Társadalmi folyamatok

Csak részben értek egyet: a fogyasztói társadalom saját fejlődési görbén remek dolog: a cégek olyan termékeket gyártanak, amelyekre szükség van és azt reszelgetik/fejlesztik. Ez kiválóan működött kb. az ezredfordulóig.

Ekkor történet - alig pár év alatt - egy váltás, amikor a cégek profitéhségükben elkezdték megmondani azt, hogy mire van szükséged és elkezdtek nem hallgatni a vásárlóikra egyáltalán.

Ezért van az, hogy a tisztességes minőségű termékek szinte teljesen kihaltak, totális nonszensz lett a tervezés és fejlesztés; gyakorlatilag szemetet gyárt mindenki, ami alig-alig működik, nem javítható és lassan egy akkus csavarozó is loggolja, hogy merre jártál, kinek a házában fúrtál és mennyit.
1. "zöldítés" vadhajtása: fele annyi anyag van benne meg fele annyi CO2-t bocsát ki? Hurrá! 1/3-a az élettartama és a fenntartási költsége a duplája? Na ez nem jut el az agyukig. Na meg az ára is magasabb. - ideológia
2. szimpla költséghatékonyság. Olcsóbb, de megfelelő? Na akkor azt vesszük. Így mindenki olcsósít, aztán egy határ után emiatt sz@rt gyárt, mert a normálisant nem veszik meg mer' drága. - piac

+ AI-val lehet szépíteni a kinézetünket a facebookon, kit érdekel, miből szerzi az adatokat? :) - emberi gyarlóság

• Tetszik
Reactions: csibeszke and 2ndt
Amúgy ja, mindig a hülyék voltak többségben. Viszont: a régi fejlesztés célja a hülyék "felemelése" volt, nem az okos kisebbség lebutítása/f.szságokra kényszerítése.
BTW ez a szórakoztatásra is igaz, nemcsak fizikai vagy szoftveres termékekre.

Hozzáteszem, a végső bábjátékosok nem hülyék egyáltalán.
Szerintem ez a hülyék lelkének legyezgetése. Mondhatni esélyegynlőség.
PS: mellékesen mindenki hülye egy csomó dologhoz, önkritika, ha abban nem akar megmondó ember lenni. Hülyeség, ha ezt nem ismeri fel.

• Tetszik
Reactions: 2ndt
Szerintem ez a hülyék lelkének legyezgetése. Mondhatni esélyegynlőség.
PS: mellékesen mindenki hülye egy csomó dologhoz, önkritika, ha abban nem akar megmondó ember lenni. Hülyeség, ha ezt nem ismeri fel.
Ezért írtam/értettem eget abban, hogy a hülyék vannak többségben. IQ alapján ugye az átlag középen, hülyébbek az egyik oldalon, intelligensebbek a másikon. Viszont mivel mindenki hülye egy csomó dologhoz, így mindig a hülyék vannak többségben. Viszont a hülyékre tervezés alapvetően hanyatlás, pláne akkor, ha a tervezők is hülyéknek kitalált rendszereken nőttek fel.

Mondjuk nekem nincs se 4K, se 8K tévém (minek? nézni a fos netflix/hollywoodi szarokat történetmesélés meg igazi karakterek nélkül? nem attól lesz jó egy film) és így tovább. Próbálok a régi cuccaimnál maradni; azok működnek, nem kell cserélgetni kétévente.

Olcsóbb, de megfelelő? Na akkor azt vesszük. Így mindenki olcsósít, aztán egy határ után emiatt sz@rt gyárt, mert a normálisant nem veszik meg mer' drága. - piac

Pont ezek tűntek el a piacróL. a "good enough" cuccok. A csúcsdaraboknak mindig van piaca (csak ma már azok is szarok), a "olcsóbb, de megcsinálja a munkát" viszont eltűnt. A szó szoros értelmében. Hulladék van helyette.

Sosem árban kellett volna versenyezni (minimális árkülönbségek vannak a pro és a basic kategória között szinte mindenben gyártási oldalról), hanem szolgáltatásokban.
Érdemi fejlesztés (amitől egy termék IGAZÁN jobb lesz) szegmenstől függetlenül alig-alig történik.