[HUN] Vadászgépek beszerzése

A szerződés alá van már írva ezekre?
Minimum egy szándéknyilatkozat o_O

Sztem a normál szerződést is aláírták.

Jól mutatja a fórumozási szokásokat, hogy a posztod óta eltelt tőbb mint 24 óra, született utána még egy tucat komment, kaptál 6 lájkot is, de senki nem vette észre/nem szólt hogy rossz a link a hozzászólásodban...
gondolom ismerős a blog es el tudták olvasni. holnap javitom. köszi

L39NG vs L159

Irtam régebben, most kerult ki.
Valószínűleg ez lehet a jó link, ezt akartad linkelni:

Nem, ezt csak én tettem hozzá.
Nem olvastam róla részleteket mit mondott pontosan a költségvetési biztos.
Csak általános jogállamisági blabla volt vagy konkrétabb.

2 lehetőségük van.
Ahogy az RFF -Covid - pénzeknél 27 szupermérföldkőhöz kötik az utalást. Magyarul amíg Orbán vagy Ursula van, nem kapunk semmit.

A másik lehetőség és erre utaltam, ahogy a 7 éves költségvetési pénzeknél eljárnak. A a 2/3adát feloldották, késve de utalják, a többiböl nyema. Csemegézés az utalások közt.

Ez sztem majd év végén derülhet ki a gyakorlatban.
Addig még el kell a Biziottságnak fogadni, a Tanácsnak jóváhagyni, a Bizottságnak véglegesíteni a kölcsönszerzödést, előleget kapni, aztán az év vége felé számlákat benyújtani, aztán vagy fizetnek vahy nem.
Kell venni a kínaiaktól J-10-est, azt szopjanak halat! HA ugrálnak megmondjuk ez legalább bizonyított Rafi meg Szu-30 ellen is paki vs indus légiharcban, mi csak jót veszünk, csoki :D !

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Ne akarj már 4. gen. gépet venni 2026-ban.
Ne akarj már amerikai gépet venni 2026-ban.

Szerintem nekünk a Szu-57, J-20 nem eladó. Buzi EU ki akar túrni a SAFE-ből, akkor meg elvből nem vennék EU-s fegyvert SEM, nem csak amerikait, mert azt meg az élet mutatja most meg épp a hülye dánoknak, hogy nem szabad.

Tudod mi lehet a legfontosabb előnye a J-10 nek az F-35-el szemben?

Akkor is felszáll ha az USA nem akarja. Rafit, Szu-30-at igazoltan lelőtte élesbe, nekünk jó lesz :P !

Ne akarj már amerikai gépet venni 2026-ban.

Szerintem nekünk a Szu-57, J-20 nem eladó.

Tudod mi lehet a legfontosabb előnye a J-10 nek az F-35-el szemben?

Akkor is felszáll ha az USA nem akarja. Rafit, Szu-30-at igazoltan lelőtte élesbe, nekünk jó lesz :P !
kell a f.sznak kínai vagy orosz!

Akkor már inkább KF-21 - ők totál leszarják mit kezdünk a gépeikkel, mert nulla világhatalmi törekvéseik vannak. Kína meg az oroszok simán beleugatnának.
Mondjuk a típusváltás kérdése 2030-32 előtt amúgy sem aktuális...

kell a f.sznak kínai vagy orosz!

Akkor már inkább KF-21 - ők totál leszarják mit kezdünk a gépeikkel, mert nulla világhatalmi törekvéseik vannak. Kína meg az oroszok simán beleugatnának.
Mondjuk a típus váltás kérdése 2030-32 előtt amúgy sem aktuális...
Bánja a faszom, de ha SAFE-t zsetont nem adnak, EU-s túlárazott szart se vennék, mondjuk olyan Rafit amit megevett a J-10. Amcsiktól ÉN eddig sem vettem volna ELVBŐL SEM semmit, most ébredezik az EU-is épp - dudi még kicsit bealudt úgy látom - felőlem kínától meg orosztól sem, de akkor meg marad akár a KF-21, törökök, bárki aki nem ezen fentiek egyike.

Bánja a faszom, de ha SAFE-t zsetont nem adnak, EU-s túlárazott szart se vennék, mondjuk olyan Rafit amit megevett a J-10. Amcsiktól ÉN eddig sem vettem volna ELVBŐL SEM semmit, most ébredezik az EU-is épp - dudi még kicsit bealudt úgy látom - felőlem kínától meg orosztól sem, de akkor meg marad akár a KF-21, törökök, bárki aki nem ezen fentiek egyike.
2030-32 előtt nem téma a Gripen-csere, szóval a SAFE az tök mindegy ebből a szempontból.
A következő generációs európai gépek (pl. Tempest vagy "Gripen II") is jók lehetnek, de azok nem lesznek kész 2035-40 előtt.

2030-as évek közepén a "lopakodó" KF-21 lesz az egyetlen választás, ha nem akarunk amerikait - már pedig látva mekkora f.szok lettek az amcsik, tényleg nem kell tőlük semmi!

2030-32 előtt nem téma a Gripen-csere, szóval a SAFE az tök mindegy ebből a szempontból.
A következő generációs európai gépek (pl. Tempest vagy "Gripen II") is jók lehetnek, de azok nem lesznek kész 2035-40 előtt.

2030-as évek közepén a "lopakodó" KF-21 lesz az egyetlen választás, ha nem akarunk amerikait - már pedig látva mekkora f.szok lettek az amcsik, tényleg nem kell tőlük semmi!
Szerintem megegyeztünk.

Ezt még 2 héttel ezelőtt elképzelhetetlennek gondoltam volna, hogy mi ketten bármiben ami geopolitika, egyet fogunk érteni! Trump elintézte ezt is, hogy szopjon lovat :P !

Szerintem megegyeztünk.

Ezt még 2 héttel ezelőtt elképzelhetetlennek gondoltam volna, hogy mi ketten bármiben ami geopolitika, egyet fogunk érteni! Trump elintézte ezt is, hogy szopjon lovat :P !
Szted az amcsik mindig is ilyenek voltak - ebben nem értünk egyet. Európa és szövetségeseik felé a jobb arcukat mutatták - ennek lett most vége.

Amúgy az amcsi fegyvervásárlást eddig sem támogattam: sztem árértékarányban nem jók a cuccaik. Mindig is inkább a kisebb "feltörekvő hadiiparokat" pártoltam mint Izrael vagy Dél-Korea, esetleg egyes európai gyártók.

Szted az amcsi mindig is ilyenek voltak - ebben nem értünk egyet. Európa és szövetségeseik felé a jobb arcukat mutatták - ennek lett most vége.

Amúgy az amcsi fegyvervásárlást eddig sem támogattam: sztem árértékarányban nem jók a cuccaik. Mindig is inkább a kisebb "feltörekvő hadiiparokat" pártoltam mint Izrael vagy Dél-Korea, esetleg egyes európai gyártók.
Szerintem az amcsik mindig is ilyenek voltak, csak nem velünk. De az alap természetük ez volt, MINDIG. Navahóktól a szírekig bezárólag bárki megmondhassa'!

Eddig minket csak finom - softpower - eszközökkel zsákmányoltak ki, most vége a színlelésnek, pusztán ennyi változott, de SOHA nem voltak a barátaink. SOHA. Saját érdekből, és sokszor gazdaságban nekünk alánkbaszva játszottak eddig is, piszkos módszerekkel.

Szerintem meg jók a cuccaik, hatékonyak, kipróbáltak, de mivel ellenfél, nem szabad tőlük függeni. Egyértelmű hogy a saját EU-s hadiipart kéne erőltetni, de Magyarország meg nem teheti meg, ha kihagyják a SAFE-ből, akkor ne lenne ez a válasz hogy dafke nem EU-n kívüli fegyvert veszünk.

• Tetszik
Reactions: ravenlord
Engem egyre jobban érdekel a kérdés, hogy mi alapján határozzák meg egy ilyen hitelprogram kereteit? Az elérendő cél igényei, vagy a gazdaság teherbíró képessége? Európai, illetve országos szinten.
Felvenne-e a kormányzat egy ekkora hitelt a saját költségvetése terhére, -és ha nem-, miért nem?
Ha indokolt a hitelfelvétel, akkor miért nem veszi fel, politikai teher nélkül?

Szerintem az amcsik mindig is ilyenek voltak, csak nem velünk. De az alap természetük ez volt, MINDIG. Navahóktól a szírekig bezárólag bárki megmondhassa'!

Eddig minket csak finom - softpower - eszközökkel zsákmányoltak ki, most vége a színlelésnek, pusztán ennyi változott, de SOHA nem voltak a barátaink. SOHA. Saját érdekből, és sokszor gazdaságban nekünk alánkbaszva játszottak eddig is, piszkos módszerekkel.

Szerintem meg jók a cuccaik, hatékonyak, kipróbáltak, de mivel ellenfél, nem szabad tőlük függeni. Egyértelmű hogy a saját EU-s hadiipart kéne erőltetni, de Magyarország meg nem teheti meg, ha kihagyják a SAFE-ből, akkor ne lenne ez a válasz hogy dafke nem EU-n kívüli fegyvert veszünk.
Nem fognak ki hagyni a SAFE-ből: érdekük hogy európai fegyvereket vegyünk, mert az egész programnak ez a lényege.
A pofátlan túl árazott infra részt valszeg megrostálják, de azt tuti nem fúrják meg hogy pl. több mint 1 mrd EUR-ért SAMP/T-t vegyünk a franciáktól és az olaszoktól... :rolleyes:

• Tetszik
Reactions: Loken and zsolti