[HUN] Kerekes páncélozott harcjárművek beszerzése

má nincs az 2022-23 volt :D
de még mindig olcsóbbak valamivel mint a nyugati cuccok...te mondtad hogy szeretnének a törökök nyugati áron eladni, de csak diszkonttal sikerül nekik.

Nem rég nézem: a BW 3-4 millió között vesz a Patria 6x6-ost - az sem drága sztem. BTR-váltónak is mefdelelne level 4-es védelemmel gépágyús toronnyal. Francért nem tudunk mi is beszállni egy ilyen együttes beszerzésbe SAFE-fel? :mad:

de még mindig olcsóbbak valamivel mint a nyugati cuccok...te mondtad hogy szeretnének a törökök nyugati áron eladni, de csak diszkonttal sikerül nekik.

Nem rég nézem: a BW 3-4 millió között vesz a Patria 6x6-ost - az sem drága sztem. BTR-váltónak is mefdelelne level 4-es védelemmel gépágyús toronnyal. Francért nem tudunk mi is beszállni egy ilyen együttes beszerzésbe SAFE-fel? :mad:
Mert a honvédelem nem prioritás.

Helyzet az,hogy kevertek jármű kategóriákat.
PARS Alpha egy kerekes GYHJ.
Pátroha 6x6(Pasi) meg egy PSZH/PSZJ, felszereltség től függően.
GYHJbol is lehet PSZJt csinálni,csak drága.
Egy jól sikerült PSZH viszont tudja pótolni a drága GYHJt, miközben elég olcsó bázis járműnek

Helyzet az,hogy kevertek jármű kategóriákat.
PARS Alpha egy kerekes GYHJ.
Pátroha 6x6(Pasi) meg egy PSZH/PSZJ, felszereltség től függően.
GYHJbol is lehet PSZJt csinálni,csak drága.
Egy jól sikerült PSZH viszont tudja pótolni a drága GYHJt, miközben elég olcsó bázis járműnek
Tekintve, hogy a gyalogsági harcjármű egy gyűjtőnév amibe beletartozik az IFV az APC, de még az MRAP is kicsit értelmetlen amit írsz.

Nem a szaknyelv nem a te személyes preferenciád szetint szabadon használható valami!!!

Tekintve, hogy a gyalogsági harcjármű egy gyűjtőnév amibe beletartozik az IFV az APC, de még az MRAP is kicsit értelmetlen amit írsz.

Nem a szaknyelv nem a te személyes preferenciád szetint szabadon használható valami!!!
GYHJ=IFV=BMP
Meg a 2019es katonai lexikon szerint is......

A magyarban jelenleg a lövészpáncélos az IFV. Valaki írt egy doktorit, amiben megpróbált rendet rakni (javaslatként) a terminológiában, de tudtommal nem lett beemelve.
Gyalogsági Harcjármű, Páncélozott szállító harcjármű van lövészpáncélost nem használunk az a régi.

Negan…ket aktiv katona mondja neked hogy az nem jo ahogy te gondolod es raadasul ok ebbol anno vizsgaztak is miert ellenkezel mindig?
Dudi rajharcaszat feletti szinthez nem ért.Sok hülyeséget tud írni,amit készpénznek vesztek,mert katona.
Baka.Nem is kell értenie hozzá.Rajharcaszat szintjén nyugodtan készpénznek veheted amit ír,de felette nem
Én ugyan régies nevezektant használok,mert én se vagyok már mai gyerekek,de hatajost.
GYHJ még mindig azIFV/BMP magyarul.Lenxegebrn fordítás.

Dudi rajharcaszat feletti szinthez nem ért.Sok hülyeséget tud írni,amit készpénznek vesztek,mert katona.
Baka.Nem is kell értenie hozzá.Rajharcaszat szintjén nyugodtan készpénznek veheted amit ír,de felette nem
Én ugyan régies nevezektant használok,mert én se vagyok már mai gyerekek,de hatajost.
GYHJ még mindig azIFV/BMP magyarul.Lenxegebrn fordítás.
Maradjunk annyiban, hogy nálad jobban értek (és a tapasztalatról ne is beszeljünk, amit én azért túl nem értékelek, de a nincs/van közt azért nagy a difetencia), csak te annyira sem értesz hozzá, hogy megértsd, hogy mit nem tudsz.

• Vicces
Reactions: Negan
Maradjunk annyiban, hogy nálad jobban értek (és a tapasztalatról ne is beszeljünk, amit én azért túl nem értékelek, de a nincs/van közt azért nagy a difetencia), csak te annyira sem értesz hozzá, hogy megértsd, hogy mit nem tudsz.
Ó,sok mindent nem tudok.Olyankor kérdezek, és nem kotekszem...
Ha saját véleményt írok,akkor bele írom,hogy szerintem.
De ezúttal nem írtam bele,mert a hatajos katonái lexikonal vitatkozol...

Gyalogsági harcjármű gyhj. htech Páncélvédelemmel és fegyverzettel ellátott kerekes v. lánctalpas harcjármű. Megj.: kezelőszemélyzete általában két-három fő, emellett hat-tíz felfegyverzett katona szállítására alkalmas. Alkalmazás szempontjából két változatot különböztethetünk meg: a lövészpáncélost és a páncélozott szállító harcjárművet.