Társadalmi folyamatok

Csak részben értek egyet: a fogyasztói társadalom saját fejlődési görbén remek dolog: a cégek olyan termékeket gyártanak, amelyekre szükség van és azt reszelgetik/fejlesztik. Ez kiválóan működött kb. az ezredfordulóig.

Ekkor történet - alig pár év alatt - egy váltás, amikor a cégek profitéhségükben elkezdték megmondani azt, hogy mire van szükséged és elkezdtek nem hallgatni a vásárlóikra egyáltalán.

Ezért van az, hogy a tisztességes minőségű termékek szinte teljesen kihaltak, totális nonszensz lett a tervezés és fejlesztés; gyakorlatilag szemetet gyárt mindenki, ami alig-alig működik, nem javítható és lassan egy akkus csavarozó is loggolja, hogy merre jártál, kinek a házában fúrtál és mennyit.
1. "zöldítés" vadhajtása: fele annyi anyag van benne meg fele annyi CO2-t bocsát ki? Hurrá! 1/3-a az élettartama és a fenntartási költsége a duplája? Na ez nem jut el az agyukig. Na meg az ára is magasabb. - ideológia
2. szimpla költséghatékonyság. Olcsóbb, de megfelelő? Na akkor azt vesszük. Így mindenki olcsósít, aztán egy határ után emiatt sz@rt gyárt, mert a normálisant nem veszik meg mer' drága. - piac

+ AI-val lehet szépíteni a kinézetünket a facebookon, kit érdekel, miből szerzi az adatokat? :) - emberi gyarlóság

Amúgy ja, mindig a hülyék voltak többségben. Viszont: a régi fejlesztés célja a hülyék "felemelése" volt, nem az okos kisebbség lebutítása/f.szságokra kényszerítése.
BTW ez a szórakoztatásra is igaz, nemcsak fizikai vagy szoftveres termékekre.

Hozzáteszem, a végső bábjátékosok nem hülyék egyáltalán.
Szerintem ez a hülyék lelkének legyezgetése. Mondhatni esélyegynlőség.
PS: mellékesen mindenki hülye egy csomó dologhoz, önkritika, ha abban nem akar megmondó ember lenni. Hülyeség, ha ezt nem ismeri fel.

Szerintem ez a hülyék lelkének legyezgetése. Mondhatni esélyegynlőség.
PS: mellékesen mindenki hülye egy csomó dologhoz, önkritika, ha abban nem akar megmondó ember lenni. Hülyeség, ha ezt nem ismeri fel.
Ezért írtam/értettem eget abban, hogy a hülyék vannak többségben. IQ alapján ugye az átlag középen, hülyébbek az egyik oldalon, intelligensebbek a másikon. Viszont mivel mindenki hülye egy csomó dologhoz, így mindig a hülyék vannak többségben. Viszont a hülyékre tervezés alapvetően hanyatlás, pláne akkor, ha a tervezők is hülyéknek kitalált rendszereken nőttek fel.

Mondjuk nekem nincs se 4K, se 8K tévém (minek? nézni a fos netflix/hollywoodi szarokat történetmesélés meg igazi karakterek nélkül? nem attól lesz jó egy film) és így tovább. Próbálok a régi cuccaimnál maradni; azok működnek, nem kell cserélgetni kétévente.

Olcsóbb, de megfelelő? Na akkor azt vesszük. Így mindenki olcsósít, aztán egy határ után emiatt sz@rt gyárt, mert a normálisant nem veszik meg mer' drága. - piac

Pont ezek tűntek el a piacróL. a "good enough" cuccok. A csúcsdaraboknak mindig van piaca (csak ma már azok is szarok), a "olcsóbb, de megcsinálja a munkát" viszont eltűnt. A szó szoros értelmében. Hulladék van helyette.

Sosem árban kellett volna versenyezni (minimális árkülönbségek vannak a pro és a basic kategória között szinte mindenben gyártási oldalról), hanem szolgáltatásokban.
Érdemi fejlesztés (amitől egy termék IGAZÁN jobb lesz) szegmenstől függetlenül alig-alig történik.

Oké csak ne gondold, hogy ezzel nagyobb biztonságban vagy.
Csak te pörögsz ezen, de ha már bent vagytok az okostelefonomon igazán láthatnád, hogy nem írtam a biztonságról sehol...

Nekem még bankszámlám is van, nem én félek az UFO-illuminatitól akiktől csak egy bizonyos kárpáti géniusz kápéfelvételi alapjoga menthet meg...

• Tetszik
Reactions: Ranger
Csak te pörögsz ezen, de ha már bent vagytok az okostelefonomon igazán láthatnád, hogy nem írtam a biztonságról sehol...

Nekem még bankszámlám is van, nem én félek az UFO-illuminatitól akiktől csak egy bizonyos kárpáti géniusz kápéfelvételi alapjoga menthet meg...
Te említetted ezeket a platformokat mint amiken keresztül kémkednek.

Te említetted ezeket a platformokat mint amiken keresztül kémkednek.

Ez a kémkedés más, mint az, hogy a Palantir meg a Pegazus amit a politikai erők esetenként (általában) jogtalanul alkalmaznak ellenlábasaik, kritikusaik ellen. Az ellen nem véd, de ahogy az állami agymosást sem nézem magamtól, úgy a megakorpókét sem. Kémplatform, de nem a kémkedésétől félek, az nem annyira érint, hanem egyáltalán a nagy képtől.

Ahogy nem a Pegazussal van a baj, hanem a nagy egésszel, amiben ez Ű(annak a bírói felhatalmazás nélküli használata) a része a napi ügymenetnek.

• Tetszik
Reactions: fip7 and Ranger

Ez a kémkedés más, mint az, hogy a Palantir meg a Pegazus amit a politikai erők esetenként (általában) jogtalanul alkalmaznak ellenlábasaik, kritikusaik ellen. Az ellen nem véd, de ahogy az állami agymosást sem nézem magamtól, úgy a megakorpókét sem. Kémplatform, de nem a kémkedésétől félek, az nem annyira érint, hanem egyáltalán a nagy képtől.

Ahogy nem a Pegazussal van a baj, hanem a nagy egésszel, amiben ez Ű(annak a bírói felhatalmazás nélküli használata) a része a napi ügymenetnek.
Nem kell nézni ezeket a közösségi oldalakon, mert vagy kinyomod őket, vagy továbbgördítesz.
Ha pedig a fenti két dologtól "félsz" költözz a vadonban. Ezek a 21. században kikerülhetetlen dolgok és még véletlen sem a struccpolitika a megfelelő válasz rájuk.

• Vicces
Reactions: fip7
Nem kell nézni ezeket a közösségi oldalakon, mert vagy kinyomod őket, vagy továbbgördítesz.
Ha pedig a fenti két dologtól "félsz" költözz a vadonban. Ezek a 21. században kikerülhetetlen dolgok és még véletlen sem a struccpolitika a megfelelő válasz rájuk.
Kinek mi a kikerülhetetlen dolog 2026-ban...

Szerintem a bankszámla (ez egy másik szálra utalás, amiben nem vettél részt)... szerinted az instagram és facebook pörgetése.

Félek? Ebben élünk. Struccpolitika? Ezek használata maga a struccpolitika. Én felelős heroinhasználó vagyok... bármikor abba tudnám hagyni...

Kinek mi a kikerülhetetlen dolog 2026-ban...

Szerintem a bankszámla (ez egy másik szálra utalás, amiben nem vettél részt)... szerinted az instagram és facebook pörgetése.

Félek? Ebben élünk. Struccpolitika? Ezek használata maga a struccpolitika. Én felelős heroinhasználó vagyok... bármikor abba tudnám hagyni...
Struccpolitika azt hinni, hogyha valamit nem használok, akkor az nincs és nincs hatással rám.

Struccpolitika azt hinni, hogyha valamit nem használok, akkor az nincs és nincs hatással rám.
Hol állítottam, hogy nincsenek? Az, hogy mi van vagy nincs hatással rám egész az asztrológiáig és a káoszelméletig elvihető, de ha nem nézek agymosó tartalmat, és nem alakítok ki pavlovi reflexeket mivel nem használom az erre kondicionáló eszközöket, úgy csak áttételesen lehet hatással, pl. hogy ettől (vagy már eleve) beszűkült tudatúakkal van lehetőségem falra hányt borsósat játszanom...

Kifejtenéd kérlek egyértelműen, hogy mire célozgatsz?
Én így értelmezem: hiába nem mosatom az agyam, és nem alakítok ki nyáladzási ingert a csengő scroll villogás jutalom gamifikációval, mivel pl. ő kialakította, nekem mindenképp valamivel szarabb lesz, ha nem is önsorsrontás, hanem az NPC általi általános szellemi lerohadás és csordában bégetés elkerülhetetlen sodrása miatt. Úgyhogy kussoljak, mert jön a TEK és visz a 101-es szobába, és kapcsoljam be azt a kurva teleképet! Szóma, már egy köbcenti helyrebiccenti... Stb.

Regeljek az instagramra, nincs kibúvó, kell a lájk, csengő, feliratkozás. Kövessem a @dudihonved influencercsatit, mert különben...

Amúgy a kutyaidomításban is használt módszerekkel vannak tele ezek a felületek. Így lesznek a mindenkori rendszernek jó csahos kutyái. Csak néha nyíltabban, néha áttételesebben tolják. De én vagyok a hülye, hogy közben nem rettegek a digitális pénztől meg az átutalástól... :D