[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
994
1 529
93
Az ukrán eliten belül negyedszázada folyik a tartalékok felélése, ellopása és elpusztítása

Három éve már, hogy a felháborodott ukrán értelmiség és a diákság Kijev főterére vonult, és az ország európai irányváltását követelve kezdett el tiltakozni a mindent elborító korrupció ellen.
E hullámra később rátelepültek a szélsőségek, és a Majdan hátán visszatért a hatalomba a régi-új, akkor éppen ellenzékbe szorult elit. A helyzet abban a tekintetben azóta alapvetően megváltozott, hogy Ukrajnakiszakadt az orosz érdekszférából, s a Nyugat felé fordult. Több változás zajlott e három évben, mint az azt megelőző 23-ban. A nacionalizmus mögé bújó hatalom dilettantizmusa, az oligarchikus berendezkedés azonban ugyanúgy a régi, a gazdaság megroggyant, az infláció meglódult, az életszínvonal esett, a biztonsági helyzet a Donbaszon kívül is tragikus, a korrupció és a munkanélküliség pedig súlyosabb probléma, mint a megpuccsolt Viktor Janukovics idején. Ehhez jön még, hogy az ország a szétesés szélén egyensúlyoz, elveszítette a Krímet, s két keleti régióját sem ellenőrzi. A három éve még lelkes Európa is kezd belefáradni az ukrán káoszba, s elődjével ellentétben Donald Trump számára sem tűnik ez a konfliktus kiemelt prioritásnak. Így aztán nem véletlen, hogy az évfordulós ünnepségeket is átlengte a csalódottság, s az utóbbi években már a hétköznapok részévé vált erőszak.
„A hangulat kicsit az 1991-es függetlenné válás és a 2004-es Majdant követő időket idézi, amikor a felfokozott várakozásokat követte a kiábrándulás” – ismeri el a BBC-nek az ismert kijevi szakértő, Volodimir Feszenko. A többség az életszínvonal csökkenése, a szociális problémák, míg az egykor a Majdanon tüntetők a változások lassúsága miatt elégedetlen. „Hiába, Ukrajna a forradalmak és a lassú, elhúzódó politikai és társadalmi változások országa” – teszi hozzá. Úgy véli ugyanakkor, hogy a jelenlegi helyzet alapvetően a semmi másként, mint agresszióként értékelhető orosz politika következménye. A hatalom kommunikációját erősítve azt hangsúlyozza, hogy nincs közvetlen kapcsolat a három évvel ezelőtti kijevi megmozdulások és a gazdasági válság, valamint az életszínvonal visszaesése között.
A geopolitikai értelemben lezajlott minőségi és visszafordíthatatlan változásokra hívja fel a figyelmet Andrej Kapusztyin az lb.ua szemleírója, aláhúzva, hogy ezek a változások immár visszafordíthatatlanok. „A
Krímannexiójával Oroszország ellökte magától Ukrajnát, s jellemző módon a korábbi 20 százalék helyett ma már a lakosság mintegy fele támogatja a csatlakozást a NATO-hoz” – fogalmaz az újságíró, megjegyezve, hogy Moszkva még sokáig nem engedi el Ukrajnát, s minden erővel igyekszik majd lassítani az integrációt.
Máshonnan közelít a történtekhez a manapság Kijevben nem igazán kedvelt ukrán elemző, Rosztyiszlav Iscsenko. Az Aktualcomment.ru orosz portál számára írt elemzésében rámutat, hogy 1991 óta az ukrán államiság megteremtésének harmadik, az ezt megelőzőekhez hasonlóan sikertelen kísérlete zajlik. A fő okot az elit alkalmatlanságában, provincializmusában látja. „Mindez azért szomorú, mert a kiindulási feltételek ideálisak voltak, ennek ellenére az eliten belül negyedszázada folyik az értelmetlen belháború, a tartalékok felélése, ellopása és elpusztítása, az állandósultak az összeesküvések, a felkelések, s rutinná vált a kényszeres igazodás a külső erőközpontokhoz. Iscsenko felhívja a figyelmet arra, hogy a helyzet emlékeztet a 17. századi zavaros időszakhoz, amikor az ukrán területeken harmadával csökkent a lakosság. Most az 1993-as 52-höz képest 42 millió az ország népessége, amelyből szakértői becslések szerint a Kijev által ellenőrzött területeken 35 millióan élnek. Mindezért szerinte a globálisan gondolkodó birodalmi elitekkel ellentétben csak a saját kis kertjét szem előtt tartó, a közvetlen környezeténél tovább nem nagyon látó ukrán elit a felelős - írja a
Magyar Nemzet.

http://www.karpatinfo.net/cikk/belf...-tartalekok-felelese-ellopasa-es-elpusztitasa
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 359
22 890
113

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 000
113
És ezzel kirúgják a külföldről dedikált, se ukránul se oroszul nem beszélő minisztereiket meg egyéb főnökeiket vagy mi?
Ez kb olyan mint a tótoknál, akik ha tehették volna azt írták volna az ellentörvényükbe, hogy "aki magyar állampolgárságot szerez". Az ukránok pedig úgy fogalmaznának legszívesebben: orosz és magyar kettős állampolgárok lesznek büntetve, más nem.
Csak a hülye nem látja, meg politikai korrektség akut betegségében szenvedő bizonyos politikai réteg, plusz segédhaderő, a pc-sajtó.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal
T

Törölt tag 1526

Guest
Volodimir Hrojszman megérkezett Budapestre.
CyA92KsWQAEKPIM.jpg
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Anna Kalincsuk 23 éves jogászt nevezték ki a korrupciós ügyekben eljáró átvilágítási hivatal élére Ukrajnában.
14101170_96fb1fb94cd1b476cb25eab8a65232c0_wm.jpg
 
T

Törölt tag 1526

Guest
T

Törölt tag 1526

Guest
Van tapasztalata, eddig is a hivatalnál dolgozott, korábban helyettesítette is elődjét Tatjana Kozacsenkót. Ő az új nemzedék aki talán már nem lesz olyan korrupt mint a posztkomcsi garnitúra tagjai. És akkor nevezték ki amikor az EU anti-korrupciós irányelvét is elfogadják talán van összefüggés.