[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 874
81 530
113
A DNR igéretét betartva dec.1-tol elkezdte a szociális juttatások és nyugdíjak fizetétét a lakosoknak. Az ukránok már augusztustol nem fizették a nyugdíjakat Donbasz lakosainak.
nf4vHoJ2c3E.jpg

TtLN0Yk_1WE.jpg

eDBlcIK2zRs.jpg

J9HAirLaTos.jpg

G6v_WGT7p_w.jpg
 

kovikopasz

Member
2011. június 2.
347
0
16
Az ukrán hadsereg és a Luhanszki Népköztársaság megállapodott, hogy december 5-én tűzszünetet vezetnek be, december 6-án pedig megkezdik a nehézfegyverek visszavonását.
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_12_02/EBESZ-az-ukran-hadsereg-es-a-LN-megallapodott-hogy-december-6-tol-visszavonjak-a-neheztechnikat-8764/

"Az aktuális keretek között a helyes folytatás a Bulgária felé haladó tengerfenéki csövek fektetésének megállítása, azaz a tengerfenék csőfektetés már nem lép az irányba végrehajtási szakaszba.
"Szem előtt tartva a tényt, hogy a mai napig se kaptuk meg Bulgária engedélyét (arra , hogy a tengerpartoktól befele is folytathassák az építkezést) így jelen körülmények között nem tudjuk folytatni a csőépítési projektet a Fekete Tengeren. A tengerfenéken nem tudjuk elkezdeni a csőfektetéseket, amíg nincsen meg Bulgária beleegyezése" - mondotta ezt Ankarában, a török fővárosban Putyin a mai napon újságíróknak.
"Ez abszurd, azt gondolom, nyilvánvaló (hogy az)" - jegyezte meg Putyin, hozzátéve, hogy Oroszország rá van kényszerítve, hogy felülvizsgálja az egész projektben való részvételét. Egyúttal megköszönte a török elnöknek a támogatását, hogy az támogatja az újonnan építendő gázcső-vezeték projekt terveit."
http://oroszhirek.hu/index.php/gazdasag/4168-miert-torolte-oroszorszag-a-deli-aramlatot-mi-lesz-utana-reszletes-elemzes-a-miertekrol
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
KSVK 12.7 - Krupnokalibernaya Snayperskaya Vintovka Kovrovskaya
Degtyarev mesterlövész puska
https://www.youtube.com/watch?v=hwZSNe5TPHw
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 001
113
A hazugsággyár-propagandagépezet ismét beindult:
http://www.hirado.hu/2014/12/02/stoltenberg-a-szeparatistak-es-oroszorszag-megsertik-a-minszki-jegyzokonyvet/
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A hogyan használjuk álcának a lakótelepet BM-21 Grad tűzkiváltás fedezetére tanulmány:
https://www.youtube.com/watch?v=KqJdQYGe0sA
 

ecso

Active Member
2014. szeptember 15.
1 201
0
36
Külföldiek az ukrán kormányban
Amerikai és litván szakemberek alakítják majd az ukrán gazdaságot

http://www.oroszvilag.hu/?t1=posztszovjet_terseg_hirei&hid=5557
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Python

A szakadár térkép, amit rendszeresen linkeltél megszűnt?

Nov. 23. óta nem adtak ki friss ábrát a hivatalos oldalukon. Az is ábra, hisz nincs méretaránya, de legalább tartalmaz egy aránymértéket a távolság méréséhez, és jelmagyarázatot, továbbá "térkép keretet".

A hivatalos ukrán ábra pedig semmi más, mint egy tájékoztató ábra.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 475
17 950
113
Nagyon kemény harcok mehetnek most a reptérnél. Megállás nélkül folyamatosan lehet hallani a fegyverropogást. Ráadásul a hangok alapján ez nem tüzérségi tűz. Szerintem a szakik most mindent bevetnek, hogy megszerezzék a repteret.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 904
11 381
113
Az ukrán hadsereg és a Luhanszki Népköztársaság megállapodott, hogy december 5-én tűzszünetet vezetnek be, december 6-án pedig megkezdik a nehézfegyverek visszavonását.
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_12_02/EBESZ-az-ukran-hadsereg-es-a-LN-megallapodott-hogy-december-6-tol-visszavonjak-a-neheztechnikat-8764/

Javitsatok ki, ha tevedek, de ha jol tudom se ukran se a szakik reszrol nem lett hivatalosan felmondva az aktualis tuzszuneti megallapodas. Akkor meg minek uj?
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 001
113
Hát az úgy volt, hogy megkötötték, de aztán nem lett belőle semmi. Az ukránok arra használták ki, hogy újabb fegyverzetet csoportosítottak át a frontvonalakra, mivel elég csúnya volt a veszteséglistájuk. Amennyire látni lehetett, és a tények mutatták, a junta vastagon kakált rá, esze ágában sem volt betartani.
Erre kíváncsi leszek, mikor, hogy lesz visszavonva az a nehézfegyverzet .. Az ukránok eddigi "sikereiket" is csak annak köszönhették, hogy több km-es távolságból szarrá bombáztak mindent és mindenkit. Lásd civil halottak száma.