[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 498
18 059
113
Trump az elnöksége első napján fel fogja mondani a Csendes-óceáni szabadkereskedelmi egyezményt, a TTP-t.
Az amerikai szénbányák újranyitását is tervezi, liberalizálja a gazdaságot, csökkentve a terheket, elrendel egy cybertámadások elleni programot, és
eltiltja az egykori kormánytagokat a lobbizástól.
http://888.hu/article-trump-mar-az-...-csendes-oceani-szabadkereskedelmi-egyezmenyt
Érdekes lépések, remélhetőleg lesz folytatás.
 

neptun892

Well-Known Member
2016. augusztus 13.
304
484
63
Obama-sirató

Írta: Michael Streitberg
junge Welt 2016. nov. 19.

A sajtó és a politika eltúlzott pátosszal fogadta a távozó amerikai elnököt Berlinben. Persze drónos támadásokról és megpuccsolt államokról szó sem esett.

Amint Barack Obama megérkezett, mindenhol előkerültek a zsebkendők: "Kérjük, ne menj el" - jajgatott a Berliner Zeitung bulvárlap pénteki számában. Azonban, mint olyan sokszor máskor, most sem lehetett felülmúlni a néhányak által még mindig baloldalinak tartott taz-ot: »Ain’t no sunshine when he’s gone«, idézte ez a klasszikus Bill Withers soul-énekes dalának címét, kissé átköltve.

A német fővárosban pénteken az EU és az Egyesült Államok jövőbeli együttműködéséről értekezett Obama Angela Merkel szövetségi kancellár asszonnyal, valamint Franciaország, Olaszország, Spanyolország és Nagy-Britannia kormányfőivel. A csúcsértekezleten szóba kerültek az Oroszország elleni nyugati szankciók is. A sajtóhírek szerint minden részvevő egyetértett ezek folytatásában. Ugyanakkor hitet tettek a NATO mellett is. Obama ezzel politikai hagyatékát kívánta megszilárdítani. Hogy ebből mi marad majd Dinald Trump alatt, az mindenesetre még nyitott kérdés.

A demagóg multimilliárdos választási győzelme után sokan emlékeznek még arra az eufóriára, amit Obama 2008-as választási győzelme kísért. Az USA történetében az első fekete elnök kétségkívül történelmi hivatalba lépésével akkor feltámadt a remény, hogy a nagy társadalmi igazságtalanságok meg lesznek haladva. Obama megígérte, hogy a hivatali elődje, Georg W. Bush idején megkezdődött iraki megszállásnak is véget vet.

Azonban a kijózanodás nem sokat váratott magára. Miután a legtöbb amerikai katona elhagyta Irakot, Washington belevetette magát a szíriai háborúba, és ott a kormány ellen harcoló iszlamista bandákat fegyverezte fel - annak mindenki által látható következményével. Hondurasban és Paraguayban Washington áldásával két baloldali kormány ellen követtek el puccsot. Pakisztánban és máshol Obama számtalan pilóta nélküli drónt indíttatott feltételezett terroristák ellen. A kormány 2016 eleji hivatalos jelentése szerint 2009 óta kb. 2500 terroristát, és "csupán" mintegy 100 vétlen civilt öltek meg, azonban a "járulékos veszteségekről" beszámoló független jelentések erről egész már képet festenek.

Franciaország tevékeny támogatásával háború indult Líbia ellen, ahol több-ezer ember esett áldozatul és az ország máig tartó káoszba zuhant. Az egykori államfő, Moammer Kadhafi barbár meggyilkolásán Hillary Clinton a kamerák előtt így újjongott: "Jöttünk, láttunk, és kész, meghalt."

Edward Snowden és Chelsea Manning neve is Obamáéval együtt fennmarad. Az egykori katona, Manning, aki a nyilvánosságot az USA háborús bűneiről informálta, hosszú évekre börtönben marad. Snowden, az NSA titkosszolgálat egykori munkatársa, aki nyilvánosságra hozta, hogy az internet-felhasználók magánszféráját világszerte megtámadták, orosz száműzetésbe kényszerült.

A rasszizmus megtörésének reménye sem vált be, miután számtalan fegyvertelen fekete amerikait lőttek agyon a legtöbbször fehér rendőrök, s így az Obama megígérte diszkrimináció-mentes társadalomban igen kevesek hisznek már. Donald Trump vad kirohanásai nyomán érthető az Obama-nosztalgia, ám ennek semmi köze az elmúlt nyolc év valós viszonyaihoz!

http://www.transform.hu/index.php/hirek/44-hirek-kulfold/1110-obama-sirato
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos

minszk2

Well-Known Member
2016. június 19.
663
705
93
THE DAILY CALLER

Ron Paul volt kongresszusi képviselő a portálnak adott exkluzív interjújában arra figyelmeztetett, hogy „a neokonok árnyékkormánya” „hamis zászló” alatti incidenst szervezhet azért, hogy Donald Trump alakuló kormányát új háborúba vonszolja. Kifejtette: „A neokonok a 9/11 előtt is állandóan arról beszéltek, hogy nem tudják végrehajtani programunkat addig, ameddig egy Pearl Harbor-féle esemény nem történik”.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 796
30 615
113
Van olyan szcenárió ami alapján Trump nem lenne elnök januártól? (leszámítva azt, hogyha az elektorok Clingonnét szavazzák meg vagy merénylet áldozata lesz) Pl. háború alatt az elnökcsere meg kormánycsere is aktuális lenne?
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
Van olyan szcenárió ami alapján Trump nem lenne elnök januártól? (leszámítva azt, hogyha az elektorok Clingonnét szavazzák meg vagy merénylet áldozata lesz) Pl. háború alatt az elnökcsere meg kormánycsere is aktuális lenne?
Minden képpen elnök lesz, még egy háború sem zavarja meg. Csak az elnök választást lehet késleltetni, de ahoz Statarium rá van szükség. Ő meg ugye már megvan szavazva.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 796
30 615
113
Akkor már csak arra kell vigyázzon, hogy le ne fejeljen egy golyót, mint Kennedy és reménykedjen, hogy Obamaki és társai össze nem csesznek mindent két hónap alatt, hogy utána egy évig csak a helyzet normalizálásán kelljen dolgozzon.
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
Az új "védelmi" fejesről volt már szó?

15036459_10208269378867284_4548496348706628927_n.jpg
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
Tobb mint erdekes hir:
Azt irjak (a dailymail-en. Nem rohog!), hogy Trump kidobja az adminisztaciojabol a regisztralt lobbistakat.
Kivancsi lennek most a 10 ezer brusszeli fehergalleros arcara. :rolleyes:
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and lgabo

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 635
55 520
113
Azt hittem, regisztràlt lobbista nem lehet az adminisztràció tagja. A kettő összefèrhetetlen.
Vagy arról van szó, hogy nincs belepèsük az administràció tagjaihoz a jövőben? Erre én is kivàncsi vagyok.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
Ket nappal ezelott mondta Trump, hogy "lecsapoljak a mocsarat" (drain the swamp). Etikai reformot tervez. Az adminisztracio elhagyasa utan 5 evig senki sem lehet lobbista. Illetve kulfoldi kormany erdekeben nem lobbizhat (hivatalosan) a hatralevo eleteben. (Ekkora "ban"-t meg ulippo sem latott soha. :))