A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Mai kormányinfó.

"A kormány megtárgyalta a Honvédelmi Minisztérium lőtérfejlesztési előterjesztését, jóváhagyta, hogy a következő három évben huszonhétmilliárd forintból 197 lőteret hozzanak létre. Ezek 25, 50, illetve 100 méteres lőterek lesznek közösségi terekkel, klubházakkal, afféle lövészklubok jönnek létre. Reális esély van arra, hogy a következő három évben 100 elkészüljön, minden megyei jogú városban 100 méteres változat lesz."

"A kancelláriaminiszter tudatta: az esztendő végére több mint kétszázmilliárd forint sorsáról döntöttek, amelyből a legnagyobb tétel a nyugdíjemelés, de az egészségügybe, az iskolákhoz, a szociális intézményekhez és a honvédséghez is tízmilliárdok kerülnek."
Akkor még az idei megmaradt pénzekből tizmilliárdok idén a HM-nek mennek. Hm. Ebből fizetjük a szállítógépeket!? 20 Mrd-ból ki is jönne. Az 67 M dollár.

Ez a miniszterúr honvédelmi sportszövetséges agyszüleménye lesz szerintem, meg a tartalékos rendszer alapja.

Őszintén, az 50 méter alatti lőtérnek mi értelme?
Anno íjászkodtam egy ideig (történelmi visszacsapó), ott csak ha nem volt hely akkor lőttünk 30-ról...

Ezek eléggé civil lőtereknek hangzanak, legalábbis olyanoknak amihez mások is hozzaférhetnek nem csak a honvédség. Lehet ha felfut majd a fegyverkultóra is, főleg ha szépen csendben 1-2 törvénnyel fokozatosan puhítják a jogszabályokat is.

• Tetszik
Reactions: szuvorov
Simicskónak az az elképzelése, hogy a sportokon keresztül kell megfogni a népet, hogy szeressék a honvédelmi hivatást és ennek egy nagyon jó eszköze a sportlövészet, valamint ugyan ezek a lőterek lennének a területvédelmi tartalékos rendszer alapjai.

50-100 méteres lőtérrel nem mész semmire, az max pisztolynak meg sörétesnek jó. Ha akarnak valami hatásosat is, akkor kellenek hosszabb lőterek, hogy karabélyt meg puskát is tudj használni. És a sportlövészet meg fegyvertartás szabályain kell egyszerűsítsenek, persze ha a honvédelmi miniszternek terve és pénze van ilyenre, akkor azt is meg kellene tudja oldani. Remélhetőleg az akarata is megvan hozza.

Hét ez neki a heppje már jó 20 éve a tartalékos rendszerrel, szóval akarata megvan. Egyébként szerintem pisztoly és kispuskalőterek lesznek csak.

A Simicskói koncepciót már egy mondatban összefoglalta egyszer Bayer Zsolt anno a Magyar Gárda alapításának idején, hiszen akkor Bayer azt kölcsönözte:

"Elvisszük a srácokat lőterekre, kispuskával lehasal, lő ötöt, ennyi"

Pisztollyan nem mehetsz háborúba, és jó lenne tudni, hogy a kispuskánál nagyobbak is vannak (azért hívják kispuskának) aminek más a pontossága meg az ereje. Lőtéren multkor a srác mondta, hogy .22-es elmegy 1500 méterig, kicsit kételkedve fogadtam az új infót, de ha el is megy, vagy mondjuk feléig szuperszónikus tartományban marad, akkoris olyan szórása van, hogy egy nagyobb kaliberhez való képzéshez alkalmatlan.

Egy lőtérbe ha legalább egy kicsit félreeső helyen van, a terület a legolcsóbb. Ha már van ott klubház, meg közösségi tér meg ilyenek, akkor szinte semmibe nem kerülne venni még 5 hektár területet és megtoldani 500x100 méterrel az egészet, így lenne egy 5-600 méteres lőtered. Hülyeség ekkora befektetésekkel ekkora lőtereket csinálni, ráadásul 197 darabot. Legalább néhány közülük nagyobb kellene legyen. És főleg a fegyvertartáson kell majd egyszerűsítsenek. Közben megfuttatam, ez lőterenként átlagosan 435000 euró, ez még telekkel, épülettel, fegyverekkel, tereprendezéssel, engedélyekkel együtt is jó nagy költségvetés.

IMG_9936web,281,29.jpg.pagespeed.ce.js-YC6_M55.jpg

Hát ezzel meg mi történt?

Mai kormányinfó.

"A kormány megtárgyalta a Honvédelmi Minisztérium lőtérfejlesztési előterjesztését, jóváhagyta, hogy a következő három évben huszonhétmilliárd forintból 197 lőteret hozzanak létre. Ezek 25, 50, illetve 100 méteres lőterek lesznek közösségi terekkel, klubházakkal, afféle lövészklubok jönnek létre. Reális esély van arra, hogy a következő három évben 100 elkészüljön, minden megyei jogú városban 100 méteres változat lesz."

"A kancelláriaminiszter tudatta: az esztendő végére több mint kétszázmilliárd forint sorsáról döntöttek, amelyből a legnagyobb tétel a nyugdíjemelés, de az egészségügybe, az iskolákhoz, a szociális intézményekhez és a honvédséghez is tízmilliárdok kerülnek."
Háát... Szerintem jelenleg is van minden megyei jogú városban 100m-es lőtér. Sőt még a kisebb városokban településeken is. Max nem üzemelnek már 10-20 éve a helyi Munkásőr, Rendőr,Honvéd,Határőr alakulat leépítése, feloszlatása óta. Javuk magánkézbe került. De ha most a környékemen ami eszembe jut, a volt Hőr Sopronin lőttem AK-val anno, a szombathelyin is, Kőszegen benőtte az erdő már, ott van ebek harmincadján az erdőben, a sárvárit tavaly árulták 1 millióért, totálkár állapot, az egervölgyiben nem jártam már vagy 10 éve, passz mi lehet ott. Most így hirtelen ennyi jutott eszembe.