[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Mi a jó nekünk ebben?
Az ott élő Magyarok kaphatnak Magyar állampolgárságot,azzal mehetnek bárhová,mi közünk van az ukránokhoz,hogy ennyire támogatjuk őket?
Ennyire kell a kijárat Putyinhoz?

Nagyon jól fog még ez jönni, mert az EU keleti felén egyre több lesz az ukrán. Lengyelben már most 1 millióan vannak, a cseheknél pedig 500,000-en. Hozzánk is fognak jönni, úgylehet, még 100,000-200,000-en is, vagy akár még többen is. Kialakul a magyar-szláv nép. Aztán amikor Ukrajnát visszafoglalja Oroszország, az EU keleti felén élő ukránok természetes kapocsként fogják húzni a térséget az Eurázsiai Unióba.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Azok az ukránok akik az EU-ba jönnek inkább Ukrajnát fogják az Európai Unióba húzni, nem pedig minket az Eurázsiai Unióba.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 991
53 878
113
Azok az ukránok akik az EU-ba jönnek inkább Ukrajnát fogják az Európai Unióba húzni, nem pedig minket az Eurázsiai Unióba.


Azok még ukrajna emlékét is kitörlik a fejükből,nem húznak azok semmit,sehová.
A szomszédom ukrán,csak kacag,ha ukrajnáról kérdezem,vagy 10 éve nem volt otthon,nem is megy többet.
 
  • Tetszik
Reactions: szuvorov
T

Törölt tag 1526

Guest
Porosenko megköszönte Orbán Viktornak a magyar kormány által nyújtott humanitárius segítséget és az ukrán katonák magyarországi gyógykezelését.
CvNFYw3WIAAz_6Q.jpg:large
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Olvasd el a cikket. Ukrajna nemzetközileg elismert határain belül akarnak látni egy egységes, stabil és virágzó Ukrajnát.

Akkor Putyinéknak vissza kell adniuk Ukrajnának a Krímet. Ennek következménye viszont belpolitikailag az lesz, hogy megbukik Putyin, és jönnek helyére a kommunisták (na meg Duginék).
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 606
8 787
113
Akkor Putyinéknak vissza kell adniuk Ukrajnának a Krímet. Ennek következménye viszont belpolitikailag az lesz, hogy megbukik Putyin, és jönnek helyére a kommunisták (na meg Duginék).
Nem hiszem,hogy "visszaadná" a Krímet. Azzal otthon kinyírná magát és a pártját is. Semmi oka nincs rá, hogy Hruscsov húzását megismételve, a helyi(Krími) lakosság megkérdezése nélkül újra elajándékozza a Krímet az ukránoknak.
 
  • Tetszik
Reactions: vilmoci

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
998
1 563
93
Szinte biztos, hogy nem válasszák újra Porosenkót

Ruszlan Bortnyik politológus véleménye szerint Petro Porosenko ukrán elnök csupán úgy tarthatja meg a hatalmat, ha Ukrajnát diktatórikus országgá formálja, ellenkező esetben, demokratikus választásokon nem lesz esélye a győzelemre.
Ihor Rajnyin, Ukrajna Elnöki Adminisztrációjának a vezetője a Livyy bereh (Лівий берег) ukrán kiadványnak felelt a Petro Porosenko esetleges második elnöki ciklusával kapcsolatos kérdésekre, és kijelentette, hogy a jelenlegi ukrán államfőn kívül nem lát más alternatívát. „ Én úgy válaszolok, mint Ukrajna polgára. Van-e más lehetőség, mint Porosenko? Én úgy gondolom, hogy nincs. Tisztában vagyok azzal, hogy Porosenko elnök valójában megőrizte ezt az országot.”
„Jelenleg nem nagy a valószínűsége az előrehozott elnökválasztásnak Ukrajnában. Viszont azzal a népszerűséggel, amivel jelenleg Petro Porosenko rendelkezik, a jelenlegi államfő nem fog tudni demokratikus választáson győzni. Ő egyszerűen csak magához ragadhatja a hatalmat, miközben diktatórikus országgá változtathatja Ukrajnát, vagy hadiállapotot vezet be, ami miatt majd nem lehet elnökválasztást rendezni.” - mondta Ruszlan Bortnyik politológus, az Ukrán Elemzési és Menedzsment Intézet igazgatója a RIA Novosztyi Ukrajnának adott kommentárjában.
„Porosenko az új Leonyid Kucsma (az egyetlen ukrán államfő, aki egymást követő két hivatali cikluson keresztül, 1994–2005 között volt az ország vezetője) elnök volt szeretne lenni Ukrajnában, de én úgy gondolom, a jelenlegi elnöknek nincsenek valós esélyei. Ha a közvélemény-kutatások eredményeit nézzük, akkor a népszerűségi listán három ember is megelőzi Porosenkót. Csak az Ellenzéki Blokk képviselőjét tudná legyőzni, a többi vetélytárs ellen azonban jelenleg vesztésre áll. Porosenko elnök népszerűsége folyamatosan csökken, és még alacsonyabb szintre fog zuhanni.” - véli Bortnyik.

http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/szinte-biztos-hogy-nem-valasszak-ujra-porosenkot
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Akkor Putyinéknak vissza kell adniuk Ukrajnának a Krímet. Ennek következménye viszont belpolitikailag az lesz, hogy megbukik Putyin, és jönnek helyére a kommunisták (na meg Duginék).
A Krím nem Ukrajna az már Oroszország itt Dombaszra céloztak.
Egyébként nem tudom ez mért jó ulinak,mer egy szóval se mondták,hogy a jelenlegi gengszterekkel képzelik ezt el.
Egyébként az oroszok mindég is ezt mondták csak az ukrán nácik óbégatják az orosz megszállást.
 
  • Tetszik
Reactions: szuvorov