerintem.

Lehet gyáva vagyok, de hóesésben autóval is csak akkor mozdulok ki, ha muszáj.... faszfej bunkó meg kb egál az autó/kerékpár vezetők közt szerintem.
Aktuálisan nem másik kerékpáros tört az életemre (egyébként szoktak, azt aláírom).
Én élem bicóval ezt a havat, tök jó buli. Nyilván nem a forgalomban. Ott ésszel kell.
Le is redukáltam ma a kocsik közötti tekerést, inkább toltam a hóban.

Kis összehasonlítás a hazai hóhelyzethez, avagy a KLM szerint Amszterdamban a Schiphol reptéren hamarosan ki fognak fogyni a repülőgépekhez használt jégtelenítő folyadékból, annyira hideg van
"Due to a combination of extreme weather conditions and delays in supply from the provider, stock levels are running low. This challenge is currently widespread across Europe," it added.
KLM said employees had been sent to its supplier in Germany to pick up more de-icing fluid, and it could not give a specific timeframe for when it might run out if stocks are not replenished.

Kis összehasonlítás a hazai hóhelyzethez, avagy a KLM szerint Amszterdamban a Schiphol reptéren hamarosan ki fognak fogyni a repülőgépekhez használt jégtelenítő folyadékból, annyira hideg van

Nálunk még a hétfői hó is megvolt. Arra esetre rá este a mai....
Hétfőn 5 óra felé mentem haza az M0-áson, hát.... Senkinek nem kívánom. Össze vissza csúszkáló kamionok között 30-70 km/h között sebességen ellavírozgatni. Csak aznap 4 balesetet láttam (nem a 0-áson hanem előtte/utána), és két óra volt haza érni az Üllői útról a Csepel szigetre.

• Szomorú
Reactions: gafzhu
Aktuálisan nem másik kerékpáros tört az életemre (egyébként szoktak, azt aláírom).
Én élem bicóval ezt a havat, tök jó buli. Nyilván nem a forgalomban. Ott ésszel kell.
Le is redukáltam ma a kocsik közötti tekerést, inkább toltam a hóban.
Lehet hülye vagyok, de még sosem ütköztem másik autóval sem gyalog, sem vezetve, ellenben ütött el hátulról a járdán biciklis meg ment neki a kocsim oldalának (szintén járdán biciklizve körülnézés nélkül a kereszteződésbe hajtva) pedig szemre sokkal gyakoribb felénk az autó, mint a bicikli...

Azt is mondták, hogy a télre felkészültünk aztán látod :D Lölö cége 400 MRD forintot kapott az autópályák fenntartására, de a tegnapi és mai videók, képek alapján úgy néz ki 10 centi hó megfektette az egész hálózatot :D mondjuk most épp nyaralnak Ondival, lehet nem ér rá ilyen apró cseprő dolgokra :D
Nem a NER védelmében,
DE saját - nem reprezentatív - emlékezetemben kutatva nem emlékszem olyanra(maradjunk 1990 utáni időkben), amikor ez az ország és benne a társadalom jobban fel volt készülve az ilyen helyzetekre, értsd hogy KKE-ban tél közepén havazhat, sőt havazik…

• Tetszik
Reactions: fishbed and Rferi66