[HUN] Gestamen fegyverek

Csak az nem az a rendszer, amire én azt mondtam, hogy minimális jut vissza.
Nem ütőrudas, nem gas piston system, nem arról beszéltem.
Van a gázelvételes gázdugattyús rendszer (gas piston), ezen belül van rövid gázdugattyú hátrasiklásos (short-stroke piston) és hosszú gázdugattyú hátrasiklásos (long stroke-piston) rendszer. Csak, hogy tisztázzuk a megnevezéseket.

Van a gázelvételes gázdugattyús rendszer (gas piston), ezen belül van rövid gázdugattyú hátrasiklásos (short-stroke piston) és hosszú gázdugattyú hátrasiklásos (long stroke-piston) rendszer. Csak, hogy tisztázzuk a megnevezéseket.
Igazad van. Kizárólag a short strokera gondoltam, ami a lökőrudas.

Azért egy teszt videót megnéznék róla hogy állva sorozatot lőve 50 méterről mellalkot mennyire tartja! Aztán 100 majd 150 méterről!

Azért egy teszt videót megnéznék róla hogy állva sorozatot lőve 50 méterről mellalkot mennyire tartja! Aztán 100 majd 150 méterről!
Ennek pont nem lenne semmi értelme, mert ez nem arra van, hogy állva lövöldözz vele. A golyószóróval a géppuskával ellentétben lehet érdemben állva lőni, de nem lehet ez a képesség semmilyen formában egy golyószóró milyenségének indikátora.

• Tetszik
Reactions: honved
Ez az állva lövöldözés golyószóróval kicsit olyan mint a tárból adogatás (bár annál azért sokkal fontosabb!!!), hasznos és illik tudnia a golyószórónak, de nem szabad, hogy ez fő szempont legyen. Egyébként a golyószóróval állva lőni az a golyószórónak amolyan off-design, hisz maga a fegyver viszonylag nehéz (a gépkarabéllyal összehasonlítva), ellenben a lőszere azonos így a golyószórónak ezt "csípőből" tudja már ha nem egy elkúrt konstrukcióról beszélünk.

• Tetszik
Reactions: honved
Lehet ezekből valamikor, valami a Honvédségnek ? Esetleg rájuk erőltetik így ahogy most vannak a konstrukciók ? Megnéztem a két villalábú fegyvert, hát piszkosul ráztak ahogy látom. Letámasztott állapotban is. Elég durván nézett ki mindkét videó.

Tervezésnél ugye az ilyesmit illik előre kiszámolni/szimulálni, stb.

Merő véletlenségből a Gestamenes mérnök, aki azon az előadáson beszélt nekünk pont mechanikai lengőrendszerek méretezésével foglalkozik a cégben. Vagy legalábbis ezt mondta.
Én ballisztikusra emlékszem, ha a bánkis előadásra gondolsz.
Eleve az előadás címében a "ballisztikus" szó szerepelt

Lehet ezekből valamikor, valami a Honvédségnek ? Esetleg rájuk erőltetik így ahogy most vannak a konstrukciók ? Megnéztem a két villalábú fegyvert, hát piszkosul ráztak ahogy látom. Letámasztott állapotban is. Elég durván nézett ki mindkét videó.
Nemsokára megszületnek majd az első cikkek, hogy ez a világ èlvonala.
A legjobb ami valaha kèszült...
Stb.

Mint a gepard/szèp/kgp fronton....

Nincs új a nap alatt.

Én ballisztikusra emlékszem, ha a bánkis előadásra gondolsz.
Eleve az előadás címében a "ballisztikus" szó szerepelt
Egész biztos, hogy eldicsekedett a lengőrendszerekkel, meg hogy ő fejből tolja a képleteket ezekhez.
Egyébként szorosan összefügg a lengőrendszeres modellezés a ballisztikai pontossággal.

• Vicces
Reactions: J.G.