[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 049
54 180
113
http://www.mariupolnews.com.ua/descr/76650

John McCain Mariupolban (Ukrajna, Keleti rész, Donyeck régió ,az azovi tenger partján, Ukrajna felügyeli/megszállás alatt). Porosenkóval Kijevből repült oda.

Ez azért fontos, mert McCain ugye republikánus, ellenlábasa Trumpnak, és Trump gyakorlatilag eddig semmiben nem engedett McCainnak. Trumpról erősen feltételezhető, hogy minimum ki akar egyezni Oroszországgal, és Ukrajna számára vélhetően minimum sokkal kevésbé fontos neki és leendő politikájának mint az Oroszországgal való kapcsolat normalizálása. Ha McCain most Mariupolban van, akkor vagy egyeztette ezt Trumppal, és az ő akaratát hajtja végre, vagy nem. A előbbiek miatt valószínűsíthető a külön utasság.
Viszont. Mariupolt tartják az első olyan dominónak Ukrajnában, hogy ha az ledől/elfoglalják a szakik, akkor Ukrajnának lényegében vége, mert onnantól lényegében semmi sincsen jó darabig, viszont stratégiai jelentőségű, és azzal elveszti az Azovi tengert Ukrajna, meg lényegében a Khersonig terjedő terület felügyeletét...Ha Ukrajna elveszíti minimum Dél és Kelet Ukrajnát, akkor az eddigi egész Oroszországhoz közelítő NATO infrastruktúra a vélhetően meginduló folyamatok miatt gyakorlatilag értelmét veszti.
MacCain most tehát egy ikonikusnak tekinthető fontosságú határvárosban, az eddigi Obamai Ukrajnai politikának egyik sarokkövében van. Porosenkóval.
Ez viszont már akár tényleg komoly belső viszályra utalhat, amire már voltak jelek az elmúlt kép napban. Az pedig akár valamilyen szakadáshoz is vezethet a republikánus pártban. Amit viszont biztosan nem akarnak megkockáztatni a párt valódi vezetői...

C1AyC_CXUAEeJGi.jpg


C1A311NXgAAo1On.jpg


Ezekről minden/bármi lepereg,csak árthassanak minél több civilnek,hétköznapi embernek.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 874
9 875
113
Inkább te adtál most bizonyosságot a memóriád állapotáról, mert én ilyet biztos nem mondtam. Esetleg az ellenkező irányú tévedésednek lenne még alapja...

Ha most így működik a memóriád, milyen lesz pár óra múlva? :)

Oké, lehet, hogy mégse te voltál, hanem Panoz. Bocsi.
Ettől függetlenül a jósolgatás előtt érdemes lenne olvasnod kicsit Oo. Putyin előtti és a Putyin alatti állapotáról. Még a te "kendőzött" szemednek is látnia kell a pozitív változásokat.
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 365
113
Obama középszintű politikus. Egyáltalán nem rossz, de nem is különösen jó. Putyin meg arról lesz híres, hogy a komoly olajpénzek ellenére képtelen volt megalapozni Oroszország hosszú távú fejlődését.

2000 évekhez képest Oroszok szépen fejlődnek. Gazdasági dolgok. Azok egyik napról a másikra nem mennek főleg olyan mélység esetén amilyenbe oroszok lesüllyedtek Jelcin érába. A legjobb állapotba lévő hadiparuk gyártás technológiája is 2000 ezerbe még 1970 szinten volt. A Jelcini éra alatt nem volt minőségi szakember képzés akik voltak vagy kiöregedtek vagy külföldre mentek! Ehhez jön a technológia éhség is.
Putyinék felmérték a lehetőségeket és a szerint léptek hatékonyan.
1, lépés elrettentés nukleáris erők, új hadipari megrendelésekkel és gyártás technológia fejlesztéssel a legversenyképesebb ipar águkat elkezdték rendbe rakni. Hadipari fejlesztések új minőségi követelmények a civil szektorokba is kezd meg honosodni stb
2, Lépés haderő újra szervezés + új gazdasági szövetségi rendszer+ további technológiák beszerzése
3, Lépcső orosz haderő ütőképességének bemutatása lásd Szíria, Krím.

4, lépcsőhöz jól jön az EU+NATO szankciók! Olaj pénzek miatt a gazdasági szereplők se voltak érdekeltek a mezőgazdaság és gépgyártás fejlesztésében! Ez a betartás hosszú távon oroszok javára válik

Beta: Nézd meg régebben hogy reagált oroszok az olajár változásra, és Putyin érába.
Azt láthatod hogy a Szaudiak feszengtek az elmúlt hónapokba, ők számolták vissza a hónapokat míg tartalékaikat fel élik.
Oroszok áldozatokkal de egyenesbe maradtak hosszú évek után ezen az éven zártak a legalacsonyabb inflációval stb.

USA-ban is a Trumpi fordulat azért is született meg mert ott is bizonyos körök ráébredtek, hogy oroszok bezúzása sokkal hosszabb időt igényel mint amivel számoltak. Menet közben Kínai gazdaságilag meg ennék őket. Ezen felismerés is eredményezi a váltást!

Akkor miben is volt Putyin pazarló vagy ostoba?

+ Úgy néz ki Japánok is váltanak piacokért cserébe kész technológiákat átadni!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 981
66 209
113
Az országot egyébként eltalálták? :D
Micsoda információs háború, még jó hogy valaki nyilvánosságra hozhatta hogy ez nem komoly cikk, mi lett volna ha nem? Most akkor ez a felhomályosítás az orosz propaganda/ dezinfó része amit el kell hallgattatni?
 

neptun892

Well-Known Member
2016. augusztus 13.
304
484
63
Assange kitálalt: Még egy tini is meg tudta hekkelni Podesta levelezését
Julian Assange, a Wikileaks kiszivárogtató hírportál alapítója szerint nem oroszok hackelték meg amerikai demokrata politikusok elektronikus levelezését.
Julian Assange Londonban adott exkluzív interjút a Fox televíziónak. Ebben kategorikusan cáfolta, hogy a Wikileaks nyilvánosságra hozott dokumentumai orosz forrásokból származnának. Azt mondta, akár egy tizenéves is behatolhatott John Podesta, Hillary Clinton kampányfőnöke elektronikus levelezésébe, ahonnan lényeges adatokat loptak el. A kétrészes interjú első részét kedd este sugározta a Fox.
A Wikileaks az elnökválasztási kampány idején több mint ötvenezer elektronikus levelet hozott nyilvánosságra, amelyekből fény derült a többi között a Clinton Alapítvány kétes ügyleteire, a Clinton-kampánnyal szorosan együttműködő vezető újságírók személyére és Clintont segítő praktikáikra. Arra is, hogy a Demokrata Országos Bizottság vezető személyisége hogyan továbbította Hillary Clintonnak a televíziós viták kérdéseit, vagy a Clinton-csapat milyen lenézően beszélt a katolikus választókról. A nyilvánosságra hozott dokumentumok vitathatatlanul sokat ártottak Hillary Clinton kampányának.
Maga Hillary Clinton és Obama elnök az oroszokat kárhoztatta, mondván, hogy egyenesen a Kreml avatkozott be így a választási folyamatba, mert a republikánus jelöltet, Donald Trumpot akarta hatalomra segíteni.
Assange a Fox-interjúban többször is cáfolta, hogy Oroszország állt volna a Demokrata Országos Bizottság és John Podesta kampányfőnök e-mailjeinek meghackelése hátterében. Mint mondta, a Wikileaks sem az orosz kormánnyal, sem egyetlen "állampárttal" nem működött együtt, arról azonban nem beszélt, hogy miként jutottak hozzá a nyilvánosságra hozott dokumentumokhoz. Hangsúlyozta, hogy szerinte az Obama-adminisztráció a vádak hangoztatásával megpróbálja aláásni a megválasztott elnök, Donald Trump legitimitását.
Assange bírálta a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és a belbiztonsági minisztérium által december 29-én nyilvánosságra hozott közös elemzést, amelyben az oroszokat teszik felelőssé a kíbertámadásokért. Obama elnök az elemzésre hivatkozva utasított ki az Egyesült Államokból 35 orosz diplomatát.
Kritizálta Assange az amerikai sajtómunkásokat is, akik szerinte a kampányban, a kiszivárogtatott e-mailekről szóló híradásaikkal és elemzéseikkel "etikai korrupcióról" tettek tanúbizonyságot. Éles bírálatokat fogalmazott meg a demokrata politikusokról is, akik szerinte pusztán "bután manővereztek", amikor azért bírálták őt és honlapját, mert adatokat és dokumentumokat hozott nyilvánosságra.
Az ausztrál születésű Julian Assange Ecuador londoni nagykövetségének épületében adta az interjút, ahol öt éve él, és harcol a svédek kiadatási kérelme ellen. Svédországban ugyanis nemi erőszakkal vádolták meg őt.
atv.hu / MTI
 
  • Tetszik
Reactions: joker and fip7

neptun892

Well-Known Member
2016. augusztus 13.
304
484
63
"A változás szele": Újra megválasztották az amerikai képviselőház elnökét
Ismét a republikánus Paul Ryant választották az amerikai képviselőház elnökévé kedden, a novemberi választások nyomán új összetételben megalakuló kongresszus első ülésén, amelyen a republikánusok máris javaslatokkal álltak elő.
Paul Ryan, miután elsöprő többséggel a képviselőház elnökévé választották, kifejtette, hogy nem "a félénkség ideje" jött el, mindenki érezheti "a változás szelét". A wisconsini republikánus képviselő szerint az amerikaiak Washingtontól mindig is azt várták, hogy vezető szerepet töltsön be, irányítson, ám mostanáig csak lekezelő magatartást tapasztalhattak. "Hallunk benneteket, veletek együtt cselekszünk, és megfelelünk majd az elvárásoknak" - üzente a régi-új házelnök a republikánusok nevében.
A képviselőházban megválasztották a kisebbségben lévő demokraták frakcióvezetőjét is, a várakozásoknak megfelelően a kaliforniai Nancy Pelosi személyében. A sorrendben 115. kongresszus képviselőit Paul Ryan házelnök, szenátorait pedig Joe Biden alelnök eskette fel. Az ünnepélyes ceremónián vendégként jelen volt Dick Cheney, George W. Bush egykori elnök alelnöke is, akinek egyik lányát, Liz Cheneyt Wyomingban képviselővé választották meg.
A kongresszus mindkét házában - 2007 óta először - ismét a republikánusok vannak többségben: a képviselőházban 241-194, a szenátusban pedig 52-48 arányban. Mindez gyökeres változtatásokat ígér az Obama-kormány elmúlt nyolc évének politizálásához képest.
Kevin McCarthy, a képviselőházi republikánus többség vezetője kedden a nyitó ülésen meg is fogalmazta: "sok dolgot kell megcsinálnunk, és sok dolgot kell megsemmisítenünk". Maga Ryan képviselőházi elnök is utalt beszédében az Obamacare néven ismertté vált egészségbiztosítási törvény visszavonására, Michael Enzi wyomingi republikánus szenátor pedig már elő is terjesztett egy javaslatot annak visszavonására.
A teljes egészében újraválasztott, 435 tagú képviselőház és a harmadában újraválasztott, 100 tagú szenátus összetételét sokan sokféleképpen értékelik. Az 1984-ben alakult és kifejezetten az amerikai választási kampányokkal, politikával és politikai trendek elemzésével foglalkozó, független Cook Political Report intézet egyik - kedden nyilvánosságra hozott - elemzése arra hívja fel a figyelmet, hogy a képviselőházi republikánusok 87 százaléka fehér férfi, míg a demokratáknál csak 41 százalék az arányuk, így körükben nagyobb a sokszínűség. A Demokrata Párt küldöttei ugyanakkor elsősorban az Egyesült Államok két partvidékének nagyvárosaiból és térségükből származnak. A republikánusokhoz közel álló The Wall Street Journal ezzel kapcsolatban a Georgetown Egyetem egyik professzorát idézi, akinek megállapítása szerint "a fehér munkásosztály teljesen hátat fordított a demokratáknak".
Az új kongresszus első munkanapja ünnepélyes megnyitóval kezdődött, ám később már nem volt vitáktól mentes. Republikánusok egy csoportja megpróbálkozott azzal, hogy gyengítse a kormányzat törvényhozók elleni etikai vizsgálatokkal, korrupciós botrányokkal foglalkozó független hatóságának, a Kongresszusi Etikai Hivatalnak (OCE) a hatáskörét, ám javaslatuk olyan elemi felháborodást váltott ki, hogy elálltak tőle.
Még a megválasztott elnök, Donald Trump is Twitter-bejegyzésben fejezte ki elégedetlenségét a kezdeményezéssel kapcsolatban, s azt üzente párttársainak, hogy inkább az adóreformmal, az egészségbiztosítási törvénnyel és más, nagyobb jelentőségű ügyekkel foglalkozzanak.
Trump az elnökválasztási kampányban egyebek közt etikai reformokat is ígért, kilátásba helyezve, hogy "lecsapolja a mocsarat", vagyis tisztességesebbé és átláthatóbbá teszi a washingtoni politikát.
atv.hu / MTI
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
СNN ma egész nap címlapon azzal foglalkozik, hogy Putyin kinek küldött és kinek nem Új évi greetings.... Hát ha így áll az Amerika, akkor le a kalappal Putyin előtt!
Ez azért kicsit veszélyes. Ha az újságokat olvassa, a végén tényleg elhiszi, hogy ő az isten.
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
Assange kitálalt: Még egy tini is meg tudta hekkelni Podesta levelezését
Julian Assange, a Wikileaks kiszivárogtató hírportál alapítója szerint nem oroszok hackelték meg amerikai demokrata politikusok elektronikus levelezését.
Julian Assange Londonban adott exkluzív interjút a Fox televíziónak. Ebben kategorikusan cáfolta, hogy a Wikileaks nyilvánosságra hozott dokumentumai orosz forrásokból származnának. Azt mondta, akár egy tizenéves is behatolhatott John Podesta, Hillary Clinton kampányfőnöke elektronikus levelezésébe, ahonnan lényeges adatokat loptak el. A kétrészes interjú első részét kedd este sugározta a Fox.
A Wikileaks az elnökválasztási kampány idején több mint ötvenezer elektronikus levelet hozott nyilvánosságra, amelyekből fény derült a többi között a Clinton Alapítvány kétes ügyleteire, a Clinton-kampánnyal szorosan együttműködő vezető újságírók személyére és Clintont segítő praktikáikra. Arra is, hogy a Demokrata Országos Bizottság vezető személyisége hogyan továbbította Hillary Clintonnak a televíziós viták kérdéseit, vagy a Clinton-csapat milyen lenézően beszélt a katolikus választókról. A nyilvánosságra hozott dokumentumok vitathatatlanul sokat ártottak Hillary Clinton kampányának.
Maga Hillary Clinton és Obama elnök az oroszokat kárhoztatta, mondván, hogy egyenesen a Kreml avatkozott be így a választási folyamatba, mert a republikánus jelöltet, Donald Trumpot akarta hatalomra segíteni.
Assange a Fox-interjúban többször is cáfolta, hogy Oroszország állt volna a Demokrata Országos Bizottság és John Podesta kampányfőnök e-mailjeinek meghackelése hátterében. Mint mondta, a Wikileaks sem az orosz kormánnyal, sem egyetlen "állampárttal" nem működött együtt, arról azonban nem beszélt, hogy miként jutottak hozzá a nyilvánosságra hozott dokumentumokhoz. Hangsúlyozta, hogy szerinte az Obama-adminisztráció a vádak hangoztatásával megpróbálja aláásni a megválasztott elnök, Donald Trump legitimitását.
Assange bírálta a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és a belbiztonsági minisztérium által december 29-én nyilvánosságra hozott közös elemzést, amelyben az oroszokat teszik felelőssé a kíbertámadásokért. Obama elnök az elemzésre hivatkozva utasított ki az Egyesült Államokból 35 orosz diplomatát.
Kritizálta Assange az amerikai sajtómunkásokat is, akik szerinte a kampányban, a kiszivárogtatott e-mailekről szóló híradásaikkal és elemzéseikkel "etikai korrupcióról" tettek tanúbizonyságot. Éles bírálatokat fogalmazott meg a demokrata politikusokról is, akik szerinte pusztán "bután manővereztek", amikor azért bírálták őt és honlapját, mert adatokat és dokumentumokat hozott nyilvánosságra.
Az ausztrál születésű Julian Assange Ecuador londoni nagykövetségének épületében adta az interjút, ahol öt éve él, és harcol a svédek kiadatási kérelme ellen. Svédországban ugyanis nemi erőszakkal vádolták meg őt.
atv.hu / MTI
Pedig oroszok voltak. Még maci szőrt is találtak a bitek között!
 
  • Tetszik
Reactions: plushun

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 726
55 702
113
Azon csodàlkozom, hogy az amik Obamàtòl lefele (de boldog leszek, ha vegre eltünik a szürkeségben...) nem veszik èszre, hogy egy bananköztàrsasàg vagy egy operettàllam szintjére süllyedtek, ha azt beismerik és bizonygatjàk, hogy az a szerencsetlen, elmaradt Oroszorszàg kepes meghekkelni az ami rendszereket eszrevètlenül. Nàluk, akik a web és az IT mesterei, a Sylicon Valley hazàjàban, ahol tizmilliàrd dollàrokat adnak ki kèmkedésre, elhèritàsra, lehallgatàsra. :)
Én biztos nem ismernem be (még ha igy is lenne...), hogy nàlunk a vàlasztásokat idegen hatalmak hekkelése döntötte el.
Obama egy agyalàgyult gyapotszedö szintjén gondolkozik.....
 

Konigdani3

New Member
2017. január 4.
2
1
3
De mi érteleme van vissza rendelni az összeset? Balhét akarnak provokálni vagy a kicsit elszemtelenedett Izráeli vezetésre akarnak ráijeszteni?